Ιρλανδία Ιταλία Irish coffee και Ουισκιές στο Δουβλίνο!

Alex Loco

Member
Μηνύματα
221
Likes
1.086
Επόμενο Ταξίδι
Μadrid
Ονειρεμένο Ταξίδι
Πεκίνο με μηχανή <3

Σηκώνομαι ντύνομαι τσεκάρω μη μου βούτηξαν τίποτα οι άλλοι και πάω να φύγω για να κατέβω κάτω. Ανοίγω τη πόρτα και βλέπω μπροστά μου την άλλη !

- Που είσαι ρε όλη νύχτα ?
- Διάβαζα στο σαλόνι!
-Από τις 11μισι μέχρι τώρα ??
- Όχι διάβασα λίγη ώρα και μετά αποκοιμήθηκα στο καναπέ !!!
- ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ούτε εγώ δεν τα κάνω αυτά :D

Ένιωσα άσχημα βέβαια γιατί είχαμε που είχαμε κούραση φαντάσου να κοιμηθείς σε καναπέ και να έχεις και όλη την ημέρα μπροστά σου. Είδα και την ώρα που έλεγε 10 όταν ξύπνησα και λέω καλά είμαστε αλλά μετά σκέφτηκα ότι πηγαίναμε δύω ώρες πίσω εκεί και ήταν ακόμα 8 το πρωί. Πληρώσαμε και βγήκαμε στο σκοτεινό ακόμα Δουβλίνο πρωί πρωί ....!! Αρχικά βγάλαμε κάποιες πρωινές φωτογραφίες σε κάτι στενά με μαγαζιά πιο underground αλλά και σε ένα hostel ζωγραφισμένο με graffitti.

Οι βόλτες στα στενά κράτησαν αρκετή ώρα και προτιμήσαμε να μην αρχίσουμε την επίσκεψη σε γνωστά και μεγάλα μνημεία για να μη μας τελειώσουν από νωρίς. Αφού είδαμε πολλά και διάφορα μαγαζάκια είπαμε να πάμε στο Trinity college που ήταν και δίπλα να πιούμε κανά cafe και να δούμε πως είναι το πανεπιστήμιο. Η Ευαγγελία ήθελε πολύ να δει το βιβλίο με την ιστορία των Κέλτων το οποίο ήταν μέσα στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου. O χώρος είναι πολύ όμορφος μέσα από τις πύλες. Παντού μεγάλα κτίσματα μια τεράστια αψίδα που δεσπόζει και πολύ πράσινο. Η βιβλιοθήκη δεν μας έκανε τη χάρη γιατί ήταν κλειστή αλλά και είχε ένα τσουχτερό εισιτήριο.
Έπειτα ήπιαμε και τα καφεδάκια με το ιρλανδικό τριφύλλι !!


Επόμενη στάση το μνημείο του Jaymes Joyce κοντά σε κάποια από τις πολλές γέφυρες. Εκεί πήρα και μια μπλούζα για ένα φίλο από το πρώτο σουβενιράδικο που βρήκα. Βγήκαμε και κάποιες φωτογραφίες στη γέφυρα πριν φτάσουμε σε ένα δρόμο με αγάλματα αλλά και το μνημείο του φωτός όπως λέγεται ένα ψηλό μυτερό κτίσμα.Κι εκεί που περπατάω έρχεται μια προς τα πάνω μου και μου λέει με χαμόγελο στα αγγλικά : εσείς δεν είστε ο στιχουργός ??? Μένω λίγο μ....ς και λέω - εεε no !! Μου ζητάει συγνώμη και φεύγει. Λίγο παρακάτω με κοιτάει ένας μετά κοιτάει αλλού και με ξανακοιτάει λες και με γνώρισε και με χαιρετάει . Ε το συνήθισα και χαιρετάω κι εγώ με άνεση και χαμόγελο μπαίνοντας στο πετσί του ρόλου !!! Συνεχίζεται..


 
Last edited:

echo2011

Member
Μηνύματα
2.323
Likes
3.430
Άλλη μια ιστορία αλά "Άλεξ Λόκο" και μάλιστα για την αγαπημένη Ιρλανδία! Περιμένω να διαβάσω τις περιπέτειές σου!
 

James

Member
Μηνύματα
753
Likes
3.307
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού
Alex Loco η ερώτηση "έχεις πάει πολλά ταξίδια" είναι συνώνυμη με το "είχες πολλές γυναίκες στην ζωή σου"?:lol:
 

makisg

Member
Μηνύματα
3.988
Likes
7.362
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Πλάγια Χαλκιδικής
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νησιά Φίτζι
επιτέλους ξαναγύρισες την κατάλληλη στιγμή.μια ακόμη ιστορία σου είναι ότι πρέπει και μάλιστα τώρα που η απουσία σου με έκανε να νιώθω .......ορφανός.
 

Alex Loco

Member
Μηνύματα
221
Likes
1.086
Επόμενο Ταξίδι
Μadrid
Ονειρεμένο Ταξίδι
Πεκίνο με μηχανή <3
Alex Loco η ερώτηση "έχεις πάει πολλά ταξίδια" είναι συνώνυμη με το "είχες πολλές γυναίκες στην ζωή σου"?:lol:
κάπως έτσι ;)

επιτέλους ξαναγύρισες την κατάλληλη στιγμή.μια ακόμη ιστορία σου είναι ότι πρέπει και μάλιστα τώρα που η απουσία σου με έκανε να νιώθω .......ορφανός.
Επέστρεψα δυναμικά !! :)
 
Last edited by a moderator:

Alex Loco

Member
Μηνύματα
221
Likes
1.086
Επόμενο Ταξίδι
Μadrid
Ονειρεμένο Ταξίδι
Πεκίνο με μηχανή <3
Μέσα στο αεροπλάνο λοιπόν αντιμετωπίζαμε τη κλασική νευρικότητα στα κενά αέρος και εκτός αυτού άρχισε να βρέχει και να αστράφτει!! Για καλή μας τύχη δίπλα μας είχαμε μια κοπέλα Ελληνίδα που σπούδαζε στην Ιταλία και πιάσαμε τη κουβέντα κάνοντας μας να ξεχαστούμε από τη πτήση. Όταν έχεις καλή παρέα η ώρα περνάει εύκολα και φτάσαμε σε μία ώρα και κάτι στο αεροδρόμιο Ciampino. Κάναμε το πρώτο τσιγάρο επί Ιταλικού εδάφους αναλύοντας το καλό καιρό που είχε η Ρώμη. Φάγαμε και κάτι από το πανάκριβο αεροδρόμιο και πήγαμε στην επιβίβαση γιατί η πτήση για Δουβλίνο έφευγε μία ώρα αργότερα από τη στιγμή που φτάσαμε . Μπήκαμε στο αεροπλάνο αποχαιρετώντας τη Ρώμη και φύγαμε και Ιρλανδία! To πρόβλημα ήταν ότι η πτήση ήταν τρις ώρες και βαριόμασταν αφόρητα αλλά πιάσαμε καλή κουβέντα και κοιμηθήκαμε και αρκετά μέχρι να ξυπνήσω από ένα απίστευτο πόνο στα αυτιά μου !!
Όσο χαμήλωνε ο οδηγός επειδή φτάναμε τα αυτιά μου είχαν βουλώσει εντελώς και πέθαινα στο πόνο! Ακόμα και όταν περπατούσαμε στο Δουβλινέζικο έδαφος τα αυτιά μου ήταν πολύ βουλωμένα κάνοντας με να ανησυχώ μήπως κουφαθώ μόνιμα !! :p

Ξεκουφάθηκα γρήγορα όταν βγήκαμε από το αεροδρόμιο καθώς τότε ένιωσα τι θα πει κρύο !! 4 βαθμούς έγραφε θα ορκιζόμουν ότι είχε μείον ! Μιλούσες και βγαίναν ντουμάνια οι καπνοί από το στόμα !! Μάλλον δεν είχα πάρει και το πιο ζεστό μπουφάν !! Μπήκαμε στο λεωφορείο που σε πήγαινε κέντρο και ξεκινήσαμε τη νυχτερινή περιήγηση στο Δουβλίνο. Στην Ελλάδα ήταν 11 το βράδυ εκεί ήταν 9. Μπαίνοντας στη πόλη έβλεπες το κλασικό Βρετανικό στοιχείο των τόσων ταινιών που έχω δει με σπίτια κυρίως μονοκατοικίες αφού πολυκατοικίες γενικά δεν θυμάμαι με κήπους με γκαζόν και ωραίες αυλές. Ήταν το μόνο ταξίδι που δεν τσέκαρα σχεδόν τίποτα γιατί τα είχε δει όλα η φίλη μου. Έτσι κατεβήκαμε στη καρδιά του κέντρου στο Trinity college. Αρχίσαμε να αναζητούμε το hostel μας και ταυτόχρονα να βγαίνουν οι πρώτες βραδινές φωτογραφίες στο όμορφο στολισμένο και παγωμένο Δουβλίνο ! Εγώ ήθελα πολύ να φάω κάτι βρώμικο να στανιάρω λίγο. Μπήκαμε σε ένα περίεργο και έφαγα σαν τρελός σε αντίθεση με την Ευαγγελία που προτίμησε να κάτσει έξω στο κρύο γιατί δεν άντεξε τη μυρωδιά. Έπειτα ψάχναμε ένα συγκεκριμένο δρόμο κάθετο στο κεντρικό δρόμο του κέντρου που ήταν το hostel που ήταν και δίπλα μας αλλά δεν τον είδαμε με αποτέλεσμα να μαζέψουμε τρελό κρύο ψάχνοντας δρόμους και στενά !

Με έπιασε μια μικρο απόγνωση λόγο ψύχους μήπως και δεν το βρούμε αλλά ευτυχώς επειδή στο εξωτερικό δεν χρειάζεσαι gps γιατί έχεις Alex βρήκα το δρόμο και έπειτα το hostel. Εδώ θα ζούσαμε η μάλλον η Ευαγγελία θα ζούσε τη πρώτη δώση παρακμής. Για όσους δεν ξέρουν μπορείς να κοιμηθείς σε δωμάτια και με άλλα άτομα. Εγώ δίκλινο δεν βρήκα μόνο φτηνό τετράκλινο . Και της το είπα και μου είχε δώσει το ok με την άποψη ότι : έλα μωρέ σιγά μην έχει και άλλους μαζί μας τόσο άτυχοι δεν είμαστε. Εμένα βέβαια δεν με ενοχλεί στη Βοσνία είχαμε κοιμηθεί με ένα ζευγάρι που ο τυπάς ήταν rockstar από τη Κροατία !! Ε όσο φτάναμε στο δωμάτιο μου λέει : ελπίζω να μην είναι κανείς μέσα! Εγώ την είπα να είσαι έτοιμη πάντως ! Και ανοίγουμε τη πόρτα με τη κάρτα αλλά μάταια. Δεν άνοιγε. Και ξαφνικά μας ανοίγει αγουροξυπνημένο ένα παλικάρι και βλέπουμε και ένα άλλο να κοιμάται !!!! Λέω από μέσα μου: ακόμα δεν φτάσαμε άρχισε η παρακμή !!
Τα παιδιά ήταν ευγενέστατα πάντως μας είπαν και τα ονόματά τους βέβαια δεν θυμάμαι κανένα και ούτε ρώτησα από που είναι !! Θα έχω πάντα την απορία από που ήταν οι συγκάτοικοι !!! Το δωμάτιο ήταν μια τρύπα με τέσσερα κρεβάτια κουκέτες. Μου λέει η Ευαγγελία : εγώ εδώ με αυτούς δεν κοιμάμαι ! Σκάλωσα. Και μου λέει άραξε την εσύ πέσε για ύπνο κι εγώ πάω κάτω στο σαλόνι να διαβάσω Jaymes joyce !! ( ήθελε να μπει στο πνεύμα του Δουβλίνου η κουλτουριάρα!) Την λέω μετά θα ανέβεις όμως ε?? Ναι ρε εντάξει ξεκουράσου εσύ και τα λέμε το πρωί θα ανέβω μετά. Ε άλλαξα πλύθηκα και κουλουριάστηκα με το τσαντάκι που είχα τα λεφτά αγκαλιά λες και ήταν γκόμενα γιατί ποτέ δεν ξέρεις και ούτε κατάλαβα πότε κοιμήθηκα.
Νωρίς το πρωί ξύπνησα από τον ήχο της πόρτας. Τα παιδιά έφυγαν από το δωμάτιο. Λέω κάτσε να δω τι κάνει η άλλη από κάτω. Και βλέπω το κρεβάτι της άδειο και στρωμένο όπως ήταν το βράδυ!!!!! Τώρα ανέβηκε κοιμήθηκε , ξύπνησε έστρωσε και ξανά κατέβηκε η δεν ανέβηκε ποτέ !!! Που είναι ρε λέω ??? Λες να είναι μαχαιρωμένη σε κανά Ιρλανδικό καταγώγι και εγώ να κοιμάμαι ήρεμος ????
Συνεχίζεται....
 

Samion

Member
Μηνύματα
9.258
Likes
6.682
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
στο αεροδρόμιο Ciampino. Φάγαμε και κάτι από το πανάκριβο αεροδρόμιο ...
"πανακριβο"? Ενα αεροδρομιο που εχει μονο low cost με καφε στα 1,10 ?,κρουασαν στα 0,90Ε? Αδυνατω να σε κατανοησω. Το Βενιζελος τοτε τι ειναι? Για σειχηδες? Απο τα φθηνοτερα αεροδρομια της χωρας και της Δ.Ευρωπης ολοκληρης. Με low cost που δουλευει βεβαια προσφερει και τις αναλογες υπηρεσιες..οτι πληρωνεις παιρνεις σε αυτη τη ζωη..
 

greco

Member
Μηνύματα
1.114
Likes
3.168
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γυρος Τουρκιας
Να σαι καλα Alex,τιποτε αλλο δεν εχω να πω.
 

Kanel28

Moderator
Μηνύματα
1.380
Likes
2.290
Επόμενο Ταξίδι
Εδιμβούργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αλάσκα
Καταπληκτικός βρε Άλεξ, όπως πάντα.
Κι μετά από λίγες μέρες γνωριμίας εγώ πάλι ταξίδι με την Ευαγγελία
Έλα πες μας μη ντρέπεσαι, δεν έχει παίξει ποτέ τίποτα με την Ευαγγελία; :p
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
31.072
Μηνύματα
749.243
Μέλη
35.723
Νεότερο μέλος
touzou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom