Ιταλία Bergamo, λίγο πριν το μεγάλο μπουμ.

psilos3

Member
Μηνύματα
6.089
Likes
44.953
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland

Bergamo, λίγο πριν το μεγάλο μπουμ.

Δε ξέρω τι με ώθησε να μπω στη διαδικασία να γράψω μια ξεχωριστή ιστορία για το τριήμερο μου στο Bergamo. Ακόμα και τώρα που ξεκίνησα δεν είμαι σίγουρος. Μέχρι και ο τίτλος δε μου κάθεται καλά.

Ήταν οπωσδήποτε στα σχέδια μου να ξεκινήσω μια ιστορία γενικά για την Ιταλία και όσα ταξίδια έκανα εκεί, παρουσιάζοντας τα ως κεφάλαια και όχι σαν μεμονωμένες ιστορίες, ωστόσο αυτό το σχέδιο μπαίνει προς ώρας στο πάγο, προκειμένου ν’ ασχοληθώ αποκλειστικά με τη μικρότερη σε διάρκεια εκδρομή μου στη γείτονα χώρα, τη μικρότερη από τις πόλεις που είδα, πλην όμως τη πιο πρόσφατη, στις αρχές του Φεβρουαρίου του 2020.

Ενδεχομένως αυτό και να ήταν το έναυσμα, οι αλυσιδωτές εξελίξεις που ακολούθησαν τις επόμενες ημέρες, καθώς ενόψει της επερχόμενης πανδημίας που άλλαξε τις ζωές μας κατά πολύ, το Bergamo θεωρήθηκε κάτι σαν επίκεντρο πληρώνοντας βαρύ τίμημα. Ήταν κάτι που το σκέφτηκα ουκ ολίγες φορές από τη μέρα που ξεκίνησαν τα γεγονότα και βλέπαμε τις θλιβερές εικόνες στις ειδήσεις και τα sites.

Από την άλλη ίσως να είναι το γεγονός ότι πέρασα καλά, ανέλπιστα καλά, συναντώντας μια πολύ ωραία και κομψή μικρή πόλη, οργανωμένη, καθαρή, προσεγμένη, διασκεδαστική, με ωραίους εξωστρεφείς ανθρώπους, μνημεία, ιδανική για μερικές εκδρομικές ξέγνοιαστες μέρες.

Cover2.jpg


Μια πόλη που για τους περισσότερους επισκέπτες ζει δυστυχώς στη «σκιά» του διάσημου γείτονα που ονομάζεται Μιλάνο, αποτελώντας πολλές φορές σταθμό για τη μετάβαση σ’ αυτό, ή στη καλύτερη των περιπτώσεων προορισμό για βόλτα μερικών ωρών. Για τους περισσότερους, όχι για μας…

Ελπίζω με τη παρούσα μικρή -λόγω ημερών- ιστορία να δώσω σε όσους με διαβάσουν μια τεκμηριωμένη παρουσίαση σε επίδοξους ταξιδιώτες προκειμένου να εντάξουν το Μπέργκαμο στους πιθανούς προορισμούς τους, το οποίο πέραν όλων των άλλων αποτελεί και μία πολύ εύκολη εκδρομή, ιδανική για απόδραση εντός πόλης, που κατά τη ταπεινή μου γνώμη αξίζει το κόπο.

(Είναι πολύ μεγάλη και δυσνόητη η αντίθεση μέσα σε τόσες λίγες μέρες. Μια πόλη ολοζώντανη που έσφυζε από ζωή το Σαββατοκύριακο στο οποίο έτυχε να έχει και πολύ καλό καιρό, να μετατρέπεται σ’ αυτό που όλοι είδαμε. Θα προσπαθήσω -όσο γίνεται- να με αφήσει ανεπηρέαστο το γεγονός αυτό από τη καταγραφή της ιστορίας, προκειμένου να μείνουμε στα βασικά και τα ωραία).

 
Last edited:

psilos3

Member
Μηνύματα
6.089
Likes
44.953
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Εσύ και απογοήτευση δεν συνάδουν
Υπερβολές, μπορεί να βγει φόλα η ιστορία, δε ξέρεις :haha:
Ιταλία 😍
Αναμένω....
Ιταλία; Παντού καλά είναι. Έτσι λέει ένας φίλος μου!
Και εγώ είμαι εδώ και αναμένω την ιστορία απ' το πανέμορφο Bergamo!! Πάλι αναμνήσεις θα μας ξυπνήσεις @psilos3 !!
Πανεμορφο το άτιμο!
Κατάλαβα, πάλι να περιμένω παρέμβαση, πολύ ωραία. :)
 

Thalassaki

Member
Μηνύματα
767
Likes
4.751
Επόμενο Ταξίδι
........
Πολύ ενδιαφέρον προορισμός. Περιμένω με αγωνία την συνέχεια να παίρνουμε ιδέες μπας και... αυτή η λέξη που αρχίζει από Τ.... δεν τη λέω πια μην το καντεμιάζω!!!
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.089
Likes
44.953
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Πολύ ενδιαφέρον προορισμός. Περιμένω με αγωνία την συνέχεια να παίρνουμε ιδέες μπας και... αυτή η λέξη που αρχίζει από Τ.... δεν τη λέω πια μην το καντεμιάζω!!!
Το γκαντεμιάσεις δε το γκαντεμιάσεις, δε πρόκειται να τ.......... σύντομα. :haha: :haha:
Είναι όντως πολύ όμορφος προορισμός, ιδανικός για σύντομη απόδραση. Ελπίζω να καταφέρω να το περάσω αυτό μέσω της ιστορίας μου. ;)
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.089
Likes
44.953
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Απόφαση & προετοιμασία ταξιδιού


Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019, πολιτιστικό κέντρο ‘’Ναζίμ Χικμέτ’’, Kadıköy – Κωνσταντινούπολη, κάπου ανάμεσα στη πρώτη και τη δεύτερη Efes:

efes.jpg


  • Ήρθε ένα email από τη Ryan φίλε, και τώρα που το βλέπω μου κλείνει το μάτι ένα ΣΚ στην Ιταλία λίγό πριν το υπερατλαντικό μας του Μαρτίου.
  • Ναι ε; Για κάτσε να το ρίξω μια ματιά να δω τι παίζει και από Αθήνα
  • Από Θεσσαλονίκη είναι τσάμπα πάντως, για δες το κι εσύ
  • Κι από Αθήνα τσάμπα είναι, κλείνω και γυρνάμε στην επιστροφή μαζί για Θεσσαλονίκη, κλείσε.

Κάπως έτσι και με πολύ συνοπτικές διαδικασίες (όχι ότι θέλαμε να το σκεφτούμε κιόλας) κλείσαμε μια εκδρομή απ’ το πουθενά, χωρίς να υπάρχει ούτε η παραμικρή υποψία έρευνας πρωτύτερα. Πιστοί για μία ακόμα φορά στο δόγμα που λέει ότι «τα επόμενα ταξίδια οργανώνονται καλύτερα όταν είσαι σε ταξίδι».

Το κόστος των 24 ευρώ μετ’ επιστροφής με απευθείας πτήση βεβαίως, μόνο σοβαρό δε το λες.

Δεν ήμασταν σίγουροι ακόμα αν θα μείνουμε στο Μπέργκαμο ή αν θα πηγαίναμε σε καμιά γειτονική πόλη, πλην του Μιλάνο το οποίο είχαμε αποκλείσει εξ’ αρχής, ωστόσο βλέποντας τις ώρες της δικής μου άφιξης ήταν σχεδόν απαγορευτικό. Ξεκινήσαμε λοιπόν να μαζεύουμε πληροφορίες για τη πόλη, καταλήγοντας εκ των πραγμάτων σ’ αυτήν. Δε βρήκαμε τρομερά μεγάλη πληροφόρηση, ωστόσο τηρουμένων αναλογιών και μεγέθους πόλης ήταν υπέρ αρκετή.

Ένα μήνα περίπου πριν το ταξίδι, καταλήξαμε και στη διαμονή, λαμβάνοντας την απόφαση να μείνουμε όσο πιο κοντά στη παλιά πόλη (Città Alta) γινόταν, ούτως ώστε να έχουμε άμεση πρόσβαση με τα πόδια σ’ αυτήν ανά πάσα στιγμή. Δεν είναι μακριά από τη καινούρια πόλη, είναι όμως αρκετά ανηφορικός ο δρόμος, οπότε και η χρήση κάποιου μέσου θα ήταν επιβεβλημένη, κάτι το οποίο δε θέλαμε σε καμία περίπτωση.

Map.jpg


Ολοκληρώσαμε λοιπόν τη κράτηση μέσω της πλατφόρμας Airbnb ενός διαμερίσματος σε μια ιδιόρρυθμη art κλασσική πολυκατοικία που ακούει στο όνομα ‘’Artistic setting historical centre’’ , στη συνολική τιμή των 95 ευρώ για 2 νύχτες, λίγα μέτρα κάτω από την ‘’Viale Vittorio Emanuele II’’ που χωρίζει ουσιαστικά τη παλιά πόλη του Bergamo με τη νέα, ή για να το θέσω σωστότερα την Άνω με τη Κάτω.

Τέλος δε κρίναμε σκόπιμο να επιβαρυνθούμε με έξοδα αποσκευών, καθώς η δωρεάν της Ryan μας κάλυπτε απόλυτα. Αν χρειαζόταν να κάνουμε ψώνια κάποιου μεγέθους θα γινόταν απευθείας από τα duty Free, που ως συνήθως προτιμάμε στην Ιταλία.

Το μόνο που έμενε να μάθουμε ήταν το δρομολόγιο του λεωφορείου, προκειμένου ν’ ανέβουμε στη παλιά πόλη από τ’ αεροδρόμιο...
 
Last edited:

coco_

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
1.773
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Guatemala
Ήρθε πάνω στην ώρα η ιστορία σου...καλοβλέπω το Μπέργκαμο για μια σύντομη εξόρμηση όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες!
Είναι προτιμότερο να μείνει κανείς στην Alta citta? Έκει συγκεντρωνονται τα αξιοθέτα & η ζωή ?
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.669
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom