EUROVISION 2025

panpan

Member
Προσωπικά δεν είμαι γνώστης του θέματός αλλά κι εγώ ακολουθώ την αναζήτηση που λέει..
Le 10 avril 2015, le parlement des Pays-Bas vote une résolution contraignante reconnaissant le génocide des Assyriens, Grecs et Arméniens par les Turcs ottomans pendant la Première Guerre mondiale
Génocide grec pontique — Wikipédia
Τες πάντων. Πάμε παρακάτω.

varioAthens

Member
Πρώτα απ' όλα τις σφαγές/εγκλήματα στη Γάζα (το αν είναι γενοκτονία ή όχι προφανώς θα αποτελέσει αντικείμενο επιστημονικής έρευνας στο μέλλον, υπενθυμίζω ότι υπάρχουν σαφείς ορισμοί, πχ οι έλληνες αποκαλούν τα εγκλήματα στον Πόντο ως γενοκτονία, όμως κανείς άλλος εκτός από την Ελλάδα και την Κύπρο δεν την αναγνωρίζει ως τέτοια) δεν τις διαπράττει ο λαός του Ισραήλ, αλλά η ακροδεξιά κυβέρνηση Νετενιάχου, που πάνω από τους μισούς Ισραηλινούς δεν την ψήφισαν και πολλοί επίσης από αυτούς είναι καθημερινά στους δρόμους εναντίον της.

Τα δεινά στον Β' ΠΠ δεν τα τράβηξε ο λαός του Ισραήλ, (δεν υπήρχε άλλωστε τέτοιο κράτος τότε) αλλά οι εβραίοι σε όλη την Ευρώπη, ανεξαρτήτως εθνικότητας. Οι απόγονοι των εβραίων λοιπόν που διασώθηκαν και διαμένουν σήμερα σε όλον τον κόσμο και "θυματοποιούν" τον εαυτό τους (ατυχής έκφραση για ένα έγκλημα που κόστισε πάνω από 6.000.000 νεκρούς που εκτελέστηκαν με βιομηχανικής ακρίβειας τρόπο και όχι σε κάποιο πεδίο μάχης) δεν είναι ο λαός του Ισραήλ, ακόμα κι αν αποδεχόμασταν ότι αυτός ο λαός είναι υπεύθυνος για τα εγκλήματα στη Γάζα.

Ο σχολιασμός των γεγονότων αυτών κατά τη γνώμη μου απαιτεί μεγάλη προσοχή, ακόμα και σε ένα φόρουμ με άλλη θεματολογία γιατί εύκολα ένα τέτοιο σχόλιο μπορεί να χαρακτηριστεί αντισημιτικό.
1. Ελλαδα, Κυπρος, Ολλανδια, Σουηδια και τμηματα των ΗΠΑ και της Αυστραλιας για να ειμαστε πιο ακριβεις ειναι αυτοι που αναγνωριζουν την γενοκτονια των Ποντιων.
2. Σωστα δεν υπηρχε κρατος του Ισραηλ τοτε, μετεπειτα εκτοπισαν τους Παλαιστινιους για να το δημιουργησουν.
3. Οι αμαχοι της Γαζας που ειναι αποκλεισμενοι απο οποιαδηποτε ανθρωπιστικη βοηθεια πρπει να μπουν κι αυτοι σε φουρνους για να θεωρηθει εγκλημα ισαξιο με το Ολοκαυτωμα;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.041
Μέλη
39.757
Νεότερο μέλος
Bandit7

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom