About football, soccer, ποδόσφαιρο, κλωτσοσκούφι ... again..

panpan

Member
Μηνύματα
6.861
Likes
26.605
«Η ESL θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, καμία ομάδα δεν έχει αρνηθεί πρόσκληση μας»
Ο γενικός γραμματέας της European Super League, Ανάς Λαγκραρί, σε συνέντευξη του στην γαλλική εφημερίδα «Le Parisien» αποκάλυψε πως το νέο πρωτάθλημα μπορεί να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.607
Likes
50.231
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Καλά, μήπως βιάζεται κι αυτός λιγο; Θα προλάβουν να στήσουν τέτοια διοργάνωση σε 4 μήνες; Ούτε τους συμμετέχοντες δεν ξέρουν. Και σίγουρα θα υπάρξουν πολιτικές παρεμβάσεις, από τις οποίες φοβάμαι ότι θα αναθαρρήσει και η ΦΙΜΠΑ.

Στο της Ευρωλίγκας θα διαφωνήσω, είναι σαφώς πιο ανταγωνιστική, πιο οπαδοκεντρικη και πιο δημοφιλής απ ό,τι ήταν όλες οι προηγούμενες εκδοχές της. Σε δε εισιτήρια και αποδοχή είναι κλάσεις ανώτερη, η Ευρωλίγκα έσωσε το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Το ποδόσφαιρο είναι άλλη κλάση διότι ήδη είναι το δημοφιλέστερο άθλημα, δεν έχει πρόβλημα δημοτικότητας, το αντίθετο : είναι τόσο δημοφιλές στα πέρατα του κόσμου που πια το ποσοστό των οπαδών που έχει η κάθε ομάδα στη χώρα της είναι κλάσμα της παγκόσμιας απήχησης που έχει, οπότε και είναι οικονομική αυτοκτονία να κλείνεσαι στους ντόπιους οπαδούς. Το ευρωπαϊκό μπάσκετ δεν έχει τέτοια απήχηση, δεν έχουμε τουριστικά γραφεία να φέρνουν Γιαπωνεζους να δουν τη Μπασκόνια και τη Μακάμπι, εδώ ακόμη οι 15 από τις 18 ομάδες είναι ελλειμματικές και στηρίζονται ξεκάθαρα στην τρέλα των ιδιοκτητών τους. Όταν φτάσει να είναι κερδοφόρα, θα ανησυχούμε , προς το παρόν είμαστε στην τέλεια φάση .
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.607
Likes
50.231
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Να πηγαινουν να δουν τενις. Ενα αθλημα εμεινε αλητικο, δεν θα το παρουν και αυτο οι οικογενειες! :p
Χόκεϊ, το μυστικό της ζωής!!

Φαντασου ολοι αυτοι που εκτονωνται στο γηπεδο (αν τους το παρουν) να μεταφερουν την βια εξω στην κοινωνια τι καταστροφικα αποτελεσματα θα ειχε.
Εσύ το λες για πλάκα, αλλά υπάρχει κόσμος που τα πιστεύει αυτά, λες και στη ΝΖ ξέρω γω που δεν έχουν βία στα γήπεδα μετέφεραν τη βία στην κοινωνία και σκοτώνονται. Το γήπεδο δεν είναι μέρος όπου εκτονώνεται η βία αλλά γεννάται εκεί, όποιος έχει περάσει από συνδέσμους καταλαβαίνει τι εννοώ: παιδομάζωμα, τελετές μύησης ("πήγαινε πλάκωσε τον τάδε και φέρε τη μπλούζα του για να γίνεις μέλος"), υποχρεωτική χρήση βίας ακόμη κι αν δε θες, εμπόριο όπλων, ναρκωτικών, βίας (πληρώνονται οι συνδεσμίτες για άσκηση βίας, από ξύλο στους δημοτικούς συμβούλους για να εισηγηθούν παράδοση χώρου για γήπεδο μέχρι προστασία σε δικαστικές διαμάχες), πολιτικής επιρροής. Είναι ανεξέλεγκτη η φάση, υπάρχουν συνδεσμίτες με ΠΟΛΛΑ εκατομμύρια στην τράπεζα, άλλοι παίρνουν 2 και 3 σουβλατζίδικα το χρόνο δώρο, ήξερα κάποιον που είχε 20 περίπτερα χάρη στην οργανωμένη βία, άλλος είχε διοριστεί από πρόεδρο σε 4 δουλειές του δημοσίου, άλλος εργάζεται "ασφάλεια γηπέδου" με μισθό golden boy, είναι πολλά τα λεφτά Άρη και όχι, δε θα υπήρχε όλη αυτή η βιομηχανία βίας αν δεν ήταν τα γήπεδα όπως είναι. Το να λέμε ότι "χωρίς το γήπεδο δε θα εκτονώνονταν" είναι σα να λέμε ναι στους παιδεραστές γονείς γιατί αλλιώς θα βγουν στο δρόμο και θα βιάζουν άσχετες κοπέλες, οπότε ας κακοποιούν τα παιδιά τους στο σπίτι τους.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.607
Likes
50.231
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Στο μεταξύ, αν αυτά που λέει αρκετά χειροπιαστά πια ο Έλον Μασκ γίνουν πραγματικότητα (δηλαδή τα ταξίδια με πυραύλους να είναι καθημερινότητα πριν τελειώσει η τρέχουσα δεκαετία), θα είναι απολύτως εφικτό να παίζει η Μπαρτσελόνα τη Δευτέρα στη Βαρκελώνη, την Τετάρτη στο Σίδνεϊ και το Σάββατο στο Λος Άντζελες.
 

panpan

Member
Μηνύματα
6.861
Likes
26.605
Καλά, μήπως βιάζεται κι αυτός λιγο; Θα προλάβουν να στήσουν τέτοια διοργάνωση σε 4 μήνες; Ούτε τους συμμετέχοντες δεν ξέρουν. Και σίγουρα θα υπάρξουν πολιτικές παρεμβάσεις, από τις οποίες φοβάμαι ότι θα αναθαρρήσει και η ΦΙΜΠΑ.
Σίγουρα βιάζονται,σίγουρα εκβιάζουν. Θα δούμε. Υπάρχουν αντιδράσεις φιλάθλων,πολιτικών κλπ.
 

orestcrete

Member
Μηνύματα
2.589
Likes
9.719
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ονειρεμένο Ταξίδι
New Zealand
Εμένα ένα με απασχολεί.. Γίνεται Ευρωπαϊκιά Σουπερλιγκ χωρίς Κομπότη;;
 
Last edited:

gkalla

Member
Μηνύματα
1.216
Likes
6.460
Επόμενο Ταξίδι
Γερμανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Αυτό που με ενοχλεί τα τελευταία χρόνια, δηλαδή η ανακύκλωση των ίδιων και των ίδιων πρωταγωνιστών στο Champions League, θα φτάσει στην απόλυτη μορφή τώρα, με το το νέο κλειστό πρωτάθλημα. Θα περάσει ανεπιστρεπτί η εποχή που βλέπαμε αουτσάιντερ ή μικρότερης δυναμικότητας ομάδες (οικονομικά κυρίως, όχι αθλητικά) να φτάνουν στην κορυφή. Ομάδες όπως η Στεάουα, η Φέγενορντ, η Νότιγχαμ Φόρεστ, η Άστον Βίλα, ο Ερυθρός Αστέρας, η Αϊντχόβεν, η Σέλτικ αλλά και οι Πόρτο, Μπενφίκα, Αμβούργο, Μαρσέιγ, Ντόρτμουντ δεν θα έχουν ουσιαστικά καμιά ελπίδα να επαναλάβουν τέτοιες επιτυχίες.
Με βλέπω να ξαναρχίζω να παρακολουθώ ΕΠΣΑ και τοπικά πρωταθλήματα. Θεμιστοκλής - Πράσινα Πουλιά και Ναυπακτιακός Αστέρας - Απόλλων Ευπαλίου. Τουλάχιστον εκεί θα υπάρχει το στοιχείο της έκπληξης.
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.073
Likes
44.466
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Ενδεχομένως και όλη αυτή η κουβέντα να είναι μια μορφή πίεσης από πολλά -μεγάλα πλην όμως χρεοκοπημένα- σωματεία προς την ουέφα, προκειμένου να πάρουν μεγαλύτερο μερίδιο από τη πίτα.

@Yorgos Θα διαφωνήσω, χωρίς να κάνω σύγκριση των αθλημάτων και των προσδοκώμενων εσόδων φυσικά. Η Ευρωλίγκα όσο περνούν τα χρόνια καταλαβαίνουμε ότι χαντάκωσε το μπάσκετ, κοιτώντας το συμφέρων της ελιτ ενάντια στους πολλούς, υποβάθμισε (σε συνεργασία με τις κατα τόπους αρχές) τα εγχώρια πρωταθλήματα, καταστρατήγησε τους όποιους κανόνες δεοντολογίας, άλλαξε τους συσχετισμούς συντριπτικά υπέρ των πλουσίων, απέκλεισε τη μισή και παραπάνω ευρώπη από τη διοργάνωση και αποκορύφωμα όλων μπήκε στα χωραφια των εθνικών ομάδων με αποκορύφωμα τη γελοιότητα με τα παράθυρα.
Βέβαια δε φταίει αυτή, αλλά οι θεσμοί του Ευρωπαϊκού μπασκετ που αφήνουν μια ιδιωτική λίγκα να κάνει ότι θέλει. Ναι μεν σαν προϊόν είναι ελκυστικό, είναι το καλύτερο, ωστόσο δεν είναι αυτό το ζητούμενο.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.607
Likes
50.231
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
υποβάθμισε (σε συνεργασία με τις κατα τόπους αρχές) τα εγχώρια πρωταθλήματα,
Πώς έγινε αυτό αφού όλα έγιναν καλύτερα και πιο ανταγωνιστικά; Εκτός κι αν κρίνεις από το ελληνικό, που είναι η εξαίρεση του κανόνα και ουδεμία σχέση έχει η κατάπτωσή του με την Ευρωλίγκα, μάλλον το αντίθετο: αντί να ακολουθήσει το δρόμο της ACB, της VTB, της ΑΒΑ, του γερμανικού, του γαλλικού κλπ ακολούθησε το δρόμο της ... ΕΟΚ και της ΦΙΜΠΑ με αποτέλεσμα να γελάνε και οι πέτρες μαζί του και να στήνουν ματς, να πουλάνε ΑΦΜ και να θυμίζουν τους δέκα μικρούς νέγρους οι τελευταίες αγωνιστικές για να βγάλουν φράγκα μαφιόζοι της νύχτας και βλαχοδήμαρχοι σε βάρος του κράτους.

απέκλεισε τη μισή και παραπάνω ευρώπη από τη διοργάνωση
Δεν ισχύει αυτό, ανοιχτή λίγκα είναι που μπαίνεις μέσω Eurocup (και μέσω άλλων διοργανώσεων). Ο Προμηθέας ας πούμε είναι μια συνοικιακή ομάδα με σοβαρότατο πλάνο και ιδιοκτήτη που αν δεν είχαμε πέρυσι τον κορωνοιό μάλλον θα είχε προκριθεί και στην Ευρωλίγκα (φαβορί για τελικό Eurocup ήταν). Φέτος πήραν το εισιτήριο για την Ευρωλίγκα δύο ομάδες διαφορετικές από αυτές που θα ήθελαν όλοι, αλλά το κέρδισαν στο γήπεδο και μπράβο τους (στο ματς στο Καζάν ήμουν κι εγώ μέσα, φοβερή δουλειά ο Πρίφτης).

και αποκορύφωμα όλων μπήκε στα χωραφια των εθνικών ομάδων με αποκορύφωμα τη γελοιότητα με τα παράθυρα.
Το ανάποδο έγινε. Η ΦΙΜΠΑ (η οποία είχε εισηγηθεί ΕΝΤΕΛΩΣ κλειστή λίγκα για τους συλλόγους... 7 χρόνια πριν την Ευρωλίγκα !!!) βλέποντας ότι οι ομάδες ανεξαρτητοποιήθηκαν αποφάσισε να τις εκβιάσει: αρχικά τους είπε ότι θα αποκλείσει τους παίκτες από τις εθνικές διοργανώσεις και φυσικά έφαγε τα μούτρα της στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Μετά αποφάσισε να βάλει παράθυρα ΠΑΝΩ στις ημερομηνίες ΝΒΑ και Ευρωλίγκας σε διοργανώσεις όπου προκρίνονται... οι 5 από τους 6 :haha: με τον προφανή σκοπό να σαμποτάρει την Ευρωλίγκα και με αποτέλεσμα να παίζουν εθνικές ομάδες με σταρ τον Καββαδά και το Σαλούστρο. Να σημειωθεί ότι μια χαρά ημερομηνίες έχουν προταθεί (όπως γινόταν και παλιά) για τα παράθυρα και πριν ξεκινήσει η Ευρωλίγκα (Σεπτέμβριο) και με τη λήξη της (Ιούνιο) και στο διάλειμμα του Φλεβάρη, η ΦΙΜΠΑ τα απέρριψε για να τιμωρήσει τις ομάδες. Η Ευρωλίγκα δε μπήκε στο χωράφι καμίας Εθνικής, ίσα ίσα επιτρέπει τη συμμετοχή όσων παικτών θέλουν στις εθνικές τους ομάδες.



Βέβαια δε φταίει αυτή, αλλά οι θεσμοί του Ευρωπαϊκού μπασκετ που αφήνουν μια ιδιωτική λίγκα να κάνει ότι θέλει.
Εξυπακούεται ότι η λίγκα θα είναι ιδιωτική, δημόσια θα είναι;;;; Αυτό έλειπε να βάλουμε διορισμένους δημοσίους υπαλλήλους να διαχειρίζονται το τι θα κάνουν οι ιδιοκτήτες των ομάδων, τα αποτελέσματα θα ήταν οι διοργανώσεις να καταντήσουν σαν της ΦΙΜΠΑ που ήταν και είναι για τα καλαμπούρια. Άλλο ο ερασιτεχνικός αθλητισμός κι άλλο ο επαγγελματικός. Στην Ελλάδα θέλουμε παιχταράδες, θέαμα, επαγγελματισμό, αλλά οι παίκτες να πονάνε τη φανέλα, να μη φεύγουν σε μεταγραφές και οι ομάδες να τρώνε το δημόσιο χρήμα του φορολογούμενου, δε γίνονται αυτά. Το αντίστοιχο στο χώρο του θεάματος (όπου υπάγεται και ο επαγγελματικός αθλητισμός) είναι να αποφασίζουν τα κράτη για το ποιες ταινίες θα παιχτούν, να είναι δημόσιοι υπάλληλοι οι σκηνοθέτες και οι ηθοποιοί και να διορίζονται ανάλογα με τις ορέξεις του κάθε κομματάρχη.



Ναι μεν σαν προϊόν είναι ελκυστικό, είναι το καλύτερο, ωστόσο δεν είναι αυτό το ζητούμενο.
Συγγνώμη αλλά αυτό ακριβώς είναι το ζητούμενο. Ο επαγγελματικός αθλητισμός είναι θέαμα, που δίνει έσοδα, δημιουργεί θέσεις εργασίας και φορολογείται. Αυτός είναι ο ρόλος του.

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός πρέπει να μείνει εντελώς έξω από όλο αυτό για να είναι υγιής, μακριά από οικονομικά συμφέροντα και να έχει τον κοινωνικό του ρόλο. Εμείς βαφτίσαμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό επαγγελματικό και τον καταστρέψαμε για να πάρουν ψηφαλάκια και να βάλουν το χέρι στο μέλι κάτι Μαυρογυαλούροι κι είμαστε η εξαίρεση βέβαια., ως συνήθως
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.073
Μηνύματα
879.669
Μέλη
38.806
Νεότερο μέλος
xeniagousia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom