Ουγγαρία Bουδαπεστη-tips?

Maraki_p

Member
Μηνύματα
37
Likes
36
Ταξίδι-Όνειρο
Σκωτία

Antoniste

Member
Μηνύματα
14
Likes
1
μήπως γνωρίζεις για το ιντερνετ στο κινητο?? αν μπορω να αγοράσω καρτα για mb?

Λόγω του ότι η αδερφή μου πήγε με το πρόγραμμα Erasmus Βουδαπέστη το καλοκαίρι, είχα πάει μαζί της για να τη βοηθήσω να βρει σπίτι. Έμεινα για 4 μέρες, αλλά επειδή είχαμε άλλα πράγματα να κάνουμε δεν πήγα στα αξιοθέατα, στα οποία σκοπεύω να πάω την Πρωτοχρονιά, που θα πάω για να τη δω. Αυτό που έχω να πω είναι ότι χρειάζεσαι κάποιο χάρτη ή κάποια εφαρμογή, γιατί όντως δύσκολα συνεννοείσαι με τους Ούγγρους. Είτε δεν ξέρουν αγγλικά είτε δε θέλουν να σταματήσουν και να βοηθήσουν. Εμένα τουλάχιστον μου έδωσαν την εντύπωση ότι είναι ένας λαός που φοβάται τους ξένους και ελάχιστοι σταμάτησαν στο δρόμο να με βοηθήσουν. Επομένως ο χάρτης και οι εφαρμογές που είχα κατεβάσει στο κινητό με έσωσαν. Τώρα όσο αφορά το φαγητό, όσο ήμουν εκεί δεν πήγα σε κάποιο εστιατόριο, αλλά τρώγαμε κυρίως fast food, οπότε και η κουζίνα τους να μην αρέσει σε κάποιον δε θα μείνει νηστικός. Έχει Mc Donalds, Kfc, TGI, Τούρκικους γύρους (σε κάποιους αρέσουν σε άλλους όχι από ότι έχω διαβάσει, εγώ έφαγα και δεν έπαθα κάτι, ίσα ίσα μου άρεσε),αλλά και πολλά έθνικ τύπου Μεξικάνικα, Ιταλικά, Ασιατικά διάσπαρτα σε όλη την πόλη και κυρίως σε κεντρικές περιοχές όπως στην Deak ferenc ter, Oktogon. Η αδερφή μου βέβαια πήγε στο εστιατόριο Menza και μου είπε ότι ήταν πολύ καλό. Οι συγκοινωνίες τους είναι πολύ καλές και γρήγορες. Προσοχή μόνο κατά τις βραδινές ώρες και κυρίως στο τραμ, γιατί εμάς πήγαν να μας βουτήξουν το πορτοφόλι. Τέλος προσοχή από που κλείνετε καταλύματα. Εμείς είχαμε κλείσει ένα διαμέρισμα από το only apartments και δε μείναμε καθόλου ικανοποιημένοι. Στην αρχή είχαμε κλείσει άλλο διαμέρισμα, το οποίο μας άλλαξαν μια μέρα πριν το ταξίδι λέγοντας ότι είχε βλάβη και δεν ήταν κατοικήσιμο. Το διαμέρισμα που μας έδωσαν τελικά ήταν στην πλατεία Oktogon, σε παλιά πολυκατοικία, με παλιά έπιπλα, καμία σχέση με τις φωτογραφίες και από καθαριότητα άστα να πάνε. Λεκέδες σε σεντόνια και πετσέτες, δαχτυλιές στα τραπεζάκια, πιάτα και ποτήρια φουλ στη σκόνη και η πολιτική τους ήταν πριν φύγεις να τους καθαρίσεις ότι είχες κάνει και να πετάξεις τα σκουπίδια. Αααα και η γυναίκα που ήρθε να μας παραδώσει το κλειδί δε μιλούσε ούτε μια λέξη αγγλικά και προσπαθούσαμε μισή ώρα να συνεννοηθούμε με νοήματα. Κατά τα άλλα η πόλη για να την επισκεφτείς (όχι για να μείνεις) είναι μια ωραία πόλη, έχει πολλά να δεις και να κάνεις. Αυτά από μένα προς το παρόν.
 

Antoniste

Member
Μηνύματα
14
Likes
1
Ευχαριστω. Απο οτι εχω καταλαβει ειναι καινουρια sim.
Κατι αλλο, μηπως γνωριζεις για το λεωφοριακι που σε μεταφερει απο το αεροδρομιο με 20 ευρω, αν μεσα στην τιμη συμπεριλαμβανονται και οι αποσκευες;
Δεν γνωρίζω κάτι συγκεκριμένο, αλλά κάπου είχα δει αυτό http://prepaid-data-sim-card.wikia.com/wiki/Hungary.
 

Maraki_p

Member
Μηνύματα
37
Likes
36
Ταξίδι-Όνειρο
Σκωτία
Δυστυχώς δε γνωρίζω. Εγώ όταν πήγα είμασταν 4 άτομα και προτιμήσαμε ταξί για το οποίο δώσαμε 6 ευρώ περίπου ο καθένας για να πάμε από το αεροδρόμιο στην Oktogon. Στον γυρισμό πήρα μετρό και λεωφορείο, τα οποία βολεύουν μια χαρά, αν δεν έχετε πολλές αποσκευές. Τώρα για το λεωφοριάκι που λες έχει ένα site http://www.airportshuttle.hu/en/ . Αν δεν το χεις δει ρίξε μια ματιά . Αν δε λέει και κει κάτι στείλε ένα meil να τους ρωτήσεις.
 

Mpach

Member
Μηνύματα
48
Likes
38
Ταξίδι-Όνειρο
Μαυρίκιος
http://www.fatalrestaurant.com/
εμείς φάγαμε εδώ..μάλιστα φάγαμε 2 φορές..
να πω ότι έπρεπε να πληρώσουμε μόνο με μετρητά..και αν ήθελες μπορούσες και με ευρώ αλλά δεν σύμφερε..

να πω επίσης ότι πήγαμε και είδαμε μπαλέτο..με 3 ευρώ το άτομο..μοναδική εμπειρία...
Ευχαριστώ πάρα πολύ!
Κι εμείς Χριστούγεννα θα είμαστε Βουδαπέστη και ψάχνω εστιατόριο για 24 και 25. Μήπως ξέρετε κάποιο καλό που να είναι ανοιχτά εκείνες τις μέρες? Μόλις τελειώσω κι εγώ την έρευνα αγοράς μου, θα σας πω τι βρήκα.
 
Μηνύματα
421
Likes
391
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα
Ευχαριστώ πάρα πολύ!
Κι εμείς Χριστούγεννα θα είμαστε Βουδαπέστη και ψάχνω εστιατόριο για 24 και 25. Μήπως ξέρετε κάποιο καλό που να είναι ανοιχτά εκείνες τις μέρες? Μόλις τελειώσω κι εγώ την έρευνα αγοράς μου, θα σας πω τι βρήκα.
Εγώ έκλεισα για τις 25/12 το βράδυ στο https://www.tripadvisor.com.gr/Rest...omba_Restaurant-Budapest_Central_Hungary.html. Για 24 δεν είχε καν τραπέζι.
 

mika1990

Member
Μηνύματα
33
Likes
81
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΗΣΙΑ ΦΙΤΖΙ
Γειά σας :) Πριν λίγες μέρες επέστρεψα απο Βουδαπέστη..:clap:
Όμορφος προορισμός για 3-4 μέρες.
Στολισμένα παντού με όμορφες χριστουγεννιάτικες αγορές στις κεντρικές πλατείες. Δυστυχώς όμως δεν είχε πολύ κοσμό πράγμα που έκανε το μέρος αρκετά ψυχρό :(.
Απο τα μέρη που ξεχώρισα ήταν το CITADELLA, η ΒΟΥΔΑ φυσικά καθώς και η όμορφη πλατεία του Αγίου Στεφάνου.
Απο θέμα φαγητού το μόνο που με εντυπωσίασε ήταν τοhttps://www.tripadvisor.com.gr/Rest...ws-For_Sale_Pub-Budapest_Central_Hungary.html.
Υπέροχο μέρος!!!! :bounce:Ήμασταν πολύ τυχεροί καθώς εκείνη την μέρα είχε live μουσική με κιθάρα.Σας προτείνω την γνωστη gulash σούπα.Είναι πραγματικά πεντανόστιμη.:D:D
Ένα άλλο εστιατόριο που μας άρεσε πολύ ήταν τοhttps://www.tripadvisor.com.gr/Rest...Reviews-Koleves-Budapest_Central_Hungary.html
Η σούπα εκεί ήταν πιο πικάντικη,ιδιαίτερη γεύση εξίσου ωραία και με του THE SALE.Να προτιμήσετε σε αυτό το εστιατόριο την σουπίτσα που έχει μέσα και beans ;) Κοντά φτάνοντας στον κεντρικό δρόμο υπάρχει μια στοά με χριστουγεννιάτικη αγορά και διάφορα μικρά μαγαζιά και μπαράκια.
Όσο για ποτάκι....οι περισσότεροι επιλέγουν το szimpla kert..Aξίζει μια επίσκεψη εκεί..:xalara: Δοκιμάστε το burger του..Είναι πεντανόστιμο..!!:agnes overjoyed:
Προσωπικά μου άρεσε πιο πολύ τοhttps://www.tripadvisor.com.gr/Rest...sendes_Letterem-Budapest_Central_Hungary.html όπου εκεί είδα πιο πολλούς ντόπιους.
Από γλυκά το μόνο που μου άρεσε και θα συνιστούσα σε κάποιον να πάει είναι το μικρό καφέ που βρίσκεται στο κάστρο της Βούδας κοντά στον πύργο των ψαράδων..Λέγεται
https://www.tripadvisor.com.gr/Rest...eviews-Ruszwurm-Budapest_Central_Hungary.html
Το συγκεκριμένο λειτουργεί απο το 1827.Μας άρεσε πολύ το σπιτικό τους γλυκό με την άσπρη κρέμα και όχι τόσο το παραδοσιακό ουγγρικό γλυκό με καραμέλα.Αν βρεθείτε σε αυτο το καφέ τις ημέρες των χριστουγέννων πιείτε το χριστουγεννιάτικο τσάι τους..:icon_cheesygrin:
Αυτά απο μένα.!:minion happy:
 
Last edited:
Μηνύματα
421
Likes
391
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα
Λοιπόοοννν πλησιάζουν οι μέρες!! Το ξενοδοχείο τσεκαρισμένο. Δυστυχώς η allabouthotels σταμάτησε τον κύκλο εργασιών στην ελλάδα (αν κατάλαβα σωστά) και είχα ένα σχετικό άγχος μην πάω και δεν υπάρχει κράτηση. Ευτυχώς μίλησα απ ευθείας με εκείνους και όλα οκ. Παρατήρησα και special offer στην σελίδα τους στο face. Για όσους κάνουν 3 διανυκτερεύσεις και πάνω δίνουν δωρεάν είσοδο σε κάποια λουτρά. (Ευτυχώς που δεν έκλεισα δλδ!) Από αυτά που δίνει δωρεάν (Gellért, Rudas or Lukács) ποιο πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο; Επίσης αναμένω απάντηση από ξενοδοχείο για μεταφορά από το αεροδρόμιο καθώς απ΄ ότι είδα παρέχουν και αυτό με 3 διανυκτερεύσεις. Τέλος υπολογίζω περίπου στα 30ευρώ ότι θα χρειαστούμε για τις κάρτες μετακίνησης. Με 55 ευρώ βρίσκω αμάξι για όλες τις μέρες. Το μόνο που με προβληματίζει είναι το Parking. Παρατήρησε κανείς πως είναι τα πράγματα? Βρίσκεις εύκολα; Το ξενοδοχείο παρέχει για το βράδυ αλλά με χρέωση 20€ την μέρα (!!!). Το λιγότερο που θέλουμε είναι να φάμε κλησεις. Δν έχω θέμα με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ποιο πολύ το κρύο σκέφτομαι και με λίγα χρήματα παραπάνω θα έχουμε την βολή μας!
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
Δν έχω θέμα με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ποιο πολύ το κρύο σκέφτομαι και με λίγα χρήματα παραπάνω θα έχουμε την βολή μας!
Και προτιμάς από το να περιμένεις λίγα λεπτά σε μια στάση να είσαι ναι μεν μέσα σε αυτοκίνητο αλλά να ψάχνεις να παρκάρεις σε μια άγνωστη πόλη και να χάνεις πολύτιμο χρόνο? Εγώ στην πόλη μου ψάχνω να πάρκάρω κάνω δύο κύκλους και ανάβουν τα λαμπάκια μου.
Για μένα είναι λάθος να κινηθείς με αυτοκίνητο σε μια μεγάλη πόλη που και κίνηση θα βρείς, και δεν θα γνωρίζεις εναλλακτικές οδούς και θα αγχώνεσαι για πάρκινγκ. Ένας μπελάς με λίγα λόγια. Η Βουδαπέστη έχει πολύ εύκολη συγκοινωνία με τα τραμ και το μετρό. Μην το σκέφτεσαι.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.205
Μηνύματα
883.760
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom