Basketball

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.619
Likes
50.268
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Στο ΝΒΑ:


ΔΥΣΗ
Κλίπερς: Απίστευτη συγκέντρωση αμυντικού ταλέντου, κι ακόμη δεν τους είδαμε με τον Τζορτζ, που είναι επίσης αμυντικάρα. Πρώτο φαβορί τους έχουν, και δικαίως, υγιείς να είναι.

Γουόριορς: Οι ... πατσουλιές εδώ πληρώνονται. Την κατάρα της ερήμου έχουν.

Λέικερς: Παίζουν πολύ καλή προσωπική άμυνα κι έχουν και ατομικό ταλέντο στην επίθεση. Δεν τους έχουμε δει πλήρεις, αλλά δε με ενθουσιάζουν. Πολλά δομικά προβλήματα στην επίθεση, λίγοι σουτέρ, δυσλειτουργικοί άσοι, το χαμηλότερο IQ σε συνδυασμό πίβοτ που έχω δει ποτέ: ΜαΓκί και Χάουαρντ, δεν υπάρχει αυτό.

Σπερς: Δεν τους έχω δει, αλλά με τις ομάδες της Δύσης να εμφανίζονται κατώτερες, πάλι θα μπουν στα πλέι οφ. Αν είναι υγιείς, ποτέ δεν ξέρεις πού μπορεί να φτάσει ο Ποπς. Αλλά η εποχή των midrange shots έχει περάσει. Απογοήτευση ο Λόνι, τον σάπισε κι αυτόν ο τραυματισμός.

Νάγγετς: Ομοιογενής ομάδα που εμφανίζεται άνευρη και ανίκανη να κάνει τα περσινά. Περίεργο. Τσακωμένοι είναι;

Ρόκετς: Τσίρκο Μεντράνο. Πάρτη μπάλα και κάνε ό,τι θες, αρκεί να είναι σε 5''. Κάποιος να βάλει το Ντ' Αντόνι φυλακή. Και γρήγορα.

Κινγκς: Άλλη χρονιά εσείς πάλι...

Mινεσότα: Καλά ξεκίνησαν, για να δούμε. Ο ΚΑΤ ηγέτης, όταν δεν παίζει μπουνιές με τον Εμπίιντ για το ποιος πήγε πρώτος με τη σύντροφο του Μπάτλερ.

Πόρτλαντ: Πάντα επικίνδυνοι αλλά τους λείπει κάτι. Ένας Μπάτλερ ξέρω γω. Kαλοί πάντως.

Σανς: Επιτέλους φως για τους ήλιους, ίσως χτίσουν κάτι πάνω στη φετινή σαιζόν. Βέβαια για άμεσες φιλοδοξίες ούτε λόγος.

Γιούτα: Περίπτωση Νάγκετς. Τι πάθατε ρε παίδες;

Μέμφις-Οκλαχόμα-Νέα Ορλεάνη: Χασμουρήθηκα.

ΑΝΑΤΟΛΗ:
Sixers: Μεγάλη ευκαιρία έτσι όπως εμφανίζονται όλοι οι ανταγωνιστές τους, αλλά με τόσα χαζά παιδιά μαζεμένα δεν τους βλέπω καλά. Πολύ ταλέντο πάντως.

Μπακς: Ομοίως, τρελή ευκαιρία φέτος. Πολύ καλή στελέχωση του Γιάννη με ιδανικούς συμπαίκτες για να καλύπτουν τις (αρκετές του) αδυναμίες. Βέβαια με το τρανζίσιον να εξαφανίζεται σε μεγάλο βαθμό στα πλέι οφ, όπου όλοι πάνε σε πιο κοντρόλ ρυθμό, εμφανίζεται ο κρυπτωνίτης του. Μπορεί και τελικούς. Θα γίνει μάχη με τους Σίξερς.

Σέλτικς: Με τον πιο ομαδικό αλλά πολύ λιγότερο ταλαντούχο Κέμπα αντί του μουρλού Καϊρι, θα πρέπει να βγουν μπροστά τα φόργουορντ τους. Και ο Τάτουμ και ο Χέιγουορντ μπορούν, αλλά για μένα η απώλεια του Χόρφορντ είναι καθοριστική. Καλά παιδιά, αλλά μέχρι ημιτελικά, δεν τους πιστέυω ως διεκδικητές.

Ράπτορς: Με εκπλήσσουν θετικά και είμαι σίγουρος ότι με το GM που έχουν κάποια τρομερή πρόσθεση θα κάνουν. Υπολογίσιμοι, αλλά όχι φαβορί. Αγαπάμε Σιακάμ.

Χοκς: Καλά παιδιά, θα βάλει και μερικά τρελά ο Τράε, γεια σας.

Πέισερς: Τους περίμενα καλύτερους και ήταν ευκαιρία. Δεν τους βλέπω...

Νετς: Ενδιαφέρον ρόστερ ακόμη και χωρίς τον Ντουράντ... αλλά γιατί παίζουν σαν τους Ρόκετς; Εφιάλτη είδαν;

Μάτζικ-Σάρλοτ-Μπουλς-Πίστονς-Ουίζαρντς-Νικς: Κομπάρσοι, αλλά με κάποιους παίκτες που έχουν πολύ ενδιαφέρον. Ο Μοράντ για μένα θα είναι ROTY, τον είχα παίξει, απόλαυση να τον βλέπεις
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.619
Likes
50.268
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ξέχασα τους Χιτ. Πολύ αξιόλογοι, τίποτε το φοβερό, αλλά από κάτι σε κάθε θέση και μερικές καλές εκπλήξεις. Μπορούν και τετράδα στην Ανατολή και θα κάνουν ζημιές.
 

gelf

Member
Μηνύματα
659
Likes
12.732
@Yorgos, συμφωνώ γενικά με τις εκτιμήσεις σου για την Ευρωλίγκα.
Με πολύ μικρές διαφοροποιήσεις:
1.Την ΤΣΣΚΑ δεν τη βλέπω στην πρώτη τετράδα, παρά την ευχάριστη έκπληξη που μου έκανε, όπως είχα γράψει μετά την πρώτη αγωνιστική. Η απουσία του Κλάιμπερν είναι καθοριστική και αν αντικατασταθεί θα περάσουν αρκετοί μήνες για να βρει η ομάδα την ισορροπία της.
2. Στην τετράδα βλέπω φαβορί τη Μιλάνο (δεν θυμάμαι καλά, πιθανώς να το έχω ξαναγράψει).
3. Συμφωνώ ότι η Μακάμπι είναι φαβορί για τετράδα.
4. Συμφωνώ με τις εκτιμήσεις σου για την οκτάδα. Έχω μια κρυφή ελπίδα για τον
ΠΑΟ, αν υπάρξουν κάποιες αλλαγές συνήθεις το χειμώνα που έχουν μικρότερο οικονομικό κόστος.
5. Έχω παίξει τη Μακάμπι φαβορί για τον τίτλο (πολύ ριψοκίνδυνο).

Πάντως κατά την παρούσα χρονιά, η τετράδα δεν θα καθορίσει τις ομάδες του F4 (άποψή μου).
 
Last edited:

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.619
Likes
50.268
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Πάντως κατά τη παρούσα χρονιά, η τετράδα δεν θα καθορίσει τις ομάδες του F4 (άποψή μου).
Πολύ πιθανό. Με τη Φενέρ να έχει μεινει πισω και τη Ρεάλ να είναι η πιο επηρεασμένη ομάδα από το Παγκόσμιο, μάλλον θα έχουμε τουλάχιστον ένα φαβορί εκτός τετραδας κι όποιος δυστυχης πεσει πανω τους έμπλεξε.
 

dik-7

Member
Μηνύματα
1.527
Likes
2.043
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νησια μπορα μπορα
Η Φενερ εχει μεινει πίσω και έχει κάνει δυο πολύ κακες ηττες, πράγμα πρωτογνωρο για ομαδα Ομπραντοβιτς.
Η εξηγηση οτι ειχε πολλούς παίκτες στο Παγκοσμιο ή ότι δεν έχουν δεσει ακομη Ντε Κολο Σλουκας μου παρακουγεται απλοικη.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.619
Likes
50.268
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Η Φενερ εχει μεινει πίσω και έχει κάνει δυο πολύ κακες ηττες, πράγμα πρωτογνωρο για ομαδα Ομπραντοβιτς.
Η εξηγηση οτι ειχε πολλούς παίκτες στο Παγκοσμιο ή ότι δεν έχουν δεσει ακομη Ντε Κολο Σλουκας μου παρακουγεται απλοικη.
Λοβέρν και Βέσελι τραυματίες παίζουν και οι δυο, όταν παίζουν. Πολλοί παίκτες στο Παγκόσμιο, όντως και ο παίκτης κλειδί Ντατόμε τα έχει κάνει μαντάρα, αλλά κι αυτός έχει το ελαφρυντικό του τραυματισμού. Πάντως οι ήττες μετράνε λιγότερο πλέον με τόσες πολλές αγωνιστικές. Προλαβαίνει και τετράδα, έχει κι άλλα φαβορί που ξεκίνησαν άσχημα, όπως η Ρεάλ. Ούτε η περσινή φιναλίστ Εφές πρέπει να περηφανεύεται για το πώς ξεκίνησε.
 

gelf

Member
Μηνύματα
659
Likes
12.732
Ευρωλίγκα, ότι έχω καταφέρει να δω από τη σημερινή αγωνιστική.

1. Άνετη επικράτηση της Χίμκι στην έδρα της Ζενίτ. Περίπατος στην Αγία Πετρούπολη.
2. Σχετικά άνετη επικράτηση της Ρεάλ στο Βελιγράδι. Βέβαια σε αρκετές στιγμές ο Αστέρας αντέδρασε και έδειξε ότι θα κάνει ζημιές, τουλάχιστον στην έδρα του.
3. Για τον Ολυμπιακό, θα γίνω λίγο σκληρός. Και αυτό για το καλό του. Δεν σχολιάζω μια ακόμα τραγική εμφάνιση, εμφάνιση η οποία οδεύει την ομάδα προς τον πάτο της βαθμολογίας (16η - 18η θέση), αλλά έχω μια πρόταση για τη σωτηρία της ομάδας. Οι Έλληνες παίκτες, έστω με εξαίρεση Σπανούλη και Πρίντεζη, να στελεχώσουν την ομάδα της Α2. Η Α2 είναι σκληρή κατηγορία. Ήδη έχουν χάσει από τον Χαρίλαο Τρικούπη. Πιθανός υποβιβασμός, σημαίνει διάλυση ΚΑΕ με όλα τα παρελκόμενα (ακόμα και αποβολή από την Ευρωλίγκα σημαίνει η μη ύπαρξη ΑΕ).
4. Για τη Μακάμπι τα έχω γράψει, τη θεωρώ ένα από τα φαβορί για την κούπα. Είδα πολύ λίγο το παιχνίδι. Όσο είδα δεν αντέχει σε κριτική. Μεγάλη διαφορά δυναμικότητας.
5. Η Μιλάνο φαίνεται ότι γυρίζει το παιχνίδι, όπως το είχα προβλέψει. Αν διαψευστώ θα μου είναι μια πολύ μεγάλη έκπληξη. Αυτό το ματς παρακολουθώ τώρα και είναι 48-44. Σκληρή ομάδα η Μπασκόνια.
 

James

Member
Μηνύματα
1.001
Likes
5.318
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού
O Ολυμπιακός κανόνισε φιλικό με Ιωνικό, πριν το ματς με Ζαλγκίρις.....
Δεν πιστεύω να το κάνουν για να βρουν ρυθμό και να δοκιμάσουν πράγματα. Όχι όχι. Τι να τα κάνεις άλλωστε αυτά τα ματς?
 

gelf

Member
Μηνύματα
659
Likes
12.732
Ευρωλίγκα, ότι κατάφερα να δω από τη σημερινή αγωνιστική.

1. Πολύ δύσκολη νίκη της Φενέρ. Έπαιξε με τη φωτιά. Νίκησε τελικά με Ντε Κολό και Ουίλιαμς (τον οποίο είχε φέρει την προηγούμενη χρονιά η Μπάγερν στην Ευρώπη). Η Μπάγερν μπορεί και οχτάδα, έκανε πολύ καλή εμφάνιση. Χτύπησε το ματς στα ίσα.

2. Ζαλγκίρις - Μπαρτσελόνα. Εξαιρετικό παιχνίδι. Κατά την άποψή μου το καλύτερο της βραδιάς. Το φαβορί επικράτησε. Πολύ καλή η Ζαλγκίρις απέναντι στην υπερδύναμη της παρούσας σεζόν. Εξαιρετικός ο Χίγκινς.

3. Δύσκολη νίκη του ΠΑΟ απέναντι σε μια από τις χειρότερες ομάδες της λίγκας.Με άλλη ομάδα θα είχε σήμερα πρόβλημα. Ελπιδοφόρα η νέα θετική εμφάνιση του Τζόνσον, η επιστροφή του Τόμας σε άριστα παιχνίδια και η ολιγόλεπτη εμφάνιση του Παππά, η οποία βοήθησε στο να παρουσιαστεί ο Καλάθης πιο ξεκούραστος τα τελευταία λεπτά. Θυμίζω ότι στα περισσότερα προηγούμενα ματς ο ΠΑΟ έκανε "κοιλιά" στα τελευταία λεπτά λόγω υπερκόπωσης του Καλάθη.

4. Αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ότι η ΤΣΣΚΑ είναι άλλη ομάδα χωρίς τον Κλάιμπερν. Έχασε και στη Γαλλία. Μηδενική αντίδραση τα τελευταία 13 τελευταία δευτερόλεπτα, μετά το τρίποντο νίκης της Βιλερμπάν. Τη μπάλα την πήρε στα χέρια του ο Τζέιμς. Γενικά, στο τέλος το 60-64 έγινε 67-66. Εξαιρετικός προπονητής ο Μίτροβιτς.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.619
Likes
50.268
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
1. Η Φενέρ δεν ήταν τόσο κακη όσο δείχνει η εξέλιξη του σκορ, η Μπάγερν ήταν εξαιρετική,με καταπληκτικές επιλογές και πολύ εύστοχη. Όταν επιστρέψει κι ο Ουεστις θα έχει ενδιαφέρον το ταβάνι της. Τρομερά οργανωμένο μπάσκετ από τους Γερμανούς. Η Φενέρ πλην Γουίλιαμς κοιμισμένη κι απέναντι σε ομάδες με καλή κυκλοφορία έχει πολλά προβλήματα. ΤοΛοβρρν δεν είμαι σίγουρος ότι θα τον ξαναδούμε να παίζει μπάσκετ επιπέδου, φοβάται και πού πατάει.

2. Παρά πολύ κακός ο Παναθηναϊκός σήμερα. Πολλες κακές επιλογές και θα έχει πρόβλημα όλη τη χρονιά εκτός από τα αμυντικά ριμπάουντ (Ο Γουαιλι δεν έχει ιδέα τι είναι το μποξ άουτ) και στην άμυνα ικανών παικτών στο 1-1. Ακατανόητη η επιλογή να μαρκάρει συνεχώς τον Λοιντ ο Καλάθης στο τέλος, ο Τζόνσον είναι εξαιρετικός αμυντικός, ο καλύτερος που έχουμε. Ραις σε μόνιμα ανοδική πορεία, Τόμας εντός έδρας πάντα καλός. Όχι η καλύτερη βραδιά του Πεδουλακη, σε αντίθεση με την Εφες, ήταν κακός. Πήραμε και σφυρίγματα, να τα λέμε.

3. Η Τσκα στο δεύτερο που την είδα ήταν ένα δράμα. Είναι αλήθεια ότι η Βιλερμπαν εντός έδρας είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος, εκτός από πολύ σοβαρό κόουτς (με φοβερή δουλειά στη Μονακό) έχει πρωτόγνωρη αθλητικοτητα για ευρωπαϊκή ομαδα και ανέλπιστα κορμιά κοντά στο καλάθι, και λείπει κι ο Πειν. Το τι μπάσκετ έπαιξε η ΤΣΣΚΑ στο τέλος δεν το κατάλαβε κανεις: αψυχολογητα τρίποντα του Φοιγκτμαν στα 5 δεύτερα της επίθεσης, street basket του Τζέιμς, χαζομάρες στην άμυνα και ο Ιτουδης καθόταν και τους έβλεπε. Δεν ήταν κι η καλύτερη βραδιά των ελλήνων προπονητών...

Τα άλλα ματς δεν μπόρεσα να τα δω, αλλά μάλλον λογικά κρίνονται τα αποτελέσματα. Την επόμενη αγωνιστική είναι που έχουμε σφαγή και θα βγάλουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα για το πού πάει η κάθε ομάδα, αν εξαιρέσεις την Πόλη και το ΟΑΚΑ, αναμένεται χαμός. Θέλω πολύ να δω το Σφαιροπουλο να κερδίζει στη Μπασκονια.
 

gelf

Member
Μηνύματα
659
Likes
12.732
Η Φενέρ δεν ήταν τόσο κακη όσο δείχνει η εξέλιξη του σκορ, η Μπάγερν ήταν εξαιρετική
Συμφωνώ. Αυτό περίπου έγραψα κι εγώ. Ουίλιαμς και Ντε Κολό, αυτοί που έκαναν τη διαφορά. Η Φενέρ κέρδισε δύσκολα, όμως στο τελευταίο δωδεκάλεπτο, γνωρίζαμε ποιος θα κερδίσει.

Παρά πολύ κακός ο Παναθηναϊκός σήμερα.
Δεν σχολιάζω, γιατί θα μιλήσω για κολλήματα προπονητή, λόγο για τον οποίο έχω κάνει αυτοκριτική, οπότε δεν δικαιούμαι "δια να ομιλώ".

Η Τσκα στο δεύτερο που την είδα ήταν ένα δράμα.
Γενικά είναι δράμα στη μετά Κλάιμπερν εποχή. Σβήσε την από ότι στοιχηματικό την έχεις.

Τα άλλα ματς δεν μπόρεσα να τα δω
Έχασες το καλύτερο.

Την επόμενη αγωνιστική είναι που έχουμε σφαγή και θα βγάλουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα
Συμφωνώ απόλυτα.
 
Last edited:

orestcrete

Member
Μηνύματα
2.593
Likes
9.769
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ονειρεμένο Ταξίδι
New Zealand
Σχολια για την ελευση Πιτινο στην Εθνικη Ομαδα;

Προσωπικα πιστευω οτι προσδιδει παρα πολυ κυρος η κινηση του, εχουμε αρκετους παιχτες που εχουν μεγαλωσει ειτε στα κολλεγιακα ειτε στο NBA (Καλαθης, Παπαπετρου, Παπαγιαννης, Κουφος, Ντορσεϊ, Αντετοκουνμπρος) και θα καθονται σουζα μπροστα στον Πιτινο, οχι σα το φετινο χαλι του Σεπτεμβριου που αντιμιλουσαν καθε φορα που εβγαιναν αλλαγη. Το προολυμπιακο θα ειναι πολυ δυσκολο, παιζει πολυ μεγαλη σημασια η κληρωση γιατι υπαρχουν πολλες ομαδες τυπου Σερβια, Ιταλια, Σλοβενια που μπορουν να βρεθουν στο δρομο μας.

Χθες το ματς ηταν τραγικο, και πηραμε και 2-3 σφυριγματα εκει που ειχαν κομπλαρει ολα στην 3η περιοδο. Ειδικα ενα αουτ που χτυπησε η μπαλα στο ποδι του Ράις, δε θα το έδινε ουτε ο Γιαννακοπουλος. Ευτυχως που ηρθε ο αλλος διαιτητης απο την αλλη μερια του γηπεδου και αλλαξε την αποφαση..

Ο Καλαθης, εψαχνε μια ασιστ για το τριπλ νταμπλ τα τελευταια 2 λεπτα του αγωνα και η Βαλενθια εκανε απανωτα φαουλ στην αρχη της επιθεσης στον Φριντετ που εχει 95% στις βολες... Και στη τελευταια επιθεση ο Καλαθης ζητουσε την μπαλα και ο Ράις έκανε drive μονος του...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.585
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom