• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Ιανουάριος - Μάιος 2022 !

3 μήνες στην Κεντρική & Νότια Αμερική - Συμβουλές;

travel_lover

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΙΝΔΙΑ -
Αγαπητοί ταξιδιώτες,

θέλω τα φώτα σας.

Σχεδιάζω να πραγματοποιήσω ένα τρίμηνο ταξίδι με φιλική παρέα άνευ οχήματος, στην Κεντρική & Νότια Αμερική με αφετηρία το Μεξικό.

Θα ήθελα να μου προτείνετε χώρες και σημαντικά αξιοθέατα που θα πρέπει σίγουρα να συμπεριλάβω σε αυτό το ταξίδι μου.

Επίσης, τι θα πρέπει να προσέξω και πώς να το σχεδιάσω ώστε να δω όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Ευχαριστώ πολύ!

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Με το καλό να κάνετε το ταξίδι όπως το επιθυμείτε και να περάσετε τέλεια!

Δώσε περισσότερες πληροφορίες, μιλάς για 3μηνο ταξίδι. Έχεις αγοράσει εισιτήρια για Μεξικό one way ή είναι και η επιστροφή από εκεί; Έχεις ξαναπάει προς τα εκεί ή είναι πρώτη φορά; Ποια περίοδο θες να πας; Τι σε ενδιαφέρει περισσότερο να δεις; Από μπάτζετ πως τα πας; 3 μήνες μπορείς να δεις από πολλά σε λίγες χώρες, μέχρι λίγα και βασικά σε αρκετές χώρες.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Nipon-Αλάσκα-Yellowstone
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ο,τι ειπε ο πανω: μας λείπουν πληροφορίες για να σου είμαστε πιο χρήσιμοι. Παραλίες πρεπει να εχει; Αρχαία; με τι ρυθμό θα ταξιδεύετε;

travel_lover

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΙΝΔΙΑ -
Ναι, σκοπεύουμε να ξεκινήσουμε τον Μάρτιο από το Μεξικό ως αφετηρία. Είναι η πρώτη φορά που πάμε προς τα εκεί, αλλά γενικά έχουμε κάνει πάρα πολλά ταξίδια σε Ευρώπη, Ασία και Αφρική. Μας ενδιαφέρουν όμορφες γραφικές πόλεις και χωριά, αρχαία μνημεία και σίγουρα κάποια όμορφα φυσικά τοπία. Παραλίες σίγουρα θέλουμε να δούμε αλλά δεν έχουμε ως προτεραιότητα να κολυμπήσουμε.

Taksidiwtis

Member
Μολις εφτασα στο( Ελ Βενιζελος και πινω καφε στον βενετη περιμενωντας να ξημερωσε) ιαπο κεντρικη αμερικη.Ξεκινησα 3 σεπτεμβρη απο Μεξικο Σοτυ και μολις γυρισα απο Παναμα.
δεν εκατσα μερες στο Μεξικο γιατι ειχα παει παλι πριν 3 χρονια δεν πηγα ονδουρα και Μπελιζ ,Αν εξαιρεσεις το μεξικο που θες τουλαχιστον για το νοτιο κομματι 3-4 εβδομαδες οι υπολοιπες χωρες μια εβδομαδα με δεκα μερες ειναι καλα σε καθε χωρα.Φανταζομαι θα κινηθειτε με λεοφωρεια και chicken buses.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Nipon-Αλάσκα-Yellowstone
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Μολις εφτασα στο( Ελ Βενιζελος και πινω καφε στον βενετη περιμενωντας να ξημερωσε) ιαπο κεντρικη αμερικη.Ξεκινησα 3 σεπτεμβρη απο Μεξικο Σοτυ και μολις γυρισα απο Παναμα.
δεν εκατσα μερες στο Μεξικο γιατι ειχα παει παλι πριν 3 χρονια δεν πηγα ονδουρα και Μπελιζ ,Αν εξαιρεσεις το μεξικο που θες τουλαχιστον για το νοτιο κομματι 3-4 εβδομαδες οι υπολοιπες χωρες μια εβδομαδα με δεκα μερες ειναι καλα σε καθε χωρα.Φανταζομαι θα κινηθειτε με λεοφωρεια και chicken buses.
Εγώ κατάλαβα ότι ο άνθρωπος λκέει ότι θα πάνε και ΝΟΤΙΟ Αμερική.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Nipon-Αλάσκα-Yellowstone
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
ν κουραση 2 μερες αύπνος και δεν εβαλα τα γυαλια της πρεσβυω
Αγαπητοί ταξιδιώτες,

θέλω τα φώτα σας.

Σχεδιάζω να πραγματοποιήσω ένα τρίμηνο ταξίδι με φιλική παρέα άνευ οχήματος, στην Κεντρική & Νότια Αμερική με αφετηρία το Μεξικό.

Θα ήθελα να μου προτείνετε χώρες και σημαντικά αξιοθέατα που θα πρέπει σίγουρα να συμπεριλάβω σε αυτό το ταξίδι μου.

Επίσης, τι θα πρέπει να προσέξω και πώς να το σχεδιάσω ώστε να δω όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Ευχαριστώ πολύ!
Εγώ με 90 μέρες σε Κεντρική και Νότια (!) Αμερική θα έκανα:
Μεξικό 20
Μπελίζ 10
Παναμά 7
Περού 20
Βολιβία 10
Βραζιλία 20
Αργεντινη 3

Εξηγούμαι: Μεξικό-Περού-Βραζιλία είναι άχαστα και μεγάλες χώρες με πολλά αξιοθέατα σε μεγάλες αποστάσεις, θέλουν χρόνο, με 3 εβδομάδες στο καθένα παίρνεις μια καλή ιδέα.

Από Κεντρική Αμερική επιλέγω Μπελίζ. Μιλάμε για φοβερό διαμάντι, έχει τα πάντα: απίστευτη φύση, παραλιάρες, βυθό, παραδοσιακές κοινότητες, τρομερά αρχαία μέσα στη φύση και περνάτε οδικώς από το Μεξικό εύκολα. Χαλαρά μπορείτε να βάλετε και 5 μέρες Γουατεμάλα κόβοντας από αλλού από 1-2 μέρες, αν και το Μπελίζ είναι τόσο πλήρες που μάλλον δε χρειάζεται.

Παναμά μάλλον θα έχετε αεροπορική σύνδεση και καλή ευκαιρία είναι να δείτε το Κανάλι, μια σύγχρονη λατινοαμερικάνικη πόλη και το πραγματικό αξιοθέατο της χώρας, το αρχιπέλαγος Kuna Yala. Θα δείτε έτσι από ουρανοξύστες a la latina μέχρι Ινδιάνους, παραλίες, φύση.

Ε ντάξει η Βολιβία άχαστη, σαν τοπία, ιστορία, αρχαία, αρχιτεκτονική αμαρτία από το Θεό να μην πάτε.

Θα έκλεινα Αργεντινή γιατί το Μπουένος Άιρες το αξίζει και πιθανόν να βρείτε καλή πτήση επιστροφής (αν και φτηνότερα θα σας βγει μάλλον από το τραγελαφικό Σάο Πάουλο ή το μαγικό Ρίο).

Δίνω και highlights που δε θα έχανα με μέρες διαμονής, αλλά αυτά εξαρτώνται από τα γούστα σας:
Mexico 19: Mexico City 4, Zacatecas, 1, Guanajuato 1, Morelia 1, ξανά Mexico City 1, Puebla 1, Tlacotalpan 1, Oaxaca 2, San Cristobal 3 (μη χάσετε Palenque, Υaxchilan & Bonampak, για μένα κλάσεις ανώτερα από Chitzen Itza και οτιδήποτε δείτε στο Γιουκατάν) , μετά 4 μέρες Γιουκατάν για σενότες και αρχαία (μη χάσετε το Calakmul) και περνάτε Μπελίζ.

Belize 10: τι να προλάβεις να δεις σε 10 μέρες... Ας πούμε (αγνοώντας εντελώς το Belize City και τη Belmopan) ότι πάτε San Ignacio 4 (ATM και Castillo ΑΧΑΣΤΑ, Caracol περιπετειάρα), Caye Caulker 3 (παραλίες, barrier reef, βυθάρα) και άλλες 3 μέρες νότια, με την Placencia ως βάση. Αν μπορέσετε να χωρέσετε και τους Μενονίτες στο βορά, θρίαμβος.

Guatemala 5: πολύ compact χώρα, αποφεύγετε εντελώς την επικίνδυνη πρωτεούσα και κάνετε Antigua 1, Lago Atitlan 2, Tikal & around 2.

Panama 6: Panama City 2, Kuna Yala 3, Panama City 1

Peru 20: Λίμα 1, Paracas/Nazca/Huacachina 2, Trujillo/Chiclayo/Chachapoyas/Kuelap 5, Lima 1,
Cuzco & around 7 (κάντε ένα τρεκ για Choquequirao ή/και Vilcabamba και θα με θυμηθείς, μάλλον το καλύτερο κομμάτι του ταξιδιού), Puno/Titicaca 2, Αμαζόνιος 2

Bolivia 10: Titicaca 2, La Paz/Tiahuanaco/Death Road 3, Sucre 1, Potosi 1, Salar de Uyuni 3

Brazil 21: Καλά εδώ δυσκολεύομαι πολύ αλλά θα έκανα Rio 4, Ilha Grande 3, Paraty 1, Fernando de Noronha 2, Lencois Maranhenses/Jericoacoara 4, Bonito 2 (κράτηση πολύ καιρό πριν για abismo de anhumas και να κάνετε και σνόρκελινγκ στον ποταμό) Minas Gerais 4, Iguazu 1.

Argentina 3: από Ιγκουασού για Μπουένος Άιρες. Για μένα χάιλάιτ το Τίγρε. 3 βράδια σύνολο.

Θα χρειαστείτε ΠΟΛΛΑ αεροπλάνα, το καλό είναι πως είναι σχετικά φθηνές οι εσωτερικές. Το Fernando de Noronha κοστίζει, το κόβετε αν δε σας παίρνει αλλά είναι χάιλάιτ.

Θα μπορούσα να βάλω και Γκαλάπαγκος μέσα αλλά δεν έχω πάει κι επιπλέον είναι ακριβά. Ταξιδάρα θα κάνετε.

travel_lover

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΙΝΔΙΑ -
Ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντηση και τις πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Παράληψή μου που δεν ανέφερα πως έχω επισκεφθεί το Περού πριν 2 χρόνια. Επομένως, σίγουρα θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε τις 20 μέρες του Περού σε κάποιο άλλο μέρος.

Επί παραδείγματι, θα θέλαμε να δούμε και λίγο Καραϊβική (π.χ. Κούβα, Μπαχάμες, Αϊτή, Άγιο Δομίνικο).

Επίσης, Αργεντινή δεν αξίζει περισσότερες μέρες;

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Nipon-Αλάσκα-Yellowstone
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντηση και τις πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Παράληψή μου που δεν ανέφερα πως έχω επισκεφθεί το Περού πριν 2 χρόνια. Επομένως, σίγουρα θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε τις 20 μέρες του Περού σε κάποιο άλλο μέρος.

Επί παραδείγματι, θα θέλαμε να δούμε και λίγο Καραϊβική (π.χ. Κούβα, Μπαχάμες, Αϊτή, Άγιο Δομίνικο).

Επίσης, Αργεντινή δεν αξίζει περισσότερες μέρες;
Μακράν η πιο ενδιαφέρουσα χώρα στην Καραϊβική με τα χέρια κάτω ειναι η Κουβα. Σε επίπεδο κουλτούρας, ιστορίας, αρχιτεκτονικης δε συγκρίνεται με Δομίνικους, Τζαμαικες και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις.

Προσωπικά την Αργεντινή τη βαριέμαι, σε κουζίνα, φάτσες, κουλτούρας τοπια ειναι μια πιο βαρετή Ευρώπη αλλα γούστα ειναι αυτα.

Μπαχάμες πανάκριβες, Αϊτή πολυ επικίνδυνη και με τεράστια προβλήματα, Άγιος Δομίνικος τρομερό downgrade σε σχέση με την Κουβα. Θα είχε νόημα όμως να πατε σε κάποιο μικρότερο κράτος ή σύμπλεγμα, προσωπικά ο συνδυασμός φύσης Ντομινικας και μιρκων νησιών στις Γρεναδινες μου άρεσε πολυ.

Κουβα θα έβαζα 17-18 μέρες ευκολα

Taksidiwtis

Member
3 μηνες χρονικα ειναι ενα πολυ καλο ταξιδι ,θα υπαρχει και κοπωση και μην το κανεις αυστηρο το πλανο , το spontaneous traveller εχει την γοητεια του , μαθε και και 10 ρηματα (ετσι θαμπορεις να φτιαχνεις φρασεις ..θελλω ,ψαχνω,ποσο,ποτε κτλ)στα ισπανικα θα σε βοηθησει καλυτερα στην εποικοινωνια και θα κανει ακονα καλυτερη την εμπειρια του ταξιδιου.

Ζηστο στο επακρο.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.236
Μέλη
39.942
Νεότερο μέλος
konnoskyr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα