EUROVISION 2025

panpan

Member
Μηνύματα
7.179
Likes
29.689
Προσωπικά δεν είμαι γνώστης του θέματός αλλά κι εγώ ακολουθώ την αναζήτηση που λέει..
Le 10 avril 2015, le parlement des Pays-Bas vote une résolution contraignante reconnaissant le génocide des Assyriens, Grecs et Arméniens par les Turcs ottomans pendant la Première Guerre mondiale
Génocide grec pontique — Wikipédia
Τες πάντων. Πάμε παρακάτω.
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
6.695
Likes
13.982
Πρώτα απ' όλα τις σφαγές/εγκλήματα στη Γάζα (το αν είναι γενοκτονία ή όχι προφανώς θα αποτελέσει αντικείμενο επιστημονικής έρευνας στο μέλλον, υπενθυμίζω ότι υπάρχουν σαφείς ορισμοί, πχ οι έλληνες αποκαλούν τα εγκλήματα στον Πόντο ως γενοκτονία, όμως κανείς άλλος εκτός από την Ελλάδα και την Κύπρο δεν την αναγνωρίζει ως τέτοια) δεν τις διαπράττει ο λαός του Ισραήλ, αλλά η ακροδεξιά κυβέρνηση Νετενιάχου, που πάνω από τους μισούς Ισραηλινούς δεν την ψήφισαν και πολλοί επίσης από αυτούς είναι καθημερινά στους δρόμους εναντίον της.


Τα δεινά στον Β' ΠΠ δεν τα τράβηξε ο λαός του Ισραήλ, (δεν υπήρχε άλλωστε τέτοιο κράτος τότε) αλλά οι εβραίοι σε όλη την Ευρώπη, ανεξαρτήτως εθνικότητας. Οι απόγονοι των εβραίων λοιπόν που διασώθηκαν και διαμένουν σήμερα σε όλον τον κόσμο και "θυματοποιούν" τον εαυτό τους (ατυχής έκφραση για ένα έγκλημα που κόστισε πάνω από 6.000.000 νεκρούς που εκτελέστηκαν με βιομηχανικής ακρίβειας τρόπο και όχι σε κάποιο πεδίο μάχης) δεν είναι ο λαός του Ισραήλ, ακόμα κι αν αποδεχόμασταν ότι αυτός ο λαός είναι υπεύθυνος για τα εγκλήματα στη Γάζα.

Ο σχολιασμός των γεγονότων αυτών κατά τη γνώμη μου απαιτεί μεγάλη προσοχή, ακόμα και σε ένα φόρουμ με άλλη θεματολογία γιατί εύκολα ένα τέτοιο σχόλιο μπορεί να χαρακτηριστεί αντισημιτικό.
1. Ελλαδα, Κυπρος, Ολλανδια, Σουηδια και τμηματα των ΗΠΑ και της Αυστραλιας για να ειμαστε πιο ακριβεις ειναι αυτοι που αναγνωριζουν την γενοκτονια των Ποντιων.
2. Σωστα δεν υπηρχε κρατος του Ισραηλ τοτε, μετεπειτα εκτοπισαν τους Παλαιστινιους για να το δημιουργησουν.
3. Οι αμαχοι της Γαζας που ειναι αποκλεισμενοι απο οποιαδηποτε ανθρωπιστικη βοηθεια πρπει να μπουν κι αυτοι σε φουρνους για να θεωρηθει εγκλημα ισαξιο με το Ολοκαυτωμα;
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.213
Likes
12.864
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Θα παραμείνω εντός τοπικ και δεν θα σχολιάσω προσπάθειες σύγκρισης ή συμψηφισμού εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας όπως ολοκαυτωματα και γενοκτονίες.

Μόνο εγώ ντραπηκα με το δωδεκαρι από την επιτροπή του Ισραήλ; Δεν καταλαβαίνω τους πανηγυρισμούς που το επίσημο προπαγανδιστικό όργανο του γενοκτονου επέλεξε να δώσει τη μέγιστη βαθμολογία στο τραγούδι της Ελλάδας.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.039
Μηνύματα
925.748
Μέλη
39.757
Νεότερο μέλος
Bandit7

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom