Ίσως η πιο ποιοτική - ταξιδιωτικά - χρονιά για μένα το 2025, πολλές και διαφορετικές εικόνες.
Αλλαγή του χρόνου στο Μεδεγίν και όλος ο Ιανουάριος περιπλάνηση στην Κολομβία. Από Ουίλα μέχρι Σανταντέρ κι από Κάλι μέχρι Καραϊβική, ωραία μέρη και εύκολη χώρα στο ταξίδι.
Φεβρουάριος 10 ημέρες Μπουένος Άιρες και ένα πολύ μικρό πέρασμα στο Μοντεβιδέο. Πολύ θετικές εντυπώσεις από το πρώτο, εκ διαμέτρου αντίθετες από το δεύτερο.
Μάρτιο συνέχισα Αγία Λουκία - Ντομινίκα - Μαρτινίκα, νησιά το ένα δίπλα στο άλλο αλλά με σημαντικές διαφορές σε αυτά που έχουν να προσφέρουν στον επισκέπτη. Ο μήνας έκλεισε με χιονισμένη Ισλανδία για δουλειά.
Μάιο ένα τριήμερο Σμύρνη και ένα πενταήμερο πέρασμα από Γαλικία σε Κορούνια και Σαντιάγο.
Αύγουστο ένα τετραήμερο σε Μόναχο - Ρέγκενσμπουργκ - Νυρεμβέργη.
Σεπτέμβριο ένα ωραίο 10ήμερο οδοιπορικό Ισλανδία.
Οκτώβριο ένα τετραήμερο σε Φλωρεντία - Μπολόνια.
Νοέμβριο επιστροφή στην Καραϊβική με Αντίγουα - Άγιο Χριστόφορο - Άγιο Μαρτίνο - Ανγκουίλα και στα καπάκια κατηφόρισα προς Βραζιλία με Σάο Πάολο - Μπελέμ - Φορταλέζα.
Δεκέμβριος μήνας αφιερωμένος στην ωραιότερη πόλη του πλανήτη, τρίτος σερί Δεκέμβρης εκεί πλέον, στο μοναδικό Ρίο. Έμεινα κάτι περισσότερο από τρεις εβδομάδες.
Συνολικά 151 ημέρες στο εξωτερικό έγραψε το κοντέρ. Ελλάδα η ζωή μου είναι γύρω από τον άξονα Φθιώτιδα - Αθήνα - Μύκονος οπότε και φέτος κινήθηκα εκεί. Μοναδική επίσκεψη σε νέο μέρος ήταν η Τήνος.
Αν έπρεπε να σκεφτώ ένα Top-10 εικόνων για το έτος, θα έλεγα κάτι τέτοιο:
1. Η θέα προς Dois Irmaos και Ipanema εκεί στη στροφή Fr.Otaviano που πιάνεις πεζόδρομο
2. Soufriere/Pitons Viewpoint στην Αγία Λουκία, εθιστικά όμορφη εικόνα
3. Middleham Falls στην Ντομινίκα, ολομόναχος με λάσπη και βροχή σε ένα καταπράσινο τοπίο και να ξεπροβάλλει ένας καταρράκτης 60 μέτρα μπροστά σου
4. Barichara, Κολομβία περιπλάνηση στα στενά την ώρα που δύει ο ήλιος
5. Η θέα από Υστέρνια στον Όρμο και το Αιγαίο, η οπτικοποίηση της έννοιας "Γαλήνη"
6. Βόρειο Σέλας στο Hofsos της Ισλανδίας
7. Runaway Beach στην Αντίγουα, ο ορισμός της Καραϊβικής όπως τον έχουμε στο μυαλό μας
8. Οδηγώντας από Μόσφελσμπαερ προς Άκρανες με χιονισμένο τοπίο
9. Σαντιάγο δε Κομποστέλα βράδυ μπροστά στον καθεδρικό με τα χαμηλά φώτα, συναισθηματικά δεμένος με το μέρος από όταν είχα πρωτοπάει για εθελοντισμό το 2019
10. Η θέα από το Μοναστήρι του Αγ.Σωτήρα στα Καμένα Βούρλα με όλο τον κόλπο στο πιάτο, η υπενθύμιση ότι η ομορφιά πολλές φορές βρίσκεται δίπλα ακριβώς στο σπίτι σου
Καλή Χρονιά με υγεία σε όλο το forum! Να την έχουμε και να απολαμβάνουμε υπέροχα ταξίδια!
Ιανουάριος: Αθήνα και Γιάννενα
Φεβρουάριος: και πάλι Αθήνα
Μάρτιος: Βοστωνη και Νέα Υόρκη
Απρίλιος: Πήλιο και Φινλανδία-Εσθονία
Μάιος: Γεωργία-Αρμενία και Μυτιλήνη
Ιούνιος: Βραζιλία
Ιούλιος: Βαρσοβία και μικρές Κυκλάδες
Αύγουστος: Αμοργός Ναξος Ναύπλιο Επίδαυρος
Σεπτεμβριος: Ξάνθη και πέριξ
Οκτώβριος: Αθήνα
Νοέμβριος: Μυτιλήνη και Βαρσοβία
Δεκέμβριος: Μπορντώ
Κανένα παράπονο δεν έχω.. πάμε για το 2026 με υγεία!
Καλή ταξιδιωτική χρονια,σε όλους μας! Ήρθε η σειρά μου να γραψω:
Μεξικο: mexico city,merida,valliadolid,tulum,kaan luun,playa del carmen, cancun ,isla muheres
Κινα: Πεκίνο, xian,Chongqing, zhangjiajie, furong,fenghuang, wuilinguan
Σλοβενία:Λουμπλιάνα
Σερβία: Βελιγράδι
Ιταλία: Τεργέστη, βενετια
Κροατία: λίμνες πλιτβιτσε,ραστοκε
Η τελευταία αδεια του έτους 2025 μετατέθηκε στις 28/2/26 που έκλεισα παλι Κινα 12 μερες σε shanghai, suzhou,Hangzhou, Nanjing, wanxian valley.. @evaT Τον ίδιο στόχο εχουμε..26 μερες αδεια ,26 μερες ταξιδι..
Καλημέρα, Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά σε όλη την παρέα.
Ιούνιος: Μάαστριχτ, Λουβέν, Ντινάν, Σπά, Άαχεν.
Ιούλιος- Αύγουστος: Νέα Πλάγια Χαλκ/κης.
Οκτώβριος: Βαρκελώνη, Σεβίλλη (Κάντιθ, Ρόντα), Γρανάδα, Κόρδοβα.
Καλημέρα. Χρόνια Πολλά. Καλή Χρονιά. Ας κάνω και το δικό μου ταξιδιωτικό απολογισμό Μάρτιος2-5 Μαρτίου Αθήνα- Πειραιάς. Ήταν να πήγαινα 28 Φεβρουαρίου με 3 Μαρτίου Αμπού Ντάμπι και Ντουμπάι και να έμενα Αθήνα 3-5 Μαρτίου αλλά στις 28 Φεβρουαρίου ματαιώθηκαν οι πτήσεις λόγω πανελλαδικής απεργίας λόγω συμπλήρωσης 2 ετών από το δυστύχημα που έγινε στα Τέμπη και έτσι πρόσθεσα μια μέρα παραπάνω στην Αθήνα. Απρίλιος22-27 ΗΠΑ Νέα Υόρκη 4 βράδια και ημερήσια στη Φιλαδέλφεια.΄ Έχει γραφεί η ιστορία στο Forum. Μάιοςκαι Ιούνιος28 Μάϊου -1 Ιουνίου Πορτογαλία Λισαβώνα Σίντρα Πόρτο Κοΐμπρα 2 βράδια Λισαβώνα και 2 στο Πόρτο. Ιούλιος 23-29 Ισπανία- Κροατία 3 βράδια Μαδρίτη 2 Βαλένθια λίγες ώρες στη Μαγιόρκα και 1 βράδυ στο Ζάγκρεμπ. Νοέμβριος 2-9 Ιαπωνία Οσάκα Κίοτο Χιροσίμα νησί Μιγιατζίμα Νάρα και Τόκιο. Έχει γραφεί η ιστορία στο Forum.
Αυτά από μένα. Καλά ταξίδια σε όλους για το 2026.
Στην πιο δύσκολη χρονιά της ζωής μου κατάφερα να κάνω τα παρακάτω ταξίδια που ξεκίνησαν στα μέσα του έτους… Ο ταξιδιωτικός μου απολογισμός είναι φτωχός, σε σχέση με άλλες χρονιές, αλλά πολύ ικανοποιητικός για μένα δεδομένων των συνθηκών…
Στον ταξιδιωτικό μου χάρτη προστέθηκαν μόλις 2 νέες χώρες, η Μ. Βρετανία και η Μάλτα.
Μάϊος: Το πρώτο μου solo ταξίδι 5 ημερών στην Μάλτα που το έκλεισα τελευταία στιγμή και τελικά αποδείχτηκε σωτήριο για την ψυχική μου υγεία! Μία διανυκτέρευση στο νησί Gozo και τέσσερις στη Βαλέτα μου χάρισαν πολύ ωραίες εικόνες του νησιού και το πρώτο μου μπάνιο στα κρυστάλλινα νερά της παραλίας Blue Lagoon του νησιού Comino που βρίσκεται στο αρχιπέλαγος της Μάλτας. Ιούνιος: Ένα σύντομο ταξίδι 4 ημερών στην Ρόδο μαζί με την υπερήλικη μητέρα μου για την οποία ήταν όνειρο ζωής!! Αν και ήταν η τρίτη φορά στο νησί για μένα η ταξιδιωτική εμπειρία μαζί με την μητέρα μου την έκανε ξεχωριστή γιατί εισέπραττα τον ενθουσιασμό της! Νοίκιασα και αμάξι για να την πάω στα πιο όμορφα μέρη του νησιού και κάποια που δεν είχα δει εγώ στις προηγούμενες επισκέψεις μου. Ιούλιος: Σχεδόν όλα τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού τα πέρασα στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής στο εξοχικό της μητέρας μου έξω από την εξωτική Καλλικράτεια! Αύγουστος: Ένα οικογενειακό ταξίδι στο Λονδίνο για 6 ημέρες που κλείστηκε και οργανώθηκε τελευταία στιγμή και ήταν υπέροχο!!
Ακολούθησαν μικρές διακοπές 6 ημερών για μπάνια στη Χαλκιδική.
Σεπτέμβριος: Ένα τετραήμερο αεροπορικό ταξίδι στα Κύθηρα στα μέσα Σεπτεμβρίου μαζί με ωραία παρέα μου πρόσφερε στιγμές χαλάρωσης και καλού φαγητού. Οκτώβριος: Μια ημερήσια απόδραση στην ορεινή Χαλκιδική με επίσκεψη στους καταρράκτες της Βαρβάρας , στον ορεινό Σταυρό και στην ευρύτερη περιοχή. Νοέμβριος: Μια ημερήσια απόδραση στον Βελβεντό Κοζάνης, με επίσκεψη στους καταρράκτες του φαραγγιού «Σκεπασμένο», στα ανθισμένα χωράφια του Κρόκου και στο αρχαιολογικό μουσείο της Αιανής.
Δεκέμβριος: Μετά τα Χριστούγεννα κάναμε ένα τετραήμερο οδικό ταξίδι (ταλαιπωρίας) στη Σερβία με διαμονή 3 ημερών στο Βελιγράδι και ημερήσια εκδρομή στο πολύ όμορφο Νόβισαντ. Απολαύσαμε την χριστουγεννιάτικη αγορά του Βελιγραδίου και τον ωραίο εορταστικό στολισμό των 2 πόλεων! Στην επιστροφή κάναμε μια στάση για λίγες ώρες στην Νις.
Καλή χρονιά σε όλους, πλούσια σε υγεία, αγάπη και συναρπαστικές ταξιδιωτικές εμπειρίες!!
Ιανουάριος: Μεξικό (ταξίδι που είχε ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο του 2024). Φεβρουάριος: Φινλανδία (Ελσίνκι, Ροβανιέμι) και Εσθονία (Ταλίν ) Μάρτιος: Τρίκαλα Κορινθίας Απρίλιος: Βραζιλία (Ρίο ντε Τζανέιρο), Αργεντινή (Μπουένος Άιρες ), Ουρουγουάη (Colonia) και καταρράκτες Ιγκουασου Ιούνιος: Μάλτα Ιούλιος: Εύβοια Αύγουστος: Σρι Λάνκα και Ταϊλάνδη για 3η φορά (Koh Samui, Koh Tao, Khao Sok). Οκτώβριος: Βόρεια Μακεδονία (Οχρίδα, Μοναστήρι) και Μετέωρα Δεκέμβριος : Τζαμάικα και Δομινικανή Δημοκρατία. Καλή χρονιά σε όλους!
Αρχές του 2025 είχα πολύ λιγότερες ταξιδιωτικές βλέψεις για τη χρονιά η οποία τελικά κύλησε κάπως διαφορετικά, με 2 αρκετά αυθόρμητα ταξίδια να σημαδεύουν τη χρονιά.
Μέρη που με κάνουν να επιστρέφω ξανά και ξανά, αλλά και μερικά καινούργια που άφησαν το δικό τους αποτύπωμα στη χρονιά.
Με κόκκινο είναι τα αεροδρόμια που έχουν επαναληφθεί, με πορτοκαλί τα καινούργια.
Φεβρουάριος: 6 μέρες Σεβίλλη και Γκραν Κανάρια, 1 ΣΚ Θεσσαλονίκη
Μάρτιος: Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας Κρήτη, 1 ΣΚ Ιωάννινα και 25η Μαρτίου Κρήτη
Απρίλιος: Πρώτη φορά around the clock. 5 μέρες Νέα Υόρκη, 3 μέρες Όρεγκον, 1 μέρα Σαν Φρανσίσκο, 12 μέρες Bali-Gili islands, 1 μέρα Σιγκαπούρη, 3 μέρες Ντουμπάι
Μάιος: 2 ΣΚ Κρήτη
Ιούνιος: 3 μέρες Όσλο-Αμβούργο (επαγγελματικό ταξίδι) και ΠΣΚ Ντίσελντορφ-Βερολίνο
Ιούλιος: 9 μέρες Κρήτη
Αύγουστος: 1 μέρα Σάο Πάολο, 4 μέρες Ρίο, 12 μέρες Παταγονία, ΣΚ Μπουένος Άιρες
Σεπτέμβριος: 4 μέρες Λονδίνο (επαγγελματικό ταξίδι), 1 ΣΚ Τζιά
Οκτώβριος: 1 ΣΚ Πύλο
Νοέμβριος: 1 ΣΚ Θεσσαλονικη
Δεκέμβριος: 5 μέρες Κάιρο, 1 μέρα Ζάγκρεμπ και πρωτοχρονιά Σλοβενία