42ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας

8avos

Member
Δυστυχώς δεν είμαι πολυ του διαβάσματος,ως εκ τούτου δεν διαβάζω συχνά ιστορίες πλέον.Ομως διάβασα μονορούφι την ιστοριούλα της Κικής για την απόδραση της στην Θεσσαλονίκη,πόσο απλή,πόσο ανάλαφρη ήταν για έναν προορισμό που επειδή έχουμε χιλιοπαει,εγώ τουλάχιστον δεν θα γραφα ποτέ.

Έτσι μου γεννήθηκε η ιδέα,να περιγράψω κάτι ανάλαφρα,για την εμπειρία μου στον 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών που ξεκινά σε τρεις μέρες.

Έναν αγώνα,όπου όταν είχα μεταναστεύσει Γερμανία,στο φροντιστήριο που μάθαινα την γλώσσα,μας ζήτησαν να περιγράψουμε ο καθ ένας απ την χώρα του ένα ταυτόσημο με ότι λέξεις είχαμε μάθει…εγω τους περιέγραφα πως ο Μαραθώνιος δρομος,προέρχεται απ την πόλη του Μαραθωνα όπου είχε ξεκινήσει ο Φειδιππίδης με κατεύθυνση την Αθήνα,το 490 π.Χ.να αναγγείλει την νίκη επι των Περσων και μετά πέθανε.

Τιμής ενεκεν,η διαδρομή αυτή ορίστηκε στα 42.195 μέτρα και έτσι γεννήθηκε το αγώνισμα.
Η διαδρομή της Αθήνας είναι η κλασική διαδρομή που από αυτήν ξεκίνησαν όλες,με δρομείς απ όλες τις χώρες να θέλουν να νιώσουν την συγκίνηση που προσφέρει η πρώτη διαδρομή των πρώτων.

Έχω τρέξει ως τώρα έξι φορές την διαδρομη με ισάριθμους τερματισμούς.Φετος θα είναι η έβδομη μου.

η τσάντα συμμετοχής:
IMG_1436.jpeg

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Δυστυχώς δεν είμαι πολυ του διαβάσματος,ως εκ τούτου δεν διαβάζω συχνά ιστορίες πλέον.Ομως διάβασα μονορούφι την ιστοριούλα της Κικής για την απόδραση της στην Θεσσαλονίκη,πόσο απλή,πόσο ανάλαφρη ήταν για έναν προορισμό που επειδή έχουμε χιλιοπαει,εγώ τουλάχιστον δεν θα γραφα ποτέ.

Έτσι μου γεννήθηκε η ιδέα,να περιγράψω κάτι ανάλαφρα,για την εμπειρία μου στον 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών που ξεκινά σε τρεις μέρες.

Έναν αγώνα,όπου όταν είχα μεταναστεύσει Γερμανία,στο φροντιστήριο που μάθαινα την γλώσσα,μας ζήτησαν να περιγράψουμε ο καθ ένας απ την χώρα του ένα ταυτόσημο με ότι λέξεις είχαμε μάθει…εγω τους περιέγραφα πως ο Μαραθώνιος δρομος,προέρχεται απ την πόλη του Μαραθωνα όπου είχε ξεκινήσει ο Φειδιππίδης με κατεύθυνση την Αθήνα,το 490 π.Χ.να αναγγείλει την νίκη επι των Περσων και μετά πέθανε.

Τιμής ενεκεν,η διαδρομή αυτή ορίστηκε στα 42.195 μέτρα και έτσι γεννήθηκε το αγώνισμα.
Η διαδρομή της Αθήνας είναι η κλασική διαδρομή που από αυτήν ξεκίνησαν όλες,με δρομείς απ όλες τις χώρες να θέλουν να νιώσουν την συγκίνηση που προσφέρει η πρώτη διαδρομή των πρώτων.

Έχω τρέξει ως τώρα έξι φορές την διαδρομη με ισάριθμους τερματισμούς.Φετος θα είναι η έβδομη μου.

η τσάντα συμμετοχής:
View attachment 514865
Μπράβο Θάνο και καλή επιτυχία εύχομαι!
Θα είμαι Μεσογείων στο ύψος του Χολαργού για να καμαρώσω και να υποστηρίξω πολύ αγαπημένο μου πρόσωπο που συμμετέχει!
Ελπίζω να σε δω και να σε χειροκροτησω!

8avos

Member
Μπράβο Θάνο και καλή επιτυχία εύχομαι!
Θα είμαι Μεσογείων στο ύψος του Χολαργού για να καμαρώσω και να υποστηρίξω πολύ αγαπημένο μου πρόσωπο που συμμετέχει!
Ελπίζω να σε δω και να σε χειροκροτησω!
Σ ευχαριστώ πολύ Βανα,καλή επιτυχία του επίσης !

Θα έχω και ‘γώ το νου μου αλλά πλέον μιλάμε για πραγματικά πολλούς δρομείς στον Μαραθώνιο

8avos

Member
Πρώτη φορά έτρεξα το 2008 και τελείως από σπόντα.Λιγους μήνες μετά τερμάτισα τον πρώτο μου ημιμαραθώνιο.

Τρία χρόνια αργότερα πήρα μέρος στον Μαραθώνιο Αθήνας.Το 2011 δλδ.Γνωρισα πολλά παιδιά μέσω ενός άλλου δρομικού φόρουμ,όπου μου έλεγαν πως το 2004 λόγω Ολυμπιακών Αγώνων χαράχτηκε η διαδρομή που γνωρίζουμε σήμερα,καθώς μέχρι τότε ήταν τελείως διαφορετικά τα πράγματα λόγω συμμετοχών και αποδοχής απ το κοινό.

Τότε είχαν συμμετάσχει κάπου 200 δρομείς.Το 2011 που έλαβα εγώ μέρος ήμασταν περίπου 7000 και θεωρούταν υπέρβαση.Δεν υπήρχε ο χώρος στο γηπεδο του Μαραθωνα για περισσότερους .

Το 2023 που συμμετείχα μετά από περίπου εφτά χρόνια αποχής,λόγω και του επετειακού 40ου ξεκίνησαν περίπου 22-25.000 δρομείς μόνο στον Μαραθώνιο.

Η εκκίνηση γίνεται διαδοχικά και οι δρομείς τοποθετούνται σε blocks.Το 2011 ήμασταν 7 και το 2023 αν θυμάμαι καλά 14 block εκκίνησης.

Το βουνό πάνω απ το Σταδιο του Μαραθωνα ήταν αποψιλωμένο για να χωρέσουν οι δρομείς.

Η πρωτεύουσα θα γεμίσει πολύχρωμα παπούτσια,φόρμες,τσάντες αυτο το Σαββατοκύριακο η εμπειρία όμως είναι ο κόσμος που βγαινει στους δρόμους.Πλεον μπορώ να πω πως 42 και κάτι χιλιόμετρα,δύσκολο να βρεις ένα σημείο χωρίς ανθρώπους να χειροκροτούν.Και είναι εις μήκος η διαδρομή,σε άλλο σημείο η αφετηρία και σε άλλο ο τερματισμός,ενώ συνήθως όλοι τερματίζουν από εκεί που ξεκινάν βολεύοντας στον κόσμο να δει δυο φορές τον αθλητή που θέλει .

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Χαίρομαι που γράφεις για κάτι τόσο ενδιαφέρον και άγνωστο στις λεπτομέρειες για τους περισσότερους από εμάς.
Πέρυσι έτρεξε ο γυιος μου ,τερμάτισε και είναι πολύ χαρούμενος και περήφανος που τα κατάφερε.Σου εύχομαι να το απολαύσεις και εφέτος.
Τελικά εκτός από τις ιστοριάρες καλές είναι και οι ιστοριούλες!

Last edited:

8avos

Member
Χαίρομαι που γράφεις για κάτι τόσο ενδιαφέρον και άγνωστο στις λεπτομέρειες για τους περισσότερους από εμάς.
Πέρυσι έτρεξε ο γυιος μου ,τερμάτισε και είναι πολύ χαρούμενος και περήφανος που τα κατάφερε.Σου εύχομαι να το απολαύσεις και εφέτος.
Τελικά εκτός από τις ιστοριάρες καλές είναι και οι ιστοριούλες!
Μακαρι,καλό τερματισμό αν ξανατρέξει φέτος.

Αυτό π κοιτά ένας δρομέας περισσότερο και από αγρότη,είναι ο καιρός την μέρα του Μαραθωνίου.

Ένας δρομέας ανέβασε αυτήν την φωτογραφία για να δείξει το τερέν του 2001 :
IMG_1451.jpeg

Klair

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Σου εύχομαι καλή επιτυχία και καλό τερματισμό. Να απολαύσεις τον αγώνα σου!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.307
Μέλη
39.976
Νεότερο μέλος
saidgaara

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom