Eleni P
Member
- Μηνύματα
- 101
- Likes
- 492
Περιεχόμενα
Μετά τον καφέ πρώτη μας στάση ήταν η εκκλησία της Παναγίας της Σαμπλόν στην περιοχή Σαμπλόν, βέβαια στο δρόμο μας είχαμε όμορφες εικόνες.
Η περιοχή Σαμπλόν αποτελεί το επίκεντρο καταστημάτων τέχνης και αντικερή. Τον 14ο αιώνα μια μικρή εκκλησία με μια θαυματουργή εικόνα μετέτρεψε την περιοχή σε σημαντικό κέντρο προσκυνήματος ενώ το 1450 το μικρό εκκλησάκι εξελίχθηκε σε περίτεχνο γοτθικό ναό.
Από εκεί κατευθυνθήκαμε στην περιοχή Mont des Arts με τους όμορφους κήπους που σίγουρα την άνοιξη θα είναι υπέροχα, και στη συνέχεια στο βασιλικό παλάτι.
Γενικά όλη εκείνη η περιοχή είναι πολύ ιδιαίτερη, με περίτεχνα κτήρια.
Συνέχεια είχε ο Καθεδρικός Ναός των Βρυξελλών. Πρόκειται για ένα ναό γοτθικού ρυθμού και είναι αφιερωμένος στον Άγιο Μιχαήλ και την Αγία Γουδούλη. Ολοκληρώθηκε στις αρχές του 16ου αιώνα και έχει μήκος 110 μ.
Πλησίαζε το μεσημέρι και η θερμοκρασία είχε ανέβει αρκετά σε σχέση με την πρωινή παγωνιά που αντικρίσαμε. Αποφασίσαμε λοιπόν να κατευθυνθούμε προς την κεντρική πλατεία και την Γκαλερί του Saint Hubert. Για την Γκαλερί είχα διαβάσει σε αρκετές κριτικές ότι τα μαγαζιά που στεγάζει είναι πολύ ακριβά και ότι η ποιότητα της σοκολάτας (γιατι κυρίως υπάρχουν σοκολατερί) δεν είναι η καλύτερη. Εδώ έχω τις ενστάσεις μου. Σίγουρα οι τιμές στα καφέ της γκαλερί είναι λίγο πιο τσιμπημένες και σίγουρα οι τιμές στις σοκολατερί είναι αρκετά υψηλές. Αλλά όχι σε όλα. Τι εννοώ, αρχικά μπαίνοντας στις σοκολατερί (αν όχι σε όλες τότε στις περισσότερες) θα σου δώσουν να δοκιμάσεις σοκολατάκια για να ξέρεις τι θα αγοράσεις. Κάποιες από αυτές είχαν αρκετά προσιτές τιμές, καθόλου απαγορευτικές. Και υπάρχει τεράστια ποικιλία. Το κακό είναι πως μόλις μπείς στην γκαλερί και σε μια, δύο σοκολατερί, εθίζεσαι, ακόμη και να μην είσαι πολύ της σοκολάτας θα σε πιάσει τρέλα να τις δοκιμάσεις όλες!! Εμείς αφου δοκιμάσαμε (κεραστήκαμε) διάφορα, αρκεστήκαμε αρχικά στη δοκιμή των πανέμορφων μακαρόν.
Φυσικά θα επιστρέφαμε ξανά στην γκαλερί, σειρά όμως είχε η κεντρική πλατεία, η Γκραν Πλας.
Είχαμε γεμίσει με πανέμορφες και επιβλητικές εικόνες και ήταν ώρα για την πρώτη μας Βέλγικη μπύρα στην Γκραν Πλας.
Έπειτα επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο, είχε έρθει η ώρα για τσεκ ιν. Το δωμάτιο ήταν πολύ άνετο και γενικά το ξενοδοχείο τέλειο!! Είχε και ένα rooftop bar στον έβδομο όροφο όπου σίγουρα θα πίναμε ένα κοκτέιλ αργότερα.
Αφού ξεκουραστήκαμε, ήταν και μεγάλη μέρα, ετοιμαστήκαμε για την βραδινή μας βόλτα στις Βρυξέλλες και φυσικά για φαγητό.
Το βράδυ είχε αρκετό κρύο, ευτυχώς είχαμε προετοιμαστεί, αλλά σε γενικές γραμμές ο καιρός ήταν καλύτερος από ότι περιμέναμε.
Είχα σημειώσει ένα μαγαζί για φαγητό, δυστυχώς δεν μπορούσαμε να κάνουμε κράτηση, αλλά ήμασταν νωρίς, Τρίτη βράδυ, οπότε λέω δεν θα έχουμε αναμονή. Εσύ είσαι που το λες? Φτάνοντας εκεί περίμεναν για τραπέζι πριν από εμάς άλλες 4 παρέες. Βγαίνει ένα παιδί που δούλευε εκεί και μας ρωτάει πόσα άτομα θα είμαστε, του λέμε δύο και μας απαντάει στα ελληνικά ‘’Ελληνίδες?’’. Έλληνας που ζούσε και δούλευε στις Βρυξέλλες και δεν ήταν ο μόνος. Η πόλη είχε άπειρους Έλληνες ώς μόνιμους κατοίκους. Επειδή ήμασταν δυο άτομα ήταν πιο σύντομη η αναμονή μας και έπειτα από δεκα λεπτά κοιτούσαμε ήδη το μενού.
Το μαγαζί ονομάζεται Fin de siècle, προτιμάται κυρίως από ντόπιους και έχει παραδοσιακή Βέλγικη κουζίνα. Το μενού όμως στα Βελγικα. Ευτυχώς είχα κάνει την έρευνα μου και ήξερα τι θα παίρναμε. Επιλέξαμε τα δύο πιο παραδοσιακά πιάτα: Carbonades a la biere, Πρόκειται για κομματάκια μοσχάρι αργομαγειρεμένο σε ένα ζωμό μπύρας με συνοδευτικό πουρέ με λαχανικά και το δεύτερο ήταν Stoemp με λουκάνικα. Το Stoemp είναι ουσιαστικά πάλι πουρές με μία σάλτσα αλλά πιο βελούδινος. Πήραμε και μία σαλάτα και φυσικά μπύρα.
Οι τιμές στις μερίδες είναι περίπου στα 16-18 Ευρώ αλλά οι μερίδες τους είναι τεράστιες!
Όπως περιμέναμε το φαγητό ήταν σούπερ!! Αφού πληρώσαμε αποφασίσαμε να κλείσουμε με ένα ποτό στο ξενοδοχείο γιατί δεν ήμασταν για παραπάνω, οπότε και επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο κλείνοντας όμορφα την πρώτη μας μέρα στις Βρυξέλλες.
Η περιοχή Σαμπλόν αποτελεί το επίκεντρο καταστημάτων τέχνης και αντικερή. Τον 14ο αιώνα μια μικρή εκκλησία με μια θαυματουργή εικόνα μετέτρεψε την περιοχή σε σημαντικό κέντρο προσκυνήματος ενώ το 1450 το μικρό εκκλησάκι εξελίχθηκε σε περίτεχνο γοτθικό ναό.
Από εκεί κατευθυνθήκαμε στην περιοχή Mont des Arts με τους όμορφους κήπους που σίγουρα την άνοιξη θα είναι υπέροχα, και στη συνέχεια στο βασιλικό παλάτι.
Γενικά όλη εκείνη η περιοχή είναι πολύ ιδιαίτερη, με περίτεχνα κτήρια.
Συνέχεια είχε ο Καθεδρικός Ναός των Βρυξελλών. Πρόκειται για ένα ναό γοτθικού ρυθμού και είναι αφιερωμένος στον Άγιο Μιχαήλ και την Αγία Γουδούλη. Ολοκληρώθηκε στις αρχές του 16ου αιώνα και έχει μήκος 110 μ.
Πλησίαζε το μεσημέρι και η θερμοκρασία είχε ανέβει αρκετά σε σχέση με την πρωινή παγωνιά που αντικρίσαμε. Αποφασίσαμε λοιπόν να κατευθυνθούμε προς την κεντρική πλατεία και την Γκαλερί του Saint Hubert. Για την Γκαλερί είχα διαβάσει σε αρκετές κριτικές ότι τα μαγαζιά που στεγάζει είναι πολύ ακριβά και ότι η ποιότητα της σοκολάτας (γιατι κυρίως υπάρχουν σοκολατερί) δεν είναι η καλύτερη. Εδώ έχω τις ενστάσεις μου. Σίγουρα οι τιμές στα καφέ της γκαλερί είναι λίγο πιο τσιμπημένες και σίγουρα οι τιμές στις σοκολατερί είναι αρκετά υψηλές. Αλλά όχι σε όλα. Τι εννοώ, αρχικά μπαίνοντας στις σοκολατερί (αν όχι σε όλες τότε στις περισσότερες) θα σου δώσουν να δοκιμάσεις σοκολατάκια για να ξέρεις τι θα αγοράσεις. Κάποιες από αυτές είχαν αρκετά προσιτές τιμές, καθόλου απαγορευτικές. Και υπάρχει τεράστια ποικιλία. Το κακό είναι πως μόλις μπείς στην γκαλερί και σε μια, δύο σοκολατερί, εθίζεσαι, ακόμη και να μην είσαι πολύ της σοκολάτας θα σε πιάσει τρέλα να τις δοκιμάσεις όλες!! Εμείς αφου δοκιμάσαμε (κεραστήκαμε) διάφορα, αρκεστήκαμε αρχικά στη δοκιμή των πανέμορφων μακαρόν.
Φυσικά θα επιστρέφαμε ξανά στην γκαλερί, σειρά όμως είχε η κεντρική πλατεία, η Γκραν Πλας.
Είχαμε γεμίσει με πανέμορφες και επιβλητικές εικόνες και ήταν ώρα για την πρώτη μας Βέλγικη μπύρα στην Γκραν Πλας.
Έπειτα επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο, είχε έρθει η ώρα για τσεκ ιν. Το δωμάτιο ήταν πολύ άνετο και γενικά το ξενοδοχείο τέλειο!! Είχε και ένα rooftop bar στον έβδομο όροφο όπου σίγουρα θα πίναμε ένα κοκτέιλ αργότερα.
Αφού ξεκουραστήκαμε, ήταν και μεγάλη μέρα, ετοιμαστήκαμε για την βραδινή μας βόλτα στις Βρυξέλλες και φυσικά για φαγητό.
Το βράδυ είχε αρκετό κρύο, ευτυχώς είχαμε προετοιμαστεί, αλλά σε γενικές γραμμές ο καιρός ήταν καλύτερος από ότι περιμέναμε.
Είχα σημειώσει ένα μαγαζί για φαγητό, δυστυχώς δεν μπορούσαμε να κάνουμε κράτηση, αλλά ήμασταν νωρίς, Τρίτη βράδυ, οπότε λέω δεν θα έχουμε αναμονή. Εσύ είσαι που το λες? Φτάνοντας εκεί περίμεναν για τραπέζι πριν από εμάς άλλες 4 παρέες. Βγαίνει ένα παιδί που δούλευε εκεί και μας ρωτάει πόσα άτομα θα είμαστε, του λέμε δύο και μας απαντάει στα ελληνικά ‘’Ελληνίδες?’’. Έλληνας που ζούσε και δούλευε στις Βρυξέλλες και δεν ήταν ο μόνος. Η πόλη είχε άπειρους Έλληνες ώς μόνιμους κατοίκους. Επειδή ήμασταν δυο άτομα ήταν πιο σύντομη η αναμονή μας και έπειτα από δεκα λεπτά κοιτούσαμε ήδη το μενού.
Το μαγαζί ονομάζεται Fin de siècle, προτιμάται κυρίως από ντόπιους και έχει παραδοσιακή Βέλγικη κουζίνα. Το μενού όμως στα Βελγικα. Ευτυχώς είχα κάνει την έρευνα μου και ήξερα τι θα παίρναμε. Επιλέξαμε τα δύο πιο παραδοσιακά πιάτα: Carbonades a la biere, Πρόκειται για κομματάκια μοσχάρι αργομαγειρεμένο σε ένα ζωμό μπύρας με συνοδευτικό πουρέ με λαχανικά και το δεύτερο ήταν Stoemp με λουκάνικα. Το Stoemp είναι ουσιαστικά πάλι πουρές με μία σάλτσα αλλά πιο βελούδινος. Πήραμε και μία σαλάτα και φυσικά μπύρα.
Οι τιμές στις μερίδες είναι περίπου στα 16-18 Ευρώ αλλά οι μερίδες τους είναι τεράστιες!
Όπως περιμέναμε το φαγητό ήταν σούπερ!! Αφού πληρώσαμε αποφασίσαμε να κλείσουμε με ένα ποτό στο ξενοδοχείο γιατί δεν ήμασταν για παραπάνω, οπότε και επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο κλείνοντας όμορφα την πρώτη μας μέρα στις Βρυξέλλες.