Basketball

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Μην εθελοτυφλουμε η Τουρκία σε όλο το τουρνουα απέδειξε ότι είχε καλυτερη ομαδα από εμάς.
Βρεθηκε σε κακή βραδιά ο Γιάννης, και ο Σλουκας (μοναδικος αξιοπιστος point guard) ήταν αρνητικοτατος στο πρώτο ημιχρονο, δεν βαλαμε και τα τριποντα.
Οπότε αντι να χασουμε τιμητικά, υποστηκαμε συντριβή.
Για να ειχαμε ελπίδες νικης θελαμε 30 αρα Γιάννη, 50 με 60 % στο τρίποντο με πάνω από 10 εύστοχα και μονοψηφια λαθη. Και φυσικά να ειναι κακή η Τουρκία.
Τελικά ειχαμε Οσμάνι 28 π. 10/22 3ποντα και 13 λάθη οι Τουρκοι και τραγική Ελλαδα.
Και πάλι μπραβο σε ολη την ομαδα.
Στις επόμενες διοργανώσεις θεωρώ πολυ δυσκολο να μπουμε τετράδα.
Αλλα ας χαρουμε το σημερα

James

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μόνο Σάμο παιδιά
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ο Οσμάν ρολιστας. 😅 Ναι κάποιοι θέλουν επειγόντως γυαλιά.

Τελικά ποιος πήρε το best coach of EuroBasket ρε παιδιά; Ξέρει κανείς;

annoula

Member
Και ο ίδιος ο Σπανούλης πάντως είπε μην είμαστε μίζεροι, είχε τόσα χρόνια η ομάδα να φτάσει να διεκδικεί μετάλλια. Χάσαμε με τόσους πόντους γτ οι Τούρκοι είχαν πολύ καλύτερη ομάδα, ενώ εμείς βασιζόμασταν μόνο στον Αντετοκούμπο. Άσε που δεν ήταν και δύσκολο να καταλάβεις τι παιχνίδι έκανε η Ελλάδα. Ο Αταμάν ήταν στις κερκίδες στα προηγούμενα ματς. Δε νομίζω ότι θέλει πολύ για να αντιληφθείς ότι το κόνσεπτ ήταν πετάμε την μπάλα στον Γιάννη και περιμένουμε να βάλει πόντους. Άμυνα ανύπαρκτη. Μια χαρά το χάλκινο.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Nipon-Αλάσκα-Yellowstone
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Η πικρια δεν ειναι γιατι βγηκαμε 3οι και οχι 2οι, αλλα διοτι ισοπεδωθηκαμε απο κατι Οσμαν-Οσμανι-Μπονα και δε συμμαζευεται, ρολιστες ομαδων Ευρωλιγκας που στους συλλογους τους δεν κανουν κατι ιδιαιτερα παραπανω απ τους δικους μας 5αδατους.

Και ειναι πολυ ασχημο επισης να δικαιωνεται η αλαζονικη, εριστικη συμπεριφορα του Αταμαν, που ευτυχως εχασε στον τελικο γιατι θα ηταν ντροπη να σηκωνε Ευρωμπασκετ.

Το θεμα μας δεν ειναι οτι βγηκαμε 3οι, ειναι οτι βγηκαμε πισω απο μια ομαδα που ενας προς εναν ατομικα δεν ειναι καλυτεροι απο εμας, αλλα για καποιο λογο επαιξαν καλυτερα + οτι προκαλουν αντιπαθεια (οχι επειδη ειναι Τουρκοι, αλλα λογω Αταμαν + τα εθνικιστικα για θαλασσες που εγραψαν μετα, και μη μου πειτε οτι κανουμε τα ιδια, ανεβαζουν οι αθλητες μας για Κολοκοτρωνη; Δε μιλαω για οπαδους ή πολιτικους, μιλαω για αθλητες).

Το καλυτερο για την 3η θεση ειναι οτι πικρανε πολλους οτι ηρθε το μεταλλιο με Σπανουλη στον παγκο, Γιαννη να βαζει 30 και Λιολιο στην ΕΟΚ. Και οπου πολλους = τα site που χρηματοδοτουνται απ τον γνωστο instagrammer και οι αρχισυντακτες τους εχουν τελεσιδικες καταδικες απο δικαστηρια για συκοφαντικη δυσφημιση (ποινη φυλακισης με αναστολη).

ΥΓ. 6 απ τους 12 της Τουρκιας δεν ειναι Τουρκοι. Ο Μπονα ειναι απ τη Νιγηρια. Ο Σιπαχι και ο Οσμανι απ το Κοσοβο. Ο Γιουρτσεβεν Ουζμπεκος. Ο Οσμαν απο τα Σκοπια. Και φυσικα ο Λαρκιν.

Οι Τουρκοι κυριολεκτικα δινουν λεφτα σε οικογενειες αθλητων που διακρινονται στα εφηβικα σε βαλκανικες χωρες να μετακομισουν στην Τουρκια και να παρει το παιδι τους υπηκοοτητα πριν τα 18, οπου η FIBA δεν εχει περιορισμους (αν εχεις το διαβατηριο πριν τα 18, δεν εισαι νατουραλιζε, ακομα και αν το πηρες με προεδρικο διαταγμα).
Οσμαν-Οσμανι-Μπονα ειναι ΚΛΑΣΕΙΣ ανώτεροι απο τους δικούς μας. O Osman που λες έχει περίπου 500 ματς στο ΝΒΑ με σχεδόν 10 πόντους μέσο όρο, ποιος Μητογλου τώρα;

Οι Τούρκοι κάνουν παιδομαζωμα όντως αλλα δεν ειναι λιγο πριν τα 18, ο κανονισμός της FIBA επιβάλλει να εχεις πάρει την υπηκοότητα πριν τα 16 και τους περισσότερους (μαζί και ο Οσμαν, Bona κλπ, ο Γιουρτσεβεν ειναι γεννημένος στην Τουρκια) τους κάνουν στρατολόγηση απο τα 12-13, οποίο παιδάκι στα παιδικά Βοσνίας-Κοσοβου-Αλβανιας-λοιπων μουσουλμανικων δυνάμεων ειναι ψηλό, στρατολογειται. Ειναι εκατοντάδες παιδιά κάθε χρόνο, μόνο αυτα που παίρνει η Εφες, το ξέρω απο φίλο που εργάστηκε εκεί. Οποτε ναι, δεν ειναι γεννημένοι Τουρκοι, αλλα σε μεγάλο βαθμό εχουν μάθει το μπάσκετ στην Τουρκία δεν πηγαν στα 17,5 , παιδοεφηβικα έκαναν εκεί. Ούτε εμένα μου αρέσει, αλλα ειναι σύννομο. Να θυμίσω πως η Ελλάδα το εχει κανει κατά κόρον σε άλλα αθλήματα και σε μεγαλύτερες ηλικίες.

pepakos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή 🇦🇷
Νομίζω 10 φορές συνεχόμενες να παίζαμε με την φετινή Τουρκία, δεν θα κερδίζαμε.
Μην τα ισοπεδώνουμε όλα, με εξαίρεση τον Γιάννη, υπερτερούσαν σε κάθε θέση, και δίκαια έφτασαν τελικό. Προφανώς και ο Οσμαν ΔΕΝ ειναι ρολίστας, και ο Αταμαν είναι εξαιρετικός προπονητης με μεγάδη δόση έπαρσης όμως που τον παρασέρνει πολλές φορές σε αχρείαστες δηλώσεις.
Προφανώς και τα κάναμε ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ στο μεταξύ μας παιχνίδι αλλά δεν νομίζω πως είχαμε και ουσιαστικές πιθανότητες να περάσουμε τελικό.

ΚΑΜΙΑ ΠΙΚΡΙΑ παρόλα αυτά, τρυπήσαμε το ταβάνι μας και πήραμε μετάλλιο μετά από 16 χρόνια.
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, πραγματικά τα έδωσαν όλα. Αυτό εκλάβαμε παρακολουθώντας το τουρνουά.

**Ματς κλειδί για μένα η νίκη επί των Ισπανών που μας άνοιξε δρόμο για εύκολο μονοπάτι στην τετράδα.

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Osman περσι στην Ευρωλιγκα: 19.49 λεπτα, 9.6 ποντους, PIR 8.5
Σλουκας περσι στην Ευρωλιγκα: 21.44 λεπτα, 9.1 ποντους, PIR 12.2

Αν εσεις βλεπετε οτι ο Οsman ηταν καποιου ειδους σουπερ σταρ σε συγκριση με τον Σλουκα (η συγκριση ειναι επειδη παιζουν στην ιδια ομαδα), μαλλον χρειαζεστε γυαλια.
Ο Οσμαν είναι τελείως διαφορετικός παίκτης από τον Σλούκα, μη μπερδεύεσαι με τον ρόλο που έχει στον Παναθηναϊκό, το απέδειξε με το τουρνουά που έκανε με τη Τουρκία ότι είναι για να παίζει πολύ και να βάζει 20+ πόντους σε κάθε ματς.

Καλα για τον Αταμαν τα λογια ειναι περιττα, αν δεν ηταν προπονητης του Παναθηναϊκου αλλα μονο της Εθνικης Τουρκιας θα τον σκυλοβριζε το 70% της Ελλαδας ως εριστικο καραγκιοζη.
Μεγάλη αλήθεια.. Εγώ σκέφτομαι και το άλλο, ότι άμα δεν έτρωγαν το ψωμί τους στην Ελλάδα Αταμάν και Οσμάν, πόσο πιο εριστικοί θα ήταν στις δηλώσεις και στα social media τους. Ειδικά το ποστ του Οσμάν μετά το ματς ήταν εμετικό..

**Ματς κλειδί για μένα η νίκη επί των Ισπανών που μας άνοιξε δρόμο για εύκολο μονοπάτι στην τετράδα.
Μεγάλη αλήθεια #2.. Ήταν νίκη-ξόρκι στο παρελθόν μας και νίκη ουσίας για την τετράδα.

Κάτι τελευταίο: Φαίνεται ότι έπεσαν στη παγίδα και ο Γιάννης και ο Σπανούλης στην ερώτηση για τον Σενγκούν. Ωραία τα πατριωτικά φρονήματα και όντως ο Σενγκούν είναι πολύ small (αυτή τη στιγμή) να μιλήσει για τον Γιάννη, αλλά έπρεπε να απαντήσουν διαφορετικά. Άμα κοιτάξουμε τις δηλώσεις με λίγο πιο ουδέτερη ματιά είναι πολύ κατινοαπάντηση από μεριάς και των 2.

Νομίζουμε ότι τον έβαλαν στην θέση του (και καλά) και η απάντηση των Τούρκων είναι "σας έτσουξε η ήττα και τώρα κάνετε επίθεση στον Σενγκούν".. Και για εμένα έχουν δίκιο.

Λέει ο Σενγκούν ότι δεν είναι καλός πασέρ ο Γιάννης; Μια είναι η απάντηση. "Everybody acts tough when they are up" Τάδε έφη Luka Doncic και τελειώνει εκεί η κουβέντα. Τώρα τα "έχω κατακτήσει τα πάντα και μπες στο youtube να δεις εάν είμαι καλός πασέρ" και τα "δεν έχετε πιάσει μπάλα ποτέ σας και δε παίξαμε εμείς καλά και γιαυτό χάσαμε" ήταν απάντηση β τοπικού.

Last edited:

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Nipon-Αλάσκα-Yellowstone
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Δεν είπε κανείς ότι δεν ειναι καλός πασερ ο Γιάννης. Η δήλωσή του ειναι οτι ειναι εκπληκτικός παίκτης ο Γιάννης, ένας απο τους καλύτερους στον κοσμο αλλα δεν ειναι ΜΕΓΑΛΟΣ πασερ.

Ούτε στο Σπανουλη δίνω δίκιο, η Τουρκία ήταν πολυ πιο διαβασμένη, έκανε ακριβώς αυτα που περιμέναμε να κανει σε επίθεση και άμυνα, εμείς δεν είχαμε απάντηση, ειδικα στην άμυνά μας όπου βαρεθήκαμε να βλέπουμε δύο παίκτες να κόβουν στη baseline οπουε έπαιρνε τη μπάλα ο Σενγκουν και οι δικοί μας ήταν μονίμως εκτός θέσης. Δεν έπαιζαν και κάτι άλλο οι Τουρκοι σε όλο το τουρνουά και μάλιστα άλλες ομάδες το αντιμετώπισαν πολυ καλύτερα. Στην πίεση στον άσο επίσης ήμασταν αδιάβαστοι παρότι ξέραμε ότι ακριβώς αυτό θα έκαναν, είχαμε πολυ κακές έως καθόλου αντιδράσεις. Στο συγκεκριμένο ματς ήταν κακός ο Σπανουλης, δεν ειναι ντροπή να το πει κανείς.

Τέλος πάντων, ξαναλέω επιτυχία το τουρνουά, επιτυχία ότι ξανακάνουν άνθρωποι παρέες να δουν την εθνική κι ότι παιδάκια θα εχουν αφορμή να ασχοληθούν με το μπάσκετ, ετσι φτιάχνονται οι επόμενες γενιές.

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.185
Μέλη
39.912
Νεότερο μέλος
chaly50evi

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα