Alpha bank bonus

Billouk

Member
"4. Αναλογία Χορηγούμενων Πόντων:

(α) Συνεργάτες του Προγράμματος: Με την επιφύλαξη των Μεγάλων Συνεργατών, οι Συνεργάτες του Προγράμματος χορηγούν δύο (2) Πόντους για κάθε ένα ευρώ (€1) που τους καταβάλλεται από το Μέλος για όλες τις Υπαγόμενες Συναλλαγές που πραγματοποιούνται εντός Ελλάδος.

(β) Μεγάλοι Συνεργάτες: Οι Μεγάλοι Συνεργάτες χορηγούν τέσσερις (4) Πόντους για κάθε ένα (€1) ευρώ που τους καταβάλλεται από το Μέλος για όλες τις Υπαγόμενες Συναλλαγές που πραγματοποιούνται εντός Ελλάδος.

Όλοι οι Συνεργάτες (α)(β) του Προγράμματος και για περιορισμένο χρονικό διάστημα δύναται να προσφέρουν, επιπλέον των πόντων των Υπαγομένων Συναλλαγών, Ειδικές Προσφορές Συλλογής Πόντων οι οποίες μπορεί να αφορούν είτε όλες είτε ορισμένες από τις Κάρτες, είτε όλα, είτε ορισμένα από τα Μέλη."

Με βάση το β), η Aegean αυθαιρετεί, λοιπόν, στην απόδοση λιγότερων πόντων για fast track, gift card κτλ. αφού δεν γίνεται διαχωρισμός στις συναλλαγές.

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Με βάση το β), η Aegean αυθαιρετεί, λοιπόν, στην απόδοση λιγότερων πόντων για fast track, gift card κτλ. αφού δεν γίνεται διαχωρισμός στις συναλλαγές.
Νομίζω οτι δεν βασίζεται πουθενά. Απλά αυθαιρετεί!

adiaforos

Member
Αναφέρει υπαγόμενες συναλλαγές, υπαγόμενες συναλλαγές είναι αυτές που αφορούν αγορά εισιτηρίων. Η δική μου διαφωνία είναι ότι μερικές φορές δεν δίνονται οι πόντοι για τις συναφείς υπηρεσίες, όπως αναβάθμιση, θέση, fastrack, αποσκευές, ίσως και upgrades,, καθώς αφορούν αγορά εισιτηρίου, αφού κάθε φορά επανεκδίδεται το εισιτήριο (εμένα μία φορά δεν μου δόθηκε, αλλά αφορούσε 1€ λόγω κουπονιού οπότε για τρεις πόντους δεν ασχολήθηκα). Για συναλλαγές με χρέωση εξυπηρέτησης του τηλεφωνικού κέντρου πάντα μου δίνονταν οι σωστοί πόντοι.
Τώρα αναφορικά με αγορά μιλίων, αγορές onboard, αγορές δωροεπιταγών, από τότε που έχω ασχοληθεί με την Aegean, δεν δίνονταν πόντοι. Στη σελίδα του συνεργάτη αναφέρεται: "Χρησιμοποιήστε την κάρτα σας Alpha Bank Bonus για αγορά εισιτηρίου και κερδίστε... "
Άλλο παράδειγμα: Στη σελίδα της Box, που επίσης είναι μεγάλος συνεργάτης, αναφέρεται ότι πόντοι δίνονται μόνο για συναλλαγές σε εστίαση, δεν δίνονται σε όλες τις αγορές μέσω Box.

Billouk

Member
Αναφέρει υπαγόμενες συναλλαγές, υπαγόμενες συναλλαγές είναι αυτές που αφορούν αγορά εισιτηρίων. Η δική μου διαφωνία είναι ότι μερικές φορές δεν δίνονται οι πόντοι για τις συναφείς υπηρεσίες, όπως αναβάθμιση, θέση, fastrack, αποσκευές, ίσως και upgrades,, καθώς αφορούν αγορά εισιτηρίου, αφού κάθε φορά επανεκδίδεται το εισιτήριο (εμένα μία φορά δεν μου δόθηκε, αλλά αφορούσε 1€ λόγω κουπονιού οπότε για τρεις πόντους δεν ασχολήθηκα). Για συναλλαγές με χρέωση εξυπηρέτησης του τηλεφωνικού κέντρου πάντα μου δίνονταν οι σωστοί πόντοι.
Τώρα αναφορικά με αγορά μιλίων, αγορές onboard, αγορές δωροεπιταγών, από τότε που έχω ασχοληθεί με την Aegean, δεν δίνονταν πόντοι. Στη σελίδα του συνεργάτη αναφέρεται: "Χρησιμοποιήστε την κάρτα σας Alpha Bank Bonus για αγορά εισιτηρίου και κερδίστε... "
Άλλο παράδειγμα: Στη σελίδα της Box, που επίσης είναι μεγάλος συνεργάτης, αναφέρεται ότι πόντοι δίνονται μόνο για συναλλαγές σε εστίαση, δεν δίνονται σε όλες τις αγορές μέσω Box.
Εγώ πάλι τους έκανα φασαρία ακόμα και για συναλλαγές του 1€ και συγκεκριμένα αυτές που ανέφερες με χρήση κουπονιού και τελικά δικαιώθηκα. Τώρα όμως αγόρασα gift card και χάνω αρκετούς πόντους οπότε και πάλι θα το διεκδικήσω. Επίσης, η gift card για αγορά εισιτηρίου δεν χρησιμοποιείται στην τελική;; Αυτός που θα την εξαργυρώσει θα πάρει πόντους μείον του ποσού της κάρτας. Συνεπώς, θα το προσπαθήσω και ό,τι βγει.

Billouk

Member
@adiaforos βρήκα στους όρους τις υπαγόμενες συναλλαγές αλλά κάτι μάλλον μου διαφεύγει. Που μπορώ να εντοπίσω αυτό που λες περί αγοράς εισιτηρίων και μόνο;

2. Υπαγόμενες Συναλλαγές: Στις Υπαγόμενες Συναλλαγές περιλαμβάνονται όλες οι αγορές με Κάρτα, αξίας άνω του
ενός (1) ευρώ, συμπεριλαμβανομένων συναλλαγών εντός καταστημάτων, τηλεφωνικών αγορών, συναλλαγών μέσω
διαδικτύου (internet) και συναλλαγών παγίων εντολών πληρωμών. Οι αναλήψεις μετρητών οποιασδήποτε μορφής,
η εξόφληση υπολοίπου ή μέρους υπολοίπου της Κάρτας, η φόρτιση έτερης Κάρτας (της Alpha Bank ή και άλλων
Τραπεζών), η πληρωμή ετήσιας συνδρομής καθώς και τόκων ή εξόδων, η εξόφληση πάσης φύσεως οφειλών προς το
Δημόσιο, (ενδεικτικά και όχι περιοριστικά ΔΟΥ, Γ.Γ.Π.Σ., ΟΤΑ, ΕΦΚΑ), όπως και η εξόφληση δόσεων δανείων , δεν
συγκαταλέγονται στις Υπαγόμενες Συναλλαγές. Σε περίπτωση πραγματοποίησης Υπαγόμενης Συναλλαγής, η οποία
εντάσσεται σε Πρόγραμμα άτοκων δόσεων σε Συνεργάτη του Προγράμματος, οι Πόντοι χορηγούνται εφάπαξ και για
το σύνολο της συναλλαγής, ενώ εφόσον πραγματοποιήθηκε σε επιχείρηση που δε συμμετέχει στο Πρόγραμμα Bonus,
οι Πόντοι χορηγούνται βάσειτης μηνιαίας καταχώρισης των ατόκων δόσεων στο Λογαριασμό της Κάρτας του Μέλους.
Η Τράπεζα δύναται, οποτεδήποτε, κατά την απόλυτη κρίση της, να εξαιρεί ορισμένους τύπους συναλλαγών από τις
Υπαγόμενες Συναλλαγές (ενδεικτικά και όχι περιοριστικά συναλλαγές τυχερών παιγνίων ή στοιχημάτων), το οποίο
συνεπάγεται την άμεση κατάργηση της δυνατότητας των Μελών να συλλέγουν Πόντους, από την θέση σε ισχύ της
ως άνω εξαίρεσης, χωρίς προηγούμενη σχετική ειδοποίηση των Μελών του Προγράμματος, τα οποία μπορούν να
ενημερώνονται για τις εκάστοτε εξαιρούμενες συναλλαγές, στην ιστοσελίδα της Τράπεζας www.alpha.gr/bonus. Στις
Υπαγόμενες Συναλλαγές περιλαμβάνεται και η απόκτηση Προϊόντων της Τράπεζας που είναι συνδεδεμένα με το
Πρόγραμμα Επιβράβευσης Bonus σύμφωνα με τους ισχύοντες όρους εκάστου προϊόντος

adiaforos

Member
Λοιπόν, καταρχάς θεωρώ απαράδεκτο στη συμφωνία Aegean-Alpha να εξαιρεθεί μια μειοψηφία -στην ουσία- συναλλαγών, σιγά την επιβάρυνση της εταιρείας δηλαδή, άσε που δημιουργεί χωρίς λόγο αμφιβολία και προστριβές με τους πελάτες τους.
Κατά τα λοιπά, ο όρος για αγορά εισιτηρίων υπάρχει, ξέχνα τη λέξη υπαγόμενες συναλλαγές, βάλε στη θέση τους συναλλαγές που πληρούν τις προϋποθέσεις του συνεργάτη για τη λήψη των πόντων. Εκεί αναφέρεται η αγορά εισιτηρίων. Η αγορά μιλίων, δωροεπιταγών κλπ. έτσι κι αλλιώς γίνεται σε διαφορετικό κωδικό υπηρεσίας εμπόρου (MCC) από την αγορά εισιτηρίων (αλλάζει και η ονομασία του εμπόρου, ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ αντί Aegean, αν θυμάμαι καλά).
Σου είπα και το παράδειγμα της Box, πόντοι δίνονται στην εστίαση και όχι στα ψώνια, δηλαδή δεν είναι κάτι στο πρόγραμμα της ALPHA που αφορά μόνο την Aegean η επιλογή συγκεκριμένης κατηγορίας συναλλαγών.
Αλλά ότι και να σου πω εγώ δεν έχει σημασία, απευθύνσου εγγράφως στην Aegean και ζήτα τους πόντους. Και στην τελική, ας το αλλάξουν, το μόνο που καταφέρνουν είναι να δυσανασχετούν οι πελάτες τους

Billouk

Member
Λοιπόν, καταρχάς θεωρώ απαράδεκτο στη συμφωνία Aegean-Alpha να εξαιρεθεί μια μειοψηφία -στην ουσία- συναλλαγών, σιγά την επιβάρυνση της εταιρείας δηλαδή, άσε που δημιουργεί χωρίς λόγο αμφιβολία και προστριβές με τους πελάτες τους.
Κατά τα λοιπά, ο όρος για αγορά εισιτηρίων υπάρχει, ξέχνα τη λέξη υπαγόμενες συναλλαγές, βάλε στη θέση τους συναλλαγές που πληρούν τις προϋποθέσεις του συνεργάτη για τη λήψη των πόντων. Εκεί αναφέρεται η αγορά εισιτηρίων. Η αγορά μιλίων, δωροεπιταγών κλπ. έτσι κι αλλιώς γίνεται σε διαφορετικό κωδικό υπηρεσίας εμπόρου (MCC) από την αγορά εισιτηρίων (αλλάζει και η ονομασία του εμπόρου, ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ αντί Aegean, αν θυμάμαι καλά).
Σου είπα και το παράδειγμα της Box, πόντοι δίνονται στην εστίαση και όχι στα ψώνια, δηλαδή δεν είναι κάτι στο πρόγραμμα της ALPHA που αφορά μόνο την Aegean η επιλογή συγκεκριμένων συναλλαγών.
Αλλά ότι και να σου πω εγώ δεν έχει σημασία, απευθύνσου εγγράφως στην Aegean και ζήτα τους πόντους. Και στην τελική, ας το αλλάξουν, το μόνο που καταφέρνουν είναι να δυσανασχετούν οι πελάτες τους
Για την επωνυμία που αναφέρεις, επιβεβαιώνω. Ποντάρω στα παραπάνω τμήματα των όρων που θα τους στείλω όπως και τις άλλες φορές στο παρελθόν. Ωστόσο, δεν απευθύνομαι στην Aegean αλλά στην Alpha, είτε μέσω της φόρμας παραπόνων στην ιστοσελίδα είτε με email στο [email protected] και φυσικά παροτρύνω και τους άλλους συμφορουμίτες να το κάνουν μήπως το επιλύσουν μεταξύ τους και δώσουν "τόπο στην οργή"! Ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις!

Last edited:

Thanos92

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη & Ανδόρα
Ναι..Και εδώ επίσημα. Το θέμα είναι βαραμε, η περιμένουμε για Cyber Monday ;

IMG_9660.jpeg

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα