Βολιβία Περού Backpacking Περου-Βολιβια!

marina vs

Member
Μηνύματα
105
Likes
111
Ονειρεμένο Ταξίδι
Παντού!!!
Καλησπέρα!
Υστερα απο Ασία, το ταξίδι συνεχίζεται στο άλλο ακρο της γης υπερατλαντικά!Ονειρεμενο Περου και Βολιβια! Σκεφτομαι να κλεισω το ταξιδι για 2μιση μηνες, απο αρχες Μαρτιου με μεσα Μαιου και θα ηθελα να ρωτησω μερικα πραγματα! Εψαξα και στο forum αλλα απο τι διαβαζω οι περισσοτεροι εχουν κανει το ταξιδι πιο οργανωμενα με οδηγους,group, εσωτερικες πτησεις κτλ.
Θα ηθελα πληροφοριες απο καποιον που εχει κανει το ταξιδι αυτο πιο ανεξαρτητα και σχετικα με τις διαδρομες.
Υπαρχει καποιος που να εχει κανει τη διαδρομη απο Περου Βολιβια με τρενο?? Αν ναι ποσες μερες διαρκει??
-Εκείνους τους μηνες τι καιρό κάνει εκεί?
-Οι χωρες αυτες είναι εξισου φτηνες με Ασία??
-Χρειαζομαι βιζα? Και απο θεμα υγειας χρειαζεται καποιο εμβολιο?
-Επίσης σχετικα με τα αεροπορικά έχει κανεις να προτείνει κάποιο φτηνό γειτονικό αεροδρομιο??Γιατι από Ελλαδα οι τιμες στα αεροπορικα ειναι απλησιαστες!!!Το πιο φτηνο αεροδρομιο που εχω βρει μεχρι στιγμης ειναι απο Βαρκελωνη στα 480 e με επιστροφή. Υπάρχει περίπτωση να βρω οικονομικότερα εισιτήρια αν περιμένω για κάποια προσφορά ή οι τιμές κυμαίνονονται εκεί περίπου?
Τώρα όσον αφορά το θέμα ασφάλειας, η αληθεια ειναι πως εχω μπερδευτει!! Οι μισοι λενε πως ειναι ασφαλης προορισμος και αλλοι λενε τα χλια δυο σχετικα με την εγκληματικοτητα! Δεν ξερω τι ισχυει..αλλα πιστευω ο καθενας λεει συμφωνα με τις εμπειριες του..
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.628
Likes
50.313
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Σκεφτομαι να κλεισω το ταξιδι για 2μιση μηνες
Πολύ ικανό διάστημα, προλαβαίνεις να δεις πάρα πολλά.

Υπαρχει καποιος που να εχει κανει τη διαδρομη απο Περου Βολιβια με τρενο??
Από πού για πού ακριβως; Γενικά το τραίνο δε βολεύει και πολύ, σε περιορίζει στις συγκεκριμένες χώρες. Τα λεωφορεία βολεύουν πολύ περισσότερα.
-Εκείνους τους μηνες τι καιρό κάνει εκεί?
Σε γενικές γραμμές είνια καλή πεοχή διότι δε βρέχει ιδιαίτερα οπότε αποφεύγεις κατολισθίσεις, πλημμύρες κλπ συνήθη. Αλλά επειδή έχει πολλές δθιαφορετικές κλιματολογικές ζώνες θα χρειαστείς απ' όλα: μακριά μανίκια στον Αμαζόνιο, καλοκαιρινά στα παράλια, χοντρά στα υψίπεδα, πολύ κρύο το βράδυ στο σαλάρ και πολύς ήλιος το πρωί κλπ.


-Οι χωρες αυτες είναι εξισου φτηνες με Ασία??
Εξαρτάται για ποιο κομμάτι της Ασίας μιλάς. Όπως και για το τι δραστηριότητες θα κάνεις. Π.χ. το Μάτσου Πίτσου, οι γραμμές της Νάσκα αεροπορικώς, ο Αμαζόνιος και το μονοπάτι των Ίνκας κοστίζουν.


-Χρειαζομαι βιζα? Και απο θεμα υγειας χρειαζεται καποιο εμβολιο?
Όχι και όχι απαραίτητα.

-Επίσης σχετικα με τα αεροπορικά έχει κανεις να προτείνει κάποιο φτηνό γειτονικό αεροδρομιο??Γιατι από Ελλαδα οι τιμες στα αεροπορικα ειναι απλησιαστες!!!Το πιο φτηνο αεροδρομιο που εχω βρει μεχρι στιγμης ειναι απο Βαρκελωνη στα 480 e με επιστροφή.
Θα το έπαιρνα εχθές κιόλας.

Τώρα όσον αφορά το θέμα ασφάλειας, η αληθεια ειναι πως εχω μπερδευτει!! Οι μισοι λενε πως ειναι ασφαλης προορισμος και αλλοι λενε τα χλια δυο σχετικα με την εγκληματικοτητα!
Με στοιχειώδεις προφυλάξεις λογικά θα είσαι μια χαρά. Δεν είναι και Κούβα, αλλά ούτε και Βενεζουέλα. Αν σου λέει κάτι, και οι δύο χώρες είναι γεμάτες με γυναίκες backpackers.
 

marina vs

Member
Μηνύματα
105
Likes
111
Ονειρεμένο Ταξίδι
Παντού!!!
Πραγματι τα αεροπορικα ειναι πολυ καλη περιπτωση!Πρεπει να δρασω γρηγορα και να τα τσιμπησω πριν ανεβουν και χτυπαω το κεφαλι μου!
-Στο ποσο φτηνα εναι συγκριτικα με την Ασια αναφερομαι σε χωρες οπως Ταυλανδη Καμποτζη κτλ..στις οποιες εμενα σε guesthouse με 5-6 e τη μέρα και τα μεταφορικα πανφτηνα. Ιδια περιπτωση?? Κυριος στοχος ειναι το ανυπερβλητο Machu pichu!!!!! Aπο εκει και περα δεν εχω ψαξει και πολλα σχετικα με τα μερη που θελω να φερω γυρα, ειπα πρωτα να ενημερωθω για τα βασικα! Σε τι τιμες αναφερεσαι δηλ για να πας στο Μachu pichu? Φανταζομαι ειναι ευκολη διαδικασια, απλως ακολουθεις το πληθος των τουριστων!!
Σχετικα με την ασφαλεια πιστευω ο καθενας κανει την τυχη του αναλογα με το που κινείται και με τι κοσμο συναναστρεφεται!
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.628
Likes
50.313
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Στο ποσο φτηνα εναι συγκριτικα με την Ασια αναφερομαι σε χωρες οπως Ταυλανδη Καμποτζη κτλ..στις οποιες εμενα σε guesthouse με 5-6 e τη μέρα και τα μεταφορικα πανφτηνα. Ιδια περιπτωση??
Είναι πιο ακριβό το Περού-Βολιβία από τους προορισμούς που αναφέρεις. Όχι τραγικά, αλλά τόσο τσάμπα δεν είναι. Τα δε μεταφορικά είναι περισσότερα και λόγω αποστάσεων (ετοιμάσου να περνάς βράδια ολόκληρα στα λεωφορεία) αλλά και λόγω λαφρώς υψηλότερων τιμών ανά χιλιόμετρο. Πες μου τι μπάτζετ είχες σε Καμπότζη-Ταϊλάνδη να σου πω περίπου πόσο θα είσαι σε Περού και Βολιβία.

Το θέμα με Μάτσου Πίτσου, Νάσκες, ερήμους αλατιού κλπ δεν είναι ότι είναι δύσκολο να πας, αλλά ότι είναι ακριβότερο από το ημερήσιο μπάτζετ σου διότι οι τιμές είναι υψηλότερες. Για Μάτσου Πίτσου έχεις να πληρώσεις λεωφορείο, τραίνο, υψηλότατη είσοδο και χωρίς ξεναγό είναι κρίμα να πας. Για τη Νάσκα είναι αμαρτία από την Πατσαμάμα να πας μέχρι εκεί χωρίς να πετάξεις από πάνω να δεις τις γραμμές και κοστίζουν οι πτήσεις. Αν πας μέχρι τη Βολιβία και δεν κάνεις την εκδρομή μέχρι το Σαλάρι ντε Ουγιούνι τουλάχιστον θα απαγχονιστείς ηλεκτρονικά στο παρόν φόρουμ και κοστίζει (η εκδρομή, όχι ο απαγχονισμός).

Κοινώς θα πρέπει να κάνεις ένα ημερήσιο προϋπολογισμό και πάνω από αυτόν να βάλεις το μπάτζετ που θες για τις έξτρα δραστηριότητες. Κράτα δυο μέρη: Choquirao και Kuelap. Μαγεία σκέτη αν έχεις το παραμικρό ενδιαφέρον για την αρχαιολογία. Οι 2,5 μήνες που διαθέτεις είναι εξαιρετικός χρόνος για να δεις όλα μα όλα τα βασικά. Ιδανικά θα έδινα 50 μέρες στο Περού και 25 στη Βολιβία. Αλλά αν έχεις το μπάτζετ να κάνεις την υπέρβαση, να πας και στα Γκαλάπαγκος, δίπλα είναι και φαντάζομαι δεν πας κάθε μέρα. Αυτά κι αν κοστίζουν βέβαια...

Ξεκίνα το διάβασμα γιατί η περιοχή έχει άπειρα, μα άπειρα, αξιοθέατα πάσης φύσεως (αρχαιολογία, αρχιτεκτονική, φυλές, φύση, πανίδα, σύγχρονη ζωή, θρησκείες κλπ), για μένα η πιο ενδιαφέρουσα περιοχή στον πλανήτη. Όταν κατασταλλάξεις στο τι θέλεις να δεις και ρωτήσεις πιο συγκεκριμένα, εδώ είμαστε. Τώρα, χωρίς καν ένα βασικό φύλλο πορείας είναι λίγο χαώδες να σου πετάμε ονόματα και προορισμούς.
 

marina vs

Member
Μηνύματα
105
Likes
111
Ονειρεμένο Ταξίδι
Παντού!!!
Xαχαχα αυτο ακριβως! Μερικα απο τα μερη που ανεφερες μου ακουγονται παντελως αγνωστα!:p Eχω πολυ ψαξιμο μπροστα μου και οχι ιδιαιτερα μεγαλο διαστημα μεχρι τοτε!Οποτε πρεπει να αρχισω αμεσα!
Περα απο το Ματσου Πιτσου που ειναι ενα ονειρο για μενα, περισσοτερο με ενδιαφερει να δω φυλές και φυση!
Δεν ακολουθω group και δεν μπλεκω με οδηγους για κανεναν λογο!Τους αποφευγω σαν ο διαολος το λιβανι! Οποτε μιλαμε για τελειως ανεξαρτητη οργανωση..
-Το μπατζετ μου στην νοτιανανατολικη ασια για 1μιση μηνα σε 4 χωρες (Ταυλανδη, Καμποτζη, Κουαλα Λουμπουρ και Σιγκαπουρη) για τα παντα εκει ( μεταφορικα, διαμονη, φαγητα, ποτα, jungle trekking και shopping) και μάλιστα σπάταλα σχετικά ,ήταν 1000 e.
Οποτε συμφωνα με αυτα τα δεδομενα τι μπατζετ θεωρεις οτι χρειαζομαι πανω κατω για 2-2μιση μηνες εκει??
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.628
Likes
50.313
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Eχω πολυ ψαξιμο μπροστα μου και οχι ιδιαιτερα μεγαλο διαστημα μεχρι τοτε!Οποτε πρεπει να αρχισω αμεσα!
Σε ζηλεύω. Ο ενθουσιασμός που ένιωθα διαβάζοντας για το πρώτο μου ταξίδι στην περιοχή είναι κάτι που δεν έχω ξανανιώσει ποτέ.

Δεν ακολουθω group και δεν μπλεκω με οδηγους για κανεναν λογο!Τους αποφευγω σαν ο διαολος το λιβανι!
Σε ορισμένα από τα αρχαιολογικά μνημεία της περιοχής βρίσκω τον οδηγό απαραίτητο, δίνει τελείως άλλη διάσταση σε αυτό που βλέπεις. Γούστα είναι αυτά βέβαια.

-Το μπατζετ μου στην νοτιανανατολικη ασια για 1μιση μηνα σε 4 χωρες (Ταυλανδη, Καμποτζη, Κουαλα Λουμπουρ και Σιγκαπουρη) για τα παντα εκει ( μεταφορικα, διαμονη, φαγητα, ποτα, jungle trekking και shopping) και μάλιστα σπάταλα σχετικά ,ήταν 1000 e.
Άρα ξόδευεες κάτω από 25€ ημερησίως. Ε, σε Περού Βολιβία θα υπολόγιζα 40€ (για να ξοδέψω 35€ με την ίδια λογική), αλλά θα έκανα ξεχωριστό μπάτζετ για τις ειδικές δραστηριότητες, το οποίο θα ανεβάσει αισθητά το συνολικό σου προϋπολογισμό. Εννοείται πως πάντα είναι καλύτερα να υπολογίζεις περισσότερα απ' όσα θα χρειαστείς και στη θέση σου -αν δεν έβγαινα μπατζετικώς- θα μείωνα μέρες αντί να "κόψω" δραστηριότητες. Η Βολιβία είναι αισθητά πιο φτηνή από το Περού, περίπου 30-40%.
 

marina vs

Member
Μηνύματα
105
Likes
111
Ονειρεμένο Ταξίδι
Παντού!!!
Στο μπατζετ μου βασικα υπολογιζω διαμονη φαγητο και μεταφορικα και οπως ειπες ξεχωριστο μπατζετ για τις δραστηριοτητες οι οποιες μαλλον θα ειναι περιορισμενες. Περισσοτερο με ενδιαφερει να μετακινηθω απο χωριο σε χωριο να γνωρισω κοσμο, ντοπιους ηθη εθιμα και τον πολιτισμο τους. Ως προς τις δραστηριοτητες θα αρκεστω στα βασικα..Ματσου πιτσου και οτι αλλο ανακαλυψω και κατασταλαξω ψαχνοντας στην πορεια! Δυστυχως πρεπει να κανουμε επιλογες δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα! :) Η αληθεια ειναι πως προτιμω να μεινω περισσοτερο καιρο εκει και να ανακαλυψω πραγματα μεσα απο την καθημερινοτητα...παρα να κοψω τις μερες μονο κ μονο για να δω 2-3 τουριστικα πραγματα παραπανω.
Σε ευχαριστω προς το παρόν και συντομα θα ξαναχρειαστω πιο συγκεκριμενες πληροφοριες!
 

ANNA-PANOS

Member
Μηνύματα
1.997
Likes
2.084
Επόμενο Ταξίδι
........................
Ονειρεμένο Ταξίδι
Τώρα, απλά ένα ταξίδι...
Στα καταπληκτικα μερη που πας τα 2-3 μερη που λες δεν ειναι τα ''τουριστικα'' οπως τα φανταζεσαι. Ειναι μοναδικα! Θα ηταν κριμα να τα χασεις.
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.052
Likes
7.801
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ονειρεμένο Ταξίδι
α του Κενταύρου
Το πιο φτηνο αεροδρομιο που εχω βρει μεχρι στιγμης ειναι απο Βαρκελωνη στα 480 e με επιστροφή. Υπάρχει περίπτωση να βρω οικονομικότερα εισιτήρια αν περιμένω για κάποια προσφορά ή οι τιμές κυμαίνονονται εκεί περίπου?
Η τιμή που βρήκες είναι απίστευτη (ακόμη κι αν κάνεις 40 ώρες να πας). Προσωπικά πιστεύω ότι οποιαδήποτε τιμή κάτω από χιλιάρικο για αναχώρηση από Αθήνα, θα πρέπει να θεωρείται πολύ καλή επιλογή - για να μην πω ευκαιρία. Προσοχή μόνο στις πτήσεις μέσω αεροδρομίων των ΗΠΑ γιατί νομίζω ότι - αν και τράνζιτ - θα πρέπει να βγάλεις ESTA - ή όπως αλλιώς το λένε - και να περάσεις (; ) από συνέντευξη.
 

marina vs

Member
Μηνύματα
105
Likes
111
Ονειρεμένο Ταξίδι
Παντού!!!
Η τιμή που βρήκες είναι απίστευτη (ακόμη κι αν κάνεις 40 ώρες να πας). Προσωπικά πιστεύω ότι οποιαδήποτε τιμή κάτω από χιλιάρικο για αναχώρηση από Αθήνα, θα πρέπει να θεωρείται πολύ καλή επιλογή - για να μην πω ευκαιρία. Προσοχή μόνο στις πτήσεις μέσω αεροδρομίων των ΗΠΑ γιατί νομίζω ότι - αν και τράνζιτ - θα πρέπει να βγάλεις ESTA - ή όπως αλλιώς το λένε - και να περάσεις (; ) από συνέντευξη.
H συγκεκριμένη πτήση είναι με Delta Airlanes μέσω Atlantas..oποτε πρεπει να βγαλω αυτο που λες? τι ακριβώς είναι αυτό? κάτι σαν βίζα ας πούμε? που το βγάζω και τί συνέντευξη? o_O
 
Last edited:

babaduma

Member
Μηνύματα
5.052
Likes
7.801
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ονειρεμένο Ταξίδι
α του Κενταύρου
H συγκεκριμένη πτήση είναι με Delta Airlanes μέσω Atlantas..oποτε πρεπει να βγαλω αυτο που λες? τι ακριβώς είναι αυτό? κάτι σαν βίζα ας πούμε? που το βγάζω και τι συνέντευξη? o_O
Ναι, σαν βίζα. Αλλά επειδή δεν είμαι 100% σίγουρος (κάπου θα το έχουν γράψει στο φόρουμ αλλά δεν θυμάμαι πού), καλύτερα ας απαντήσει κάποιος που ξέρει καλύτερα - για να σιγουρευτώ κι εγώ! :)
 

marina vs

Member
Μηνύματα
105
Likes
111
Ονειρεμένο Ταξίδι
Παντού!!!
Χμ αν τηλεφωνήσω στην airtickets λογικά θα ξέρουν να μου πουν!
Αλλά ας απαντήσει και κάποιος που γνωρίζει σίγουρα (γιατί μέχρι να το βρω εδώ μέσα θα έχει φτάσει η ημερομηνία αναχώρησης :p)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.114
Μηνύματα
880.689
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom