jmar

Member
Μηνύματα
333
Likes
5.211
Επόμενο Ταξίδι
Overlanding Africa
Ονειρεμένο Ταξίδι
World
ΗΜΕΡΑ 2η, 10 Ιουνίου 2017
Almere - Hornnes
Χλμ ημέρας 1050 (και 150 ακτοπλοϊκά μίλια)




Πρωινό ξύπνημα αρκετά νωρίς σήμερα, ξημερώματα...είχαμε να διανύσουμε 1000 χιλιόμετρα μέχρι το λιμάνι του Hirtshals ώστε 6μιση το απόγευμα να πάρουμε το καράβι γι απέναντι. Ήμασταν ενθουσιασμένοι καθώς απ την δεύτερη μέρα θα πατούσαμε Νορβηγία, επί της ουσίας, το πραγματικό ταξίδι αρχίζει από σήμερα με τα 60 περίπου χλμ στο έδαφος της! Τα 1000 χιλιόμετρα αυτά θα ήταν αρκετά βαρετά λόγω των αυτοκινητόδρομων που θα κινούμασταν, συν τοις άλλοις θα συναντούσαμε αρκετά έργα στο δρόμο μας με κομμένες λωρίδες κυκλοφορίας και αρκετή κίνηση με ουρές. Σε μια ημέρα θα πατούσαμε 4 χώρες (Ολλανδία, Γερμανία, Δανία, Νορβηγία)

Ετοιμάζουμε γρήγορα τα πράγματα και βουρ στο δρόμο, άλλωστε γι αυτόν ζούμε και αναπνέουμε...για τις ιστορίες του δρόμου.







Τελευταία διαδικαστικά πράγματα



Και ξεκινάμε! :clap:



Οι δρόμοι έρημοι το πρωί...μόνο εμείς κινούμασταν





Πριν το Χερενφέιν Tsjûkemar lake





Μπαίνοντας Γερμανία, χωρις φυσικά την παρουσία συνόρων...





Πηγαίνοντας προς Ολντενμπουργκ





Συνεχίζοντας τα χιλιόμετρα περνάνε αρκετά γρήγορα και οι μόνες μας στάσεις ήταν για βενζίνη κάθε 250 χλμ περίπου. Εκεί ξεκουραζόμασταν λίγο και τσιμπούσαμε κάποιες φορές κάτι ελαφρυ





Κινούμενοι λίγοπριν τα σύνορα Γερμανίας Δανίας





Μετά από αρκετά χιλιόμετρα συναντήσαμε ένα stop control για να μπούμε Δανία. Απ το 2016 και λόγω του προσφυγικού η Σουηδία και η Δανία είναι οι τελευταίες από μια σειρά χωρών μελών της ΕΕ και πιο ειδικά της συνθήκης Σένγκεν (στην οποία λαμβάνουν μέρος 22 εκ των 28 κρατών - μελών της Ε.Ε.) που έχουν εντείνει τους ελέγχους στα σύνορά τους, αίροντας στην πράξη την απόλυτη ελευθερία μετακίνησης

Δεν μας έλεγξαν κάτι, περάσαμε άμεσα





Συνεχίζουμε στους αυτοκινητόδρομους της Δανίας



Αργότερα το τοπίο αποκτά λιγο περισσότερο ενδιαφέρον



Γιώργος



Παυλίτο



Ιωάννης



Πλησιάζουμε το λιμάνι του Hirtshals με ένα τεράστιο χαμόγελο μέσα απ το κράνος καθώς σε λίγη ώρα θα πατούσαμε Νορβηγία!



 

GKCAPO

Member
Μηνύματα
767
Likes
305
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΚΑΝΑΔΑΣ-Η.Π.Α.
Καλό σαββατοκύριακο! Ευχαριστούμε
 

jmar

Member
Μηνύματα
333
Likes
5.211
Επόμενο Ταξίδι
Overlanding Africa
Ονειρεμένο Ταξίδι
World
Φτάνοντας στο λιμάνι υπήρχαν και αρκετές άλλες μηχανές που περίμεναν να οδηγήσουν στους υπέροχους δρόμους και τοπία της Νορβηγίας





Ανασυγκρότηση και ξηροκάρπια για ενέργεια :D



Πέσανε και τα απαραίτητα τηλέφωνα στα ''κορίτσια'' των αγοριών για να μην ανησυχούν :icon_redface:



Η σκάλα περιμένει το παπόρι :rolleyes:



Νάτο ήρθε! :clap:



Η ώρα στο Highspeed καράβι πέρασε γρήγορα, κάποια αγόρια ασχολούνταν με τα social media, άλλα χαλάρωναν κι άλλα τσίμπαγαν κάτι για την λιγούρα (εγώ :haha:) Η ανυπομονησία μας να πατήσουμε Νορβηγία είχε χτυπήσει κόκκινο!

Έτοιμοι για Νορβηγία?? Αμέ! :xalara:



Μετά από περίπου 2 ωρίτσες και κάτι πατήσαμε επιτέλους σ αυτη τη μοναδική χώρα! Αν και κόντευε 9 εντούτοις ήταν εντελώς μέρα έξω! Ανεβαίνουμε βόρεια σιγά κι αυτό φαίνεται!



Ready, Set, Go!!! :D Με ηρεμία έτσι? Εδώ δεν αστειεύονται με την τήρηση του Κ.Ο.Κ, τα πρόστιμα είναι εξοντωτικά ασε που οποιοσδήποτε μπορεί να σε ''καρφώσει'' για κάποια παρανομία που έκανες!









Οι πρώτες εικόνες της χώρας μας προϊδεάζουν για το τι θα επακολουθήσει! Πολύ πράσινο, ''σφιχτοί'' δρόμοι και χαρακτηριστικά όμορφα σπίτια!





Μικροί όμορφοι οικισμοί στο δρόμο μας καθώς ο ήλιος είχε δύσει προσφέροντας μας μοναδικές εικόνες!







Η φύση στα καλύτερα της!





Oι Νορβηγοί, ήρεμοι απολαμβάνουν την καθημερινότητα τους, το άγχος απουσιάζει από τη ζωή τους καθώς μιλάμε για μια χώρα με ένα απ τα υψηλότερα βιοτικά επίπεδα στον κόσμο!





 

jmar

Member
Μηνύματα
333
Likes
5.211
Επόμενο Ταξίδι
Overlanding Africa
Ονειρεμένο Ταξίδι
World
Ιδιαίτερα εντυπωσιακές λίμνες, με το τοπίο να καθρεφτίζεται στα νερά τους, ένα σύνηθες κάδρο της Νορβηγίας





Η ομάς των μοτοκαβαλάρηδων! :bleh:





Απίστευτα γραφική διαδρομή (στον 9 από Kristiansand προς Ηornnes) με πολλές λίμνες, πράσινο και στριφτερούς δρόμους!



Μετά από κάθε στροφή, να σου και μια λίμνη! Ακόμα δεν μπήκαμε και αμέτρητες μοναδικές λίμνες έκαναν την εμφάνιση τους, άλλες μικρές κι άλλες μεγάλες! Δεν χορταίνεις να οδηγάς σε τέτοια τοπία, η χώρα είναι απλά μαγική!



Συναντούσαμε συνεχώς camping στο δρόμο μας! Είναι στην κουλτούρα των Νορβηγών αυτός ο τρόπος διακοπών καθώς αργότερα θα βλέπαμε και πολλά αυτοκινούμενα και μη τροχόσπιτα. Δεν έχει να κάνει με οικονομικές διακοπές αλλά με την κουλτούρα τους που θέλουν ν απολαμβάνουν την φύση, άλλωστε τα αυτοκίνητα και τα τροχόσπιτα που είδαμε ήταν αρκετών χιλιάδων ευρώ! Τα παιδιά από μικρά μαθαίνουν να βρίσκονται και να προστατεύουν την φύση, γι αυτό και αναπτύσσουν αυτή την παιδεία από μικρά



Μετά από περίπου 1 ωρίτσα και 60χλμ φτάσαμε στον προορισμό μας, στο camping που είχαμε βρεί στο Hornnes! Kilefjorden CampingΑνοίγει σε νέο παράθυρο
Μπήκαμε στην reception άδεια! Όλα όμως τα πράγματα στη θέση τους, κανείς άλλωστε δεν πειράζει το οτιδήποτε σε αυτή τη χώρα! Αν έμπαινες, εστηνες την σκηνή σου στο camping και την άλλη μέρα έφευγες δεν θα σου έλεγε κανείς τίποτα, τέτοια χαλαρότητα, άσε που κάποια camping ήταν τεράστια! Μας φαινόντουσαν όλα αυτά τόσο περίεργα έχοντας μεγαλώσει με τους φόβους κλοπής και πονηριάς.
Μετά από λίγο βρίσκουμε τον Νορβηγό και μας δίνει τα κλειδιά απ το πρώτο ξύλινο σπιτάκι που θα διανυκτερεύαμε στην τιμή των 40 ευρώ. Να προσθέσω ότι αν αργήσεις πολύ μπορεί και να μην βρεις κανένα στη reception , θα είναι στο σπίτι τους κοντά και θα χαλαρώνουν με την οικογένεια τους :D, γι αυτό και αν ποτέ συμβεί αυτό μπαίνεις στήνεις σκηνή και τον βρίσκεις αύριο! Είπαμε...χαλλλλαρα πράγματα, δεν παίζει άγχος στη φύση! :haha:

Τα χαμόγελα της παρέας τα λένε όλα!



Τα ''άλογα'' ξεκουράζονται δίπλα στο ξύλινο σπιτάκι μας...



Αφού κάναμε το ντουζάκι μας και άνοιξαν οι πόροι μέχρι να φτάσουμε στο σπιτάκι, στη συνέχεια ήρθε η ώρα του κολατσιού στη φύση! Ότι καλύτερο δλδ!



Μετά συνοδείας Κρητικής τσικουδιάς (ή ρακης αν προτιμάτε!):xalara:



Μια βόλτα τριγύρω επιβαλλόταν αφού τα στομάχακια μας ηρέμησαν...

Το τοπίο μοναδικό καθώς το υγρό στοιχείο λειτουργεί ως καθρέφτης της φύσης!



Αλήθεια, αν υπάρχει παράδεισος τον φαντάζομαι κάπως έτσι...



Κάθεσαι, χαζεύεις και χάνεσαι στις σκέψεις σου αντικρίζοντας όλα αυτά... ειδικά όταν έχεις κάνει και τόσα αδιάφορα χιλιόμετρα μέχρι να φτάσεις εκεί!



Το μικρό σπίτι στη λίμνη...εικόνες μοναδικές που μόνο σε ταινίες είχαμε δει!



Το μικρό ξύλινο σπιτικό μας! Με ένα μικρό θερμοπομπό 60χ60 εκατοστά ήταν φούρνος! 4 μαντραχαλέοι είχαμε απλώσει την πραμάτεια μας παντού :haha: Έτσι ζεστά και όμορφα κύλησε η νύχτα μέχρι να κοιμηθούμε (νύχτωσε μετά τις 11-12). Ακόμα δεν πατήσαμε Νορβηγία και είχαμε εκστασιαστεί με την φυσική ομορφιά της...γι αυτό και πέσαμε ξεροί έχοντας όνειρα για το τι θα επακολουθούσε! :clap:



ΤΕΛΟΣ 2ης ΗΜΕΡΑΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...
 
Last edited:

jmar

Member
Μηνύματα
333
Likes
5.211
Επόμενο Ταξίδι
Overlanding Africa
Ονειρεμένο Ταξίδι
World
ΗΜΕΡΑ 3η, 11 Ιουνίου 2017
Hornnes -Lysebotn - Jørpeland
Χλμ ημέρας 340




Πρωινό ξύπνημα στο μικρό ζεστό ξύλινο σπιτάκι στο δάσος, τι καλύτερο! Με το που ξύπνησα βγήκα έξω να θαυμάσω το υγρό περιβάλλον και να μυρίσω την υγρασία και το καμένο ξύλο απ τις σόμπες που έκαιγαν! Σήμερα θα μπαίναμε για τα καλά στα ενδότερα της Νορβηγίας αντικρίζοντας μοναδικές εικόνες! Είχαμε ως στόχο να φτάναμε κοντά στο περιβόητο Preikestolen (τον βράχο) και να τον ανεβαίναμε κιόλας, λογαριάζαμε όμως δίχως τον ''ξενοδόχο'' καιρό και των σφιχτών επαρχιακών δρόμων που ένα κλείσιμο μας έκανε να οδηγήσουμε 40 χλμ περίπου έξτρα, χάνοντας έτσι περίπου 1 ώρα!



Τι απίθανο πρωινό, παρότι έβρεχε σε μορφή σπρέι (σύνηθες φαινόμενο στη Νορβηγία) βγήκα βολτίτσα τριγύρω στο πανέμορφο camping που βρισκόταν κυριολεκτικά δίπλα στο φιόρδ! Το σημερινό σπιτάκι μας δεν είχε εσωτερικό WC οπότε περπατούσα στο δάσος για να φτάσω στο κοινόχρηστο WC και την κουζίνα! Αρκετά τροχόσπιτα ήταν παρατεταγμένα κοντά στην πανέμορφη λίμνη



Υπάρχει καλύτερο μέρος για να μείνει κανείς?? Ειδικά εμείς που ήμασταν 4 άτομα μας βόλευαν πολύ τα μικρά ζεστά, ξύλινα σπιτάκια! Με τις σκηνές ειδικά με τέτοιο καιρό θα ταλαιπωρούμασταν στο στίσε-μάζεψε ενώ τώρα με 10-15 ευρώ ο καθένας ήμασταν άρχοντες!





Γύρισα όλο το camping, βγήκα και μέχρι έξω στο δρόμο για να θαυμάσω τη θέα προς την άλλη πλευρά της λίμνης





Σε όλο το δάσος ''σκορπισμένες'' οι διάφορες χρωματιστές καμπίνες...



Γυρίζοντας στο σπιτάκι...τι όμορφο σκηνικό με την ομίχλη και την υγρασία!






Τα ''άλογα'' περιμένουν υπομονετικά να τα καβαλήσουμε και να χαθούμε στα μοναδικά τοπία αυτής της ιδιαίτερου κάλους χώρας!



Τα παιδιά βρισκόντουσαν μέσα και μάζευαν σιγά σιγά, ενώ ετοίμαζαν και το ελαφρύ πρωινό τους με συνοδεία καφέ η τσαγιού! Είπαμε, είχαμε προμηθευτεί τα πάντα ώστε να τα απολαμβάνουμε στη φύση! Είχα πάρει την κλασική μικρή ιταλική εσπρεσιέρα, με κομμένο καφέ σε σακουλάκια των 100gr και κάθε πρωί φτιάχναμε το καφεδάκι μας με τον Παυλίτο που αρέσει και σ αυτόν ο καλός εσπρέσο. (αν και δεν προτιμάει αυτόν τον τρόπο παρασκευής :D αλλά ήταν η μόνη λύση!) Τα σπιτάκια διέθεταν και εστίες για μαγείρεμα και τα απαραίτητα κουζινικά είδη. Επίσης δεν χρησιμοποιούσαμε κλινοσκεπάσματα απ το κάμπινγκ γιατί ακόμα κι αυτά ανέβαζαν αρκετά το κόστος της καμπίνας! Είχαμε sleeping bags και σεντόνια δικά μας. Επίσης πριν φύγουμε σκουπίζαμε - σφουγγαρίζαμε το σπιτάκι και το παραδίδαμε έτοιμο για τον επόμενο ταξιδιώτη, είναι άλλωστε υποχρέωση σε όποιον μείνει σε αυτό!



Εδώ ο Γιώργος ''χαμένος'' στις σκέψεις του...! ''Τι θα δούμε σήμερα σ' αυτή τη Μαγική χώρα''!



Σιγά σιγά φορτώνουμε τις καλές μας



Έτοιμοι?? ΟΟΟυ γιές!!!





Ο καιρός βροχερός με αυτό το ''σπρέι'' που ανέφερα πιο πάνω, γι αυτό και απ την αρχή φορέσαμε τα ωραία μας αδιάβροχα



Αλλά και τις θερμικές μας μπαλακλάβες στο κεφάλι :D



Ο Παυλίτος περιμένοντας να συγκεντρωθούμε όλοι...



Και...φύγαμε!



Το μόνο που με ''χαλάει'' είναι οτι οι φωτογραφίες απ την κάμερα κράνους δεν θα είναι και οι καλύτερες με τη βροχή :D, κατά τα άλλα ήρθαμε να γνωρίσουμε την πραγματική Νορβηγία με τον ιδιαίτερο :shock:καιρό της!





Απ τα πρώτα χλμ το τοπίο βροχερό αλλά και πανέμορφο παράλληλα! Μικρά σπίτια σε λιβάδια λίμνες με τα σύννεφα να σκεπάζουν τους μικρούς ορεινούς όγκους και να δημιουργούν μια μοναδική εικόνα!



 

Dina Z

Member
Μηνύματα
1.354
Likes
4.331
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
Τι να πω φιλτατε; Οσα like κι αν βαλω θα ειναι λιγα.
Καταπληκτικο ταξιδι και περιγραφη. :)
Απολαμβανω τις διαδρομες με την μοτοσυκλετα σου απο τον ασφαλη καναπε μου γιατι εγω φοβαμαι και μονο που την βλεπω :icon_redface:
 

jmar

Member
Μηνύματα
333
Likes
5.211
Επόμενο Ταξίδι
Overlanding Africa
Ονειρεμένο Ταξίδι
World
Μικρή στάση γιατί κάτι είχε δει ο Γιώργος στο Τζαπάνικο μηκανάκι του :haha:, όλο προβλήματα αυτά τα τζαπάν βρε παιδί μου :p



Συνεχίζουμε στο βροχερό μα υπέροχο τοπίο...:xalara:



Συναντώντας τα πρώτα ''υγρά'' και με φυσικούς βράχους τούνελ ! Υπάρχουν πάνω από 900 οδικές σήραγγες στη Νορβηγία με συνολικό μήκος άνω των 750 χιλιομέτρων και τουλάχιστον 33 υποθαλάσσιας σήραγγες





Πρωτόγνωρη εμπειρία να μπαίνεις σε αυτά, καθώς τα περισσότερα είναι σκοτεινά και τα νερά τρέχουν απ τους φυσικούς βράχους του εσωτερικού τους! Είσαι δηλαδή μέσα και βρέχεσαι! :confused: Όταν δεν έχουν φωτισμό παραπέμπουν σε σκηνικό τρόμου ειδικά αν διασταυρωθείς με μεγάλη νταλίκα ή τροχόσπιτο!



Ξανά στο ''φώς''



Πρώτη στάση για να αποτυπώσουμε το τοπίο που πραγματικά μας είχε πάρει το μυαλό, δεν μας ένοιαζε το σπρέι ή το κρύο, θέλαμε απλά να μαγευτούμε απ αυτό το θαύμα της φύσης που λέγεται Νορβηγία!



Οι φωτογραφικές παίρνουν ''φωτιά''



Byglandsfjord

Ένα νησί μέσα στο φιόρδ! Μαγεία!



Και πάνω στο νησί 2 μικρά σπίτια! Αισθανόμαστε τόσο μικροί μπροστά στο μεγαλείο της φύσης...





Και παραδίπλα το δάσος να μπαίνει μέσα στο φιορδ...κι απέναντι κι άλλο μικρό σπιτάκι! Βρε μπας και είμαστε στον αληθινό παράδεισο?? :haha:



Ακόμα και οι μηχανές απολαμβάνουν τις μοναδικές εικόνες...



Είναι δυνατόν να σταματήσεις να φωτογραφίζεις?? :rolleyes:



Η αφεντομουτσουνάρα μου κίτρινη πυγολαμπίδα :haha: ''επί τω εργω''





Στο τέλος έχω ''χαζέψει'' τόσο πολύ που χαιρετάω το τοπίο :haha:



Μετά την πρώτη μας στάση, ξανά στο δρόμο οδηγώντας εκστασιασμένη παρά την βροχή :clap:



Στο δρόμο μας μικρά πέτρινα γεφυράκια...



Περνώντας από μεγάλες ευθείες σχίζοντας τα δάση στη μέση...



Συναντάμε που και που και άλλους μοτοσυκλετιστές



Σε μερικά σημεία γίνονται έργα στο δρόμο ενώ εμείς περνάμε κυριολεκτικά δίπλα από άλλη μια λίμνη...





Σε κάθε στροφή και άλλη μια λίμνη και άλλο ένα ξύλινο χρωματιστό σπιτάκι...



Και πολλά άλλα σε πελώρια πράσινα λιβάδια!





Δεν μπορώ να περιγράψω αυτά που βλέπω και αισθάνομαι αυτές τις στιγμές...



Το χαμόγελο μέσα στο κράνος είναι μονίμως ζωγραφισμένο στο πρόσωπό μας και δε λέει να εξαφανιστεί με τίποτα!





Ωπ ένας καταρράκτης....ήρθε η ώρα για άλλη μια φωτοστάση! :clap:

 
Last edited:

jmar

Member
Μηνύματα
333
Likes
5.211
Επόμενο Ταξίδι
Overlanding Africa
Ονειρεμένο Ταξίδι
World
Θα με βαρεθείτε σίγουρα να λέω για τα τοπία και να ανεβάζω φώτο, αλλά τι να κάνω! :D

Θέλω να ξαναβρεθώ εκεί! Να ξαναμείνω με το στόμα ανοικτό :eek: Δε νομίζω να υπάρχει ομορφότερη χώρα από πλευράς φυσικού τοπίου...μακάρι να μπορούσα να έβλεπα κάθε γωνιά της να έγραφα κάθε χιλιόμετρο του δρόμου της...



Με την αγαπημένη μου ''μπέμπα'' φυσικά!





Κι άλλοι μοτοσυκλετιστές με τους οποίους μοιραζόμαστε το ίδιο ''πάθος''





Ξεκινάμε πάλι οδηγώντας στον 9 ανεβαίνοντας προς Lysebotn, ο καιρός καλυτέρεψε και το ''σπρέι'' σταμάτησε! :clap:





Ο Γιάννης σταματάει λίγο πιο κάτω για να φωτογραφήσει τα ''μοντέλα'' καθώς περνάμε :D





Και αργότερα ο Γιώργος μας ρίχνει μια φώτο από πίσω!



Μικρές στάσεις για χαλάρωμα και βενζίνη. Με τις ταχύτητες που κινούμασταν το τεπόζιτο των 20 λίτρων μας έβγαζε χαλαρά πάνω από 400χλμ, άσε που η ποιότητα της βενζίνης δεν είχε καμία σχέση με αυτή της Ελλάδας, τα ''άλογα'' τα ένιωθες ζωντανά! :D



Λίγο μετά το Rysstad βγαίνουμε απ τον 9 και πηγαίνουμε δυτικά στον Fv337 σ’ έναν δρόμο που μετά βίας χωράει ενάμιση αμάξι, όταν έρχεται άλλο όχημα από το αντίθετο ρεύμα, κόβουμε για να περάσουμε ίσα ίσα! Υπάρχει χιονοδρομικό κέντρο σε κάποιο σημείο σε υψόμετρο άνω των 1000 m



Αρχίσαμε τους αμιγώς μικρούς επαρχιακούς δρόμους!



Προσοχή στα επόμενα 23 χιλιόμετρα καθώς μπορεί να πετύχουμε κάνα τάρανδο καταμεσής του δρόμου! :D
Δεν ξέρεις ποτέ που θα συναντήσεις αυτά τα υπέροχα πλην όμως επικίνδυνα όταν οδηγείς τετράποδα!





Σε κάποια σημεία ο δρόμος σκίζει 2 λίμνες που βρίσκονται εκατέρωθεν και η αίσθηση είναι σα να οδηγάς στο νερό! :eek:





Αρκετά χιονάκια αρχίζουν να κάνουν την εμφάνιση τους, είμαστε μη ξεχνάμε στις αρχές Ιουνίου και δεν έχουν λιώσει σε μεγάλα υψόμετρα!







Αλλά και αρκετές λίμνες έχουν πάγο στην επιφάνεια τους! Μοναδικό θέαμα σε καλοκαιρινή περίοδο!





Επίπεδες εκτάσεις στις κορυφές των οροσειρών οι οποίες ισοπεδώθηκαν από τους παγετώνες, πριν από χιλιάδες χρόνια, στην εποχή των παγετώνων, οι οροσειρές αυτές ήταν σκεπασμένες με τεράστιους όγκους χιονιού το οποίο όπου αυτό υποχωρούσε άφηνε παντού λίμνες και ελάχιστη βλάστηση





Απίθανα τοπία, λες και βρισκόσουν σε άλλο πλανήτη. Υπήρχαν τόσες εναλλαγές τοπίου που μαγευόμασταν απ αυτή την ιδιαίτερη χώρα, μερικες φορές μην μπορώντας να πιστέψουμε τα τοπία που εξελισσόταν μπροστά μας...



Φυσικά αυτήν την περίοδο δεν κυκλοφορούσε ψυχή εκεί! Γινόσουν ένα με το τοπίο και την άγρια ομορφιά του χωρίς να σε νοιάζει τπτ! :clap:

 
Last edited:

jmar

Member
Μηνύματα
333
Likes
5.211
Επόμενο Ταξίδι
Overlanding Africa
Ονειρεμένο Ταξίδι
World
Συνεχίζοντας ν ανεβαίνουμε στα φαντασμαγορικά και αφιλόξενα αυτά τοπία, ακόμα και ο καιρός είναι μέρος του όλου σκηνικού με τα χαμηλά σύννεφα να προσδίδουν δραματικότητα ...





Ο ζορζ χαιρετάει εκστασιασμένος! :clap:



Και η ομάδα ξεχύνεται στο απόκοσμο αυτό σκηνικό...





Τι είμαστε...μια κουκκίδα στο δρόμο...





Η αλπικές λίμνες άπειρες, σε κάθε στροφή και μια !



Όχι δεν είναι ταμπέλα του ''Μετρό'' :p









Οι εναλλαγές είναι συχνές κάνοντας την διαδρομή ακόμα πιο συναρπαστική!





Όσο κατέβαινες το πράσινο πάλι κυριαρχούσε. Εκεί που ήσουν στα πετρώδη βουνά με χαμηλή βλάστηση και χιόνια, μετά από λίγα δευτερόλεπτα τα μάτια σου έβλεπαν πάλι λιβάδια και δάση. Κι όλα αυτά σε μερικά χιλιόμετρα







Τελικά η καλύτερη εποχή να πας είναι ο Ιουνιος...οι εικόνες που αντικρίζεις είναι τόσο διαφορετικές πριν λιώσουν όλα τα χιόνια!







Και ξανά πάλι ανάβαση σε πετρώδη τοπία





Κάποια στιγμή κάναμε μια στάση για να θαυμάσουμε το τοπίο, όντας όλοι Κρητικοί η τόση πέτρα δεν μας έκανε εντύπωση, ίσα ίσα ήταν σαν να βρισκόμασταν σε κάποιο ορεινό πετρώδες πέρασμα στο νησί!







 

jmar

Member
Μηνύματα
333
Likes
5.211
Επόμενο Ταξίδι
Overlanding Africa
Ονειρεμένο Ταξίδι
World
Συνεχίζοντας...



Μικροί καταρράκτες σε πολλά σημεία...



Φαντάσου να συναντήσεις αμάξι σε τέτοιους δρόμους! :rolleyes: Καλά για να συναντηθούν 2 μαζί δεν το συζητώ, κάποιος θα πάει με την...''όπισθεν'' :haha:






Ο Γιάννης μας ''κλικάρει'' από ψηλά περνώντας από ένα φαράγγι



Σιγά σιγά κατέβαίνουμε το πάσο του Lysebotn






Αφήνω την ομάδα να κατέβει για να την ''πυροβολήσω'' κι εγώ από ψηλά





Ο δρόμος χάνεται κάτω!



Το Lysebotn pass, θεωρείται μια από τις ομορφότερες διαδρομές στον κόσμο!
Αν είχαμε drone κάτι τέτοιο θα βγάζαμε! Πόσο απίθανο μέρος! :eek: (φώτο από ιντερνετ)



Τα λάτρεψα αυτά τα μικρά σκοτεινά και υγρά τούνελ! :xalara:





Μετά από λίγο επιτέλους, φτάσαμε στο καταπληκτικό lysefjord. Από εδώ παίρνεις το καραβάκι και περνάς κάτω απ το βράχο του Preikestolen. Εμείς όμως δεν ήρθαμε για καράβια και παπόρια :D Θα οδηγούσαμε κυκλώνοντας το φιόρδ για να φτάσουμε στο ''βράχο''





Καλλιτεχνικά κάδρα με τις ''κυρίες'' μας :icon_redface:





Βρήκαμε και 2-3 άλλους επισκέπτες και τους ζητήσαμε να μας βγάλουν μια ομαδική φώτο :cool:



Τεράστιο το Lysefjorden, με ιδιαίτερα νερά βαθύ πράσινου χρώματος περιστοιχισμένο από επιβλητικούς βράχους και αρκετούς καταρράκτες να ''κατεβαίνουν'' απ τους βράχους του!





Κάναμε μια καλή στάση για να χαζέψουμε αυτό το θαύμα της φύσης, ένα απ τα ομορφότερα φιορδ της Νορβηγίας! Σίγουρα θα ακολουθούσαν κι άλλα, απλά όταν πρωτοαντικρίζεις αυτό το θέαμα μένεις πάντα με το στόμα ανοικτό...







Η απόλυτη ηρεμία αυτή την εποχή! Φυσικά δεν μας χάλαγε αυτό καθόλου...ίσα ίσα βγάλαμε και πήραμε το κολατσιό μας ακούγοντας μόνο τους ήχους της φύσης :clap:

 

jmar

Member
Μηνύματα
333
Likes
5.211
Επόμενο Ταξίδι
Overlanding Africa
Ονειρεμένο Ταξίδι
World
Ανεβαίνοντας το καταπληκτικό πάσο, στρίψαμε με την ψυχή μας! :clap:





Στάση στο μπαλκόνι για φωτογραφίες του πάσου







Όσο για την θέα, απλά μαγεία!!



Το λιμανάκι του lysebotn



Kαι ξανά στο δρόμο γράφουμε την...ιστορία του!



Γυρνώντας προς τα πίσω ένα κομμάτι πριν βγούμε στον 45 και κινηθούμε δυτικά







Εγώ χαιρετώντας το τοπίο :D



Όπου κι αν κοιτούσες υπήρχαν καταρράκτες...έχοντας πάντα ένα πλατύ χαμόγελο μέσα απ το κράνος με όλες αυτές τις εικόνες






Όμορφες εκκλησίες στο διάβα μας...





Ήμασταν κυριολεκτικά εμείς και η μοναδική φύση της Νορβηγίας







Τι άλλο να περιγράψει κανείς...η εικόνες μιλάνε από μόνες τους! :xalara:









Περνώντας μέσα από όμορφα φαράγγια...



 

Dina Z

Member
Μηνύματα
1.354
Likes
4.331
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
Θα με βαρεθείτε σίγουρα να λέω για τα τοπία και να ανεβάζω φώτο, αλλά τι να κάνω!
Τι να κάνεις; Να συνεχίσεις φυσικά! Εγώ δεν βαριέμαι τόσο εύκολα :)
Δε νομίζω να υπάρχει ομορφότερη χώρα από πλευράς φυσικού τοπίου...
Τι θα έλεγες για μια Ισλανδία; Δεν ξέρω αν είναι λιγότερο ή περισσότερο όμορφη, σίγουρα όμως είναι πολύ διαφορετική ;)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.671
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom