2025 που θα πάμε...? Πάμε δυνατά..... 😇

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Κάπου είχα διαβάσει πως αν πας σε κάποια χώρα ερχόμενος από Αιθιοπία, τότε το ζητάνε...αλλά πάει καιρός που το διάβασα....
Γι αυτό και το ανέφερα. Δε ξέρω αν έχει σχέση, ήταν όμως το πρώτο που μας ζητήθηκε, πριν καν τον έλεγχο διαβατηρίων και τη βιζα.

tatooine

Member
Γι αυτό και το ανέφερα. Δε ξέρω αν έχει σχέση, ήταν όμως το πρώτο που μας ζητήθηκε, πριν καν τον έλεγχο διαβατηρίων και τη βιζα.
Που σας ζητήθηκε ακριβώς; κατά την άφιξη στη Ζιμπάμπουε από το αεροπλάνο στον έλεγχο καθώς περιμένατε στην ουρά; Στην αντίς κατά το τσεκ ιν λόγω παραμονής στην πόλη;

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Που σας ζητήθηκε ακριβώς; κατά την άφιξη στη Ζιμπάμπουε από το αεροπλάνο στον έλεγχο καθώς περιμένατε στην ουρά; Στην αντίς κατά το τσεκ ιν λόγω παραμονής στην πόλη;
Κατά την άφιξη στη Ζιμπάμπουε, μόλις κατεβήκαμε από το αεροπλάνο έπρεπε να περάσεις από ένα γραφείο τύπου που σου έλεγχαν το βιβλιάριο εμβολιασμού για τον κίτρινο πυρετό, πριν φτάσεις στο σημείο για να πάρεις βίζα.
Στο αεροδρόμιο VFA, μόλις δύο εβδομάδες πριν.

tatooine

Member
Κατά την άφιξη στη Ζιμπάμπουε, μόλις κατεβήκαμε από το αεροπλάνο έπρεπε να περάσεις από ένα γραφείο τύπου που σου έλεγχαν το βιβλιάριο εμβολιασμού για τον κίτρινο πυρετό, πριν φτάσεις στο σημείο για να πάρεις βίζα.
Στο αεροδρόμιο VFA, μόλις δύο εβδομάδες πριν.
Ίσως κάτι να άλλαξε, Εμείς κατεβήκαμε πρώτοι από το αεροπλάνο και μας συνόδευε ένας νεαρός. Του είπα με αυστηρό τόνο ότι θέλω καζαουνιβιζα αποκλειστικά και αφού κατεβήκαμε κάτι σκάλες μετά τη φυσούνα μπροστά μας ήταν ο έλεγχος οπού δουλεύαν δυο δυο. Μας έστειλε σε ένα γκισέ. Σην δική μας περίπτωση ήταν μια κύρια και ένας κύριος, οπού η κύρια έγραφε και περνούσε μετά το διαβατήριο δίπλα και ο κύριος κολλούσε το αυτοκόλλητο και σφράγιζε. Μιλάμε για πολύ δουλειά.
Η κύρια δεν είχε στυλό (πες το σύμπτωση) άλλα ούτε κι εγώ. Η ουρά πίσω τεράστια άλλα δεν αφήνανε κανέναν να κατεβεί από τις σκάλες. Μετά θυμήθηκα ότι μας είχαν δώσει το κιτ στο αεροπλάνο που έχει μέσα στυλό και της το έδωσα όλο. Μόνο τεμενάδες δεν μας έκανε. Σε δυο λεπτά ξεμπερδέψαμε. Η ουρά πίσω παρέμενε τεράστια και η αδιαφορία των υπάλληλων επίσης.
Βιβλιάριο κίτρινου πυρετού δεν μας ζητήσανε και ήταν το μοναδικό αεροσκάφος των Αιθιόπων εκείνη την ώρα. Είχαμε βέβαια βιβλιάριο.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Βιβλιάριο κίτρινου πυρετού δεν μας ζητήσανε και ήταν το μοναδικό αεροσκάφος των Αιθιόπων εκείνη την ώρα.
Κι εμείς ήμασταν η μοναδική πτήση εκείνη την ώρα από Αιθιοπία αλλά και γενικότερα, δε μπορώ να πω πως άργησε η έκδοση της Βίζας το αντίθετο, είχαμε συμπληρώσει και το απαραίτητο έγγραφο ήδη στο αεροπλάνο.
Όμως ο υγειονομικός έλεγχος προηγήθηκε της έκδοσης βίζας και του ελέγχου του διαβατηρίου, ίσως κάτι να άλλαξε τελευταία δε ξέρω.

annoula

Member
Πετάχτηκα και Μεξικό λίγες μέρες σε νέα (για μένα) μέρη. Τα γράφω να μην τα ξεχάσω.
Το καλύτερο με διαφορά ήταν στην Σαγκάη από παγωτατζίδικο με πάγκο (όχι μαγαζί) στον πεζόδρομο στη Nanjing. Παγωτό ρούμι. Αυτό ήταν για να γυρνάς σαν το λυκάκι γύρω απ το παγωτατζίδικο. Νο1 με διαφορά. Δεν ξέρω πόσες φορές πήρα.

chaly50evi

New Member
Ίσως κάτι να άλλαξε, Εμείς κατεβήκαμε πρώτοι από το αεροπλάνο και μας συνόδευε ένας νεαρός. Του είπα με αυστηρό τόνο ότι θέλω καζαουνιβιζα αποκλειστικά και αφού κατεβήκαμε κάτι σκάλες μετά τη φυσούνα μπροστά μας ήταν ο έλεγχος οπού δουλεύαν δυο δυο. Μας έστειλε σε ένα γκισέ. Σην δική μας περίπτωση ήταν μια κύρια και ένας κύριος, οπού η κύρια έγραφε και περνούσε μετά το διαβατήριο δίπλα και ο κύριος κολλούσε το αυτοκόλλητο και σφράγιζε. Μιλάμε για πολύ δουλειά.
Η κύρια δεν είχε στυλό (πες το σύμπτωση) άλλα ούτε κι εγώ. Η ουρά πίσω τεράστια άλλα δεν αφήνανε κανέναν να κατεβεί από τις σκάλες. Μετά θυμήθηκα ότι μας είχαν δώσει το κιτ στο αεροπλάνο που έχει μέσα στυλό και της το έδωσα όλο. Μόνο τεμενάδες δεν μας έκανε. Σε δυο λεπτά ξεμπερδέψαμε. Η ουρά πίσω παρέμενε τεράστια και η αδιαφορία των υπάλληλων επίσης.
Βιβλιάριο κίτρινου πυρετού δεν μας ζητήσανε και ήταν το μοναδικό αεροσκάφος των Αιθιόπων εκείνη την ώρα. Είχαμε βέβαια βιβλιάριο.
Καλημέρα σε όλους. Όταν φτάσαμε στους Καταρράκτες της Βικτώριας πριν τρεις μέρες, έλεγξαν μόνο ένα μέρος των επιβατών. Κι εγώ είχα το βιβλιάριο για τον κίτρινο πυρετό, αλλά δεν μου το ζήτησαν ποτέ. Η ουρά είχε πάνω από μία ώρα και πολλοί ήταν νευρικοί.

alma

Member
Όσοι πήγατε με οργανωμένο από Ελλάδα,υποθέτω θα σας είπε το γραφείο αν είναι απαραίτητο το εμβόλιο.Δεν νομίζω να ρίσκαρε να μείνουν οι πελάτες του εκτός χώρας...

Σε κάποια οργανωμένα γράφουν και στο ίντερνετ τα γραφεία αν θέλει εμβόλιο κάθε χώρα και αν είναι υποχρεωτικό. Για παράδειγμα στη Ναμίμπια βλέπω το αναφέρει ως προαιρετικό το Cosmorama....

Ναμίμπια, Χωριά των Χίμπα, Κρουαζιέρα στο Βάλβις Μπέι, Έρημος Καλαχάρι

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.191
Μέλη
39.914
Νεότερο μέλος
Panidst

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα