About football, soccer, ποδόσφαιρο, κλωτσοσκούφι ... again..

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.674
Likes
16.382
Δεν βλεπω πως αυτη η Αργεντινη θα περασει την σημερινη Ολλανδία..
Κανανε και οι 2 τερματοφύλακες μ@@@κιες αλλά την πάτησε ο Αυστραλός..
1η μερα νοκ αουτ περνανε κουτσα στραβά τα φαβορι..
Για να δουμε αυριο.. Αγγλια προσεξε μη κάνεις καμια μα@@@ια αυριο... περιμενω μεγαλο παιχνιδι..
Στο άλλο η Γαλλία πρεπει να ριξει τουλάχιστον 4..
 

Señor_Nada

Member
Μηνύματα
1.531
Likes
8.472
Ονειρεμένο Ταξίδι
Άβυσσος
Αντί για πρόβλεψη θα γράψω τι θέλω.

Ολλανδία: Λόγω της ομαδάρας του '98 μου είναι συμπαθής, χαίρομαι που συνεχίζει. Το ματς με την Αργεντινή ίσως το παιχνίδι με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε αυτό το μουντιάλ για μένα. Δεν έχει καμία σχέση με το μυθικό ματς του '98 που έπαιζαν 2 dream team (αυτές και η Βραζιλία του 2002 ότι καλύτερο έχω δει σε εθνικές) αλλά και πάλι μυρίζει καλό ματς.

Αργεντινή: Θέλω να τη δω σε ματς με Βραζιλία. Στηρίζω μέχρι τότε.

Ιαπωνία: Γουστάρω φουλ. Όσο πιο ψηλά πάνε τόσο το καλύτερο.

Κροατία: Ώρα να πάει σπίτι της.

Βραζιλία: Θέλω να δω Βραζιλία-Αργεντινή.

Ν. Κορέα: Θέλω να δω Βραζιλία-Αργεντινή.

Αγγλία: Προχώρησε πολύ μακριά στο θεσμό, ήρθε η ώρα να αποκλειστεί.

Σενεγάλη: Εύχομαι να κάνει το καθήκον της αύριο.

Γαλλία: Ας περάσει και αυτό το γύρο και βλέπουμε. Δεν θα ήθελα να τη δω να πηγαίνει μακριά, αλλά στα ζευγάρια από αυτή τη μεριά δεν έχω και πολλές συμπάθειες.

Πολωνία: Στο ματς με την Αργεντινή ήταν απλά αξιοθρήνητη, έπρεπε ήδη να έχει αποκλειστεί.

Μαρόκο: Εύχομαι να πετάξει έξω την κουραστική Ισπανία.

Ισπανία: Ανυπόφορη.

Πορτογαλία: Δεν της έχω καμία συμπάθεια, αλλά μακάρι να περάσει να δούμε κανά ντέρμπι.

Ελβετία: Αντιπαθέστατη.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.628
Likes
50.314
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Έχω δει 22' μουντιάλ μετρημένα, όλα σε αγώνα της Ισπανίας. Έδιναν μόνο πασούλες μπρος πίσω κι αποκλείονταν κιόλας σε κάποια φάση, αυτό ήταν δηλαδή το παιχνίδι τους σε conditions of urgency.. Σιχάθηκα τη ζωή μου, μόνο στον Βλέμμα του Οδυσσέα του Αγγελόπουλου έφτασα πιο κοντά στο να κόψω τις φλέβες μου.
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.089
Likes
44.963
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Είδα και τα δύο ματσάκια σήμερα χωρίς φυσικά να εντυπωσιαστώ.
Αρχικά να πω για το απογευματινό ότι η Ολλανδία ήταν άριστα στημένη με φοβερή προσέγγιση τακτικά, χωρίς να παίξει επ' ουδενί φαντεζί ποδόσφαιρο. Ίσως βέβαια να μην έχει και το ταλέντο να το κάνει, είχε όμως έναν δαιμονισμένο Dumfries που έκανε ότι ήθελε.
Κατώτεροι των περιστάσεων οι Γιάνκηδες, μπορεί και λίγο άτυχοι μιας και στο δεύτερο μπήκαν αποφασισμένοι, δεν απέδωσαν οι αλλαγές του Φαν Χααλ και μέχρι το 75 είχαν πάρει το κέντρο.

Και τώρα έχουμε ...καλώς τα παιδιά τα δικά μας. Βέβαια ο κύριος λείπει, όπως λείπει η οξυδέρκεια και τα 100 κιλά μπάλας που ήξερε μόνος του, ωστόσο θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον ματς που ελπίζω να δώσει την πρόκριση στους Οράνιε, παρόλο που εξακολουθώ να μη τους πιστεύω απέναντι σε σοβαρό αντίπαλο.

Untitled.jpg


Είναι όμως η Αργεντινή σοβαρός αντίπαλος που δε ξέρει τι παίζει; Η καλύτερα να πω ότι παίζει να βρει τον Μέσι και τίποτε περισσότερο. Το έγραψα και χθες, την έχουν πάρει από το χέρι Messi & Alvarez και την οδηγούν, χωρίς να ξέρουμε που μπορεί να φτάσει.
Αξιόμαχα τα καγκουρά με αστείρευτες δυνάμεις αλλά ξυλοκόποι με ποδόσφαιρο Β΄ εθνικής δεκαετίας 90. Όπως και να χει λίγο έλειψε να κάνουν την έκπληξη και να στείλουν το παιχνίδι στην παράτα. Δε πειράζει.

Επειδή όμως είναι συγκεκριμένη διοργάνωση και όχι πρωτάθλημα με 38 αγωνιστικές, μπορεί να δούμε πολλά και όχι απαραίτητα να κερδίζει και κατ' επέκτασιν να προκρίνεται αυτός που παίζει πιο καλά.
 
Last edited:

Nikos86

Member
Μηνύματα
546
Likes
4.001
Ονειρεμένο Ταξίδι
Στον χρονο!
Λοιπόν ωραία ιδέα ας πω και γω τις συμπάθειες μου.

Ολλανδία: Παρ'ότι γενικά μου είναι συμπαθής ομάδα φέτος δεν πολύστηρίζω. Δεν παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο, δεν έχει την προσωπικότητα που θα γοητεύσει. Δεν πολυπαω και τον Φαν Γκαλ.

Αργεντινή: Στηρίζω φουλ λόγω Μέσι. Γουστάρω να το σηκώσει ο κοντός και να σκάσει από τη ζήλια του ο Κριστιάνο. Ωραίο ποδόσφαιρο δεν παίζει και το πασινγκ γκειμ που κι αυτοί επιλέγουν να παίζουν συχνά, κουράζει. Όταν πιάνει την μπάλα όμως ο κοντός χαίρεσαι να τους βλέπεις.

Ισπανία: Ότι πιο αντιπαθητικό όπως ξαναειπα. Σιχαίνομαι το πασινγκ γκειμ. Να φύγουν το συντομότερο δυνατόν.

Μαρόκο: Μακάρι να περάσει την Ισπανία.

Πορτογαλία: Δεν τους πολυειδα φέτος. Αλλά φαντάζομαι μια ομάδα να ψάχνει τον σούπερσταρ για να αυξήσει τη στατιστική του και όχι μια ομάδα να παίζει για αυτόν και για τη νίκη. Άλλο ηγέτης άλλο σούπερσταρ. Από μένα είναι όχι.

Ελβετία: Μ' αρέσει που είναι ομάδα Αλβανών μεταναστών. Κατά τ'αλλα παραδοσιακά δεν μου αρέσει το ποδόσφαιρο της. Σκληρή αμυντική ομάδα. Αν και με τη Σερβία πρέπει να ήταν καταπληκτικό παιχνίδι. Δυστυχώς είδα το άλλο λόγω Αντ1.

Κροατία: Τους γουστάρω που ενώ είναι γερασμένοι το παλεύουν ο Μοντριτς και η παρέα του και βγάζουν ένα πάθος απίστευτο κάποιες φορές.

Ιαπωνία: Τα γουστάρω τα Γιαπωνέζακια. Και πως αμύνονται και ο τρόπος που ξεπετάγονται στην επίθεση. Παρ'ότι δεν παίζουν σε καμμιά περίπτωση φαντεζι ποδόσφαιρο, με έναν παράξενο τρόπο με ελκύει. Μου άρεσε που ξεφτιλισαν και το πασινγκ γκειμ των Ισπανών με δύο αντεπιθέσεις. Το ένα ήταν και γκολάρα. Συμπαθώ λίγο παραπάνω από Κροατία.

Γαλλία: Δεν μου αρέσει καθόλου. Μακάρι ο αντιπαθητικός Εμπαπε κι η παρέα του να πάνε το συντομότερο δυνατόν σπίτι τους.

Πολωνία: Συμπαθώ, αντιπαθώ δεν έχει σημασία. Τους βλέπω να πηγαίνουν σύντομα σπίτι τους. Αδιάφορη ομάδα.

Βραζιλία: Παρ'ότι ήταν η ομάδα που υποστήριζα περισσότερο μέχρι το 2002 πλέον κάτι έχει σπάσει μέσα μου. Αυτό που εκπροσωπεί πλέον δεν μου αρέσει. Δεν θέλω να το πάρει.

Ν. Κορέα: Τα ίδια με Πολωνία. Προτιμώ Βραζιλία για να δούμε Βραζιλία-Αργεντινή όπως είπε και ο Señor_Nada.

Σενεγάλη: Κανονικά θα έπρεπε να στηρίζω μιας και είναι αφρικανική ομάδα και παίζουν άναρχο επιθετικό ποδόσφαιρο συνήθως. Γιούργια.... Αλλά παίζουν με τους αγαπημένους μου.

Αγγλία: Στηρίζω παραδοσιακά. Δεν πάει να είναι losers, γουστάρω. Δεν πάει κατά καιρούς οι εθνικές τους να είναι ένα σκάνδαλο: τον έναν να τον πιάνουν για παράνομο στοιχηματισμο αυτόν και πατέρα και θείο, τον άλλον να πηδάει γυναίκα συμπαίκτη του, τον άλλον να μεθοκοπαει και να κερατωνει με ιερόδουλες τη γυναίκα του και τα σχετικά. Εγώ γουστάρω Αγγλία. Κι ας παίζανε χρόνια αυτό το ποδόσφαιρο με τις σέντρες όλοι τους έβριζαν κι αυτοί συνεχίζανε. Σε αυτούς χρωστάμε το ποδόσφαιρο στη σύγχρονη μορφή του. Έχουν βαθιά ποδοσφαιρική κουλτούρα και καλά κάνουν και παίζουν αλαζονικά το δικό τους παιχνίδι. Μου αρέσει κυρίως που η εθνική τους παίζει καθαρά 'αγγλικο' ποδόσφαιρο. Όλοι ή σχεδόν όλοι οι παίκτες της παίζουν διαχρονικά Πρέμιερ Λιγκ. Δεν πάνε να μάθουν αλλού ποδόσφαιρο. Τους κοστίζει βέβαια αυτό αλλά εμένα μου αρέσει που παίζουν το δικό τους παιχνίδι. Προτιμώ από Βραζιλία που όλη η εθνική τους σχεδόν παίζει Ευρώπη ή Αργεντινή που ο ηγέτης της είναι Ισπανός στην ουσία ή Πορτογαλία που αν ο σούπερσταρ της δεν είχε περάσει από τα χέρια του Φέργκιουσον και της Πρεμιερ Λιγκ δεν θα ήταν αυτός που ξέρουμε. Στηρίζονται τελείως στις δικές τους πλάτες και στη δική τους ποδοσφαιρική κουλτούρα. Το ένα Μουντιάλ δεν είναι αντάξιο της ποδοσφαιρικής τους προσφοράς. It's coming home! 😁
 

10900km

Member
Μηνύματα
392
Likes
4.189
:) Ως άρρωστος συλλέκτης φανελών, δεν γινόταν να μην προσέξω το ακόλουθο: οι Αυστραλοί παίκτες έκαναν χειραψία με τον Μέσι κάπου στο κέντρο τού γηπέδου μετά το παιχνίδι, όλοι έμοιαζαν μισο-ντροπαλοί περνώντας δίπλα του κι απλώνοντας το χέρι, οι πιο τολμηροί τον άγγιξαν και στο μπράτσο με το άλλο χέρι τη στιγμή τής χειραψίας, υπήρχε όμως κι ένας πιτσιρικάς γύπας (αναπληρωματικός, που δεν έπαιξε) ο οποίος για περίπου δέκα δευτερόλεπτα περπατούσε παράλληλα με τον Μέσι, σε απόσταση... δύο μέτρα πάνω-κάτω, και κοιτούσε τους συμπαίκτες του που περνούσαν κι έκαναν χειραψίες. Κανείς τους δεν βρήκε το θάρρος να ζητήσει τη φανέλα του (αν και το παίρνω με απόδοση 1,01 ότι όλοι την ήθελαν σαν τρελοί), εκτός από τον... γυπάκο, ο οποίος αφού περίμενε ο Μέσι να χαιρετήσει όλους τους υπόλοιπους, μόνο στο τέλος σταμάτησε να περπατάει παράλληλα (ρίχνοντας κλεφτές ματιές) κι έκανε κίνηση κι εκείνος για χειραψία, και στο καπάκι τού ζήτησε και τη φανέλα :):). Ο Μέσι τού έκανε ένα σινιάλο “μέσα, στα αποδυτήρια”, δεν ξέρω αν όντως του την έδωσε, δεν μπορώ να βρω σε αυστραλέζικα σάιτ ποιος την πήρε τελικά, αλλά θα τον θυμάμαι τον πιτσιρικά ως παράδειγμα go-getter.

Ενδιαφέρον – για μένα – έχει και το πώς κατέληξε στον Μάτι Κας (το δεξί μπακ τής Πολωνίας) η φανέλα τού Μέσι μετά το παιχνίδι με τους Πολωνούς. Κανείς τους δεν βρήκε το θάρρος να τη ζητήσει μετά το παιχνίδι. Έλα όμως που ο Εμιλιάνο Μαρτίνες (ο τερματοφύλακας της Αργεντινής) ήξερε πόσο... Θεό έχει τον Μέσι ο Κας (συμπαίκτης του στην Άστον Βίλα). Ο Μαρτίνες ήταν που έψαξε τον Κας στα αποδυτήρια, του είπε “έχω κάτι για σένα”, και του έδωσε τη φανέλα τού Μέσι :):). Ο Κας πόσταρε το βράδυ φωτογραφίες τής φανέλας στα social media, και την επομένη είπε σε δημοσιογράφους ότι δεν πίστευε στα μάτια του και θα την προσέχει σαν κειμήλιο :):).

Παρεμπιπτόντως, όλες οι φανέλες τής Αργεντινής από τα πρώτα ημίχρονα των αγώνων τους σε αυτό το Μουντιάλ, θα βγουν σε δημοπρασία τέλη Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου, μέσω μίας συγκεκριμένης εφαρμογής που εδώ και μήνες συνεργάζεται με Μίλαν, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπενφίκα, και κάποιες ομάδες γυναικών στις ΗΠΑ. Όποιος έχει... μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ περισσευούμενα, καλή του τύχη. :)
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.674
Likes
16.382
Τα φαβορι και σημερα..

Ηρθε η ωρα της Αγγλίας;; πάντως τα πιτσιρικια της Σακα, Μπιλινγκαμ, Φοντεν πετανε ..

Παμε για ματσαρα Αγγλια Γαλλία ... πριν την εναρξη του ΠΠΚ θα ελεγα αβλεπη Γαλλία τωρα 50-50..
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.089
Likes
44.963
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Ουδεμία έκπληξη, όπως ίσως να το περιμέναμε. Σίγουρα παίζει ρόλο η εποχή που διεξάγεται η διοργάνωση, με τους παίκτες να μην έχουν προλάβει να επιβαρυνθούν, οπότε είναι λογικό να μειώνεται το περιθώριο για εκπλήξεις.

Καταπληκτική τριάδα στο κέντρο η Αγγλία, με τους ακραίους μπροστά και τον Kane να πετάνε φωτιές.
Δε ξέρω όμως αν είναι ικανή να φρενάρει τη Γαλλία και να αχρηστεύσει στο χώρο τον Mbappé, κάτι που φαντάζει δύσκολο με τα έως τώρα δεδομένα. Από ποιότητα πάντως δεν υστερεί καμία ομάδα.
Αξιόμαχη και συμπαθέστατη η Σενεγάλη, τίποτα το ιδιαίτερο η Πολωνία που είναι επιτυχία μόνο και μόνο το γεγονός ότι έφτασε ως εδώ.
 

dik-7

Member
Μηνύματα
1.527
Likes
2.043
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νησια μπορα μπορα
Λοιπον ας εκτεθώ και εγω με πρόβλεψη.
βλέπω έναν λατίνοαμερικανικο ημιτελικό κι έναν ευρωπαϊκό.
Δηλαδη Βραζιλία Αργεντινή και Γαλλία Ισπανία.
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.674
Likes
16.382
Τα Γιαπωνεζακια δεν τα καταφεραν.. κριμα τους πηγαινα... κανουν μερικές φορες στο παιχνιδι τους πράγματα που δεν περιμένεις και σε ξαφνιάζουν.. εχω την εντυπωση οτι φοβουνται περισσοτερο απο οσο θα επρεπε..

Η Κροατία χειρίστηκε πολύ καλά το παιχνιδι και φυσικά αμα πιανει ο τερματοφυλακά σου 3 πεναλτι δεν φοβασαι τιποτα..
 

evaT

Member
Μηνύματα
1.556
Likes
12.627
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
Να πω και γω να έχετε και μία γυνακεία παρέμβαση μέσα σε τόση....τεστοστερόνη!

Αργεντινή θα θέλαμε πολύ, να το σηκώσει ο Μέσσι και όχι κάποιο ντεκαπάζ!
Μόνο που δεν βλέπω να μπορεί να περάσει. Μακάρι να βγω ψεύτρα.

Τελικό βλέπω Γαλλία - Βραζιλία.

Επίσης, που κάνουμε λάικ να περάσει το Μαρόκο την Ισπανία; 🤔
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.115
Μηνύματα
880.697
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom