Capital Controls και ταξίδια

Adfilipposgr

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0

Vegerazaros

Member
Μηνύματα
1.464
Likes
2.061
Ταξίδι-Όνειρο
Ελβετία ξανά
στο booking που έχω κλίση το ξενοδοχείο μου , έχω βάλει για εγγύηση μια προπληρωμένη κάρτα Visa τις eurobank με 5 euro υπόλοιπο. λέτε αυτό να πειράζει και να μου έρθει ακυρωτικό καμια μέρα πριν και να τρέχω τελευταία στιγμή? υπόψιν ότι η κράτηση έγινε με πληρωμή κατά την διαμονή.
Αν σου ερθει κανα μειl οτι εγινε προσπαθεια προπληρωμης θα παρεις την booking τηλ εξυπηρετηση πελατων να τηλεφωνησουν στο ξενοδοχειο να επικυρωσουν την κρατηση και την πληρωμη με μετρητα κατα την αφιξη σας. Και εσυ 3-4 μερες πριν να στειλεις μειλ στο ξενοδοχειο οτι θα πατε και τι ωρα περιπου
που θα φτασετε..γιατι μπορει μια μερα πριν να κανουν προσπαθεια πληρωμης και εσυ να μην δεις τα μειλσ
 

italiano

Member
Μηνύματα
34
Likes
162
Ούτε και τα 60 ... η λογική είναι όχι λεφτά προς τα έξω ...υπάρχει ειδική μνεία για φοιτητές και για νοσήλια εξωτερικού... τώρα αν κάποιος είναι ήδη έξω και δεν έχει μετρητά τη γ@@@σε...αυτά κατάλαβα ....
Αυτό ακριβώς έπαθα κ εγώ στην Κούβα (βέβαια είναι κ ιδιαίτερη περίπτωση στη χρήση καρτών) όπου βρισκόμουν από 30/06-14/07. Δεν προλάβαμε να τα τραβήξουμε όλα από Ελλάδα κ επικοινωνήσαμε με την τράπεζα πριν φύγουμε. Μας είπαν ότι η πιστωτική δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί (λογικό) κ ότι μπορούμε να τραβάμε μέχρι 60/μέρα από το λογαριασμό μισθοδοσίας. Δυστυχώς σε καμία πόλη κ σε κανένα ΑΤΜ δε λειτούργησε κ είχαμε τρεχάματα...
 

manic

Member
Μηνύματα
63
Likes
9
Ταξίδι-Όνειρο
Bora-Bora
Περαστικά μας :

10. Μπορώ να χρησιμοποιήσω την πιστωτική, χρεωστική ή/και προπληρωμένη μου κάρτα για να κάνω αγορές στο internet;

ΝΑΙ, εφόσον τα ηλεκτρονικά καταστήματα τηρούν λογαριασμό σε τράπεζα που λειτουργεί στην Ελλάδα.

Αντίθετα, δεν επιτρέπεται η χρήση καρτών εάν τα ηλεκτρονικά καταστήματα τηρούν λογαριασμό σε τράπεζα του εξωτερικού.
 

StamatisK

Member
Μηνύματα
38
Likes
31
Επόμενο Ταξίδι
Λισσαβωνα
Ταξίδι-Όνειρο
Αγια Περουπολη
Άρχισαν τα όργανα :

25. Επιτρέπεται η μεταφορά μετρητών εκτός Ελλάδος;

Η μεταφορά μετρητών στο εξωτερικό απαγορεύεται. Με πράξη του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος μπορεί να ρυθμίζονται ειδικότερα θέματα εφαρμογής της παραπάνω απαγόρευσης, να προβλέπονται διαφοροποιήσεις για χώρες της ζώνης SCHENGEN και για χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να θεσπίζονται ειδικές εξαιρέσεις για κατηγορίες προσώπων.

Άρα τα ταξίδια στο εξωτερικό επιτρέπονται μονο χωρίς συνάλλαγμα, δηλαδή ουσιαστικά απαγορεύονται τουλάχιστον μέχρι να εκδοθεί η πράξη της Τράπεζας της Ελλάδος.

Θα ήθελα να ξέρω αυτοί που ταξιδεύουν σήμερα στο εξωτερικό αναγκάζονται να ταξιδέψουν χωρίς μετρητά στην τσέπη ? Τι χάος !!!
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.049
Likes
41.168
Υπάρχει λινκ για αυτή την πληροφορία; Και τι σημαίνει ακριβώς "μεταφορά μετρητών";
 

StamatisK

Member
Μηνύματα
38
Likes
31
Επόμενο Ταξίδι
Λισσαβωνα
Ταξίδι-Όνειρο
Αγια Περουπολη
Eίναι το επίσημο κείμενο με διευκρινίσεις απο την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, σχετικά με τις συναλλαγές και τις τραπεζικές εργασίες που επιτρέπονται με βάση τη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τις τράπεζες.

link εδώ http://www.naftemporiki.gr/finance/...np-gia-tis-trapezes--erotiseis-kai-apantiseis αλλα και σε ολα τα άλλα ειδησιογραφικά sites.

Μεταφορά μετρητών σημαίνει αυτό ακριβώς που λέει : ταξιδεύεις και μεταφέρεις μετρητά μαζί σου (η ίδια ακριβώς ορολογία χρησιμοποιήθηκε και στην περίπτωση της Κύπρου) δηλ. αυτό που παλια λέγονταν Τουριστικό Συνάλλαγμα.
 

HummingBird

Member
Μηνύματα
582
Likes
826
Καλό θα ήταν να μη διαδίδονται ανακριβείς πληροφορίες. Ο περιορισμός στην εξαγωγή συναλλάγματος δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή, είναι στη διακριτική ευχέρεια του Διοικητή της ΤτΕ να το πράξει.

edit: Όποιος έχει αμφιβολίες, μπορεί να καλέσει στο αεροδρόμιο για να ενημερωθεί.
 
Last edited:

paefstra

Member
Μηνύματα
13.049
Likes
41.168
Εννοούσα το κείμενο του νόμου από την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, όχι ειδησεογραφικά sites αμφίβολης αξιοπιστίας που μεταφέρει ο κάθε δημοσιογραφος όπως την κατάλαβε ή όπως του καπνίσει.
 

StamatisK

Member
Μηνύματα
38
Likes
31
Επόμενο Ταξίδι
Λισσαβωνα
Ταξίδι-Όνειρο
Αγια Περουπολη
Συγγνώμη το επίσημο κείμενο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών είναι ανακριβής πληροφορία ? Μπορεί να μήν λέει σωστά αυτό που θέλει να πεί και πραγματικά ελπίζω να ισχύει αυτό, αλλά το κείμενο αυτό λέει "Η μεταφορά μετρητών στο εξωτερικό απαγορεύεται".
Και για να μην υπάρχει σύγχιση τι σημαίνει "μεταφορά μετρητών στο εξωτερικό" παραθέτω και την αντίστοιχη διατύπωση από την ΠΝΠ της Κύπρου το 2013 που όμως δεν απαγόρευε πλήρως αλλά έβαζε όριο 1000 € :

"Απαγορεύεται η μεταφορά χαρτονομισμάτων σε ευρώ ή και σε ξένο συνάλλαγμα πέραν του ποσού των €1.000 ή του ισόποσου σε ξένο συνάλλαγμα, ανά φυσικό πρόσωπο ανά ταξίδι στο εξωτερικό. Ο Διευθυντής του Τμήματος Τελωνείων μεριμνά για την υλοποίηση του μέτρου αυτού."

Επαναλαμβάνω ελπίζω να πρόκειται μόνο για κακή διατύπωση και να διορθωθεί σύντομα, αλλά το κείμενο που ισχύει αυτή την στιγμή είναι σαφέστατο.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.049
Likes
41.168
Α, τι έκπληξη. Ημερομηνίας 18 Ιουλίου. Το βρήκα σε λίγα λεπτά και δεν έχει καμία σχέση η διατύπωση "δυναται να προβλέπονται περιορισμοί" από αυτό που αναφέρεις για να τρομοκρατήσεις. Κρίμα για το επίπεδο του φόρουμ όλο αυτό.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.221
Μηνύματα
884.150
Μέλη
38.912
Νεότερο μέλος
Aza

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom