• Χριστουγεννιάτικος Ρετρό Διαγωνισμός 2007-2009 !

2025: Που πηγαμε;

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Επόμενο Ταξίδι
Κάπου μακριά
Ταξίδι-Όνειρο
Λος Ρόκες
38986km για φέτος, "Enough to circle the world one time" σύμφωνα με το Tripit ;)
Καθόλου άσχημα...
Έχουμε και λέμε:
- Ένα καταπληκτικό ταξίδι στις Φιλιππίνες με αλλαγή του χρόνου εκεί
- Ένα ωραιότατο τριήμερο στη Δυτική Μακεδονία
- Καλοκαιρινό weekend στην Προβηγκία
- Φθινοπωρινό weekend στην πανέμορφη Κρακοβία
και μόλις επιστρέψαμε από την Αφρική (Ζιμπάμπουε-Ζάμπια-Μποτσουάνα και Νότιο Αφρική)
Υγεία να έχουμε όλοι να ταξιδεύουμε.
Καλή Χρονιά!

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Όπως κάνω κάθε χρόνο, συγκέντρωσα τα ταξιδιωτικά μου στατιστικά για το περασμένο έτος (2025). Αυτή ήταν μια σχετικά ήσυχη χρονιά για τα ταξίδια μου, μετά τις χρονιές-ρεκόρ του 2023 και του 2024.

Το 2025 πραγματοποίησα συνολικά 23 ταξίδια, ακριβώς τα μισά σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. Από αυτά, τα 7 ήταν (μόνο) εγχώρια ταξίδια εντός Ελλάδας, ενώ τα υπόλοιπα 16 περιλάμβαναν (επίσης) διεθνείς προορισμούς. Επτά από αυτά τα ταξίδια περιλάμβαναν επισκέψεις στη γενέτειρά μου στην Κρήτη — σε 2 από αυτά τα 7 ταξίδια, πήγα και αλλού. Κανένα από αυτά τα ταξίδια δεν ήταν για επαγγελματικούς λόγους, αν και κάποια περιλάμβαναν εξ αποστάσεως εργασία. Ταξίδεψα μόνος σε 10 ταξίδια, από άκρη σε άκρη με φίλους σε 1, και συνάντησα φίλους, οικογένεια ή γνωστούς στον προορισμό σε 12 ταξίδια.

Τα περισσότερα από τα ταξίδια μου πραγματοποιήθηκαν τα Σαββατοκύριακα. Επιπλέον, χρησιμοποίησα 5 ημέρες ετήσιας άδειας από την εργασία — οι υπόλοιπες μεταφέρονται στο 2026 και θα τις χρησιμοποιήσω σύντομα. Πέρασα 29 εργάσιμες ημέρες δουλεύοντας εξ αποστάσεως μακριά από την κύρια κατοικία μου, εκ των οποίων οι 21 από το σπίτι μου στην Κρήτη. Συμπεριλαμβανομένων των ημερών αναχώρησης και άφιξης, βρισκόμουν καθ’ οδόν συνολικά για 121 ημέρες το 2025, περίπου τις μισές σε σχέση με το 2024. Τέλος, ταξίδεψα σε 24 από τα 52 Σαββατόβραδα του έτους.

Screenshot 2026-01-11 165903.png

Χώρες και Περιοχές: Επισκέφθηκα 19 διαφορετικές χώρες-μέλη του ΟΗΕ, πέραν της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, επισκέφθηκα το Ηνωμένο Βασίλειο (3 φορές), την Ισπανία (3 φορές), την Ιταλία (2), την Πολωνία (2), τη Γερμανία (2), τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (1), την Αίγυπτο (1), την Αυστρία (1), την Ουγγαρία (1), την Κύπρο (1), την Ελβετία (1), την Αλβανία (1), το Μαρόκο (1), τη Βουλγαρία (1), τη Ρουμανία (1), την Ολλανδία (1), τη Γαλλία (1), την Τσεχική Δημοκρατία (1) και τη Σλοβακία (1). Επιπλέον, είχα σύντομες διελεύσεις (ανταποκρίσεις κ.λπ.) μέσω Αλβανίας, Τουρκίας και Ισπανίας, τις οποίες δεν υπολογίζω ως πλήρεις επισκέψεις.

Το 2025 δεν επισκέφθηκα καμία χώρα για πρώτη φορά. Ωστόσο, για όσους είναι εξοικειωμένοι με τα στατιστικά του nomadmania.com, επισκέφθηκα 20 χώρες-μέλη του ΟΗΕ και 47 περιοχές NomadMania. Από αυτές τις περιοχές NM, οι 17 επισκέφθηκα για πρώτη φορά. Συνολικά, πάτησα το πόδι μου σε 3 διαφορετικές ηπείρους φέτος: Ευρώπη, Αφρική και Ασία.

Screenshot 2026-01-11 170026.png

✈ Πραγματοποίησα συνολικά 61 πτήσεις φέτος. Από αυτές, οι 10 ήταν σε Business Class. Οι πτήσεις αυτές εκτελέστηκαν από 12 διαφορετικές αεροπορικές εταιρείες, με τις Aegean Airlines (36 πτήσεις), Wizz Air (8), Ryanair (5) και Iberia (4) να είναι οι συχνότερες. Πέταξα επίσης μία φορά με καθεμία από τις easyJet, Air Cairo, EgyptAir, Transavia, KLM, Royal Air Maroc, Animawings και Mel Air.

🛫 Οι 61 πτήσεις πραγματοποιήθηκαν με 50 διαφορετικά αεροσκάφη, σε 9 τύπους. Όλα ήταν αεροσκάφη στενής ατράκτου. Πιο συγκεκριμένα, πέταξα με Airbus A321neo (19 φορές), Airbus A320neo (15 φορές), Airbus A320 (11), Boeing 737 (6), Airbus A321 (3), ATR72 (3), Canadair CRJ-1000 (2), Airbus A220-100 (1) και Boeing 737 MAX (1).

🌍 Κατηγοριοποιώντας διαφορετικά τις πτήσεις: οι 16 ήταν εγχώριες εντός Ελλάδας, οι 9 εγχώριες σε άλλες χώρες και οι 36 διεθνείς. Από τις εγχώριες πτήσεις, οι 3 ήταν στην πραγματικότητα διηπειρωτικές (2 στην Αίγυπτο, μεταξύ Αφρικής και Ασίας, και 1 στην Ισπανία, μεταξύ Ευρώπης και Αφρικής). [Οι υπολογισμοί αυτοί βασίζονται στα γεωγραφικά όρια των ηπείρων και όχι στα πολιτικά.] Από τις διεθνείς πτήσεις, οι 6 ήταν διηπειρωτικές (4 μεταξύ Ευρώπης και Αφρικής και 2 μεταξύ Ευρώπης και Ασίας). Από τις 9 πτήσεις εσωτερικού, οι 5 ήταν στην Ισπανία, οι 2 στην Αίγυπτο, η 1 στο Μαρόκο και η 1 στη Ρουμανία.

🛫 Όσον αφορά τις ανταποκρίσεις, είχα 4 μετεπιβιβάσεις πτήσεων χωρίς να εξέλθω από τα ενδιάμεσα αεροδρόμια. Δεν επρόκειτο για κανονικές ανταποκρίσεις, αλλά για αυτοσχέδιες με ξεχωριστά εισιτήρια. Αυτές πραγματοποιήθηκαν στα αεροδρόμια της Μάλαγας, της Κωνσταντινούπολης, των Τιράνων και της Μαδρίτης.

🌍 Από τις 22 αεροπορικές αναχωρήσεις, οι 6 πραγματοποιήθηκαν από τη ζώνη Extra-Schengen του Αεροδρομίου Αθηνών, ενώ οι 16 από τη ζώνη Intra-Schengen, με τις 2 από τις τελευταίες να είναι ταξίδια που τελικά εξήλθαν από τη Ζώνη Σένγκεν σε άλλα ση,μεία.

Διαμονή: Κατά τη διάρκεια του έτους, πέρασα 58 διανυκτερεύσεις σε 37 διαμονές, σε 36 διαφορετικά καταλύματα. Αυτά περιλάμβαναν ιδιωτικά δωμάτια ξενοδοχείων (2 έως 4 αστέρων) με ιδιωτικό μπάνιο (18 διανυκτερεύσεις), ιδιωτικά δωμάτια με κοινόχρηστο μπάνιο (3 διανυκτερεύσεις), κοιτώνες ξενώνων (37 διανυκτερεύσεις), καθώς και 2 διανυκτερεύσεις σε αεροδρόμιο και σε νυχτερινό λεωφορείο. Επιπλέον, πέρασα 39 διανυκτερεύσεις σε ιδιωτικές κατοικίες, είτε δική μου είτε ως φιλοξενούμενος, εξαιρουμένης φυσικά της κύριας κατοικίας μου στην Αθήνα.

Μεταφορές: Πέραν των πτήσεων, χρησιμοποίησα 37 τρένα σε 6 χώρες (συμπεριλαμβανομένων 2 διασυνοριακών), 1 πλοίο, 8 τελεφερίκ και 38 υπεραστικά λεωφορεία. Να σημειώσουμε ότι δεν έχω συμπεριλάβει τις μετακινήσεις από τη μοναδική οργανωμένη ημερήσια εκδρομή στην οποία συμμετείχα φέτος, στην Αίγυπτο. Φίλοι κι εγώ νοικιάσαμε αυτοκίνητο μία φορά για συνολικά 3 ημέρες (καθώς δεν μπορώ να οδηγώ ο ίδιος). Χρησιμοποίησα επίσης μέσα μαζικής μεταφοράς σε 23 πόλεις και ταξί σε 16, εξαιρουμένης της Αθήνας.

Χρησιμοποίησα 14 διαφορετικά νομίσματα, σε μετρητά ή ηλεκτρονική μορφή. Άλλαξα ζώνες ώρας 31 φορές (είπε κανείς jet lag;). Διέσχισα χερσαία σύνορα 11 φορές.

Οι σελίδες αυτές προσφέρουν μια επισκόπηση των ταξιδιών μου για τη φετινή χρονιά.
taver | myFlightradar24
Profile page - NomadMania

Το 2025 με βρήκε στο Λονδίο. Στη συνέχεια, αφού επέστρεψα, είχα:
- 4ήμερο στην Αίγυπτο (Φώτα).
- ΠΣΚ στο Ντουμπάι.
- ΠΣΚ στη Θεσσαλονίκη (Κοπή πίτας).
- ΠΣΚ στην Κύπρο.
- ΠΣΚΔ στο Grand Canaria (Ισπανία) - με πέρασμα από Αλβανία και Luton (UK).
- Τετραήμερο στο Interlaken (Ελβετία) με εκδρομές - με πέρασμα από Μιλάνο και Γενεύη.
- Πενθήμερο Πάσχα πέριξ του Γιβραλτάρ (Ceuta, Melilla, Nador, Casablanca, Tangiers, Tetouan, Algeciras, Malaga) - στα μισά είχα ξαναπάει και απλώς πέρασα τώρα. Στην επιστροφή και 1 ημέρα ακόμα Amsterdam.
- Τετραήμερο πρωτομαγιάς στην Κρήτη.
- ΠΣΚ στο Παρίσι.
- ΠΣΚΔ Αγίου Πνεύματος στο Τριεθνές Πολωνίας - Τσεχίας - Σλοβακίας (Katowice, Ostrava, Zilιna, Bonice, Zakopane κ.α.).
- 5ήμερο Κρήτη.
- ΠΣΚΔ Βερολίνο & Schwerin.
- 10ήμερο Κρήτη.
- 7 ήμερο Κρήτη και απευθείας από κει 5 ημέρες Βουλγαρία - Ρουμανία (Iasi, Varna, Bucarest).
- 5ήμερο Κρήτη.
- 3ήμερο Κρήτη.
- ΠΣΚ Λονδίνο.
- 3ήμερο Κρήτη.
- 6ήμερο Bologna - Innsbruck - Vienna με τρένα.
- ΠΣΚ Μόναχο.
- ΠΣΚ Βαρσοβία
- 15 ημέρες ακόμα Ισπανία (οι 8 το 2025) - Ο νέος χρόνος με βρήκε στη Σεβίλη.

Last edited:

gioannis13

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου πετάει αεροπλάνο...
Ταξίδι-Όνειρο
Χωρίς ρολόι στο χέρι !!!
Όπως κάνω κάθε χρόνο, συγκέντρωσα τα ταξιδιωτικά μου στατιστικά για το περασμένο έτος (2025). Αυτή ήταν μια σχετικά ήσυχη χρονιά για τα ταξίδια μου, μετά τις χρονιές-ρεκόρ του 2023 και του 2024.

Το 2025 πραγματοποίησα συνολικά 23 ταξίδια, ακριβώς τα μισά σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. Α
- 5ήμερο Κρήτη.
- ΠΣΚΔ Βερολίνο & Schwerin.
- 10ήμερο Κρήτη.
- 7 ήμερο Κρήτη και απευθείας από κει 5 ημέρες Βουλγαρία - Ρουμανία (Iasi, Varna, Bucarest).
- 5ήμερο Κρήτη.
- 3ήμερο Κρήτη.
- ΠΣΚ Λονδίνο.
- 3ήμερο Κρήτη.
- 6ήμερο Bologna - Innsbruck - Vienna με τρένα.
- ΠΣΚ Μόναχο.
- ΠΣΚ Βαρσοβία
- 15 ημέρες ακόμα Ισπανία (οι 8 το 2025) - Ο νέος χρόνος με βρήκε στη Σεβίλη.

.................. έλα μωρέεεεεεε σιγά τ' αυγά ! :bleh:

Υ.Γ Φίλε taver με χιουμοριστική διάθεση το πιο πάνω σχόλιο ! Να είσαι πάντα γερός και να συνεχίσεις με την ίδια δύναμη αυτό το θαύμασιο χόμπυ-ασχολία ! Να ε΄σαι καλά και καλή χρονιά με νέα ρεκόρ ! :grouphug:

duty_free

Member
Αυτή ήταν μια σχετικά ήσυχη χρονιά για τα ταξίδια μου, μετά τις χρονιές-ρεκόρ του 2023 και του 2024.
τῷ ὄντι, ἀναντίρρητα (ἔστω στὴν σχετικότητά της) ἥσυχη, σὰν σχολικὴ τάξη τὸν δεκαπενταύγουστο – κάθε ποὺ χασμουριέται ἀναμένων πτήση σὲ σένιο lobby ἀρεοδρομίου ὁ ΥΠΕΡΤΑΤΟΣ Τάβερ, κἄποιος κονιόρδος καράμπαμπας κορδώνεται καὶ ἐπαίρεται καὶ καμαρώνει νομίζων ὅτι ἄδραξε βατικανάρχου ὄσχεον διότι καὶ ἐπειδὴς μόλις ἔχει κάνει κράτηση σὲ πεταμένο κακοχεσμένων σινδονίων δωμάτιο ἐν παταρίῳ χασαποταβέρνας στὴν περιοχὴ τῆς λίμνης τοῦ ἀρνητοῦ τοῦ ΟΧΙ.

Μέγας εἷ Τάβερ! Εὔχομαί σοι, πάντα τέτοια!

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Όπως κάνω κάθε χρόνο, συγκέντρωσα τα ταξιδιωτικά μου στατιστικά για το...
Όλοι αυτό περιμέναμε, κλειδώστε το νήμα τώρα, ολοκληρώθηκε! :cool:

eco05140

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μπουένος Άιρες
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυνησία
τι να γράψεις τώρα....δεν πρόλαβα να γράψω και πριν τον @taver ...
Για εμένα το 2025, είχε 110 μέρες ημέρες άδειας σπάζοντας ρεκόρ, τις οποίες πέρασα:
-Μάλτα
-Βαρκελώνη
-Μαρακές
-Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα, Γρεβενά
-Θεσσαλονίκη Χαλκιδική
-Βόλο και Πήλιο
-Μπακού
-Κυκλάδες σε καμιά 10αριά νησάκια το καλοκαίρι
-Λήμνο
-Μπαλί
-Βρυξέλες, Λουξεμβούργο, Τρίερ
-Τυνησία

πάντως έτσι για επίλογο...λάτρεψα Μπακού!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.360
Μέλη
40.010
Νεότερο μέλος
GeorgiaMos

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα