Basketball

gelf

Member
Μηνύματα
659
Likes
12.732
Με 74+ κάτι σεντς ευρώ βλέπεις euroleague.
Έχεις ανοίξει δίπλα σου, ένα αγαπημένο malt.
Παράλληλα έχεις δίπλα σου και μια πικρή σοκολάτα wawel, από την αγαπημένη μου πόλη Κρακοβία
Πλέον είναι όλα θαύμα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.
Πιθανώς και να πανηγυρίσουμε.
Έχουμε χρόνο.
IMG_20191024_200547.jpg
 

gelf

Member
Μηνύματα
659
Likes
12.732
Δεν έχει άδικο. Νομικά τεκμηριωμένες απόψεις. Και γνωρίζω αρκετά περί ανταγωνισμού και κατ' επέκταση καρτέλ.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.628
Likes
50.315
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Δεν έχει άδικο. Νομικά τεκμηριωμένες απόψεις. Και γνωρίζω αρκετά περί ανταγωνισμού και κατ' επέκταση καρτέλ.
Νομίζω ότι αλλά λέει η κυρία στο άρθρο κι άλλα θέλει να εκμαιεύσει ο δημοσιογράφος, τα περισσότερα επιχειρήματα της είναι υπέρ της Ευρωλίγκας.

Η fiba europe καταδικάστηκε για προσπάθεια μονοπωλίου όταν προσπάθησε να τιμωρήσει τις ομάδες για να μην παίζουν στις διοργανώσεις της Ευρωλίγκας... Όταν ξαναπροσπαθησε να τιμωρήσει τους διαιτητές έφαγε μια πολυ ωραία προειδοποίηση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κοινώς, έφαγε τα μούτρα της.

Οι ομάδες είναι ΑΕ και θα παίζουν με όποιον θέλουν. Μια λίγκα με 16 ομάδες όπου 2 ανεβοκατεβαίνουν βάσει επιδόσεων στο eurocup είναι ακριβώς ό,τι γίνεται και στα εθνικά πρωταθλήματα.
 
Last edited:

gelf

Member
Μηνύματα
659
Likes
12.732
17 ποντάκια, λίαν επιεικώς. Δυστυχώς.
Αύριο, μεθαύριο και την Παρασκευή τα υπόλοιπα.
 

orestcrete

Member
Μηνύματα
2.594
Likes
9.770
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ονειρεμένο Ταξίδι
New Zealand
Για να αλλαξω λιγο το κλιμα απο τα χθεσινα χαλια του Παναθηναϊκου, το Σαββατο πηγα για πρωτη φορα στο Madison Square Garden και ειδα το εναρκτηριο ματς των New York Knicks στην εδρα τους με τους Boston Celtics.

Συγκινηση και δεος που μπηκα σε ενα ναο του NBA, αλλά και προβληματισμος για την ομαδα των Νικς του σημερα, που για αλλη μια φορα ειναι υποψηφια για τις τελευταιες θεσεις της λιγκας.

Πιο ηρεμη ατμοσφαιρα σε σχεση με το Oakland Arena που ειχα παει περυσι, αλλα και παλι εκκλησια σε σχεση με τα δικα μας γηπεδα.

Για την ιστορια το ματς ηταν ντερμπι μεχρι το τελος του 3ου δεκαλεπτου, μεχρι που ανελαβε ο Kemba Walker και το τελειωσε με 25+ ποντους υπερ των Celtics.

Πολυ ευκολη η προσβαση στο γηπεδο ειτε απο Penn Station ειτε απο 34η και Herald Square, πολυ επιβλητικο απεξω και ντυμενο στα χρωματα της ομαδας.

IMG_7016.JPG


IMG_6992.JPG


download.png


Μιας και αρχισε το NBA αυτη την βδομαδα, προβλεψεις εχουμε;
 
Last edited:

gelf

Member
Μηνύματα
659
Likes
12.732
το Σαββατο πηγα για πρωτη φορα στο Madison Square Garden και ειδα το εναρκτηριο ματς των New York Knicks στην εδρα τους με τους Boston Celtics
Σε όσα γήπεδα κι αν πάω,
το Madison εγώ αγαπάω.
(Μου βγήκε και ομοιοκαταληξία!)
Βέβαια το αγαπάω, μετά το γήπεδο της ομάδας μου.

Μιας και αρχισε το NBA αυτη την βδομαδα, προβλεψεις εχουμε;
Αν και πάρα πολύ νωρίς για προβλέψεις, προς LA βλέπω να οδεύει η κούπα. LAC ή LAL άγνωστο με επικρατέστερους τους πρώτους. Νωρίς βέβαια, θα παίξουν ρόλο οι τραυματισμοί, οι διασταυρώσεις κλπ καθώς και πάρα πολλά ζητήματα, τα οποία τώρα μας είναι ακόμα άγνωστα.
 

dik-7

Member
Μηνύματα
1.527
Likes
2.043
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νησια μπορα μπορα
Μάλιστα ο φετινός Ολυμπιακός με Σπανούλη και Μιλου να παίζουν κάτω απο 20 λεπτά και έχοντας 10 πόντους μαζι κερδισε την ΤΣΣΚΑ στην Μόσχα από την οποία προ μηνός είχε διασυρθει.
Αν δεν είναι αυτό θαύμα μπασκετικό ποιο ειναι.
Εστειλε στον κουβα πάρα πολύ κοσμο.

Εννοειται πως δεν αλλαζουν οσα εχουμε πει για τις χτυπητες αδυναμίες του και ότι λογικά θα έρθουν πολλές και ανελπιστες ηττες.

Απλά νομιζω ότι πέραν όλων η ομάδα εχει περισσότερο μέτταλο σαν φανέλα από τον ΠΑΟ τα τελευταια χρονια. Οταν βρει κάποιες σταθερες ριμπαουντ, λιγα λάθη, δύναμη από την αμυνα κάνει πολύ μεγάλες νικες.

Αντιθετως ο ΠΑΟ τα τελευταία χρόνια δυσκολευεεται παρα πολυ στα εκτός εδρας και οι νικες του σε μεγάλες έδρες ειναι κυριολεκτικά μετρημενες.
Χθες αφελώς χωρίς προσπάθεια στην άμυνα και στα ριμπαουντ πιστευε οτι θα πάρει παιχνιδι με την Χιμκι στους 100 πόντους.

Το παιχνίδι με την Εφες είναι πάρα πολύ δυσκολο. Αν δεν το πάρει θα ξεμακρύνει η οκτάδα νωρίς νωρίς και θα μεγαλώσει η γκρινια για τον Πεδουλάκη.

Για τον Ολυμπιακό αν καταφέρει να κερδίσει την Μακαμπι (πράγμα πολύ πολύ δύσκολο) θα κερδίσει λίγο χρόνο και θα φτιάξειι κάπως η ψυχολογία.

ΥΓ Εννοείται ότι πιστεύω ότι ο ΠΑΟ λογικά θα τερματίσει πολύ πιο πάνω από τον Ολυμπιακό.
 

Triplover

Member
Μηνύματα
1.185
Likes
4.034
Δεν θεωρώ ότι είναι κανένα θαύμα. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν έχει καμία σχέση με τις ομάδες των προηγούμενων ετών. Ιδιαιτέρως τώρα μετά τον τραυματισμό του Κλάιμπερν. Δεν αλλάζει κάτι. Ο ΟΣΦΠ συνεχίζει να είναι μία μετριότατη ομάδα, που θα είναι έκπληξη αν μπει στην 8άδα.
 

dik-7

Member
Μηνύματα
1.527
Likes
2.043
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νησια μπορα μπορα
Δεν θεωρώ ότι είναι κανένα θαύμα. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν έχει καμία σχέση με τις ομάδες των προηγούμενων ετών. Ιδιαιτέρως τώρα μετά τον τραυματισμό του Κλάιμπερν. Δεν αλλάζει κάτι. Ο ΟΣΦΠ συνεχίζει να είναι μία μετριότατη ομάδα, που θα είναι έκπληξη αν μπει στην 8άδα.
Κοιτα αυτό λεω και εγω ότι λογικα ο Ολυμπιακκός θα τερματίσει 11ος και βάλε.
Η ΤΣΣΚΑ ηταν αητητη, η σεζον βρισκεται στην αρχη, οπότε δεν έχει εξασφαλίσει κάτι για να αραξει.
Ο Ολυμπιακός εχει να την κερδίσει 11 χρόνια στην Μοσχα.
Για αυτό τον Ολυμπιακό λοιπόν και με Σπανουλη και Μιλου αν οχι κακους μέτριους φετος για εμενα είναι θαυμα που κατάφερε και κερδισε μια από τις 4 ομάδες του f4 και νυν πρωταθλητρια ευρωπης.

Επιγραμματικά μαλλον ειναι από τις λιγες χαρουμενες στιγμες της φετινής ομάδας
 

Triplover

Member
Μηνύματα
1.185
Likes
4.034
Η ΤΣΣΚΑ, ιδιαίτερα χωρίς Κλάιμπερν, θα είναι έκπληξη για μένα να είναι στο Final 4.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.628
Likes
50.315
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Έχοντας κλείσει πια τις 6 πρώτες αγωνιστικές για να δούμε τι έχουμε δει από τις ομάδες:

Άλμπα: Την περιμέναμε ως τη χειρότερη ομάδα της διοργάνωσης, αλλά νοικοκυρεμένη και αξιοπρεπή. Το 1-5 δεν είναι κολακευτικό, αλλά έχει δείξει καλύτερη εικόνα από την αναμενόμενη, χάνοντας 106-105 στην Πόλη από την Εφές κι έχοντας βγάλει πολύ δύσκολο πρόγραμμα (Ρεάλ, Μπάρτσα, Εφές, ΤΣΣΚΑ και Αρμάνι οι ήττες της). Θα κάνει ζημιές, θα προσπαθήσει να μη βγει τελευταία. Εξαιρετικός ο Γκεντράιτις, συμπαθητικός ο Νοκο. Απ' τον Σίβα περίμενα περισσότερα, τα έχει σπάσει και οι ασίστ του είναι λίγες για τα λάθη που κάνει. Bottom 3, πιθανόν και τελευταία, αλλά τις ζημιές της θα τις κάνει, πιστεύω ίσως και 1-2 νίκες απέναντι σε μεγάλες ομάδες.

Εφές: Την περίμενα χειρότερη από πέρυσι και με δικαιώνει. Τη γλίτωσε στο τσακ από την Άλμπα εντός έδρας, έχασε στο ΟΑΚΑ, ήττα εντός από τη Μπάρτσα, κρατάει τη νίκη επί της Ρεάλ με 16π. Αν δε στρώσει, θα έχει προβλήματα, σίγουρα δεν είναι για τετράδα, πιθανόν ούτε για 6άδα. Της λείπει ο Μοερμάν βέβαια, Λάρκιν και Μίσιτς είναι πολύ καλοί, αλλά με τον Αταμάν να προκαλεί συγκρούσεις και τις αντιπάλους δυνατότερες, δε με πείθει. Πρόβλεψη: 6η-7η

Αρμάνι: Έκανε τεράστια φασαρία για να ξεφορτωθεί τον τζέημς και να πάρει τον Σέρχι, υπογραφή Μεσίνα. Την έχουμε δει μόνο με ελλείψεις, με τη μεγαλύτερη της μεταγραφή τραυματία (Μακ) και τον πύργο της εκτός (Γκουντάιτις). Κι όμως, τα αποτελέσματα τα παίρνει: Η μόνη ομάδα που πήρε τη Μπαρτσελόνα, διπλό στο ΟΑΚΑ, 13π απένανι στη Φενέρ και ναι, μια ήττα στο Μόναχο αλλά με τις απώλειες που είπαμε, σε μια έδρα που θα χάσουν πολλοί. Πρόβλεψη: 5η-6η . Σέρχι εξαιρετικός, για πρώτη φορά τους βλέπουμε να παίζουν ορθολογικό μπάσκετ, μένει να δούμε αν με το Μακ θα βοηθηθούν ή θα μπερδευτούν.

Ερυθρός Αστέρας: Ανέλπιστα καλός με δυο μεγάλες νίκες, επί Χίμκι και Φενέρ, δεν τους το είχα. Πολύ καλή άμυνα, βγάζουν το λάδι σε πολλούς, δεν κατάλαβα γιατί έφυγε ο Τόμιτς. Ατομικά ο μόνος που ξεχωρίζει είναι ο Περπέρογλου, αλλά πολύ καλό σύνολο με ορθολογικές επιλογές, καλοπροπονημένοι. Μπράβο τους, αλλά για bottom-3 είναι.

ΤΣΣΚΑ: Μία ήττα (αλλά σοκαριστική, από τον Ολυμπιακό στη Μόσχα) όλη κι όλα, ωραία συνοχή και μην ξεχνάμε πως παίζει χωρίς τον Κουφό και πλέον και χωρίς Κλάιμπερν. Είχε πάντως εύκολο πρόγραμμα, αλλά καλό rotation από τον Ιτούδη, σωστή χρήση του Τζέημς, φπβερά ποσοστά και πολύ λίγα λάθη, σημαίνουν ότι πάει καλά. Λογικά θα ενισχυθεί και μεταγραφικά, Βατούνιν σπίκινγκ. Πρόβλεψη: τετράδα. Πολύ πλήρεις, διαφωνώ με τους περισσότερους εδώ μέσα.

Μπαρτσελόνα: Με ρόστε ρπου τρομάζει, ομαδικούς σταρ, ένα Μίροτιτς να κάνει ό,τι γουστάρει και μόλις μια ήττα, μόνο τραυματισμοί μπορούν να τους αφήσουν εκτός τετράδας. Μόλις μια ήττα (στο Μιλάνο χτες), αλλά και με πολύ εύκολο πρόγραμμα μέχρι στιγμής, μόνο καλύτερη θα γίνει όταν στρώσει ο Ντιλέινι. Τη βοηθάει το πολύ εύκολο πρόγραμμα. Τετράδα.

Μπάγερν: Νίκες εντός επί Αρμάνι, Ρεάλ και Βιλερμπάν, ήττες σε Μπασκόνια, ΤΣΣΚΑ αλλά και εντός από την Χίμκι. Λογικά αποτελέσματα για μια ομάδα από αυτές που θα προσπαθήσουν όσο γίνεται να κρατηθείσ τη μάχη για την οκτάδα κι ό,τι βγει. Λείπει ο καλύτερός της πάικτης (Ουέστις), κολώνα ο Μονρό κι ο Μπαρτέλ κάνει αυτά που θα έπρεπε να κάνει ο Λεσόρτ. Πειθαρχημένη, σοβαρή ομάδα, σκληροτράχηλη, από αυτές που αν τις κερδίσεις και στα 2 ματς δείχνεις ότι είσαι για οχτάδα, δύσκολη έδρα το Μόναχο. Ρωτήστε το Λάσο να σας πει... Πρόβλεψη: 9-12

Φενέρμπαχτσε: Έχει κάνει μία νίκη. ΜΙΑ. Κι αυτή με 7π επί της Μπασκόνια, όχι κανένας περίπατος. Και καλά οι ήττες σε Μαδρίτη, Τελ Αβίβ, άντε και Μιλάνο. Οι ήττες σε Βελιγράδι και ειδικά εντός έδρας από τη Ζαλγκίρις σήμερα είναι τραγικές για ομάδα με τέτοιο ρόστερ κι όχι, δεν έχει δικαιολογίες λόγω τραυματισμών. Ο Λοβέρν δεν έχει συνέλθει, ο Βέσελι τώρα ανεβαίνει, ο Ουίλιαμς τα έχει χαμένα, ο Μέλι έφυγε, ο Κάλινιτς δε βλέπεται και ο Ντατόμε μάλλον δεν... βλέπει, γιατί έχει τα ίδια ποσοστά που έχω εγώ στο στοίχημα. Απαράδεκτος Σλουκας μέχρι και σήμερα, ένας Ντε Κολό δε φέρνει την άνοιξη, όσο εκπληκτικός κι αν είναι (που είναι!). Δεν ξέρω τι πρόβλεψη να κάνω, Ομπράντοβιτς έχουν στον πάγκο και σήμερα έχασαν εντελώς τσάμπα, άποντοι στο τελευταίο δίλεπτο . Από τα τρία επόμενα ματς τα δύο είναι σε Μόσχα και Βαρκελώνη, μπορεί δηλαδή να ξεκινήσει τη χρονιά με 2-7. Δεν έχω αμφιβολία ότι μέχρι το Δεκέμβριο θα έχουν βρει τον εαυτό τους, οπότε κάτι διπλά σε ΟΑΚΑ, ΣΕΦ, Μπασκόνια τους ξαναβάζουν σε τροχιά οκτάδας, αλλά οποιαδήποτε πρόβλεψη είναι ριψοκίνδυνη. Θα έλεγα 6η-8η , που από μόνο του είναι τράτζικ.

Χίμκι: Η πιο σέξι ομάδα της διοργάνωσης, απολαυστική να τη βλέπεις, αν και δε θα ήθελα να είμαι μέτοχός της. Η παράνοια του τριπόντου, με το Σβεντ να βρίσκει το splash brother του στο πρόσωπο του Τίμμα που δε φτούρησε ούτε στη Μπασκόνια (που παρακάλαγε να τον διώξει), ούτε στο λιμάνι (όπου λένε ότι καλά-καλά δεν πληρώθηκε), παρά το φοβερό του Ευρωμπάσκετ. Μάλλον θέλει 30λεπτα αντί για τρίλεπτα και συμπαίκτες που να του δίνουν ελεύθερα σουτ. Ε τέτοιους βρήκε άπειρους... τι Σβεντ (που σουτάρει με το γελοίο 24% στα τρίποντα, αλλά δίνει 6 ασίστ, κερδίζει βολές όποτε θέλει και ανοίγει χώρους όσο κανείς), το Γερέμπκο, Γκιλ, Μπούκερ, κάτσε να μπει και ο Μπερτάνς στην εξίσωση. Λογική η ήττα στην ΤΣΣΚΑ, όχι όμως και στο Βελιγράδι, αλλά έκανε διπλό στο Μόναχο και πήρε 17π από τον Παναθηναϊκό, έστω και στο δεύτερο ημίχρονο. Λογικά θα δυσκολεύεται εκτός έδρας (όπου θα υπάρχουν βραδιές που θα τα σπάει, όπως στο Βελιγράδι) και θα πετάει φωτιές εντός (όπως με τον Παναθηναϊκό, πού να μην την έπαιζε και με αλλαγές στα σκριν δηλαδή). Πρόβλεψη: 6η-7η, με ΤΕΡΑΣΤΙΟ ερωτηματικό το πώς θα χωρέσει η μεταγραφάρα Μοζγκόφ σε όλο αυτό το πράγμα.

Μπασκόνια: Τη θεωρώ αποδυναμωμένη, αλλά πήγε κι έκανε διπλό στο Κάουνας στην πρεμιέρα, για να προσγειωθεί ανώμαλα στη Βιλερμπάν, ενώ οι ήττες εκτός από Χίμκι, Φενέρ και η νίκη εντός από τη Μπάγερν ήταν αναμενόμενες. Σουτάρει άσχημα απέξω, έχει χάσει βασικές της μονάδες, αλλά ο Στάουσκας θα αρχίζει να τα στάζει και δεν ξέρω πότε γυρίζει κι ο Γκρέιντζερ. Πρόβλεψη: 8η-10η, αν αντέχει ο Σεγκέλια, που συνήθως χάνει κάποια ματς λόγω τραυματισμού.

Βιλερμπάν: Έκανε κηδείες και στις δύο ελληνικές ομάδες (ο Ολυμπιακός συνετρίβη, ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να σταυρώσει βολή), αλλά αν καποιος είχε αμφιβολίες ότι η ομάδα του Πάρκερ είναι πολύ καλύτερη απ 'ο,τι νομίζαμε, έραψε ένα κουστούμι και στην Μπασκόνια. Εκτός έδρας φαίνεται ακίνδυνη, λογικό για ομάδα με τόσους πρωτάρηδες, αλλά έχει ενδιαφέροντα πρότζεκτ (το καλύτερο από αυτά, ο Μαλεντόν είναι τραυματίας δυστυχώς) και φυσικά την ατραξιόν Γεκίρι. Πρόβλεψη: 12-14

Μακάμπι: Είμαι ερωτευμένος με το ρόστερ της και δηλώνω φαν του Σφαιρόπουλου. Πολλοί την ξέγραψαν μετά τις ήττες σε Χίμκι και Μαδρίτη (λες και θα κερδίσουν πολλοί εκεί), αλλά με 4 σερί νίκες είναι η πιο χοτ ομάδα της διοργάνωσης. Ηγέτης ο Κάσπι που τα κάνει όλα, κίνδυνος θάνατος για διαφορετικούς λόγους οι Γουόλτερς και Γουιλμπέκιν, και Χάντερ και Μπλακ σκορπίζουν τρόμο, σε βαθμό που ο Έησι φαίνεται συμπληρωματικός. Καλοί γηγενείς, καλός έλεγχος ρυθμού, οι ήττες της είναι με μικρές διαφορές, με το χρόνο θα βελτιώνεται, νέα ομάδα είναι. Πρόβλεψη: 3η-5η θέση, την έχω παίξει για τετράδα και πλήρωνε τρελά λεφτά, δεν ξέρω γιατί.

Ολυμπιακός: Ξέραμε ότι θα είναι προβληματική σαιζόν και φέτος, προσωπικά δεν έχω προσδοκίες. Όσο είναι στη συζήτηση για την οκτάδα ο Ολυμπιακός, κέρδος είναι. Ξένοι από το πανέρι, Έλληενς γερασμένοι ή νέοι όχι και τόσο νέοι, απληρωσιές, μέχριτέλους και δικαστικό ρεπορτάζ, δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια. Έβλεπα τη νίκη στη Μόσχα κι έλεγα σε ένα φίλο που σχολιάζαμε το ματς "κύκνειο άσμα μιας ιστορικής ομάδας" και δεν εννοούσα την ΤΣΣΚΑ. Το τεράστιο διπλό στη Μόσχα και η ευρεία νίκη επί της άχρωμης Βαλένθιαεπισκιάστηκαν από τις συντριβές στη Λυών και τη Βιτόρια, τη χτεσινή ήττα από τη Μακάμπι (που έχει ελαφρυντικά), αλλά κυρίως την εντός έδρας ήττα από τη Ζενίτ. Ταβάνι η 9η θέση, πιο κοντά στην 11η το βλέπω τον Ολυμπιακό, μακάρι να με διαψεύσει.

Παναθηναϊκός: Η ομάδα των γκρινιάρηδων ζήτησε υπομονή και δεν τη βρήκε. Μετά από μια αρκετά εύκολη επικράτηση επί του Ερυθρού (που συνοδεύτηκε από γκρίνια!), οι ήττες σε Λυών και από τη Μιλάνο στον πόντο έφεραν θύελλες, και τι δε διαβάσαμε. Η μία έγινε από άθλια ποσοστά στις βολές, η άλλη στο τελευταίο σουτ από ομάδα που για συμπλήρωμα έφερε... τον Σκόλα , όπου εμείς φέραμε τον Μπέντιλ. Κακό που η ήττα στη Μόσχα έφτασε τους 17π (μη αντιπροσωπευτική η διαφορά με βάση την εικόνα του αγώνα), αλλά δε νομίζω ότι θα ισοβαθμήσουμε με τη Χίμκι, τη Μπασκόνια βλέπω να κυνηγάμε... Η νίκη επί της Εφές δε διορ[θώνει τις εξόφθαλμες αδυναμίες, αλλά η ομάδα παίζει πολύ σωστά, με καλή τακτική, όπως έπαιξε και με το Μιλάνο και ναι, και με τη Χίμκι. Βέβαια ομάδα που δεν μπορεί να πάρει αμυντικό ριμπάουντ και δε βάζει βολές πετάει στον κάλαθο όλα τα υπόλοιπα που κάνει σωστά, οπότε όλα θα εξαρτηθούν κυρίως από το αν θα έρθει η ενίσχυση που όλοι ζητάνε (τερματοφύλακας) και από το κατα πόσο θα υπάρχει υπομονή από τον κόσμο, για το οποίο δεν είμαι αισιόδοξος. Το αισιόδοξο είναι ότι παίζουμε σωστά, διαβάζουμε τοςυ αντιπάλους και στεκόμαστε αξιοπρεπώς, ενώ επιθετικά βγάζουμε όμορφα (και κυρίως οργανωμένα) πράγματα, έστω κι αν όχι πάντα με το κατάλληλο αποτέλεσμα (πριν το ματς με την Εφές, το πιο καλό μας ημίχρονο ήταν στην Αγία Πετρούπολη, όπου σχεδόν πολα τα σουτ βγήκαν από πολύ όμορφο σχεδιασμό και τα χάναμε ελεύθεροι, από τη Μιλάνο χάσαμε από ατομικές ενέργειες στον αντίποδα). Τι θα γινόταν αν είχαμε πάρει τα 2 ματς που παίχτηκαν στον πόντο... ε με τα "αν" δε γίνεται τίποτε, αλλά θα έγραφαν για τον ιδιοφυή Αργύρη, για την αχτύπητη ομάδα και άλλα τέτοια, όταν κατεβαίνουμε με τον Παπαγιάννη βασικό απέναντι σε ομάδες που έχουν για τρίτο ψηλό το Φόιγκτμαν... Σούπερ Καλάθης (αν ξεχάσουμε το... ποσοστό Σακίλ στις βολές...μα 47% ρε Νικ;;; Βέβαια μπροστά στον Παπαπέτρου είσαι Στηβ Νας) , καλή χρήση του Τόμας με τα early posts του Πιτίνο, Φριντέτ όπως τον περιμέναμε, αλλά αν δεν μπουν στην εξίσωση κι άλλοι, δε βγαίνει η χρονιά. Πρόβλεψη: 8-10 Τυχεροί που δεν έχουμε κανένα τραυματισμό ΚΑΙ φέτος (δε νομίζω να είναι σύμπτωση, πρεπει να είμαστε η ομάδα με το καλύτερο ιστορικό σε σοβαρούς τραυματισμούς), αλλά στον παραμικρό γινόμαστε πολύ λίγοι γι αομάδα οκτάδας.

Ρεάλ: Χμ. ΟΚ, τα παιδιά έπαιξαν παγκόσμιο (κι ο Καλάθης έπαιξε, αλλά αυτός είναι βιονικός), αλλά για ομάδα με ίδιο κόουτς, πάνω-κάτω ίδιο ρόστερ και τέτοια συνοχή, το 3-3 είναι πολύ κακό. Ήττες σε Μόναχο, Κάουνας και Εφές θα κάνουν κι άλλοι βέβαια, αλλά και οι νίκες επί Φενέρ και Μακάμπι ήταν στον πόντο, ενώ ακόμη και με την Άλμπα ίδρωσε σήμερα. Κάτι δεν πάει καλά. Ο Λιουλ είναι κι επίσημα φάντασμα του προ τραυματισμού εαυτού του, ο Καμπάτσο ήρθε τραυματίας, ο Λαπροβιτόλα είναι άφαντος, ο Ντεκ καμία σχέση με το hype που έγινε όταν ήρθε και μένουν οι Μίκυ και Ράντολφ να εντυπωσιάζουν και ο Ταβάρες που ξεκίνησε πολύ άσχημα... αλλά θα είναι ο Ταβάρες. Τρία ματς εκτός έδρας, τρεις ήττες και με την τριάδα των συνεχόμενων ύποπτων εντός να έρχεται (Μπάρτσα, Χίμκι, ΤΣΣΚΑ) δεν είμαι σίγουρος ότι θα έχουν θετικό ρεκόρ σε 4 αγωνιστικές. Ο Λάσο είναι πλέον καλός προπονητής πάντως, έχει τα κοχόνες να βάζει πιτσιρικάδες (ο Γκαρούμπα είναι σίγουρο στοίχημα), περιμένουμε το Μεϊρί, ε κάπου στο 3-6 θα είναι, αλλά από το 3 μέχρι το 6 είναι μεγάλη η διαφορά.

Βαλένθια: Είσαι η τρίτη καλύτερη ομάδα, άντε η τέταρτη, του καλύτερου πρωταθλήματος στον κόσμο εκτός ΝΒΑ. Γίνεται να ξεκινάς με 0-5 την Ευρωλίγκα; Εντάξει, δε βοηθάει το πρόγραμμα, αλλά και στη νίκη σου σήμερα επί της Βιλερμπάν εντός δεν μας έκανες να τρίβουμε τις τσίμπλες μας. Άλλη μια άχρωμη ισπανική παρουσία, αντάξια της Μάλαγα. Κρίμα γιατί έχει και παίκτες legit Ευρωλίγκας, όπως ο Ντούμπλιεβιτς, ένα φοβερό σουτέρ στο πρόσωπο του Λόιντ, καλούς γκαρντ και μάλιστα γηγενείς και ύψος. Τι τους λείπει; Ένας σκόρερ φονιάς και σουτ, γιατί με 28% δεν πας πουθενά. Απογοητεύουν προς το παρόν, bottom 3

Ζαλγκίρις: Η ομάδα που κάνει διπλά και μετά χάνει στην έδρα της, ο εφιάλτης όσων παίζουν στοίχημα, η συμπαθής Λιθουανή φίλη μας που της παίρνουν τους παίκτες κάθε καλοκαίρι τα μεγάλα πορτοφόλια, η ομάδα του κόουτς. Τι συμπέρασμα να βγάλει κανείς από αυτά τα αποτελέσματα: ήττες εντός από Μπασκόνια και... Ζενίτ, νίκες επί Ρεάλ και... στη Φενέρ (με κουφό τρόπο, αλλά και πολλή επιμονή). Α, κέρδισε εντός τη Βιλερμπάν (όπως όλοι μέχρι τώρα) κι έχασε στο Μιλάνο. Μπορεί 8άδα; Ε, μπορεί, αλλά φαβορό δε νομίζω πως είναι. Ανεξήγητα κακός ο Χέιζ, ανεβαίνει ο ΛεΝτέι, αλλά στον άσο υπάρχει θέμα, δεν έβγαλε ούτε Πάνγκος ούτε Ουόλτερς από το μανίκι του φέτος ο Σάρας (pun intended!). Όπως πάντα παίζει τρομερά πειθαρχημένα, εμμονή στα plays και χτύπημα στις αδυναμίες του αντιπάλου, αλλά δεν πείθει. Ο Ουλανόβας δεν μπαίνει στα παπούτσια του γέροντα πια Γιανκούνας, ο Πέρες απογοήτευση, ο Μιλάκνις πλην σουτ είναι κώνος στο γήπεδο. Ναι, θα κάνει νίκες, αλλά η οκτάδα είναι δύσκολη, μακρύς ο δρόμος. Κάποιες πιθανότητες τις έχει, πρόβλεψη 8-10

Ζενίτ: 2-4 δεν είναι κακό ρεκόρ. Ειδικά όταν και οι δύο σου νίκες είναι εκτός έδρας! Κέρδισε σε ΣΕΦ και Κάουνας, έχασε εντός από Μπαρτσελόνα και ΤΣΣΚΑ και -πιο ανησυχητικά- με 20π στην Άλμπα. Όταν βγαίνει ο Αγιόν είναι άλλη ομάδα, και βγαίνει, γιατί τον στοχεύουν και κάνει φάουλ. Αξιοπρεπείς οι ψηλοί, δε θα έλεγα το ίδιο για την περιφέρεια, δεν είμαι και φαν του Ρένφρο για να είμαι ειλικρινής, θαύμα που με 31% στα τρίποντα έχει και δυο διπλά. Πρόβλεψη: 12-15

Συμπέρασμα: στον πρώτο έλεγχο (θα έχει έλεγχο κάθε 6 αγωνιστικές), οι βαθμολογίες συνηγορούν στην εξής εκτίμηση:

Πρώτη τετράδα:
Μπαρτσελόνα - ΤΣΣΚΑ - Μακάμπι - Ρεάλ
Συμπλήρωμα για οκτάδα, ίσως και κάτι παραπάνω:
Φενέρ - Αρμάνι - Εφές - Χίμκι
Σφήνα για την οκτάδα;;
Μπασκόνια - Παναθηναϊκός - Ζαλγκίρις
Δε σε βλέπω για οκτάδα, αλλά το παλεύεις:
Μπάγερν - Ολυμπιακός
να δω ποιος δε θα είναι στο Bottom 3:
Βιλερμπάν - Ζενίτ - Ερυθρός - Βαλένθια - Άλμπα

Φοβάμαι ότι η οκτάδα είναι αυτή που έγραψα. Λογικό άλλωστε, γιατί αυτές είναι και οι ακριβότερες ομάδες, ΜΑΚΡΑΝ. Βέβαια όλα γίνονται, είναι μακρύς ο δρόμος, υπάρχουν και τραυματισμοί, εκπλήξεις, σερί, ψυχολογία, οι έδρες δίνουν φτερά, αλλά ψιλοκατόρθωμα θα το θεωρήσω αν οποιαδήποτε από τις ελληνικές μπει 8άδα, στην περίπτωση του Ολυμπιακου ακόμη πιο δύσκολο. Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να κυνηγάει την Μπασκόνια 9φυσικά), αλλά πρέπει να υπερκεράσει και κάποια από τις από πάνω του, αν είχε κερδίσει την Αρμάνι θα ήταν αλλιώς, αλλά κανείς δεν αποκλείει να φτάσει σε ένα σημείο που να παίζονται όλα σε ένα διπλό στο Μιλάνο ή την Πόλη. Στις αγωνιστικές 18-24 έχει να πάει Μιλάνο και μετά 5 θεωρητικά "εύκολα" ματς (Μπαγερν, Ζαλγκίρις, Βιλερμπάν μέσα σερί και μετά Βελιγράδι και Βαλένθια), όπου θα κριθούν όλα αν έχει καταφέρει να μείνει σε απόσταση αναπνοής από τον όποιο όγδοο μέχρι τότε. Προς το παρόν, παρακαλάμε να χάνουν Αρμάνι, Εφές και (γιατί όχι; ) Χίμκι σε κάθε ευκαιρία, πλην των απαραίτητων βέβαια ηττών των Ζαλγκίρις-Μπασκόνια-Μπάγερν. Καλά, αν συνεχίσει να χάνει η Φενέρ (δε βλέπω πώς!), ανοίγει κι άλλο παραθυράκι. Αλλά και μόνο που σκέφτομαι πως στο ΟΑΚΑ θα κατέβουν απέναντι σε Βουγιούκα, Ουάιλι και Παπαγιάννη οι Βέσελι, Λοβέρν, Ουίλιαμς, με πιάνει σύγκρυο...

Ο Ολυμπιακός δεν είναι σε θέση καν να κοιτάξει το πρόγραμμα. Πρέπει να πάει ματς με ματς, να δει πώς θα ενσωματωθεί ο Ρότσεστι (τι λάθος να μην παίζει σε εγχώρια διοργάνωση) και τι μπορεί να δώσει ο Ριντ και να πιάσει 4 νίκες στα επόμενα θεωρητικά εφικτά 5 ματς, ώστε να πάει στο ΟΑΚΑ με όσο λιγότερο άγχος γίνεται κι ό,τι βγει.

Πλάκα θα έχει σε 6 αγωνιστικές πάλι να τα διαβάσουμε να δούμε τι άλλαξε. Ένας τραυματισμός βέβαια μπορεί να αλλάξει πολλά, φαντασετίτε τον Παναθηναϊκό για 5-6 αγωνιστικές χωρίς τον Καλάθη, τη Χίμκι χωρίς τον Γκιλ, τη Μπασκόνια χωρίς τον Τόκο ή τη Φενέρ χωρίς το Ντε Κολό.

Πάντως ωραία Ευρωλίγκα βλέπουμε, όπου η Άλμπα και η Φενέρ έχουν το ίδιο ρεκόρ μετά τις πρώτες 6 αγωνιστικές, δεν υπάρχει ομάδα χωρίς κι από τις ομάδες του περσινού Φ4 μόνο μία είναι στην τετράδα, ενώ μια είναι 11η και η άλλη... τελευταία!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.801
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom