Eleni P
Member
- Μηνύματα
- 101
- Likes
- 492
Περιεχόμενα
Το ίδιο βράδυ είχαμε στο πλάνο να πάμε σε ένα μαγαζί για κοκτειλ. Κάτι τέτοια περίεργα τα ανακαλύπτει η αδερφή μου σε κάθε πόλη που πάμε, λίγο μυστικιστηκά, λίγο ιδιαίτερα, λίγο σκοτεινά.
Μας αρέσουν τέτοια μαγαζιά και ακόμα περισσότερο αν έχουν και μια έφεση με κοκτέιλ αλλά πιο σημαντικό, με τζιν. Μιλάμε για το La Pharmacie Anglaise το οποίο βρίσκεται λίγο πιο πάνω απο την περιοχή Mont des Arts. Είπαμε να πάρουμε λεωφορείο για το πήγαινε για πιο εύκολα μιας και η στάση ήταν ακριβώς έξω απο το μαγαζί κ έτσι και έγινε. Φτάσαμε σύντομα και χτυπήσαμε κουδουνάκι για να μας ανοίξουν. Με το που μπείς το μέρος σε προδιαθέτει για μια υπέροχη εμπειρία κοκτειλ. Μας έφεραν ένα δροσιστικό νερό με αγγούρι και η κοπέλα που μας σέρβιρε, μας κατατόπισε σχετικά με τα τζιν και τα κοκτειλ. Καταλήξαμε φυσικά σε τζιν τονικ και περιμέναμε υπομονετικά. Φυσικά το μαγαζί δεν μας απογοήτευσε, το τζιν που δοκιμάσαμε ήταν τέλειο (συνήθως θυμάμαι ποιά καινούρια δοκιμάζουμε αλλά δυστυχώς αυτη τη φορά δεν το συγκράτησα), συνοδευόμενο απο πίκλα κρεμμυδιού που το ανέβαζε ακόμη πιο πολύ.
Τελειώσαμε το ποτό μας, βγάλαμε τις φωτογραφίες μας και αποφασίσαμε να κατευθυνθούμε προς το κέντρο για φαγητό.
Μετά απο αρκετό ψάξιμο, δεν ξέρω τι φάση και όλα ήταν γεμάτα καθημερινή, καταλήξαμε στην ίδια περιοχή που φάγαμε το προηγούμενο βράδυ και στο εστιατόριο 9 et Voisins. 'Ηταν και αυτό καλό, όχι σαν της προηγούμενης μέρας αλλά μια χαρά, οπότε φάγαμε και επιστρέψαμε για ξεκούραση.
Το επόμενο πρωί ξυπνήσαμε φρεσκαδούρες και κατεβήκαμε για το τελευταίο πρωινό. Ήταν η μέρα που φεύγαμε αλλά είχαμε πολλές ώρες μπροστά μας.
Μετά το πρωινό φύγαμε για τα τελευταία ψώνια και φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην αγοράσουμε σοκολατάκια, οπότε η Γκαλερί ήταν μονόδρομος.
Καταλήξαμε στο Leonidas που ενώ σε όσες χώρες το έχουμε πετύχει είναι πανάκριβο, στο Βέλγιο ήταν το πιο φθηνό. Φαντάζομαι επειδή ξεκίνησε στο Βέλγιο και στις Βρυξέλλες γύρω στο 1937. Ήταν μάλιστα η πρώτη επιχείρηση που αγόρασε ένα είδος ατμοποιητή για να ξεχωρίζει το βούτηρο απο το κακάο κατα την παραγωγή (κάτι έμαθα κ εγω απο το μουσείο σοκολάτας).
Ψωνίσαμε λοιπόν, πήραμε και τα σουβενίρ μας και γυρίσαμε στο ξενοδοχείο για τσεκ αουτ.
Θα αφήναμε τα πράγματα μας στο ξενοδοχείο για κάποιες ώρες οπότε είχαμε αρκετό χρόνο μπροστά μας, ευκαιρία λοιπόν για μια αποχαιρετιστήρια βάφλα.
Επιλέξαμε το Maison Dandoy μιας και βάση κριτικών ήταν το καλύτερο και είπαμε οτι θέλαμε να δοκιμάσουμε και μια πιο ''ακριβή'' βάφλα για να συγκρίνουμε. Την προηγούμενη μέρα είχαμε φάει στο χέρι βάφλα Λιέγης οπότε τώρα θα δοκιμάζαμε τη βάφλα των Βρυξελλών.
Πήραμε πάλι μια κλασσική με σοκολάτα και μια δεύτερη με βούτηρο και αλμυρή καραμέλα απο πάνω.
Εδώ να πω οτι οι βάφλες που ξέρουμε και τρώμε δεν έχουν καμια σχέση με τις βάφλες των Βρυξελλών.
Αυτό που φάγαμε ήταν σαν να ήταν φτιαγμένο απο σύννεφο. Υπέροχη ζύμη αλλά τόσο ελαφριά που ξεχνούσες οτι ήταν βάφλα. Γενικά για τα γλυκά δεν έχω τοση αγάπη, στο Βέλγιο όμως με τις σοκολάτες και τη συγκεκριμένη βάφλα έχω αλλάξει τελείως γνώμη.
Φάγαμε τις θεικές βάφλες και συνεχίσαμε για μια τελευταία βόλτα στην πόλη.
Αυτό που δεν έχω αναφέρει καθόλου είναι η street art που συναντάς σε αυτή την πόλη και πιο συγκεκριμένα οι ζωγραφιές στους τοίχους σε κάθε γωνιά. Είναι κάτι μοναδικό, που και άσχετος με την τέχνη να είσαι σίγουρα θα το θαυμάσεις σίγουρα!
Αυτά είναι μόνο μερικά, όσα μπόρεσα να δω και να βγάλω σε αυτές τις δύο μέρες.
Επιστρέφοντας στο κέντρο πήγαμε στο Friterie Tabora για μια τελευταία τηγανητή πατάτα. Όπως ανέφερα η πρώτη επαφή με τις πατάτες του Βελγίου δεν ήταν και η καλύτερη ( στο Fritland) οπότε αυτή ήταν η δεύτερη απόπειρα σε ένα εξίσου γνωστό μαγαζί. Να πούμε οτι οι το ιδιαίτερο που έχουν οι Βέλγικες πατάτες είναι οτι τηγανίζονται σε ζωικό λίπος. Ξέρω δεν ακούγεται και πολύ ωραίο αλλά μόλις τις δοκιμάσεις (και πόσο μάλλον τις συγκεκριμένες) θα καταλάβεις.
Το μαγαζί ήταν μια σταλιά, ένας καψερός έκοβε, τηγάνιζε, σέρβιρε, και η ουρά φυσικά τεράστια.
Ήρθε η σειρά μας μετά απο αρκετή ώρα και πήραμε τον πολυφωτογραφημένο κώνο με τις πατάτες.
Ευτυχώς η δεύτερη απόπειρα δεν μας απογοήτευσε καθόλου!!
Η ώρα είχε περάσει, σε καμια ώρα έπρεπε να είμαστε στο δρόμο για το αεροδρόμιο, οπότε ήταν η κατάλληλη στιγμή για μια τελευταία μπύρα με θέα την περατζάδα στον πεζόδρομο.
Επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο, πήραμε τα πράγματα μας, μετρό και στον κεντρικό σταθμό για να βρούμε το λεωφορείο για το αεροδρόμιο.
Αυτό το ταξίδι, αν και σύντομο, μας άφησε με πολύ όμορφες εντυπώσεις και εικόνες και σίγουρα ήταν η σωστή επιλογή για 2-3 μέρες.
Είναι μια πόλη που αξίζει να επισκεφτείς και ακόμη και να συνδυάσεις με κάποια κοντινή πόλη στο Βέλγιο.
Εμείς πάντως σίγουρα θα την έχουμε στο μυαλό μας για επανάληψη κάποια στιγμή στο μέλλον.
Μέχρι τότε ας συνεχίσουμε να σχεδιάζουμε και να ονειρευόμαστε όλο και περισσότερα ταξίδια και νέους προορισμούς!!
Μας αρέσουν τέτοια μαγαζιά και ακόμα περισσότερο αν έχουν και μια έφεση με κοκτέιλ αλλά πιο σημαντικό, με τζιν. Μιλάμε για το La Pharmacie Anglaise το οποίο βρίσκεται λίγο πιο πάνω απο την περιοχή Mont des Arts. Είπαμε να πάρουμε λεωφορείο για το πήγαινε για πιο εύκολα μιας και η στάση ήταν ακριβώς έξω απο το μαγαζί κ έτσι και έγινε. Φτάσαμε σύντομα και χτυπήσαμε κουδουνάκι για να μας ανοίξουν. Με το που μπείς το μέρος σε προδιαθέτει για μια υπέροχη εμπειρία κοκτειλ. Μας έφεραν ένα δροσιστικό νερό με αγγούρι και η κοπέλα που μας σέρβιρε, μας κατατόπισε σχετικά με τα τζιν και τα κοκτειλ. Καταλήξαμε φυσικά σε τζιν τονικ και περιμέναμε υπομονετικά. Φυσικά το μαγαζί δεν μας απογοήτευσε, το τζιν που δοκιμάσαμε ήταν τέλειο (συνήθως θυμάμαι ποιά καινούρια δοκιμάζουμε αλλά δυστυχώς αυτη τη φορά δεν το συγκράτησα), συνοδευόμενο απο πίκλα κρεμμυδιού που το ανέβαζε ακόμη πιο πολύ.
Τελειώσαμε το ποτό μας, βγάλαμε τις φωτογραφίες μας και αποφασίσαμε να κατευθυνθούμε προς το κέντρο για φαγητό.
Μετά απο αρκετό ψάξιμο, δεν ξέρω τι φάση και όλα ήταν γεμάτα καθημερινή, καταλήξαμε στην ίδια περιοχή που φάγαμε το προηγούμενο βράδυ και στο εστιατόριο 9 et Voisins. 'Ηταν και αυτό καλό, όχι σαν της προηγούμενης μέρας αλλά μια χαρά, οπότε φάγαμε και επιστρέψαμε για ξεκούραση.
Το επόμενο πρωί ξυπνήσαμε φρεσκαδούρες και κατεβήκαμε για το τελευταίο πρωινό. Ήταν η μέρα που φεύγαμε αλλά είχαμε πολλές ώρες μπροστά μας.
Μετά το πρωινό φύγαμε για τα τελευταία ψώνια και φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην αγοράσουμε σοκολατάκια, οπότε η Γκαλερί ήταν μονόδρομος.
Καταλήξαμε στο Leonidas που ενώ σε όσες χώρες το έχουμε πετύχει είναι πανάκριβο, στο Βέλγιο ήταν το πιο φθηνό. Φαντάζομαι επειδή ξεκίνησε στο Βέλγιο και στις Βρυξέλλες γύρω στο 1937. Ήταν μάλιστα η πρώτη επιχείρηση που αγόρασε ένα είδος ατμοποιητή για να ξεχωρίζει το βούτηρο απο το κακάο κατα την παραγωγή (κάτι έμαθα κ εγω απο το μουσείο σοκολάτας).
Ψωνίσαμε λοιπόν, πήραμε και τα σουβενίρ μας και γυρίσαμε στο ξενοδοχείο για τσεκ αουτ.
Θα αφήναμε τα πράγματα μας στο ξενοδοχείο για κάποιες ώρες οπότε είχαμε αρκετό χρόνο μπροστά μας, ευκαιρία λοιπόν για μια αποχαιρετιστήρια βάφλα.
Επιλέξαμε το Maison Dandoy μιας και βάση κριτικών ήταν το καλύτερο και είπαμε οτι θέλαμε να δοκιμάσουμε και μια πιο ''ακριβή'' βάφλα για να συγκρίνουμε. Την προηγούμενη μέρα είχαμε φάει στο χέρι βάφλα Λιέγης οπότε τώρα θα δοκιμάζαμε τη βάφλα των Βρυξελλών.
Πήραμε πάλι μια κλασσική με σοκολάτα και μια δεύτερη με βούτηρο και αλμυρή καραμέλα απο πάνω.
Εδώ να πω οτι οι βάφλες που ξέρουμε και τρώμε δεν έχουν καμια σχέση με τις βάφλες των Βρυξελλών.
Αυτό που φάγαμε ήταν σαν να ήταν φτιαγμένο απο σύννεφο. Υπέροχη ζύμη αλλά τόσο ελαφριά που ξεχνούσες οτι ήταν βάφλα. Γενικά για τα γλυκά δεν έχω τοση αγάπη, στο Βέλγιο όμως με τις σοκολάτες και τη συγκεκριμένη βάφλα έχω αλλάξει τελείως γνώμη.
Φάγαμε τις θεικές βάφλες και συνεχίσαμε για μια τελευταία βόλτα στην πόλη.
Αυτό που δεν έχω αναφέρει καθόλου είναι η street art που συναντάς σε αυτή την πόλη και πιο συγκεκριμένα οι ζωγραφιές στους τοίχους σε κάθε γωνιά. Είναι κάτι μοναδικό, που και άσχετος με την τέχνη να είσαι σίγουρα θα το θαυμάσεις σίγουρα!
Αυτά είναι μόνο μερικά, όσα μπόρεσα να δω και να βγάλω σε αυτές τις δύο μέρες.
Επιστρέφοντας στο κέντρο πήγαμε στο Friterie Tabora για μια τελευταία τηγανητή πατάτα. Όπως ανέφερα η πρώτη επαφή με τις πατάτες του Βελγίου δεν ήταν και η καλύτερη ( στο Fritland) οπότε αυτή ήταν η δεύτερη απόπειρα σε ένα εξίσου γνωστό μαγαζί. Να πούμε οτι οι το ιδιαίτερο που έχουν οι Βέλγικες πατάτες είναι οτι τηγανίζονται σε ζωικό λίπος. Ξέρω δεν ακούγεται και πολύ ωραίο αλλά μόλις τις δοκιμάσεις (και πόσο μάλλον τις συγκεκριμένες) θα καταλάβεις.
Το μαγαζί ήταν μια σταλιά, ένας καψερός έκοβε, τηγάνιζε, σέρβιρε, και η ουρά φυσικά τεράστια.
Ήρθε η σειρά μας μετά απο αρκετή ώρα και πήραμε τον πολυφωτογραφημένο κώνο με τις πατάτες.
Ευτυχώς η δεύτερη απόπειρα δεν μας απογοήτευσε καθόλου!!
Η ώρα είχε περάσει, σε καμια ώρα έπρεπε να είμαστε στο δρόμο για το αεροδρόμιο, οπότε ήταν η κατάλληλη στιγμή για μια τελευταία μπύρα με θέα την περατζάδα στον πεζόδρομο.
Επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο, πήραμε τα πράγματα μας, μετρό και στον κεντρικό σταθμό για να βρούμε το λεωφορείο για το αεροδρόμιο.
Αυτό το ταξίδι, αν και σύντομο, μας άφησε με πολύ όμορφες εντυπώσεις και εικόνες και σίγουρα ήταν η σωστή επιλογή για 2-3 μέρες.
Είναι μια πόλη που αξίζει να επισκεφτείς και ακόμη και να συνδυάσεις με κάποια κοντινή πόλη στο Βέλγιο.
Εμείς πάντως σίγουρα θα την έχουμε στο μυαλό μας για επανάληψη κάποια στιγμή στο μέλλον.
Μέχρι τότε ας συνεχίσουμε να σχεδιάζουμε και να ονειρευόμαστε όλο και περισσότερα ταξίδια και νέους προορισμούς!!