Alpha bank bonus

PhysioDuck

Member
Επόμενο Ταξίδι
Είναι τόσο πολλά...
Ταξίδι-Όνειρο
Warwick, NY
Και εγώ το ίδιο με έχω κάνει φετος με 17 pro max το παρέλαβα σε λίγες μέρες και περιμένω αγοραστή και να το πουλήσω και εγώ γύρω στα 1300 … Για να δούμε
1299 και δώρο coffee island (με μίλια εννοείται!) 😂:haha:

giannis228

Member
Καλώς τον καλό άνθρωπο! Κι αναρωτιόμουν αν είμαι τόσο χαζός (ή τόσο έξυπνος) που το κάνω μόνο εγώ... :rolleyes:
Δυστυχώς, εδώ, όπως και σε κάθε φόρουμ, θα ακούσεις διάφορες απόψεις...
Ο καθένας κάνει τις κινήσεις του και τις επιλογές του.
Το θέμα είναι ότι μας ενώνει η ίδια αγάπη... :airplane:
απλα οπως καταλαβαινει ο καθενας αν το κανει ολος ο κοσμος αυτο δεν θα βρισκουμε ουτε εισιτηρια για μιλια ουτε ανθρωπο να το πουλησεις!

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
απλα οπως καταλαβαινει ο καθενας αν το κανει ολος ο κοσμος αυτο δεν θα βρισκουμε ουτε εισιτηρια για μιλια ουτε ανθρωπο να το πουλησεις!
Όταν ένα κινητό αξίας 1500€ το βρίσκεις ολοκαίνουργιο 200€ κάτω, τότε μια χαρά θα πωλούνται!

Billouk

Member
Εγώ να ρωτήσω κάτι άσχετο. Παλαιότερα θυμάμαι ότι απευθυνόμασταν σε φίλους και γνωστούς με επιχειρήσεις κτλ για τέτοιες αγορές προκειμένου να γλιτώσουμε το ΦΠΑ. Αγοράζουν όντως με 200-300€ κάτω καινούργιο όντως;

dimtze

Member
Επόμενο Ταξίδι
Φιλιππίνες
Ταξίδι-Όνειρο
Patagonia !!!
Από το στόμα μου το πήρες
Εγώ να ρωτήσω κάτι άσχετο. Παλαιότερα θυμάμαι ότι απευθυνόμασταν σε φίλους και γνωστούς με επιχειρήσεις κτλ για τέτοιες αγορές προκειμένου να γλιτώσουμε το ΦΠΑ. Αγοράζουν όντως με 200-300€ κάτω καινούργιο όντως;
Στη συγκεκριμένη περίπτωση αν κατάλαβα καλά την ερώτηση το ΦΠΑ περνάει στον αγοραστή και είναι αυτός υπόχρεος
Με λίγα λόγια το συμψηφίζει μετά με αγορές πωλήσεις

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Δεν το έχω κάνει, αλλά γιατί να μην αγοράσεις χέρι με χέρι ένα κινητό σε σφραγισμένη συσκευασία που θα συνοδεύεται με την απόδειξη αγοράς για να έχεις την εγγύηση;

paefstra

Member
Δεν το έχω κάνει, αλλά γιατί να μην αγοράσεις χέρι με χέρι ένα κινητό σε σφραγισμένη συσκευασία που θα συνοδεύεται με την απόδειξη αγοράς για να έχεις την εγγύηση;
Δεν δουλευει ετσι. Ο επαγγελματιας σου δινει το ΑΦΜ του για να το παρεις με τιμολογιο με εκπτωση ως επαγγελματικο εξοπλισμο, αλλα σε περιπτωση ελεγχου πρεπει να το εμφανισει στους ελεγκτες, αρα πρεπει να ειναι πολυ οικειο ατομο. Επισης οταν το δοκιμασα μια φορα μεσω φιλου τοτε μου ειπαν οτι δεν γινεται πληρωμη με καρτα και ατοκες. Δεν ξερω αν εχει αλλαξει κατι γιατι πανε καποια χρονια.

dimtze

Member
Επόμενο Ταξίδι
Φιλιππίνες
Ταξίδι-Όνειρο
Patagonia !!!
Δεν δουλευει ετσι. Ο επαγγελματιας σου δινει το ΑΦΜ του για να το παρεις με τιμολογιο με εκπτωση ως επαγγελματικο εξοπλισμο, αλλα σε περιπτωση ελεγχου πρεπει να το εμφανισει στους ελεγκτες, αρα πρεπει να ειναι πολυ οικειο ατομο. Επισης οταν το δοκιμασα μια φορα μεσω φιλου τοτε μου ειπαν οτι δεν γινεται πληρωμη με καρτα και ατοκες. Δεν ξερω αν εχει αλλαξει κατι γιατι πανε καποια χρονια.
Έχουν αλλάξει τα πράγματα για εμάς που έχουμε απαλλαγή από το Φ.Π.Α.(Πιστεύω η πλειοψηφία των επαγγελματιών ) είμαστε πλεον υποχρεωμένοι να αγοράζουμε μόνο έτσι με τιμολόγιο Α39.

Αυτό έγινε γιατί γινόταν πολλές κομπίνες με τα μαγαζιά ειδικά ιντερνετικα που πουλούσαν κινητά iPad και κονσόλες καρπωνόταν το ΦΠΑ και την έκαναν 🏃 έτσι αναγκαστικά είμαστε εμείς υπόχρεοι για την καταβολή του.
Για ελέγχους δεν έχω ακούσει ποτέ τα κινητά άλλωστε χάνονται πολύ εύκολα 😎
Φυσικά γίνεται η εξόφληση με κάρτα και δόσεις στον Κωτσόβολο που μας ενδιαφέρει αλλά και στα υπόλοιπα μαγαζιά

Last edited:

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Αυτό που έγραψα δεν αφορά επαγγελματίες, αλλά ιδιώτες και με απόδειξη λιανικής. Σαν να αγοράζεις με τη κάρτα σου ένα κινητό για κάποιον άλλο και μετά να σου δίνει τα χρήματα. Γενικά θεωρώ οτι είναι μία διαδικασία που απαιτεί κεφάλαιο, χρόνο και κόπο. Δεν αγοράζεις έτσι απλά ένα κινητό και ψάχνεις μετά να το πουλήσεις. Ούτε το κάνεις κάθε μέρα, γιατί δεσμεύεις χρήματα έτσι. Αυτές είναι οι σκέψεις μου. Δεν έχω ανάγκη τόσα πολλά μίλια για να το κάνω. Συνήθως αρκούμαι στις αγορές για πράγματα που χρειάζομαι εγώ και έτσι αποκτώ ένα αγαθό (κινητό για μένα πχ) και έχω ένα ακόμα σχεδόν δωρεάν (αεροπορικό εισιτήριο).

paefstra

Member
Αυτό που έγραψα δεν αφορά επαγγελματίες, αλλά ιδιώτες και με απόδειξη λιανικής. Σαν να αγοράζεις με τη κάρτα σου ένα κινητό για κάποιον άλλο και μετά να σου δίνει τα χρήματα. Γενικά θεωρώ οτι είναι μία διαδικασία που απαιτεί κεφάλαιο, χρόνο και κόπο. Δεν αγοράζεις έτσι απλά ένα κινητό και ψάχνεις μετά να το πουλήσεις. Ούτε το κάνεις κάθε μέρα, γιατί δεσμεύεις χρήματα έτσι. Αυτές είναι οι σκέψεις μου. Δεν έχω ανάγκη τόσα πολλά μίλια για να το κάνω. Συνήθως αρκούμαι στις αγορές για πράγματα που χρειάζομαι εγώ και έτσι αποκτώ ένα αγαθό (κινητό για μένα πχ) και έχω ένα ακόμα σχεδόν δωρεάν (αεροπορικό εισιτήριο).
Εγω απορω που το φορουμ αγοραζει τοσα κινητα.
Ανανεωνω τις συσκευες του σπιτιου και μου φαινονται και πολυ φθηνες μπροστα ατο κοστος των κινητων.

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Να διευκρινήσουμε ότι δεν μπορούμε εμείς με την δική μας πιστωτική να πληρώσουμε π.χ. ένα κινητό και να πάρουμε τιμολόγιο για την εταιρεία του ξαδέρφου μας. Όταν εκδίδεται τιμολόγιο πρέπει να πληρώνετε με κάρτα της επιχείρησης ή να εξοφλείτε η κάρτα από λογαριασμό της επιχείρησης ή να είναι συνδικαιούχος στον λογαριασμό αυτός που ασκεί το επάγγελμα και έχει την ατομική επιχείρηση.
Διαφορετικά θα την τσακίσει η εφορία την επιχείρηση που θα εμφανίσει ως έξοδο τέτοιο παραστατικό που εξωφλήθηκε από κάρτα τρίτου...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.309
Μέλη
39.983
Νεότερο μέλος
magnet73

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom