Eleni P
Member
- Μηνύματα
- 101
- Likes
- 492
Περιεχόμενα
Την επόμενη μέρα ξυπνήσαμε σχετικά νωρίς και κατεβήκαμε για πρωινό. Είχε άπειρες επιλογές και το τιμήσαμε φουλ. Η μέρα ήταν χαλαρή, είχαμε σκοπό να επισκεφτούμε το μουσείο σοκολάτας. Εγώ είχα πάει σε κάτι αντίστοιχο πολλά χρόνια πριν και δεν τρελάθηκα, η αδερφή μου όμως δεν είχε ξανα πάει οπότε είπαμε να το δοκιμάσουμε.
Το μουσείο ήταν σχεδόν δίπλα στο ξενοδοχείο. Στη μικρή διαδρομή που διανύσαμε περάσαμε μπροστά από το Μάνεκεν Πις,ίσως το πιο γνωστό αξιοθέατο των Βρυξελλών.
Πρόκειται για ένα μικρό , μόλις 60 εκ. , μπρούτζινο αγαλματάκι ενός αγοριού που ουρεί. Δημιουργήθηκε το 1619 από τον Ζερομ Ντικενουά . Έχει κλαπεί επανειλημμένα και για αυτό έχει αντικατασταθεί με ένα αντίγραφό του, ένω το αυθεντικό βρισκεται στην Γκραν Πλας στο Maison du Roi. Κατά καιρούς το ντύνουν με διάφορες φορεσιές, την προηγούμενη μέρα ήταν ντυμένος πυροσβέστης (δυστυχώς είχε πολύ κόσμο και δεν το έβγαλα φωτο), ενώ εκείνη τη μέρα ήταν πάλι ντυμένο με διαφορετική όμως φορεσιά όπως θα δείτε παρακάτω.
Λίγα βήματα πιο κάτω είχαμε φτάσει στο μουσείο σοκολάτας.
Δεν είχε καθόλου κόσμο οπότε δεν χάσαμε την ευκαιρία. Το εισιτήριο ήταν 11 Ευρώ και η διάρκεια περίπου μιαμιση ώρα. Είχαμε από ένα Audio Guide στα αγγλικά και σε κάθε τμήμα του μουσείου μαθαίναμε για την ιστορία και την εξέλιξη της σοκολάτας. Ήταν πραγματικά πολύ ενδιαφέρον (καμία σχέση με το αντίστοιχο του Παρισιου) και πολύ καλά οργανωμένο. Σε διάφορα σημεία είχε δείγματα για να δοκιμάσεις, ενώ στο τέλος είχε μια αίθουσα με live demonstration παρασκευής πραλίνας και φυσικά δοκιμή. Δεν θα έλειπε φυσικά το κατάστημα δώρων κατά την έξοδο.
Επόμενη στάση στο πρόγραμμά μας ήταν το Ευρωκοινοβούλιο. Είχαμε κλείσει εισιτήρια (δωρεάν, απλά πρέπει να κάνεις κράτηση) για να μπούμε στο Ημικύκλιο με ξενάγηση με Audio Guide στη γλώσσα μας. Είχαμε αρκετή ώρα μπροστά μας οπότε αποφασίσαμε να το κόψουμε με τα πόδια και ας ήταν λίγο μακριά, μιας και ο καιρός ήταν ηλιόλουστος και η θερμοκρασία καλή.
Φτάσαμε πιο γρήγορα από όσο νόμιζα και πήγαμε να βρούμε την είσοδο για το Ημικύκλιο. Υπάρχει φυσικά μια διαδικασία ελέγχου που ακολουθείται αλλά τίποτα τραγικό. Η ξενάγηση σε πήγαινε βήμα βήμα στη δημιουργία της Ευρωπαικης Ένωσης φτάνοντας στο Ευρωκοινοβούλιο, τις δράσεις του και τις διαδικασίες που ακολουθούνται . Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία και κατά τη γνώμη μου ίσως το πιο σημαντικό να δείς στις Βρυξέλλες.
Φαίνεται ο ενθουσιασμός (αριστερά εγώ, δεξιά η σιστερ)
Φύγαμε και πήραμε μετρό για την εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης. Μια Ρωμαιοκαθολική ενοριακή εκκλησία που χτίστηκε μεταξύ 1854 και 1874.
Βρίσκεται σε μια πολύ όμορφη πλατεία που περιβάλλεται από μικροπωλητές και διάφορα καφέ και εστιατόρια.
Ήταν περίπου μια το μεσημέρι και ιδανική ώρα για μια μπύρα. Αποφασίσαμε να πάμε στο Delirium, ίσως το πιο γνωστό σύμπλεγμα μαγαζιών αφιερωμένα στη μπύρα εδώ στις Βρυξέλλες. Οι κριτικές που είχαμε διαβάσει ήταν ανάμεικτες, άλλοι το εκθείαζαν, σε άλλους φάνηκε τέρμα τουριστικό. Πήγαμε κ εμείς, η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μια τεράστια σειρά κτηρίων, κάθε τμήμα έχει και άλλο ύφος. Είναι πολύ ιδιαίτερο και ένα πέρασμα καλό είναι να το κάνετε αν βρεθείτε εδώ. Προσωπικά ξενέρωσα φουλ από τη συμπεριφορά του μπαρμαν που σε ένα σχεδόν άδειο μαγαζί ήταν φανερά ενοχλημένος από την τόσο περίπλοκη ερώτηση μου(πως τόλμησα να ρωτήσω κιόλας), τι θα μας πρότεινε να δοκιμάσουμε σε local μπύρα. Δηλαδή που να τον έβαζα να μου αναλύσει και την ιστορία της μπύρας στο Βέλγιο. Οκ και εμείς της δουλειάς είμαστε και εννοείται καταλαβαίνω το να έχεις δουλειά φουλ και να σε ζαλίζουν με ερωτήσεις, αλλά εδώ μιλάμε για κάτι εντελώς διαφορετικό. Με τα πολλά μας πρότεινε μια να δοκιμάσουμε.
Η μπύρα ήταν μια χαρά, η διάθεση όμως είχε ήδη χαλάσει οπότε την ήπιαμε γρήγορα και πήγαμε πιο κάτω να απολαύσουμε άλλη μια και να χαλαρώσουμε στον ήλιο.
Είχε μεσημεριάσει για τα καλά και αρχίσαμε να ψιλο πεινάμε. Η αδερφή μου είχε βρεί ένα μαγαζάκι που είχε ανοίξει πρόσφατα και έκανε κορν ντογκς και είπαμε να πάμε. Ξέρω τι σκέφτεστε, που είναι οι κλασσικές παραδοσιακές Βέλγικες πατάτες? Κάναμε μια απόπειρα την προηγούμενη μέρα αλλά δεν ήταν πετυχημένη αλλά θα επανέλθω στη συνέχεια με το σωστό μαγαζί για πατάτες.
Αφού φάγαμε τα κορν ντογκς συνεχίσαμε τη βόλτα μας, ήμασταν σε περιοχή με πολλά εμπορικά καταστήματα και ο κόσμος ήταν άπειρος οπότε κάποια στιγμή πέσαμε σε ένα μαγαζάκι με βάφλες (στο χέρι). Ήταν καλή ώρα για κάτι γλυκό. Το σθγκεκριμένο είχε μόνο βάφλες λιέγης (οι στρόγγυλες ), οπότε πήραμε δυο απλές με σοκολάτα. Ήταν τέλειες. Το μαγαζί λέγεται Galet και για δυο βάφλες με σοκολάτα δώσαμε 5,80 .
Έπειτα γυρίσαμε στο κέντρο και από εκεί στο ξενοδοχείο για να ξεκουραστούμε και να ετοιμαστούμε για το βράδυ.
Το μουσείο ήταν σχεδόν δίπλα στο ξενοδοχείο. Στη μικρή διαδρομή που διανύσαμε περάσαμε μπροστά από το Μάνεκεν Πις,ίσως το πιο γνωστό αξιοθέατο των Βρυξελλών.
Πρόκειται για ένα μικρό , μόλις 60 εκ. , μπρούτζινο αγαλματάκι ενός αγοριού που ουρεί. Δημιουργήθηκε το 1619 από τον Ζερομ Ντικενουά . Έχει κλαπεί επανειλημμένα και για αυτό έχει αντικατασταθεί με ένα αντίγραφό του, ένω το αυθεντικό βρισκεται στην Γκραν Πλας στο Maison du Roi. Κατά καιρούς το ντύνουν με διάφορες φορεσιές, την προηγούμενη μέρα ήταν ντυμένος πυροσβέστης (δυστυχώς είχε πολύ κόσμο και δεν το έβγαλα φωτο), ενώ εκείνη τη μέρα ήταν πάλι ντυμένο με διαφορετική όμως φορεσιά όπως θα δείτε παρακάτω.
Λίγα βήματα πιο κάτω είχαμε φτάσει στο μουσείο σοκολάτας.
Δεν είχε καθόλου κόσμο οπότε δεν χάσαμε την ευκαιρία. Το εισιτήριο ήταν 11 Ευρώ και η διάρκεια περίπου μιαμιση ώρα. Είχαμε από ένα Audio Guide στα αγγλικά και σε κάθε τμήμα του μουσείου μαθαίναμε για την ιστορία και την εξέλιξη της σοκολάτας. Ήταν πραγματικά πολύ ενδιαφέρον (καμία σχέση με το αντίστοιχο του Παρισιου) και πολύ καλά οργανωμένο. Σε διάφορα σημεία είχε δείγματα για να δοκιμάσεις, ενώ στο τέλος είχε μια αίθουσα με live demonstration παρασκευής πραλίνας και φυσικά δοκιμή. Δεν θα έλειπε φυσικά το κατάστημα δώρων κατά την έξοδο.
Επόμενη στάση στο πρόγραμμά μας ήταν το Ευρωκοινοβούλιο. Είχαμε κλείσει εισιτήρια (δωρεάν, απλά πρέπει να κάνεις κράτηση) για να μπούμε στο Ημικύκλιο με ξενάγηση με Audio Guide στη γλώσσα μας. Είχαμε αρκετή ώρα μπροστά μας οπότε αποφασίσαμε να το κόψουμε με τα πόδια και ας ήταν λίγο μακριά, μιας και ο καιρός ήταν ηλιόλουστος και η θερμοκρασία καλή.
Φτάσαμε πιο γρήγορα από όσο νόμιζα και πήγαμε να βρούμε την είσοδο για το Ημικύκλιο. Υπάρχει φυσικά μια διαδικασία ελέγχου που ακολουθείται αλλά τίποτα τραγικό. Η ξενάγηση σε πήγαινε βήμα βήμα στη δημιουργία της Ευρωπαικης Ένωσης φτάνοντας στο Ευρωκοινοβούλιο, τις δράσεις του και τις διαδικασίες που ακολουθούνται . Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία και κατά τη γνώμη μου ίσως το πιο σημαντικό να δείς στις Βρυξέλλες.
Φαίνεται ο ενθουσιασμός (αριστερά εγώ, δεξιά η σιστερ)
Φύγαμε και πήραμε μετρό για την εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης. Μια Ρωμαιοκαθολική ενοριακή εκκλησία που χτίστηκε μεταξύ 1854 και 1874.
Βρίσκεται σε μια πολύ όμορφη πλατεία που περιβάλλεται από μικροπωλητές και διάφορα καφέ και εστιατόρια.
Ήταν περίπου μια το μεσημέρι και ιδανική ώρα για μια μπύρα. Αποφασίσαμε να πάμε στο Delirium, ίσως το πιο γνωστό σύμπλεγμα μαγαζιών αφιερωμένα στη μπύρα εδώ στις Βρυξέλλες. Οι κριτικές που είχαμε διαβάσει ήταν ανάμεικτες, άλλοι το εκθείαζαν, σε άλλους φάνηκε τέρμα τουριστικό. Πήγαμε κ εμείς, η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μια τεράστια σειρά κτηρίων, κάθε τμήμα έχει και άλλο ύφος. Είναι πολύ ιδιαίτερο και ένα πέρασμα καλό είναι να το κάνετε αν βρεθείτε εδώ. Προσωπικά ξενέρωσα φουλ από τη συμπεριφορά του μπαρμαν που σε ένα σχεδόν άδειο μαγαζί ήταν φανερά ενοχλημένος από την τόσο περίπλοκη ερώτηση μου(πως τόλμησα να ρωτήσω κιόλας), τι θα μας πρότεινε να δοκιμάσουμε σε local μπύρα. Δηλαδή που να τον έβαζα να μου αναλύσει και την ιστορία της μπύρας στο Βέλγιο. Οκ και εμείς της δουλειάς είμαστε και εννοείται καταλαβαίνω το να έχεις δουλειά φουλ και να σε ζαλίζουν με ερωτήσεις, αλλά εδώ μιλάμε για κάτι εντελώς διαφορετικό. Με τα πολλά μας πρότεινε μια να δοκιμάσουμε.
Η μπύρα ήταν μια χαρά, η διάθεση όμως είχε ήδη χαλάσει οπότε την ήπιαμε γρήγορα και πήγαμε πιο κάτω να απολαύσουμε άλλη μια και να χαλαρώσουμε στον ήλιο.
Είχε μεσημεριάσει για τα καλά και αρχίσαμε να ψιλο πεινάμε. Η αδερφή μου είχε βρεί ένα μαγαζάκι που είχε ανοίξει πρόσφατα και έκανε κορν ντογκς και είπαμε να πάμε. Ξέρω τι σκέφτεστε, που είναι οι κλασσικές παραδοσιακές Βέλγικες πατάτες? Κάναμε μια απόπειρα την προηγούμενη μέρα αλλά δεν ήταν πετυχημένη αλλά θα επανέλθω στη συνέχεια με το σωστό μαγαζί για πατάτες.
Αφού φάγαμε τα κορν ντογκς συνεχίσαμε τη βόλτα μας, ήμασταν σε περιοχή με πολλά εμπορικά καταστήματα και ο κόσμος ήταν άπειρος οπότε κάποια στιγμή πέσαμε σε ένα μαγαζάκι με βάφλες (στο χέρι). Ήταν καλή ώρα για κάτι γλυκό. Το σθγκεκριμένο είχε μόνο βάφλες λιέγης (οι στρόγγυλες ), οπότε πήραμε δυο απλές με σοκολάτα. Ήταν τέλειες. Το μαγαζί λέγεται Galet και για δυο βάφλες με σοκολάτα δώσαμε 5,80 .
Έπειτα γυρίσαμε στο κέντρο και από εκεί στο ξενοδοχείο για να ξεκουραστούμε και να ετοιμαστούμε για το βράδυ.