Ισπανία Ibiza ? Majorca?

panpan

Member
Μηνύματα
6.873
Likes
26.669
Η Μαγιόρκα θέλει μινιμουμ 3-4 ημέρες και αυτοκίνητο η μηχανή.
Η Ίμπιζα 2-3 Για Αύγουστο που προγραμματίζεις καλύτερα μόνο Καταλανία.
 
Μηνύματα
421
Likes
391
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα
Για Αύγουστο που προγραμματίζεις καλύτερα μόνο Καταλανία.[/QUOTE said:
Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος;;; Κόστος, πολύς κόσμος, είναι εξίσου ωραία και στην Καταλονία καλοκαίρι;;;
 
Last edited:

panpan

Member
Μηνύματα
6.873
Likes
26.669
Ίμπιζα Αύγουστο= πανικός,κάτι σαν Μύκονος Αυγουστιάτικα Χ 3 Την προτιμάω
Σεπτέμβριο-Οκτώβριο.
Μαγιόρκα είναι καλύτερα σε σχέση με Ίμπιζα τον Αύγουστο.Μπορείς να βρεις φτηνές πτήσεις από Βαρκελώνη,με Ραυαν ή Vueling ή Air europa.
 
Μηνύματα
421
Likes
391
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα
Πολύ ωραία με κάλυψες! Δεν μας ενοχλεί η πολυκοσμία οπότε θα δω πώς θα το συνδυάσω έτσι ώστε να μην είμαστε με την ψυχή στο στόμα και όπου πάμε να δούμε αρκετά. Και για τους 3 προορισμούς θα πρέπει να αυξήσω διανυκτερεύσεις όπως το βλέπω πράγμα δύσκολο... Θα κοιτάξω τις πτήσεις και το κόστος μπας και καταλήξω!
 

Nancoula1

Member
Μηνύματα
37
Likes
25
Ταξίδι-Όνειρο
Μεξικό
Καλημέρα. Μπήκα στο φόρουμ για να βρω κάποιες πληροφορίες για τη Μαγιόρκα, την οποία σκέφτομαι να επισκεφθώ τον Αύγουστο. Απογοητεύτηκα όμως τελείως διαβάζοντας τις απόψεις διάφορων μελών για την Ίμπιζα, την οποία γνωρίζω καλά από προηγούμενες διακοπές μου και τελικά προβληματίζομαι για το site εν γένει! Ρωτούν κάποιοι άνθρωποι πληροφορίες για το νησί κι από κάτω τους απαντούν άνθρωποι που δεν έχουν καν πατήσει το πόδι τους εκεί ("οι φίλοι μου είπαν..") να μην πάνε, τα ελληνικά νησιά είναι καλύτερα, οι παραλίες χάλια κλπ κλπ. Χρησιμοποιούμε το travelstories για να μάθουμε 5 πράγματα παραπάνω πριν επιλέξουμε έναν προορισμό κι όχι για να αποθαρρυνόμαστε από το να ταξιδέψουμε από ανθρώπους που παριστάνουν ότι γνωρίζουν έναν προορισμό τον οποίο δε γνωρίζουν καθόλου. Ας πούμε εγώ γνωρίζω πολύ καλά, ότι η Ίμπιζα διαθέτει υπέροχες παραλίες στο βορρά, καταπληκτικό φαγητό και φοβερά ξενοδοχεία, αρκεί να έχεις διάθεση να πληρώσεις. Επίσης, μια σκηνή clubbing που δεν υπάρχει πουθενά στη Μεσόγειο, με διάσημους djs, πάρτυ με αφρούς, πάρτυ που όλο το club γίνεται πισίνα κλπ. Αν το ψάξεις λίγο παραπάνω μπορείς να βρεις ποιες μέρες μπορείς να ακούσεις δωρεάν ή με μειωμένο εισητήριο τους παραπάνω djs και τι ώρα θα πρέπει να πας στα διάφορα clubs ώστε να μην πληρώσεις είσοδο. Τα παραπάνω τα είχα βρει μόνη μου την τελευταία φορά που επισκέφθηκα το νησί το 2011 μετά από ψάξιμο 2-3 ωρών στο internet. Δεν μπορώ να μη θυμώνω με τη νοοτροπία μερικών να απαντούν σε ερωτήσεις που δε γνωρίζουν παραπλανώντας τους υπόλοιπους για να μας πουν το χιλιοειπωμένο "τα ελληνικά νησιά είναι τα καλύτερα". Μια χαρά είναι τα ελληνικά νησιά, αλλά δε θα πάθουμε και τίποτα αν γνωρίσουμε κάτι καινούριο. Και δεν μπορεί τα νησιά που τραβούν τουρίστες από όλο τον κόσμο να είναι "χάλια μαύρα" όπως διάβασα και μου έπεσαν τα μαλλιά. Μπορεί να έχουν τα συν και τα πλην τους, να είναι καταλληλότερα για κάποια budgets και ηλικίες και ακατάλληλα για άλλες, αλλά δεν είναι ηλίθιοι εκατομμύρια άνθρωποι να επισκέπτονται κάθε χρόνο απαίσιους προορισμούς. Μετά από αυτό, θα ήθελα παρακαλώ να ζητήσω πληροφορίες για τη Μαγιόρκα από όποιον όντως γνωρίζει. Είμαστε ζευγάρι, κάτω των 35, θα νοικιάσουμε μηχανή, προτιμούμε οργανωμένες παραλίες και νυχτερινή ζωή, αλλά πάνω από όλα ομορφιά. Είναι η Μαγιόρκα κατάλληλη για εμάς ή μήπως να προτιμήσουμε τη Μινόρκα; Σε ποιο μέρος του νησιού θα μας προτείνατε να μείνουμε; Ευχαριστώ πολύ!
 

ribo7

Member
Μηνύματα
177
Likes
170
^ Για Μαγιόρκα είχα γράψει κάποιες εντυπώσεις το 2014 http://www.travelstories.gr/community/threads/mαγιορκα-τι-να-δουμε.49988/#post-553412
Όλοι λένε ότι το βόρειο μέρος είναι που αξίζει αλλά δεν πήγα.

Nancoula, για Ιμπιζα, μπορείς να μου πεις 2-3 δρόμους στη χώρα με αξιοπρεπή μπαράκια για πρώτο ποτό πριν το κλαμπ? Και οι 2 καλύτερες παραλίες? Θα είμαι εκεί 1 Ιουλίου βράδυ με 4 Ιουλίου πρωί.

Ευχαριστώ!!
 

Nancoula1

Member
Μηνύματα
37
Likes
25
Ταξίδι-Όνειρο
Μεξικό
Είσαι τυχερός/-ή που θα μείνεις στην Eivissa, το μεγαλύτερο κομμάτι της είναι γραφικό και θυμίζει κυκλαδονήσι (στο πιο ακριβό κι εξεζητημένο του). Εμείς είχαμε μείνει στο San Antonio, καθαρά και μόνο επειδή ήταν πολύ οικονομικότερη η διαμονή. Πάντως, αν κι έχει τη φήμη (όχι εντελώς άδικα) ότι είναι λίγο αγγλάδικο ως μέρος, θα σου έλεγα να αφιερώσεις ένα απόγευμα για early drinks και στο San Antonio και συγκεκριμένο στο Cafe Mambo http://www.cafemamboibiza.com/, δίπλα ακριβώς από το διάσημο (αλλά πολύ χαλαρό) cafe del Mar. O κόσμος ξεκινά να συγκεντρώνεται καμιά ώρα πριν τη δύση του ηλίου ή και νωρίτερα. Δεν είναι μόνο το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, αλλά και το ότι με το που δύει ο ήλιος θα βρεθείς σε ένα φοβερό beach party και θα ακούσεις χωρίς να πληρώσεις είσοδο τους ίδιους djs που παίζουν και στα κλαμπς το βράδυ. Εμείς είχαμε ακούσει τον Pete Tong, το πάρτυ ήταν ξέφρενο και τα ποτά πολύ πιο φθηνά από ότι στα κλαμπς. Επίσης, περνούν συνέχεια παιδιά τα οποία δίνουν κουπόνια για πιο φθηνή είσοδο στα κλαμπς αν πας συγκεκριμένη ώρα. Μην σνομπάρετε το Eden Club στο Σαν Αντόνιο, έχει πιο οικονομική είσοδο από τα υπόλοιπα, αλλά θα ξετρελαθείτε με τους πίδακες νερού που μετατρέπουν το κλαμπ σε πισίνα στις 5 το πρωί. Καλύτερο κι από τους αφρούς, φοβερή εμπειρία. Βέβαια εγώ είχα πάει τον Ιούλιο του 2011 και πολλά αλλάζουν μέσα σε 5 χρόνια. Ως προς τις παραλίες, θα πάτε φυσικά στην τεράστια Playa d' en Bossa για την ατμόσφαιρα του πάρτυ στην παραλία. Τα beach bar είναι αμέτρητα, είτε περισσότερο νεανικά είτε πιο πολυτελή, και καλό είναι να κάνεις μια βόλτα για να δεις τα περισσότερα. Ούτε εμείς είχαμε πολλές μέρες, αλλά επισκεφτήκαμε την Cala Salada και την Talamanca, ήταν και οι 2 πολύ όμορφες, πιο μικρές, καθαρές, χοντρή άμμος και γαλάζια νερά. Και αντί για λουκουματζήδες στην παραλία, πουλούσαν καρύδες που τις έσπαγαν μπροστά μας! Μπορεί να υπάρχουν και ωραιότερες παραλίες (λένε υπέροχα λόγια για τον πιο ήρεμο και πολύ πιο πράσινο βορρά του νησιού), ωστόσο σε όσες πήγαμε, σίγουρα δεν είχαν τίποτα απολύτως να ζηλέψουν από τις ελληνικές, τα νερά τους μάλιστα ήταν και λίγο πιο ζεστά. Καλά να περάσεις!!
 
Last edited by a moderator:

ribo7

Member
Μηνύματα
177
Likes
170
Γύρισα από Ιμπιζα.
Οι γενικές εντυπώσεις είναι μικρη απογοήτευση σε σχέση με αυτά που έχω ακούσει και διαβάσει. Ίσως επειδή έχουμε υψηλά στάνταρντς από τη ελληνικά νησιά. Εννοείται βέβαια περάσαμε πολύ καλά!

Και εξηγούμαι:
Παραλίες έχω επισκεφτεί και πολύ καλύτερες.
Platja d'en Bossa (η πιο ξακουστή) μεγάλη μεν, οχι κάτι ιδιαίτερο. Παρκάραμε δωρεάν απέναντι από αυτό το εστιατόριο https://www.google.com/maps/place/R...215935dcfdd88786!8m2!3d38.8888888!4d1.4076079
Φάγαμε κιόλας εκεί, συμπαθητικό φαγητό στα κάρβουνο.
Η παραλία έχει αρκετά beach bars αλλά δεν είναι ακριβώς αυτό που περίμενα από Ελλάδα. Γεμίζουν κόσμο από μεσημέρι-απόγευμα και προς βραδάκι, έχουν πισίνες και γίνεται εκεί νταβαντούρι. Αλλά χαλαρά σχετικά. Το Bora Bora μας είπαν είναι από τα πιο γνωστά, δε με ενθουσίασε καθόλου. Ίσως το Ushuaia να είναι καλύτερο αλλά δε πήγαμε.
Ξαπλώστρα που ρωτήσαμε σε ένα ήθελε για 3 ξαπλώστρες και μια ομπρέλα 60Ε!! (69 μας είπε στην αρχή). Και προφανώς δε κάτσαμε. Αγοράσαμε μια ομπρέλα από τα μαγαζιά 15 ευρώ και μας έμεινε για όπου πηγαίναμε. Πλανόδιοι πωλητές για boat parties και εισόδους σε clubs σε ζαλίζουν αλλά οκ. Κόσμος από οικογένειες μέχρι πιτσιρικαρία. Όλο το εύρος βασικά.

Platja de ses Salines, επόμενη παραλία, κάπως πιο συμπαθητική. Έχει parking 6Ε. Αλλιώς πριν φτάσεις στο δρόμο.

Cala Salada πολυ ωραία φάση για μπάνιο αλλά ταλαιπωρία σχετικά (όχι τοσό όσο Εγκρεμνούς Λευκάδα αλλά δε συγκρίνεται και η θέα κιόλας). Πηγαίνει αμάξι μέχρι τη θάλασσα αλλά επειδή γεμίζει από αμάξια, σε σταματάνε 1.5-2km πιο πριν και πας με τα πόδια (κατηφόρα). Όταν φτάνεις στην θάλασσα, καλύτερα να πάτε στην δεξία παραλία (είτε από δρομάκι είτε από τα βράχια). Εκεί έχει πιο νεολαία, ίσως λόγω πρόσβασης δε πάνε οικογένειες και μεγάλοι.

Για καλό μαγαζί το απόγευμα μέχρι 22.00 μας άρεσε το Ocean Beach Ibiza, προς Sant Antoni. Είχε είσοδο βέβαια 15 ευρώ.

Τα boat parties που σε πάνε στη Formentera ίσως να αξίζουν. Λένε ότι το νησάκι αυτό είναι πανέμορφο. Αλλά θες 60-70 για το πάρτυ (με απεριόριστα ποτά βέβαια απ'οτι μας έλεγαν οι πωλητές).

Μέναμε στο Hotel El Puerto στη χώρα. Αξιοπρεπές με χάλια wifi αλλά δίπλα στο λιμάνι. Για βράδυ στο λιμάνι έχει φαγάδικα/εστιατόρια στα στενά αλλά δε καθίσαμε. Μας προτειναν από το ξενοδοχείο το https://www.google.com/maps/place/M...:0x316fc05c63e9f4fa!8m2!3d38.9103!4d1.4317109 για tapas bar αλλά ήταν γεμάτο και με ουρά. Φαινόταν πολύ καλό όμως και ωραίο κόσμο.

Για ποτό αρκετές επιλογές στη παλιά πόλη/λιμάνι αλλά το ποτό πάει ταρίφα 15 ευρώ (αν όχι 18). Βέβαια στα clubs τα χρέωναν όσο ήθελαν. Στο Pacha το τζιν τόνικ ένα bar το έδινε 18 και ένα άλλο bar προς τουαλέτες το είχε 15!!

Περί clubs και εισιτηρίων, η απογοήτευση είναι ότι δε νομίζω να υπάρχει ανοιχτό club όπως π.χ. αυτά της παραλιακής στην Αθήνα. Ακόμα και το Privilege και το Amnesia που είναι στη μέση του νησιού, στα χωράφια (γιατί αυτά προς πόλη έχουν και θέμα ηχορύπανσης). Amnesia μεγάλο club αλλά έβλεπες από 18χρονα μέχρι ηλικιωμένους και ινδούς/κινέζους τουρίστες που πιστεύω ήρθαν να το δούνε ως αξιοθέατο και όχι να διασκεδάσουν (δεν έχω κάτι με τους ανθρώπους απλά το αναφέρω).
Το Pacha πιο ωραίος χώρος.

Για εισιτήρια τώρα, είτε κλείνεις από το internet από το link που αναφέρθηκε πιο πάνω είτε αγοράζεις από διάφορα σημεία στην πόλη. Στο λιμάνι σχεδόν κάθε καφετέρια/εστιατόριο έχει προπώληση. Μεγάλη προσοχή επειδή κάποια clubs έχουν και διπλανά clubs και μπορεί να μης πας στο main room. Το λέω γιατί το πρώτο βράδυ την πατήσαμε, είδαμε να πουλάνε εισιτήρια για το Privilege αλλά όταν φτάσαμε αντιληφθήκαμε ότι το main room ήταν κλειστό γιατί δεν είχε κάποιο πάρτυ. Και άρα πήγαμε στο μικρότερο room/club που έχουν (Vista club). Βέβαια έπρεπε να το είχαμε ψιλιαστεί γιατί είχε μόνο 25Ε το εισιτήριο. Άρα δυστυχώς δεν μπήκαμε στο Privilege που λένε είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο αν και την επόμενη μέρα στο Amnesia πήραμε μια γεύση.

Και στις παραλίες πλανόδιοι πωλητές πουλάνε βραχιολάκια για free entrance στα clubs μέχρι μία ώρα αλλά προσοχή ξανά να είναι για το main room και αν πας έστω λίγο πιο πριν μπορεί λόγω ουράς να μπεις αργότερα και να πληρώσεις κάτι. Γενικά αυτά με τα free και τις εκπτώσεις παίζουν περίεργα. Ο καθέ πλανόδιος/πωλητής μας έλεγε τα δικά του.

Parking στα clubs το βράδυ ήταν δωρέαν, Amnesia και Privilege/Vista δλδ. Για Pacha, έχει στους διπλανούς δρόμους.

Στο Sant Antoni πήγαμε για να δούμε το φημισμένο σημείο για το ηλιοβασίλεμα αλλά διαπιστώσαμε ότι είναι απλά μια σειρά από καφετέρεις (Cafe Mambo, Cafe del Mar) διπλα στη θάλασσα που πάνε όλοι για φαγητό καφέ. Οκ έχει μουσική αλλά σε πιο κυριλέ φάση έτσι όπως τους έβλεπα όλους φτιαγμένους. Καλά δε το συζητώ ότι απλά είναι ένα τυπικό ηλιοβασίλεμα με τον ήλιο να πέφτει στη θαλάσσα, κάτι που το βρίσκεις σχεδόν σε όλα τα ελληνικά νησιά, μη μιλήσω για τη θέα της Σαντορίνης.
Βέβαια το Sant Antoni είναι μαζί με τη Χώρα οι πόλεις που κοιτάς για διαμονή και προφανώς θα είναι μια καλή επιλογή.

Νοικιάσαμε αμάξι, βοηθάει απίστευτα αν και έχει και night buses.

Το συμπέρασμα: Υπερτιμημένη, ακριβή, μύθος για μένα τα περί ξέφρενα πάρτυ (δεν εννοώ ότι είναι συντηρητικά απλά δεν είδαμε πουθενα υποψία οργίων τύπου Φαληράκι), αρκετοί ισπανοί, όλες οι ηλικίες, αντροπαρέες, κοριτσοπαρέες, ζευγάρια, οικογένειες (για αρχές Ιουλίου που πήγαμε εμείς). Θα την πρότεινα μόνο αν θέλει κάποιος να πει ότι πήγε και έχει αρκετά λεφτά να χαλάσει.
 
Last edited:

Evangelina

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
καλησπέρα, εχω κλείσει 6 μέρες στην Μαγιόρκα, αμέσως μετά απο Βαρκελώνη. Έχω κλείσει ξενοδοχείο μέσα στην Πάλμα αλλά τώρα εχω ένα πρόβλημα. Πάω να νοικιάσω αυτοκίνητο μεσώ ίντερνετ και όλοι λένε μόνο με πιστωτική. Εγω εχω κάποιες χρεωστικές κάρτες. Βλέπω οτι χωρίς αυτοκίνητο δύσκολα θα μπορέσω να δω το νησί. Τι μου προτείνεται;; Υπάρχει τρόπος να εκει να βρω χωρίς πιστωτική, όπως γίνεται στα ελληνικά νησιά;
Και εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω!μπορεί ν βοηθήσει καποιος
 

Foinikas170

Member
Μηνύματα
19
Likes
8
Γεια σας!
Θα πάω Ίμπιζα για μια διανυκτέρευση τέλη Απριλίου, το Πάσχα, και αναρωτιέμαι σε ποιο μέρος είναι καλύτερα να μείνω για να πάρω μια αντιπροσωπευτική γεύση του νησιού. Μέσα στην Ίμπιζα; Ή Σαν Αντόνιο; Ή κάπου αλλού; Έχει κάποιος να μου προτείνει κάτι;;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.164
Μηνύματα
882.630
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
Τonia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom