Basketball

dik-7

Member
Μηνύματα
1.527
Likes
2.043
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νησια μπορα μπορα
Ότι ο φετινός τραγικός Ολυμπιακός με 3 προπονητές με πάρα πολλές αλλαγές ξένων από το πανερι και με προβλήματα τραυματισμών μετά από 25 αγώνες είναι ισοβαθμος στην 8η θέση δειχνει το πολύ χαμηλό επίπεδο της διοργάνωσης φέτος. Επιμένω
 

James

Member
Μηνύματα
1.001
Likes
5.318
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού
Διαβάζεται και αλλιώς βέβαια αυτό.

Ότι η φετινή διοργάνωση είναι η πιο απρόβλεπτη, όλοι μπορούν να νικήσουν όλους, "σίγουρες" ομάδες έχουν φάει τα μούτρα τους, ενώ άλλες λίγοτερο "σίγουρες" πάνε πολύ καλά και ότι γίνεται μεγάλη σφαγή για τις θέσεις 7-8. Ίσως και για την 6η.

Πολύ ανταγωνιστική και δύσκολη η φετινή Ευρωλίγκα, και αυτό το έχουν καταλάβει η Φενέρ, η Αρμάνι και η Χίμκι. Αναφέρω αυτές επειδή έχουν ξοδέψει και μερικά τάνκερ ευρώ αλλά δεν...
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.628
Likes
50.314
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ότι ο φετινός τραγικός Ολυμπιακός με 3 προπονητές με πάρα πολλές αλλαγές ξένων από το πανερι και με προβλήματα τραυματισμών μετά από 25 αγώνες είναι ισοβαθμος στην 8η θέση δειχνει το πολύ χαμηλό επίπεδο της διοργάνωσης φέτος. Επιμένω
Επίσης ισοβαθμει στην 11η θέση κι έχει μόλις 2 νίκες από την προπροτελευταια θέση. Όντως υπάρχουν απογοητεύσεις, όπως οι 3 που προαναφέρθηκαν, αλλά συνήθως η δύναμη μιας Λίγκας καθορίζεται από την ισχύ των ασθενέστερων. Ε εγώ δε θυμάμαι πότε είχαμε Ευρωλίγκα που στην τελευταία θέση της βαθμολογίας να φιγουράρουν ομάδες με σέντερ Μονρο και Αγιον (που στον Παναθηναϊκό θα δίναμε το ένα μάτι του Φριντετ για να τους έχουμε) ή όπου νεοφωτιστος όπως η Άλμπα έχει κάνει διπλά σε ΟΑΚΑ, ΣΕΦ, Πετρούπολη, Μιλανο, Βελιγράδι και χάνει από την πρωτοπόρο Εφες στην Τουρκία στη δεύτερη παράταση και μάλιστα με πολύ καλό μπάσκετ όλη τη χρονιά. Ακόμη κι η Βιλερμπαν που την περιμέναμε νέα, αβγαλτη με άπειρο ροστερ, έχει αποδειχθεί σκληροτράχηλο στη Γαλλία με μεγάλες νίκες (ΤΣΣΚΑ, αιώνιοι) και βγάζει το λάδι σε όλους στην έδρας της, ομάδα που πριν αρχίσει η χρόνια λέγαμε ότι αν κάνει 5-6 νίκες θα είναι ικανοποιητική η παρουσία της κι απ ό,τι φαίνεται θα κάνει τις διπλάσιες.

Έχει αυξηθεί πολύ ο βαθμός δυσκολίας, τόσο που οι ελληνικές ομάδες έχοντας ίδιο μπάτζετ με προηγούμενες χρονιές παλεύουν για 8αδα. Απογοητεύσεις υπάρχουν, όπως κάθε χρόνο, επί χρόνια πχ ήταν η Μπαρτσελόνα και η Μακαμπι, ακόμη κι η Εφες που είχε τελειώσει τελευταία. Θεωρώ πως ένα Φ4 με Ρεάλ, Εφες, Μπαρτσελόνα και Μακαμπι θα είναι φοβερό. Θυμηθείτε με τι ομάδες γίνονταν τα Φ4 παλια, ο Ολυμπιακός το πήρε απέναντι στην Ολύμπια Μιλάνο, μια άθλια Μπαρ4σελονα με καλύτερο παίκτη τον Καρνισοβας (συγκρίνετε με το ροστερ της σημερινής Μπαρτσελόνα των ΝΒΑερ) και... την Παρτιζαν που σε σχέση με τις σημερινές Άλμπα ή Μπάγερν ήταν για κλάματα. Έχει ανέβει πάρα πολύ το επίπεδο και σε θέαμα, και σε μπάτζετ, οργάνωση, έσοδα, μάρκετινγκ, ανταγωνισμό.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.628
Likes
50.314
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ολύμπια Λιουμπλιάνας. Σε αυτό το φ4 ήταν μέχρι και η....Βιλερμπάν!
Σωστά, Ολυμπία Λιουμπλιανας έγραψα και μου το διόρθωσε ... Με μιλιτς (που μου τον διορθώνει σε μολις) και σια και όντως η τέταρτη ήταν η Βιλερμπαν κι ούτε καν η Παρτιζαν, απαράδεκτο φάιναλ 4. Δε γίνεται να συγκρίνουμε τα νυν ροστερ (Ή ρούτερ!) με τα τότε. Έχει δυναμώσει απίστευτα η διοργάνωση.
 

James

Member
Μηνύματα
1.001
Likes
5.318
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού
Χαχαχαχα. Καλά οι διορθώσεις ώρες ώρες μπορούν να σε εκθέσουν ανεπανόρθωτα.

Την Παρτιζάν την αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός, σε ημιτελικό που κρίθηκε στην παράταση νομίζω, το 2010. Η οποία Παρτιζάν ήταν και το μακρινό 98 στο φ4, αλλά δεν είχε βρει ελλ.ομάδα μπροστά της (και συγκεκριμένα την Άεκ).
 

silversurfer

Moderator
Μηνύματα
2.322
Likes
3.452
Επόμενο Ταξίδι
Σικελία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γύρος Του Κόσμου
Βλέπω παο vs τσσκα κ έχω πάθει πλάκα με τον Κουφό ... τι παλτό είν τούτο ρε σεις ;;; δλδ αυτός τώρα καθαρίζει 3 μύρια κ έπαιζε τόσα χρόνια ΝΒΑ ?? :bash: Μιλαμε είναι τόσο αργός, βαρύς κ ανευρος που ο Βουγιουκας είναι μπροστά του πυραυλοκινητος
 

dik-7

Member
Μηνύματα
1.527
Likes
2.043
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νησια μπορα μπορα
Δηλαδή με Πεδουλάκη πόσο χειρότερα θα πήγαινε ο ΠΑΟ;
 

James

Member
Μηνύματα
1.001
Likes
5.318
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού
Δηλαδή με Πεδουλάκη πόσο χειρότερα θα πήγαινε ο ΠΑΟ;
Εύκολο. Δεν θα είχε βελτιωθεί ο Μήτογλου, Παπαγιάννης (κυρίως), στις ήττες θα υπήρχε σαφώς λιγότερη υπομονή και ανοχή (από κόσμο, αλλά κυρίως από Τράκη με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται), ενώ σε κάποιες κατηγορίες στις οποίες επί Πιτίνο ανέβηκε πολύ η ομάδα δεν νομίζω να ανέβαινε(τελευταία στα λάθη, 2η σε ριμπ, καλά αυτό βγάζει μάτι, 3η σε μπλοκς.) Το μπάσκετ που θα έπαιζε με Πεδουλάκη μάλλον θα ήταν πάνω κάτω το ίδιο.

Το κυριότερο όμως είναι ότι με Πιτίνο έχεις ελπίδες ότι θα μπορέσει η ομάδα να οργανωθεί στο μέλλον σε πολλά πράγματα και σίγουρα εμπνέει παραπάνω. Υπάρχει κάποιο όραμα.
Πιστεύω ότι με το να κοιτάμε τα ματς αυτής της χρονιάς, ψιλοχαμένη ήδη, χάνουμε το δάσος. Το δάσος είναι τι μπορεί να χτίσει ο Πιτίνο σε νοοτροπία, οργάνωση, απομάκρυνση προέδρου από διάφορα, σκάουτινγκ και και και. Αυτά από του χρόνου βέβαια. Με Αργύρη δεν νομίζω να υπήρχαν αυτά.

Ο Πεδουλάκης είναι μια χαρά προπονητής με μάτι. Δεν αμφιβάλλει κανείς. Το να μπορέσεις όμως να κουμαντάρεις ένα καράβι σαν τον Πάο, θέλει και άλλα πράγματα. Θέλει δημόσιες σχέσεις, θέλει να κουμαντάρεις αστέρες, θέλει να αντέχεις στην πίεση που υπάρχει σε αυτό το επίπεδο, θέλει να μιλάς αγγλικά, θέλει διπλωματία πολλές φορές, θέλει να ξέρεις να διαχειρίζεσαι τα μίντια, πρέπει να σε σέβονται εξαρχής οι παίχτες γιατί σίγουρα θα υπάρχουν μεγάλα ονόματα και δεν ξέρω πόσα ακόμα.

Ο Αργύρης έχει ένα βιογραφικό που λέει τι μπορεί να κάνει και τι όχι. Κακά τα ψέμματα. Σε αντίστοιχες ηλικίες σκέψου τι βιογραφικό έχει ο Σφαιρόπουλος ή ο Μπαρτζώκας.

Καλός χρυσός ο Άρτζι αλλά μην τρελαθούμε κιόλας ότι θα τα κατάφερνε καλύτερα. Ή έστω το ίδιο με Πιτίνο. Ξεκίνησε με 4-4 με ΕΥΚΟΛΟ πρόγραμμα. Αν ήταν ακόμα εδώ, γνώμη μου είναι ότι η ομάδα θα ήταν ήδη στην θέση που της αξίζει, δλδ εκτός πλέιοφ. Γιατί με αυτό το χτίσιμο, είναι υπέρβαση που ακόμα είναι 6ο ο Πάο....
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.628
Likes
50.314
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Εύκολο. Δεν θα είχε βελτιωθεί ο Μήτογλου, Παπαγιάννης (κυρίως),
Eύκολο. Ο Παπαγιάννης παίζει χειρότερα επί Πιτίνο κι ο Μήτογλου είναι πιο στάσιμος κι από την Πίνδο. Συγκεκριμένα επί Πεδουλάκη-Βόβορα ο Παπαγιάννης είχε
4,4 π - 2,5ρ - 68,8% στα δίποντα - 0,5 μπλοκ - 0,4 λάθη σε 10' συμμετοχής
κοινώς ανά 40' παιχνιδιού τα στατιστικά του είναι
17,6π - 10ρ - 68,8% δ - 2μπλοκ - 1,6 λάθη

Επί Πιτίνο ο Παπαγιάννης έχει σε 18 ματς σε 368':
7,88π - 5,72ρ - 61,1% στα δίποντα - 1,11 μπλοκ - 1,27 λάθη σε 20' συμμετοχής
κοινώς ανά 40' παιχνιδιού τα στατιστικά του είναι:
15,75π - 11,44ρ - 61,1%δ - 2,2 μπλοκ - 2,54 λάθη

Δηλαδή έχουμε ένα παίκτη που σκοράρει λιγότερο, σουτάρει πολύ χειρότερα, κάνει περισσότερα λάθη και -αυτό που δε φαίνεται εδώ αλλά στα analytics- είναι πλέον μέσα στους 3 χειρότερους αμυντικούς της Ευρωλίγκας σε ευθύνη πόντων ανά κατοχή. Απλά παίζει περισσότερο, με αποτέλεσμα να ζημιώνεται περισσότερο η ομάδα.

Να το πούμε απλά, ο Παπαγιάννης εγινε χειρότερος παίκτης επί Πιτίνο. Που μόνο και μόνο που βελιτώθηκε η φυσική του κατάσταση με το πέρασμα των μηνών (ήρθε τόφαλος από το Παγκόσμιο θυμίζω) θα περίμενε κανείς να είναι τουλάχιστον τόσο κακός όσο πριν, όχι να χειροτερέψει κι άλλο.

Τα ίδια ισχύουν και για το Μήτογλου: ανά λεπτό συμμετοχής παίρνει λιγότερα ριμπάουντ, σκοράρει λιγότερους πόντους με χειρότερο ποσοστό, κι όλα αυτά παρότι έχουμε περισσότερες κατοχές επί Πιτίνο, οπότε θεωρητικά στα ριμπάουντ τουλάχιστον θα έπρεπε να είναι πιο πάνω.

στις ήττες θα υπήρχε σαφώς λιγότερη υπομονή και ανοχή (από κόσμο, αλλά κυρίως από Τράκη με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται),
Πόσο λιγότερη; Ο Πεδουλάκης απολύθηκε στο 8ο ματς... Βέβαια υπήρξε και χρονιά που απολύθηκε στην πρώτη ήττα, είναι μια πρόοδος δε λέω...

ενώ σε κάποιες κατηγορίες στις οποίες επί Πιτίνο ανέβηκε πολύ η ομάδα δεν νομίζω να ανέβαινε(τελευταία στα λάθη, 2η σε ριμπ, καλά αυτό βγάζει μάτι, 3η σε μπλοκς.)
Το μπάσκετ που θα έπαιζε με Πεδουλάκη μάλλον θα ήταν πάνω κάτω το ίδιο.
Αποκλείεται η ομάδα να έπαιζε χωρίς καθοδήγηση από τον πάγκο επί Πεδουλάκη. Δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ομάδα στην ιστορία της Ευρωλίγκας που να μην υποδεικνύεται σύστημα αν όχι σε όλες τουλάχιστον στις περισσότερες από τις επιθέσεις της και να μην κάνει προσαρμογές η άμυνα. Η μόνη που το έχει κάνει είναι ο Παναθηναϊκός επί Πιτίνο, υιοθετώντας την αμερικάνικη "λασέ φερ" λογική, όπου μόνο σε ειδικές καταστάσεις υποδεικνύεται κάτι. Να το πουμε αλλιώς, δε νοείται στο ευρωπαϊκό μπάσκετ να μην υπάρχει επιδραστικότητα και ειδικά ο Πεδουλάκης είναι μανιακός του είδους.

Στα δε στατιστικά, ανά κατοχή είμαστε χειρότεροι στα ριμπάουντ ανά κατοχή επί Πιτίνο. Μαρκάρουμε χειρότερα, σκοράρουμε λιγότερο, σουτάρουμε χειρότερα, έχουμε χειρότερο ρεκόρ (πήρε την ομάδα στο 6-4, την έχει στο 14-14, κοινώς έχει αρνητικό ρεκόρ, είναι στο 8-10 και τα δύσκολα έρχονται τώρα... Στο δε 6-4 προ Πιτίνο κακώς συμπεριλαμβάνουμε την ήττα με την Άμλπα όπου μετά από την καταπληκτική επίσκεψη στην προπόνηση του γκρέμλιν με τους φουσκωτούς του, ο προπονητής υποχρεώθηκε να κατέβει με 5 παίκτες, αυτούς που υπέγραψαν τη... δήλωση μετάνοιας επειδή τόλμησαν να χάσουν από τον Προμηθεα στην Πάτρα στο σουτ (ο Πιτίνο αντίθετα ξεφτιλίστηλκε από ΑΕΚ και ... Περιστέρι, αλλά ήταν Τετάρτη απόγευμα) . Το ότι φτάσαμε το παιχνίδι στην παράταση παίζοντας με 5 παίκτες είναι κατόρθωμα.
Το κυριότερο όμως είναι ότι με Πιτίνο έχεις ελπίδες ότι θα μπορέσει η ομάδα να οργανωθεί στο μέλλον σε πολλά πράγματα και σίγουρα εμπνέει παραπάνω.
Έλα;;;; Γιατί αυτό; Επειδή κοουτσάρει; Επειδή είναι τρομερός recruiter; Επειδή έφερε το Ράουτινς, το γιο του κολλητού του που είχε να παίξει 10 μήνες μπάσκετ;

Υπάρχει κάποιο όραμα.
Τυφλώθηκα. Μιλάμε για το μόνο προπονητή της Ευρωλίγκας που δεν κοουτσάρει. Ο μόνος είναι.
Πιστεύω ότι με το να κοιτάμε τα ματς αυτής της χρονιάς, ψιλοχαμένη ήδη, χάνουμε το δάσος. Το δάσος είναι τι μπορεί να χτίσει ο Πιτίνο σε νοοτροπία, οργάνωση, απομάκρυνση προέδρου από διάφορα, σκάουτινγκ και και και
.
Φίλε Μάνο να τα πάρω ένα-ένα γιατί μου έρχονται βαριά:
Σε νοοτροπία κόουτς που τρέχει στις Σαντορίνες, επανειλημμένα δεν ξέρει τα ονόματα των αντιπάλων και αντί για προπόνηση τους λέει ιστορίες από το σχολικό πρωτάθλημα των ΗΠΑ δεν ξέρω τι έχει να μας δώσει, εκτός από άπειρο γέλιο για τα βαμμένα του μαλλιά και τα τάιμ άουτ εποχής Κώστα Πολίτη "έλα παιδιά βάλτε τα σουτ".

Σε οργάνωση... ποια οργάνωση; Δεν ήξερε (Στη ΔΕΥΤΕΡΗ του σαιζόν) πώς λέγεται το νούμερο 7 της Ρεάλ και προχτές μόνος του είπε ότι δε γνώριζε πώς λέγεται ο ΜακΚίσικ.

Απομάκρυνση προέδρου; Αυτό θα ήταν ευχής έργο και είναι το βασικό πρόβλημα της ομάδας, αλλά δεν το βλέπω. Εχθές ο Νέστορας απειλούσε τους παίκτες με τουίτ κι ο πρόεδρος του έκανε like, τι να κάνει ο Πιτίνο; Δέχθηκε κι αυτός το Φριντέτ (μεγάλη ονείρωξη του προέδρου εδώ και 3 χρόνια κάθε καλοκαίρι στο ίνσταγκραμ έχουμε τα ίδια, όπως τα είχαμε επί Λάγκφορντ και Τζεντίλε) και δεν έχει κάνει ΟΥΤΕ ΜΙΑ δήλωση για το πραγματικό καρκίνωμα της ομα΄δας, μόνο τον γλείφει. Ο Πεδουλάκης τουλάχιστον μια φορά έπαιξε μπουνιές μαζί του κι άλλη μια φορά μετά από νίκη του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα είπε ότι ζήτησε γκαντ όταν κουτσάθηκε ο Ούκιτς κι ας τον έκραξαν οι φυλλάδες. Αν υπήρχε έστω μια περίπτωση επί Πιτίνο να υπάρχει απομάκρυνση του ΔΓ από την ομάδα θα τον στήριζα, 'εστω κι αν δεν είναι κανονικός προπονητής γιατί το πρόβλημα της διοίκησης είναι χειρότερο από τον τουρίστα που έχουμε στον πάγκο.
Αυτά από του χρόνου βέβαια. Με Αργύρη δεν νομίζω να υπήρχαν αυτά.
Ε υπήρχε σκάουτινγκ. Γιατί ο Πιτίνο εκτός από ΑΘΛΙΟΣ recruiter (ψηφίστηκε ο χειρότερος που έχει περάσει ποτέ από το ΝΒΑ για όσους δεν το ξέρουν) δεν έχει ΙΔΕΑ περί ευρωπαϊκού μπάσκετ, πώς παίζεται, πώς κοουτσάρεται (βασικά ότι εδώ κοουτσάρουμε) και πού βρίσκεις παίκτες. Δηλαδή θέλαμε defensive stopper στην περιφέρεια και τερματοφύλακα στη ρακέτα κι έφερε...το Ράουτινς!!!! Πέρυσι θέλαμε σουτέρ κι έφερε... τον Κιλπάτρικ!!! Με κλήρωση να τους ψάχνεις δε γίνονται αυτά. Τουλάχιστον άσχετος, αν όχι επικίνδυνος, επιλέγει παίκτες από το πώς τους θυμάται... από το κολέγιο.
Ο Πεδουλάκης είναι μια χαρά προπονητής με μάτι. Δεν αμφιβάλλει κανείς.
Πάλι καλά... Βασικά είναι προπονητής ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ο άλλος δε θεωρείται τέτοιο πράγμα, να είμαστε ειλικρινείς. Εμψυχωτής, σόουμαν, βαψομαλλιάς ναι, αλλά προπονητής τουλάχιστον όπως νοείται το μπάσκετ εδώ, όχι δεν είναι, εδώ οι προπονητές είναι παρεμβατικοί στο παιχνίδι, όχι 6 επιθέσεις οργανωμένες σε σύνολο 70 κατοχών, όχι ΚΑΜΙΑ παρεμβατικότητα στην άμυνα, καμία στόχευση αντιπάλων. Κατανοώ ότι στο Αμερικα έτσι παίζουν αλλά τι να κάνουμε, εκεί ο κόουτς είναι διαχειριστής προσωπικοτήτων, εδώ κοουτσάρει κιόλας. Είμαστε 50 χρόνια μπροστά προπονητικά στην Ευρώπη, δε θα κάτσουμε να κάνουμε schooling στον Πιτίνο, θα πάρει χρόνια, ΑΝ θέλει να μάθει, που στην ηλικία του και με το τουπέ που έχει, μάλλον δε θέλει.
Το να μπορέσεις όμως να κουμαντάρεις ένα καράβι σαν τον Πάο, θέλει και άλλα πράγματα. Θέλει δημόσιες σχέσεις, θέλει να κουμαντάρεις αστέρες, θέλει να αντέχεις στην πίεση που υπάρχει σε αυτό το επίπεδο, θέλει να μιλάς αγγλικά, θέλει διπλωματία πολλές φορές, θέλει να ξέρεις να διαχειρίζεσαι τα μίντια, πρέπει να σε σέβονται εξαρχής οι παίχτες γιατί σίγουρα θα υπάρχουν μεγάλα ονόματα και δεν ξέρω πόσα ακόμα.
Όντως πολλά από αυτά ΔΕΝ τα έχει ο Αργύρης. Αλλά ο Πιτίνο εκτός από το να κάνει σόου στις συνεντεύξεις Τύπου λέγοντας συνεχώς αρλούμπες με αποτέλεσμα να εισπράττει ειρωνικά σχόλια από τους αντιπάλους προπονητές τι κάνει; Εντάξει, μιλάει Αγγλικά. Παίκτες να τον σέβονται εμμ... για δες δηλώσεις των πρωην παικτών του...
Ο Αργύρης έχει ένα βιογραφικό που λέει τι μπορεί να κάνει και τι όχι. Κακά τα ψέμματα. Σε αντίστοιχες ηλικίες σκέψου τι βιογραφικό έχει ο Σφαιρόπουλος ή ο Μπαρτζώκας.
Το βιογραφικό του λέει ότι αυτούς που ορθώς αναφέρεις ως πολύ καλούς προπονητές τους κέρδιζε συστηματικά. Ο ένας μάλιστα λοιδωρήθηκε επειδή έχανε συστηματικά από τον Πεδουλακη. Το βιογραφικό του Πιτίνο τι λέει; Μιλάμε για άνθρωπο που έχει κοουτσάρει (γεμάτος σκάνδαλα) μόνο σε σχολικό πρωτάθλημα εφήβους. Πήγε στο ΝΒΑ και τα έκανε μαντάρα. Θεωρείται γελοία μορφή στις ΗΠΑ, καθαιρεμένος, τιμωρημένος, γελούν μαζί του και με το ότι βρέθηκε ομάδα να του δωσει δουλειά (ακολουθούν βίντεο). Η όλη εμπειρία του σε ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι νηπιώδης...
Καλός χρυσός ο Άρτζι αλλά μην τρελαθούμε κιόλας ότι θα τα κατάφερνε καλύτερα. Ή έστω το ίδιο με Πιτίνο. Ξεκίνησε με 4-4 με ΕΥΚΟΛΟ πρόγραμμα.
ΞΕκίνησε 4-3, το ματς με την Άλμπα με 5 παίκτες δεν το κέρδιζε κανείς. Και ακολούθησαν 2 νίκες στις οποίες ο Βόβορας είπε ότι παίξαμε με τις εντολές και τα συστήματα του Εργύρη, στον οποίο και αφιέρωσε τις νίκες. Ο Άρτζι είχε πει ότι θέλει μέχρι το Μάρτιο για να κάνει ομα΄δα ένα συνονθύλευμα παικτών που ΔΕΝ ήταν επιλογή του: τον Ουάιλι τον υπέγραψε ο Πιτίνο από το Μάιο (και μετά τον πέταξε στον πάγκο), ανανέωσε τον Τόμας παρότι δεν υπάρχει περίπτωση να παίξει ταυτόχρονα με Φριντέτ και Παπαγιάννη που είναι τόσο φελοί στην άμυνα όσο αυτός, εισηγήθηκε τον Τζόνσον και μετά για επιστέγασμα έφερε τον Ράουτινς. Μεγάλες πετυχεσιές. Τα έκανε μαντάρα το καλοκαίρι, φέραμε τον Αργύρη να τα μπαλώσει και... μετά τον διώξαμε για να ξαναφέρουμε τον μίστερ πετυχεσιά. Αλλά ξέχασα... έχει κοουτσάρει σε σχολεία για 30 χρόνια (όπου διοργάνωνε όργια για να πληρώνει παίκτες, λάδωνε, τέθηκε σε 2ετή τιμωρία, μετά τον ξανατιμώρησαν, εκεί αυτός!).

Αν ήταν ακόμα εδώ, γνώμη μου είναι ότι η ομάδα θα ήταν ήδη στην θέση που της αξίζει, δλδ εκτός πλέιοφ. Γιατί με αυτό το χτίσιμο, είναι υπέρβαση που ακόμα είναι 6ο ο Πάο....
Με δεδομένες τις προηγούμενες θητειες του Πεδουλάκη πιστεύω πως τουλάχιστον θα βλέπαμε οργανωμένο μπασκετ, θα είχαν προοδεύσει οι μικροί, θα είχε φέρει κάποιο λαβράκι και ναι, θα παίζαμε και άμυνα. Εκδιώχθηκε γιατί έβγαλε τον Φριντέτ και τον έβαλε στα τελευταία 34'' ενός αγώνα, θύμωσε η όκταγκον, έκαναν απεργια οι ξένοι της και βάλανε χέρι στο ΔΓ, ο οποίος έβρισε το μοναδικό παίκτη που δεν είναι δικός της στο ίνσταγκραμ (Ράις, με 400 τον έφερε ο Πεδουλάκης) και φτάσαμε να κατεβαίνουμε με την Άλμπα με 5 παίκτες...

Για να μη λέει κανείς ότι τα γραφω τώρα που μας έχει πάρει χαμπάρι όλη η Ευρώπη, ιδού τι έγραφα και πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

----------------------------------------------------------------------------------------------------


- Τακτικά είναι ο χειρότερος κόουτς στην Ευρωλίγκα, τουλάχιστον όπως εννοουμε το κοουτσάρισμα στην Ευρώπη. Η συμμετοχή του στο παιχνίδι περιορίζεται στο βάλε-βγάλε, καμία προσαρμοστικότητα στους αντιπάλους, την επίθεση έχουμε 3-4 plays (βασικά για τον Φριντέτ) και σε όλο το υπόλοιπο ματς είναι ό,τι έμπνευση κατεβάσει ο καθένας, δεν έχω ματαδεί ομάδα στην Ευρωλίγκα που να μη δείχνει σύστημα για το τι θα κάνουμε στο 90% των επιθέσεων. Κατανοητό ότι έτσι κοουτσάρουν στην Αμερική και ότι τα τάιμ άουτ "πάρτε τα ριμπάουντ, μην κάνετε λάθη" είναι αποδεκτά, αλλά δυστυχώς για το βαψομαλλιά της καρδιάς μας στην από εδώ πλευρά του Ατλαντικού ο προπονητής έχει ενργότατη συμμετοχή σε κάθε φάση του παιχνιδιού, είναι σε άλλο επίπεδο η τακτική. Ήρθε ο άνθρωπος από μια χώρα όπου κάνουν ομώνυμα κλάσματα σε μια που κάνουμε ολοκληρώματα, λογικό αποτέλεσμα να του κάνουν schooling ο Πεδουλάκης που τον κέρδισε με υποδεκαπλάσιο προϋπολογισμό, ο Κεμζούρα, ο Παπανικολόπουλος για να μη μιλήσω για το ματς στο Τελ Αβίβ ή τη Βαλένθια που χάθηκαν από τον πάγκο. Τακτικά, για το εξαιρετικό επίπεδο της Ευρωλίγκας, είναι φελός. Εντάξει, στο σχολικό πρωτάθλημα των ΗΠΑ είναι μύθος, αλλά κι εγώ όταν έπαιζα στο σχολείο είχα την κυρία Κωνσταντίνου που έπαιρνε τάιμ άουτ και μας έλεγε "μπορείτε να τα καταφέρετε", δεν την πήραμε στην Πανάθα. Έλεος με τις οδηγίες-ευχολόγιο και το φλεξ. Τη δε πρώτη χρονιά αντιμετώπιζε τους αντιπάλους ως κολεγιακές ομάδες... Τι ζον πρες βλέπαμε στο κατέβασμα της μπάλας λες και παιζουμε με τίποτε σχολιαρόπαιδα και δε θα καταφέρουν να κατεβάσουν τη μπάλα ο Σλούκας με το Ντίξον, αστεία πράγματα.

- Ειδικά την πρώτη του χρονιά η όλη εικόνα του (όχι της ομάδας αγωνιστικά) ήταν αυτή χαζοχαρούμενου τουρίστα και συνεχίζεται, αν και σε πολύ μικρότερο βαθμό. Βαρέθηκα σε κάθε συνέντευξη Τύπου τις δηλώσεις για τη γοτθική αρχιτεκτονική της Βαρκελώνης, το τυρί στην Κρήτη και το νέο γήπεδο της Βαλένθια, τις διαπιστώσεις ότι "η Ρεάλ έχει ένα πολύ ενεργητικό γκαρντ, to #7 που βλέπει καλά το γήπεδο"... Καμπάτσο τον λένε κι έπρεπε να το ξέρεις πριν το ματς καλέ μου. Ή οι διαπιστώσεις μπασκετικού τουρίστα στιλ "Ο Ομπράντοβιτς είναι τόσο καλός κόουτς όσο οποιοσδήποτε στο ΝΒΑ, με εξέπληξε η ομάδα του, σε κάθε φάση ήξεραν ακριβώς σε ποια θέση έπρεπε να είναι". Λέγεται ευρωπαϊκό μπάσκετ καλέ μου, έτσι παίζουμε εδώ.

- Όλο αυτό το επικοινωνιακό σόου, τα χαζά τουίτ για τα κιλά του Βουγιούκα, οι φιλοφρονήσεις σε αντιπάλους που ξεκινάνε με το απαραίτητο "you know, I've been coaching for 30 years" και μετά λέει κάτι αυτονόητο και περιμένει να πουν όλοι "γουάου ένας μύθος σαν τον Πιτίνο είπε ότι ο Κουρμπάνοφ σουτάρει καλά". Λοιπόν Ρικ, σου έχω νέα, κι οι άλλοι κόουτς της Ευρωλίγκας 20-30-40 χρόνια κοουτσάρουν, απλά κοουτσάρουν φτασμένους επαγγελματίες, όχι σχολιαρόπαιδα. Έλεος με τα 30 χρόνια φούρναρης, τουλάχιστον κάτσε να μάθεις από τους κορυφαίους αντί να πουλάς ύφος, ακόμη πεντάδες με Φριντέτ-Τόμας-Παπαγιάννη κατεβάζεις και μέσα στο ματς ό,τι διαφορά και να πάρουμε επειδή δεν πολυκαταλαβαίνεις τι προσαρμογές κάνουν οι άλλοι, σε βάθος χρόνου μετά το 25 βλέπουμε τη σκόνη τους.

- Διαχρονικά θεωρείται από τους χειρότερους recruiter στην ιστορία του ΝΒΑ με τις εκπληκτικές κοτσάνες που έκανε κι ήρθε και μας το επιβεβαίωσε κι εδώ. Καλοί παίκτες όσοι πάρθηκαν, αλλά ως μείγμα είναι σουτζουκάκι με λουκουμά. Κλείνεις τον Ουάιλι από το Μάιο (μην τον χάσουμε) για αντι-Γκιστ που δεν μπορεί το παλικάρι, αλλά περιέργως δεν τον βάζεις καν και τα καλύτερα παιχνίδια του τα έκανε με τον Πεδουλάκη. Ανανεώνεις τον Τόμας που δεν κάνει για ομάδα με αμυντικά προβλήματα, εισηγείσαι τον Τζόνσον που έπιασε όσο το αβοκάντο στην Ανταρκτική, δε ζητάς ψηλό και φεύγεις. Γυρίζεις βρίσκοντας το Φριντέτ του ΔΓ και το τίμιο αλλά... αναγκαστικό ντούο της octagon χωρις παραστάσεις από αυτό το επίπεδο συν το λαβράκι Ράιτ με 400 χιλιάρικα από Πεδουλάκη, έχεις δηλαδή μια ομάδα φωτιά στην επίθεση και τρούπια στην άμυνα, και σε περιφέρεια και σε ρακέτα και από όλη την υφήλιο για defensive stopper και τερματοφύλακα επίλεξες...τον Ράουτινς. Σα να λέμε είμαι σε ερημικό νησί, έχει μια κονσέρβα κλειστή, με ρωτάει το τζίνι τι εργαλείο θέλω και του λέω πιάσε μια λεμονόκουπα αντί για ανοιχτήρι. Βέβαια είναι και γιος του κολλητού σου ο Ράουτινς, μη μείνει κι άλλο άνεργο το παιδί , κρίμα είναι.

- Τα καλοκαιρινά που έφυγε αφού είχε επιλέξει/ανανεώσει τη μισή ομάδα "επειδή ο εγγονός του είχε πρόβλημα υγείας" (γνωστός χειρουργός ο Ρικ) και αποδείχθηκε ότι γύρισε όλες τις Πολιτείες των ΗΠΑ ψάχνοντας δουλειά από GM σε ομάδα ΝΒΑ μέχρι εκλέκτορας για να επιστρέψει και να μας πει τι κακά που χτίστηκε το ρόστερ, είναι ανάξια σχολιασμού. Φυσικά δουλειά στο Αμέρικα δύσκολα να ξαναβρεί ο Ρικ, γνωστός για διάφορα σκάνδαλα, από τα όργια που διοργανώνονταν "εν αγνοία του" από βιζιταζτούδες από την ομάδα του για να πάρει τους καλύτερους παίκτες στο κολέγιο (του αφαιρέθηκε ο τίτλος), μέχρι την εποχή που πλήρωνε παράνομα εισιτήρια και κουπόνια Μακ Ντόναλντς (τιμωρήθηκε, ετέθη δυο χρόνια σε αναστολή η άδειά του), τα σκάνδαλα με την Αντίντας. Γενικά η ιδέα ότι ο Πιτίνο στην Αμερική "χαίρει αναγνωρισης" είναι λάθος, θεωρείται γελοία φυσιογνωμία, απορούν που βρήκε και δουλειά, όπως θυμόμαστε από το βιντεάκι του ESPN που αναρωτιόντουσαν ποιος στο διάολο προσέλαβε το Ρικ Πιτίνο...
https://www.espn.com/video/clip/_/id/25582792
Γέλια για το legacy...
Ή ότι το όνομά του εμφανίζεται πάντα όταν συζητιέται ο χειρότερος κόουτς ή πρόεδρος στην ιστορία του ΝΒΑ.

- Και ναι, έχει βγάλει εκατομμύρια από το μπάσκετ, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι και άλλοι που έχουν βγάλει εκατομμύρια τον έχουν σε τρομερή εκτίμηση... Από το Λάνγκφορντ που έλεγε ότι από τακτική λίγα πράγματα, το Γιασικεβίτσιους που όταν ρωτήθηκε για την τακτική του Πιτίνο είπε "3-4 plays έπαιξαν, αυτά που ε΄χιαν και στα προηγούμενα ματς", το Ρενέσες που έλεγε "ό,τι πέτυχε το πέτυχε σε κολλεγιακό επίπεδο, εδώ είναι επαγγελματικό μπάσκετ", το Σαμάρντο Σάμουελς που όταν του ζητήθηκε να τον περιγράψει είπε ότι "είναι ένας κόουτς που ξέρει πώς να λανσάρει τον εαυτό του!" ή το ΛΕκαβίτσιους που είπε ότι "παίζαμε ένα πιο ελεύθερο μπάσκετ χωρίς ιδιαίτερη τακτική, στα αποδυτήρια αντί για οδηγίες μας έλεγε αστεία και ιστορίες από το κολλέγιο που άρεσαν στους Αμερικανούς παίκτες". Κι αυτοί εκατομμύρια έβγαλαν από το μπάσκετ και μάλιστα το επαγγελματικό, όχι του σχολείου, θα πάω να τους το πω ότι τους προτείνεις να πάνε να γίνουν τιμ μάνατζερ στην Αμερική.

Συνοψίζοντας:
- Τακτικά για Ευρώπη δεν μπορεί το παλικάρι. Είμαστε η μόνη ομάδα που παίζει χωρίς έμφαση στην τακτική, προσωπικά δεν μπορώ να βλέπω το "ό,τι να'ναι μπάσκετ"
- Από recruiting άστα να πάνε, όποιον θυμάται από το κολλέγιο, κανά γιο φίλου κι ό,τι μας αφήσουν οι προηγούμενοι
- Στιλιστικά, επικοινωνιακά, ηθικά, λυπάμαι δε μου κάνει. Υπερόπτης, με μεγαλη ιδέα για τον εαυτό του, ψεύτης, διεφθαρμένος. Το σκηνικό με την τύπισσα που την έβαζε να του κάνει στοματικό έρωτα κάτω από το τραπέζι και μετά την υποχρέωσε να παντρευτεί μέλος της ομάδας για να αποφύγει το σούσουρο είναι και γελοίο...

Αλλά πιο πολύ απ' όλα με ενοχλεί που νομίζει ότι ήρθε σε τίποτε ινδιάνους με καθρεφτάκια. Οι χαζές δηλώσεις σε κάθε ματς, τα κλαψίματα για το ρόστερ, οι ανοησίες ότι "θα μάθουμε να σουτάρουμε καλύτερα γιατί αυτή την εβδομάδα θα τους μάθω να βάζουν καμπύλη στο σουτ" δείχνουν ότι νομίζει ότι έχει να κάνει με κολεγιόπαιδα, τακτική επιπέδου αμερικάνικου κολεγιου (θυμάμαι σε συνέντευξη Τύπου που σχολίαζε πώς η αλλαγή στα σκριν επηρεάζει τα ριμπάουντ.... σώωωωωωωωπα!!!) και φιλάθλους που τρώνε πατατάκια. Λίγος δε μου κάνει, σόρι. Ας πάρει τα 50 εκατομμύριά του κι ας πάει να βάψει τα μαλλιά του αλλού. Κάπου που να μην του κάνει πλάκα τακτικά ο Πεδουλάκης κι ο Παπανικολόπουλος. Εμένα δε θα μου λέιψει, σε άλλους ναι, σεβαστό.

Ναι, είναι μεγάλο όνομα, ναι, εμπνέει παίκτες (ειδικά τους Αμερικανούς), ναι πολύ μάρκετινγκ, ναι νομίζω ότι για την Εθνική που δεν υπάρχει ο χρόνος σε αυτά τα γρήγορα τουρνουά για τακτικές προσαρμογές μπορεί να πιάσει. Για ευρωλίγκα δε θα τον έπαιρνα, είναι ένα μπάσκετ που δεν το ξέρει, μια αγορά που του είναι άγνωστη κι επειδή έχει ύφος δε θα κάτσει να το μάθει και ποτέ. Κόουτς θέλουμε, όχι attention whore. Για σόουμαν σε μπασκετική εκπομπή θα ήταν φοβερός πάντως.
 

James

Member
Μηνύματα
1.001
Likes
5.318
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού
Ρε Γιώργο αυτό με την Άλμπα από πού πηγάζει? Από φήμες? ΓΙατί κάποια πράγματα δεν κολλάνε.

Σε εκείνο το ματς μια χαρά παίξανε παίχτες της Όκταγκον. Ο Τζόνσον έπαιξε 15 λεπτά (όσο παίζει και τώρα). Μέχρι και Μπράουν μπήκε, λίγο αλλά μπήκε. Και αυτός της Όκταγκον. Πώς κάνανε απεργία?
Επίσης ότι ο στρατηγός Άρτζι έβαλε 1 λεπτό τον Μήτογλου, 9 τον Παπαγιάννη, 9 τον Ράις και καθόλου τον Ίαν, σε 45' λεπτά ματς, δεν φταίει η Όκταγκον. Δηλαδή καλύτερα να ρισκάρεις έναν αθλητή από 2 χιαστούς από το να βάλεις λίγο παραπάνω τον Ράις. Ναι, λογικό.

Τώρα για Ράουτινς. Ο άνθρωπος λέγεται ότι πήρε δεν πήρε 25 χιλιάρικα το μήνα. Δηλαδή ο Τράκης με καμιά 75αρα για μερικούς μήνες την έκανε την δουλειά. Το ότι ο Πιτίνο προτίμησε να πάρει τον συγκεκριμένο ενώ του προτείνονταν παιχταράδες και υπήρχε μπάτζετ, μου θυμίζει τα...ρεπορτάζ ορισμένων ότι στον Μπλατ δίνανε τοπ ονόματα, αλλά αυτός επέλεξε....Τσέρι. Ε δεν το πιστεύω.
Και να πω ότι είναι ο μόνος (δλδ αν είναι δυνατόν) off ball γκαρντ που έχουμε. Φάνηκε και χτες. 2 φορές βγήκε από τα σκριν, υποδέχτηκε τη μπάλα πάνω στην κίνηση και 2/2 τρίποντα.
Μην τρελαθούμε, δεν κάνει το παιδί για αυτό το επίπεδο (το λέει και το βιογραφικό του όπως του Αργύρη) αλλά έχει ένα στοιχείο που δεν έχει κανείς στην ομάδα.

Και για Κιλπάτρικ κάνεις λάθος. Όχι ότι δεν ήθελε σουτέρ ο Πάο πέρσι. Βασικά ήθελε πάρα πολλά, όπως φέτος. Αλλά με την έλευση Κιλπάτρικ μαζί με τον Καλάθη φτιάξανε απροσπέλαστη άμυνα στην περιφέρεια, και ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που ο Πάο έτρεξε, έβαλε σε πράξη το TSOL(Ten seconds or less) και πήγε τρένο από 13ος 6ος. Στη συνέχεια βέβαια τσολ ξετσολ η Ρεάλ ήταν κλάσεις ανώτερη αν και θυμίζω το πρώτο ματς χάθηκε στο άστοχο σουτ του Τόμας στην εκπνοή. Δηλαδή πέρσι πιάνανε τα "πάμε παιδιά γερά, δεν ξέρω συστήματα αλλά πάμε", ενώ φέτος δεν πιάνουν?

Για το κολεγιακό. Δεν ξέρω αλλά μου κάνει εντύπωση. Δηλαδή εκεί οι ομάδες δεν έχουν συστήματα? Πέρα από το γεγονός ότι δεν είναι επαγγελματίες. Δηλαδή, εγώ σε εφηβικό τμήμα, όπου το αντρικό ήταν στην Γ' (σιγά το επίπεδο δηλαδή), θυμάμαι ότι είχαμε ήδη 5-6 συστήματα στην επίθεση, συν συστήματα για ξεμαρκαρίσματα σε επαναφορές, συν πώς να παίξουμε απέναντι σ ζώνη.
Στο κολλέγιο τους λένε "μπείτε μέσα πάμε γερά"και έξω από την πόρτα? Και τι κάνουν στις προπονήσεις και στην προετοιμασία? Μόνο γυμναστική? Αυτό το έχω απορία.
Το τι λένε ο Κιθ και ο Λέκα πραγματικά με αφήνει αδιάφορο. Ξέρεις γιατί? Γιατί και με Τσάβι που τα plays ήταν αμέτρητα, δεν είδα και τίποτα σπουδαίο. Μήπως θέλουν να τους παραγγείλουμε κάποιον προπονητή στα μέτρα τους? Και μόνο το γεγονός που αφήνουν σπόντες για τον πρώην προπονητή τους, πέφτουν πολύ στα μάτια μου.

Και να ξαναπώ. Αυτή η ομάδα είναι θαύμα που είναι μόνη 6η ακόμα. Υπεράνω προσδοκιών.
Και να ξαναπώ κάτι για να σε νευριάσω (χοχο) το βιογραφικό του Άρτζι δεν θαμπώνει κανέναν. Έφτασε πόσο χρονών και ακόμα παλεύει να καθιερωθεί. Για πραγματικά υψηλό επίπεδο ούτε λόγος. Προσπαθώ να τον φανταστώ σε κάποιο τοπ πάγκο (γιατί στον πάο βρήκε δουλειά επειδή είναι Έλληνας) και με πιάνουν τα γέλια. Όλοι έχουν κάποιο ταβάνι, ε το δικό του νομίζω έχει φανεί τόσα χρόνια: να γίνεται αναφορά ότι τακτικά κέρδισε κάποιους προπονητές, θεωρητικά ανώτερους από αυτόν. Μπράβο Αργύρη.

Ουφ. Κουράστηκα.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.628
Likes
50.314
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ρε Γιώργο αυτό με την Άλμπα από πού πηγάζει? Από φήμες?
Aπό ρεπορτάζ του ΚΑρύδα, που είναι και ο πιο σοβαρός μπασκετικός δημοσιογράφος στην Ελλάδα.
Σε εκείνο το ματς μια χαρά παίξανε παίχτες της Όκταγκον. Ο Τζόνσον έπαιξε 15 λεπτά (όσο παίζει και τώρα). Μέχρι και Μπράουν μπήκε, λίγο αλλά μπήκε. Και αυτός της Όκταγκον. Πώς κάνανε απεργία?
Στο εντός έδρας ματς με τη Βαλένθια, στι ς 8 Νοεμβρίου, 38'' πριν το τέλος βάζει τον Φριντέτ ο Πεδουλάκης. Θεωρητικά προκειμένου να είναι decoy για την αντίπαλη αμυνα. Ο ίδιος θεωρεί πως έγινε για να τον μειώσουν (δεν είχε μπει καθόλου στο δεύτερο ημίχρονο νομίζω και είχε παίξει καλά επιθετικά στο συγκεκριμένο ματς), παρότι παιζόταν η διαφορά (ήταν στους 7 και μάλιστα βγήκε πλέι για τον Φριντέτ και πήρε φάουλ και βολές). Γράφτηκε ότι η octagon διαμαρτυρήθηκε, άγνωστο αν υπήρξε απάντηση από τη διοίκηση.

Την αμέσως επομένη παίζουμε ματς στην Πάτρα, νοκ άουτ για το Κύπελλο. Ο Φριντέτ μπαίνει... και βγαίνει με "τράβηγμα στη γάμπα" στην πρώτη περίοδο κιόλας, ο Καρύδας έγραψε ότι είναι τραυματισμός μαϊμού. Μπράουν και Μπέντιλ δεν παίζουν σχεδόν καθόλου (νομίζω ο Μπέντιλ έπαιξε 2 λεπτά με στιλ μπλαζέ). Ο Τζόνσον παίζει κανονικά, άστοχος αλλά παίζει, τον είχε και στην τελευταία φάση μέσα. Ακολουθεί η επίσκεψη του κυρίου Δημήτρη στην προπόνηση, η απαίτηση από τους παίκτες να υπογράψουν "έγγραφο που να ζητούν συγγνώμη από τους οπαδούς και τη διοίκηση!", ακολουθούν τα απίστευτα με τον Ράις (του γράφει στο ίνσταγκραμ ο Τράκης δημοσίως "να βγάλει το σκασμό" αλλιώς θα αποκαλύψει πού τρέχει τα βράδια και σε μια απόφαση α λα λεωφορείο (για την οποία ο ίδιος ο Τράκης εμμέσως παραδέχθηκε πως εγινε με την ελπίδα πως "άλλοι" από αυτούς που μπήκαν στο λεωφορείο θα έμπαιναν!!) η ομάδα κατεβαίνει απέναντι στην Άλμπα χωρίς τον "τραυματία" Φριντέτ με το μυστηριώδες πρόβλημα στη γάμπα και σε όσους δε δεχτηκαν να υπογράψουν (ο Μπράουν σε garbage time, αν θυμάμαι καλά στα τελευταία δεύτερα της πρώτης περιόδου και κάτι ψιλά στη δεύτερη όπου σερνόταν). Ο Τζόνσον έπαιξε κανονικά διότι κατά τον ιδιοκτήτη την παλεύει στην άμυνα και δεν είναι αδιαφορος.
Δηλαδή καλύτερα να ρισκάρεις έναν αθλητή από 2 χιαστούς από το να βάλεις λίγο παραπάνω τον Ράις. Ναι, λογικό.
Εσύ πιστεύεις ότι ήθελε να βάλει 48' τον Παπαπέτρου, 41 το Γουάιλι, 42 τον Καλάθη κλπ για να τους τραυματίσει και να χάσει και το ματς; Σε ποιο άλλο ματς έκανε τέτοια διαχείριση;

Τώρα για Ράουτινς. Ο άνθρωπος λέγεται ότι πήρε δεν πήρε 25 χιλιάρικα το μήνα. Δηλαδή ο Τράκης με καμιά 75αρα για μερικούς μήνες την έκανε την δουλειά.
Όσα κι ο Μακκίσικ, τα διπλάσια από τον Κέιν που πήρε το Περιστέρι. Παλιότερα είχαμε φέρει με 40 (όχι το μήνα... σύνολο!!!) από Δεκέμβριο μήνα το Ράιτ, με μισθούς που πληρώνουν το Λαύριο και η Λήμνος.
Το ότι ο Πιτίνο προτίμησε να πάρει τον συγκεκριμένο ενώ του προτείνονταν παιχταράδες και υπήρχε μπάτζετ,
Για 5 μήνες τα 30 που γράφτηκε ότι πήρε ο Ράουτινς είναι ποσό μικρό, αλλά ικανό για να πάρεις παίκτη μπάλωμα. Το θέμα δεν είναι αν είναι καλός ο πάικτης ή όχι. Το θέμα είναι ότι με τα μισά λεφτά το ΠΕριστέρι πήρε πιο κατάλληλο παίκτη. Ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν αμυντικό περιφερειακό και ψηλό που να σπρώχνει. ΚΑι πήρε σουτέρ άφαντο στην άμυνα, που ήταν 10 μήνες εκτός μπάσκετ... Το ότι ο Πιτίνο συνεργάζεται και με τον πατέρα Ράουτινς και είναι κολλητοί και συνεργάτες είναι προφανώς μια σύμπτωση. Ξαναλέω, την ίδια εποχή ΠΑΟΚ και Περιστέρι με το μισό μπάτζετ πήραν παίκτε ςπου τουλάχιστον κάτι συνεισφέρουν από αυτά που ζητάμε. Ο Ράουτινς είναι το ΕΝΤΕΛΩΣ άσχετο από αυτό που θέλαμε. Και βγήκε ο Πιτίνο και μας είπε... ότι θα βοηθήσει στην άμυνα γιατί τον θυμάται από το κολέγιο (14 χρόνια πριν!).


Και για Κιλπάτρικ κάνεις λάθος. Όχι ότι δεν ήθελε σουτέρ ο Πάο πέρσι. Βασικά ήθελε πάρα πολλά, όπως φέτος. Αλλά με την έλευση Κιλπάτρικ μαζί με τον Καλάθη φτιάξανε απροσπέλαστη άμυνα στην περιφέρεια, και ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που ο Πάο έτρεξε, έβαλε σε πράξη το TSOL(Ten seconds or less) και πήγε τρένο από 13ος 6ος.
Εarly offence έπαιζε από την αρχή ο Πιτίνο (αυτό έπαιζε πάντα), ο ίδιος γκρίνιαζε ότι θέλει σουτέρ.

Δηλαδή πέρσι πιάνανε τα "πάμε παιδιά γερά, δεν ξέρω συστήματα αλλά πάμε", ενώ φέτος δεν πιάνουν?
Nαι, λέγεται ψυχολογία και συνήθως αλλάζει με την έλευση νέου προπονητή. Ούτε πέρυσι είδαμε κάτι προπονητικά από τον Πιτίνο, αυτό γράφαμε και στις νίκες. Αφελές μπάσκετ, χωρίς στόχευση. Πιο ελέυθερο, πολύ πιο γρήγορο, χωρίς τακτική, όπως τα είπε ο Λάγκφορντ ή ο Λεκαβίτσιους, αρέσει περισσότερο στους παίκτες. Εκεί που τη θες την τακτική, για να κερδίσεις καλύτερο αντίπαλο ή σε σειρά αγώνων που κρίνονται ακριβώς από τα τρικ και τις προσαρμογές ο Πιτίνο είναι σουβλατζής που πήγε στο μάστερ σεφ...
Για το κολεγιακό. Δεν ξέρω αλλά μου κάνει εντύπωση. Δηλαδή εκεί οι ομάδες δεν έχουν συστήματα? Πέρα από το γεγονός ότι δεν είναι επαγγελματίες. Δηλαδή, εγώ σε εφηβικό τμήμα, όπου το αντρικό ήταν στην Γ' (σιγά το επίπεδο δηλαδή), θυμάμαι ότι είχαμε ήδη 5-6 συστήματα στην επίθεση, συν συστήματα για ξεμαρκαρίσματα σε επαναφορές, συν πώς να παίξουμε απέναντι σ ζώνη.
Καλέ μου δε μιλάμε για το αν υπάρχουν 4-5 plays κι ένα σύστημα να βγει ο Φριντέτ από τα σκριν. Χαίρω πολύ, αυτά υπάρχουν και στο πρωτάθλημα πυλωτής. Μιλάμε για καθοδήγηση σε κάθε φάση για το τι θα παίξουμε, για τακτική σε ποια αδυναμία του αντιπάλου θα χτυπήσουμε, ποιον θα φθείρουμε, αν θα κόψουμε τις διαγώνιες πάσες της Εφές για τα corner threes, πώς μπλοκάρεις τα paint touches της Βαλένθια, πώς κρύβεις τον κακό αμυντικό, την προσαρμογή τον αντίπαλο. Είμαστε η μόνη ομάδα της Ευρωλίγκας που στηρίζεται στο ένστικτο των παικτών, δεν έχει καμία στόχευση σε κανένα απολύτως ματς, εντελώς πρωτόγνωρο για ομάδα Ευρωλίγκας. Εχθές το βράδυ το συζητούσα με παίκτη της Α1 που έχει θητεύσει και κοντά σε καλούς Έλληνες προπονητές και μου έλεγε το ίδιο "δεν έχω ξαναδεί προπονητή σε επίπεδο από Α2 και πάνω να μην αλλάζει απολύτως τίποτε απέναντι σε όλους παίζει το ίδιο και να μην κατετθύνει την επίθεση, ουσιαστικά αποφασίζει ο Καλάθης και ο Ράις τι θα κάνουν". Δες το ματς με τον Ολυμπιακό, καμία απολύτως κατεύθυνση, τον δε ΜακΚίσικ δεν ήξερε πώς τον λένε!
Στο κολλέγιο τους λένε "μπείτε μέσα πάμε γερά"και έξω από την πόρτα? Και τι κάνουν στις προπονήσεις και στην προετοιμασία?
ΜΑθάινουν τι είναι η ζώνη 3-2, πώς κάνουμε ζον πρες κλπ. Τακτικά είναι αστείο πρωτάθλημα.
Το τι λένε ο Κιθ και ο Λέκα πραγματικά με αφήνει αδιάφορο. Ξέρεις γιατί? Γιατί και με Τσάβι που τα plays ήταν αμέτρητα, δεν είδα και τίποτα σπουδαίο.
Ξαναλέω ότι το θέμα δεν είναι τα plays. Όντως ο Τσάβι είχε αμέτρητα, αλλά έπαιζε ευρωπαϊκό μπάσκετ, με σχέδιο το πού χτυπάμε, πώς παίζουμε και γιατί. Το πρόβλημα του Τσάβι δεν είναι αυτό, στην προετοιμασί αγώνων θεωρείται από τους καλύτερους, αλλά στο ότι δεν ήθελε να αλλάξει το πλάνο του, ακριβώς επειδή ήταν τόσο λεπτομερές, το οποίο εξηγεί γιατί είναι και ρέκορντμαν αποκλεισμών σε σειρές με πλεονέκτημα.
Μήπως θέλουν να τους παραγγείλουμε κάποιον προπονητή στα μέτρα τους? Και μόνο το γεγονός που αφήνουν σπόντες για τον πρώην προπονητή τους, πέφτουν πολύ στα μάτια μου.
Έχεις γνωρίσει πολλούς παίκτες που να μην κάνουν αξιολόγηση των πρώην προπονητών τους; Ή αν πέσουν σε άσχετο (για το ευρωπαϊκό μπάσκετ τουλάχιστον) το λένε; Προσωπικα΄ξέρω αρκετούς παίκτες, με έναν με μεγάλη καριέρα μιλάμε και πολύ συχνά (κι έχω και πικάντικα κουτσομπολιά.. ) και όλοι μιλάνε για το ποιος προπονητής είναι πώς.
Και να ξαναπώ κάτι για να σε νευριάσω (χοχο) το βιογραφικό του Άρτζι δεν θαμπώνει κανέναν. Έφτασε πόσο χρονών και ακόμα παλεύει να καθιερωθεί. Για πραγματικά υψηλό επίπεδο ούτε λόγος.
Το βιογραφικό του Άρτζι στην Ευρώπη καταγράφει από πρωταθλήματα Ελλάδος και Κύπελλα, αποκλεισμό στο σουτ από Φ4, τελικό Eurocup με το ΜΑκεδονικό, δεύτερη θέση στην κανονική περίοδο και Ευρωλίγκα με... το Περιστέρι κλπ. Το βιογραφικό του Πιτίνο σε μη σχολικό πρωτάθλημα είναι άδειο.
Προσπαθώ να τον φανταστώ σε κάποιο τοπ πάγκο (γιατί στον πάο βρήκε δουλειά επειδή είναι Έλληνας)
Και κέρδιζε κάτι Ομπράντοβιτς, Μπαρτζώκες και Σφαιρόπουλους. Το φετινό ματς απέναντι στην Εφές είναι τακτικά το καλύτερό μας. Έλληνες έχει πολλούς στην Ελλάδα, μόνο με δίπλωμα προπονητή πρέπει να είναι μερικές εκατοντάδες.


και με πιάνουν τα γέλια.
Εντάξει, βλέπουμε το Ρικ και θαμπωνόμαστε, μιλάμε για τέρας τακτικής. "Hey guys, grab the rebounds!!!". Aς πάρει κανένα τίτλο κι ο Ρικ... Όχι να αποχωρούν οι αντίπαλοι, κανονικό τίτλο, κανονική σειρά. Προς το παρόν το βιογραφικό του γράφει τη ντροπιαστικότερη ήττα του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα, μεταγραφές Ράουτινς, άγνοια για το ποιος είναι ο Καμπάτσο και μερικές ενδιαφέρουσες αλλαγές χρώματος μαλλιών. Δεν είναι και λίγα. Προς το παρόν ο Ρικ είναι το talk of the town ανάμεσα στους προπονητές της Α1, τουλάχιστον τρεις απ' ό,τι μου λένε μαζεύονται για να γελάνε μαζί του. Η προχθεσινή συνέντευξη Τύπου με το Μπαρτζώκα να τον ειρωνεύεται με τακτ (μετά από τους Ρενέσες, Γιασικεβίτσιους κλπ) είναι ενδεικτική. Ξαναλέω, δε νομίζω να υπάρχει προπονητής της Α1 λιγότερο καταρτισμένος, μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε ο άνθρωπος αυτός να περνιέται και για αυθεντία ή έστω προπονητής, καθρεφτάκια θέλει ο Έλληνας και να του λένε "ότι αυτή την εβδομάδα έμαθα καμπύη στο σουτ στους παίκτες"!! Αν δεν ήταν τόσο αστείο θα ήταν θλιβερό.

Συγχαρητήρια για την επίδοσή σου χθες στο fantasy!!! You put me the glasses.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.115
Μηνύματα
880.694
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom