Ιρλανδία Ιταλία Irish coffee και Ουισκιές στο Δουβλίνο!

Alex Loco

Member
Μηνύματα
221
Likes
1.086
Επόμενο Ταξίδι
Μadrid
Ονειρεμένο Ταξίδι
Πεκίνο με μηχανή <3

Και αφού έκανε τα κουμάντα της η Ευαγγελία γιατί εμένα πραγματικά μου φαινόταν λες και μασάνε όταν μιλάνε , πήραμε το διώροφο λεωφορείο που έπρεπε και φύγαμε για το αεροδρόμιο. Φεύγαμε για Ρώμη στις 6 και τέταρτο το πρωί οπότε είχαμε άλλο ένα εφιαλτικό βράδυ υπομονής στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου. Κάτσαμε στο βάθος του αεροδρομίου σε κάτι καρέκλες και πιάσαμε τη κουβέντα να περάσει η ώρα. Έλα όμως που όπως και στο Βέλγιο έτσι κι εδώ η ώρα δεν περνάει όσο εύκολα νομίζεις. Είχε περάσει μόνο μια ώρα και πιστεύαμε ότι είχαμε φάει κανένα τρίωρο. Νυστάζαμε πολύ και δεν φαινότανε κανένα σημείο εφικτό για να ξαπλώσουμε να ξεκουραστούμε όπως είχαμε κάνει στο αεροδρόμιο του Βελγίου. Κάνοντας μια βόλτα ανακάλυψα σε ένα ψαγμένο όροφο τα γραφεία από τις αεροπορικές εταιρίες. Εκεί στο βάθος δεν οδηγούσε κάπου είχε αδιέξοδο και έκανε και ζεστούλα. Ε λέω εδώ θα τη πέσουμε. Βάλαμε τα πράγματα για μαξιλάρια διέθεσα και τη σημαία του θεού για σεντόνι και την αράξαμε σχετικά άνετα ( σχετικά πάντα) μέχρι που μας πήρε ο ύπνος . Ξύπνησα μετά από τρισίμισι ώρες πιασμένος ελαφρώς έχοντας κρυώσει αλλά κάπως ξεκούραστος. Ξύπνησε και η Ευαγγελία και λέμε όσο κοιμηθήκαμε κοιμηθήκαμε πάμε για καφέ. Έτσι πίνοντας καφέ και λέγοντας βλακείες να περάσει η ώρα έφτασε επιτέλους η στιγμή της επιβίβασης. Έγιναν όλα όπως έπρεπε και φύγαμε για Ρώμη.
Εκεί θα είχαμε 4 περίπου ώρες να κάτσουμε στο αεροδρόμιο . Εμείς είπαμε να πάμε μια βόλτα στη πόλη μέσα να την ξαναδώ κι εγώ αφού είχα πάει εφταήμερη εκεί να την δει και η Ευαγγελία που τόσο της άρεσε. Φτάσαμε μια χαρά μετά απο τρις ώρες στη Ρώμη και πήραμε γρήγορα ένα λεωφορείο που σε πάει στη πόλη με 4 ευρώ !! Μας πήρε σχεδόν μια ώρα να φτάσουμε λόγο απίστευτης κίνησης πραγματικά πως αντέχουν! Δεν είχαμε ιδιέτερα μεγάλο χρόνο στη διάθεσή μας γι`αυτό αρχίσαμε να γυρνάμε για να δούμε όσα πιο πολλά μπορούμε. Στο σταθμό κατάλαβα ότι εμείς μπροστά στην Ιταλία δεν έχουμε καθόλου μεταναστευτικό πρόβλημα. Λέω στη Ρώμη ήρθα η είμαι στο Bronx ?? Μήπως είμαι στο Τόκιο η στην Αγκόλα ??? Πάρα πολλοί ξένοι σε σημείο να μην βλέπεις Ιταλούς ! Καλά θυμόμουνα από την εφταήμερη ότι όπου και να σταθείς θα πεταχτεί ένας Πακιστανός να σου δώσει κάτι χρήσιμο η και άχρηστο αλλά είδα ότι πλέον έχει ανθρώπους από παντού! Επίσης χαρακτηριστικό είναι ότι σε όλα τα μαγαζιά με σουβενίρ δουλέυουνε μόνο Ασιάτες !! χαχαχαχ η Ευαγγελία έριξε ένα μαγνητάκι κάτω και η κινέζα της το πούλησε με το ζόρι γιατί και καλά του έκανε ζημιά. Έκλεγα από τα γέλια !!! :D xD Φάγαμε και μια pizza και πήγαμε στο Κολοσσαίο που ήταν το πιο κοντινό μνημείο. Πήγα δεύτερη φορά αλλά πάλι δεν μπήκα μέσα !!! Που θα πάει θα μπω κάποτε !

Αφού βγήκαμε και τις φωτογραφίες αρχίσαμε να γυρνάμε καθώς η βόλτα μας τελείωνε κάπου εκεί. Φτάνοντας στο σταθμό εκείνη τη στιγμή έφευγε το λεωφορείο μας και δεν το προλάβαμε για λίγο. Κοιτάμε το πίνακα με τις ώρες και βλέπουμε ότι είχε σε μια ώρα !! Εμείς θα χάναμε τη πτήση όμως. Και αφού φάγαμε το ξενέρωμα πήραμε ταξί για αεροδρόμιο. Μας είπε ότι λόγο κίνησης και επειδή είναι μακρυά θα μας πάρει 45 ευρώ !! Ε δεν είχαμε άλλη επιλογή. Αλλά δεν λέω. Ο άνθρωπος επαγγελματίας στα ράλι να πούμε. Μας πήγε σφαίρα !! Αφού μπήκαμε στο αεροπλάνο άρχισε να βρέχει. Ο πιλότος το ξεκινούσε και σταματούσε στο διάδρομο πάλι. Το έκανε δυο τρις φορές προφανώς γνωρίζοντας ότι κάπου παρακάτω γίνεται χαλασμός! Τρομάξαμε λίγο αλλά φύγαμε τελικά και φτάσαμε σύντομα και άνετα. Μυρίσαμε λοιπόν και το Ιρλανδικό αέρα βάζοντας πλώρη για τον αέρα της Μάλτας στο επόμενο μου ταξίδι ;) !!!


 
Last edited:

echo2011

Member
Μηνύματα
2.323
Likes
3.426
Άλλη μια ιστορία αλά "Άλεξ Λόκο" και μάλιστα για την αγαπημένη Ιρλανδία! Περιμένω να διαβάσω τις περιπέτειές σου!
 

James

Member
Μηνύματα
738
Likes
3.152
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού
Alex Loco η ερώτηση "έχεις πάει πολλά ταξίδια" είναι συνώνυμη με το "είχες πολλές γυναίκες στην ζωή σου"?:lol:
 

makisg

Member
Μηνύματα
3.980
Likes
7.218
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Πλάγια Χαλκιδικής
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νησιά Φίτζι
επιτέλους ξαναγύρισες την κατάλληλη στιγμή.μια ακόμη ιστορία σου είναι ότι πρέπει και μάλιστα τώρα που η απουσία σου με έκανε να νιώθω .......ορφανός.
 

Alex Loco

Member
Μηνύματα
221
Likes
1.086
Επόμενο Ταξίδι
Μadrid
Ονειρεμένο Ταξίδι
Πεκίνο με μηχανή <3
Alex Loco η ερώτηση "έχεις πάει πολλά ταξίδια" είναι συνώνυμη με το "είχες πολλές γυναίκες στην ζωή σου"?:lol:
κάπως έτσι ;)

επιτέλους ξαναγύρισες την κατάλληλη στιγμή.μια ακόμη ιστορία σου είναι ότι πρέπει και μάλιστα τώρα που η απουσία σου με έκανε να νιώθω .......ορφανός.
Επέστρεψα δυναμικά !! :)
 
Last edited by a moderator:

Alex Loco

Member
Μηνύματα
221
Likes
1.086
Επόμενο Ταξίδι
Μadrid
Ονειρεμένο Ταξίδι
Πεκίνο με μηχανή <3
Μέσα στο αεροπλάνο λοιπόν αντιμετωπίζαμε τη κλασική νευρικότητα στα κενά αέρος και εκτός αυτού άρχισε να βρέχει και να αστράφτει!! Για καλή μας τύχη δίπλα μας είχαμε μια κοπέλα Ελληνίδα που σπούδαζε στην Ιταλία και πιάσαμε τη κουβέντα κάνοντας μας να ξεχαστούμε από τη πτήση. Όταν έχεις καλή παρέα η ώρα περνάει εύκολα και φτάσαμε σε μία ώρα και κάτι στο αεροδρόμιο Ciampino. Κάναμε το πρώτο τσιγάρο επί Ιταλικού εδάφους αναλύοντας το καλό καιρό που είχε η Ρώμη. Φάγαμε και κάτι από το πανάκριβο αεροδρόμιο και πήγαμε στην επιβίβαση γιατί η πτήση για Δουβλίνο έφευγε μία ώρα αργότερα από τη στιγμή που φτάσαμε . Μπήκαμε στο αεροπλάνο αποχαιρετώντας τη Ρώμη και φύγαμε και Ιρλανδία! To πρόβλημα ήταν ότι η πτήση ήταν τρις ώρες και βαριόμασταν αφόρητα αλλά πιάσαμε καλή κουβέντα και κοιμηθήκαμε και αρκετά μέχρι να ξυπνήσω από ένα απίστευτο πόνο στα αυτιά μου !!
Όσο χαμήλωνε ο οδηγός επειδή φτάναμε τα αυτιά μου είχαν βουλώσει εντελώς και πέθαινα στο πόνο! Ακόμα και όταν περπατούσαμε στο Δουβλινέζικο έδαφος τα αυτιά μου ήταν πολύ βουλωμένα κάνοντας με να ανησυχώ μήπως κουφαθώ μόνιμα !! :p

Ξεκουφάθηκα γρήγορα όταν βγήκαμε από το αεροδρόμιο καθώς τότε ένιωσα τι θα πει κρύο !! 4 βαθμούς έγραφε θα ορκιζόμουν ότι είχε μείον ! Μιλούσες και βγαίναν ντουμάνια οι καπνοί από το στόμα !! Μάλλον δεν είχα πάρει και το πιο ζεστό μπουφάν !! Μπήκαμε στο λεωφορείο που σε πήγαινε κέντρο και ξεκινήσαμε τη νυχτερινή περιήγηση στο Δουβλίνο. Στην Ελλάδα ήταν 11 το βράδυ εκεί ήταν 9. Μπαίνοντας στη πόλη έβλεπες το κλασικό Βρετανικό στοιχείο των τόσων ταινιών που έχω δει με σπίτια κυρίως μονοκατοικίες αφού πολυκατοικίες γενικά δεν θυμάμαι με κήπους με γκαζόν και ωραίες αυλές. Ήταν το μόνο ταξίδι που δεν τσέκαρα σχεδόν τίποτα γιατί τα είχε δει όλα η φίλη μου. Έτσι κατεβήκαμε στη καρδιά του κέντρου στο Trinity college. Αρχίσαμε να αναζητούμε το hostel μας και ταυτόχρονα να βγαίνουν οι πρώτες βραδινές φωτογραφίες στο όμορφο στολισμένο και παγωμένο Δουβλίνο ! Εγώ ήθελα πολύ να φάω κάτι βρώμικο να στανιάρω λίγο. Μπήκαμε σε ένα περίεργο και έφαγα σαν τρελός σε αντίθεση με την Ευαγγελία που προτίμησε να κάτσει έξω στο κρύο γιατί δεν άντεξε τη μυρωδιά. Έπειτα ψάχναμε ένα συγκεκριμένο δρόμο κάθετο στο κεντρικό δρόμο του κέντρου που ήταν το hostel που ήταν και δίπλα μας αλλά δεν τον είδαμε με αποτέλεσμα να μαζέψουμε τρελό κρύο ψάχνοντας δρόμους και στενά !

Με έπιασε μια μικρο απόγνωση λόγο ψύχους μήπως και δεν το βρούμε αλλά ευτυχώς επειδή στο εξωτερικό δεν χρειάζεσαι gps γιατί έχεις Alex βρήκα το δρόμο και έπειτα το hostel. Εδώ θα ζούσαμε η μάλλον η Ευαγγελία θα ζούσε τη πρώτη δώση παρακμής. Για όσους δεν ξέρουν μπορείς να κοιμηθείς σε δωμάτια και με άλλα άτομα. Εγώ δίκλινο δεν βρήκα μόνο φτηνό τετράκλινο . Και της το είπα και μου είχε δώσει το ok με την άποψη ότι : έλα μωρέ σιγά μην έχει και άλλους μαζί μας τόσο άτυχοι δεν είμαστε. Εμένα βέβαια δεν με ενοχλεί στη Βοσνία είχαμε κοιμηθεί με ένα ζευγάρι που ο τυπάς ήταν rockstar από τη Κροατία !! Ε όσο φτάναμε στο δωμάτιο μου λέει : ελπίζω να μην είναι κανείς μέσα! Εγώ την είπα να είσαι έτοιμη πάντως ! Και ανοίγουμε τη πόρτα με τη κάρτα αλλά μάταια. Δεν άνοιγε. Και ξαφνικά μας ανοίγει αγουροξυπνημένο ένα παλικάρι και βλέπουμε και ένα άλλο να κοιμάται !!!! Λέω από μέσα μου: ακόμα δεν φτάσαμε άρχισε η παρακμή !!
Τα παιδιά ήταν ευγενέστατα πάντως μας είπαν και τα ονόματά τους βέβαια δεν θυμάμαι κανένα και ούτε ρώτησα από που είναι !! Θα έχω πάντα την απορία από που ήταν οι συγκάτοικοι !!! Το δωμάτιο ήταν μια τρύπα με τέσσερα κρεβάτια κουκέτες. Μου λέει η Ευαγγελία : εγώ εδώ με αυτούς δεν κοιμάμαι ! Σκάλωσα. Και μου λέει άραξε την εσύ πέσε για ύπνο κι εγώ πάω κάτω στο σαλόνι να διαβάσω Jaymes joyce !! ( ήθελε να μπει στο πνεύμα του Δουβλίνου η κουλτουριάρα!) Την λέω μετά θα ανέβεις όμως ε?? Ναι ρε εντάξει ξεκουράσου εσύ και τα λέμε το πρωί θα ανέβω μετά. Ε άλλαξα πλύθηκα και κουλουριάστηκα με το τσαντάκι που είχα τα λεφτά αγκαλιά λες και ήταν γκόμενα γιατί ποτέ δεν ξέρεις και ούτε κατάλαβα πότε κοιμήθηκα.
Νωρίς το πρωί ξύπνησα από τον ήχο της πόρτας. Τα παιδιά έφυγαν από το δωμάτιο. Λέω κάτσε να δω τι κάνει η άλλη από κάτω. Και βλέπω το κρεβάτι της άδειο και στρωμένο όπως ήταν το βράδυ!!!!! Τώρα ανέβηκε κοιμήθηκε , ξύπνησε έστρωσε και ξανά κατέβηκε η δεν ανέβηκε ποτέ !!! Που είναι ρε λέω ??? Λες να είναι μαχαιρωμένη σε κανά Ιρλανδικό καταγώγι και εγώ να κοιμάμαι ήρεμος ????
Συνεχίζεται....
 

Samion

Member
Μηνύματα
9.207
Likes
6.541
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
στο αεροδρόμιο Ciampino. Φάγαμε και κάτι από το πανάκριβο αεροδρόμιο ...
"πανακριβο"? Ενα αεροδρομιο που εχει μονο low cost με καφε στα 1,10 ?,κρουασαν στα 0,90Ε? Αδυνατω να σε κατανοησω. Το Βενιζελος τοτε τι ειναι? Για σειχηδες? Απο τα φθηνοτερα αεροδρομια της χωρας και της Δ.Ευρωπης ολοκληρης. Με low cost που δουλευει βεβαια προσφερει και τις αναλογες υπηρεσιες..οτι πληρωνεις παιρνεις σε αυτη τη ζωη..
 

greco

Member
Μηνύματα
1.114
Likes
3.163
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γυρος Τουρκιας
Να σαι καλα Alex,τιποτε αλλο δεν εχω να πω.
 

Kanel28

Moderator
Μηνύματα
1.372
Likes
2.273
Επόμενο Ταξίδι
Εδιμβούργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αλάσκα
Καταπληκτικός βρε Άλεξ, όπως πάντα.
Κι μετά από λίγες μέρες γνωριμίας εγώ πάλι ταξίδι με την Ευαγγελία
Έλα πες μας μη ντρέπεσαι, δεν έχει παίξει ποτέ τίποτα με την Ευαγγελία; :p
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
30.937
Μηνύματα
746.057
Μέλη
35.640
Νεότερο μέλος
Arietta

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom