Ισπανία Lanzarote - La Graciosa: Τα πιο όμορφα Κανάρια νησιά;

Señor_Nada

Member
Μηνύματα
768
Likes
3.946
Ονειρεμένο Ταξίδι
Άβυσσος

Καλησπέρα κι από εδώ. Λέω να εγκαινιάσω τις ιστορίες μου με ένα μέρος για το οποίο δε βρήκα κάποια άλλη ιστορία. Το Σεπτέμβριο του 2010 πήγα με εράσμους στο Ουρένσε της Ισπανίας για ένα χρόνο. Μ'άρεσε τόσο πολύ το μέρος, η νοοτροπία των Ισπανών και γενικά η ζωή που έκαναν που όταν γύρισα Ελλάδα, το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να ψάξω πως θα ξαναφύγω. Βρήκα ένα άλλο πρόγραμμα που λεγόταν erasmus placements, αφορούσε πρακτική και που μάλιστα είχε καλύτερη χρηματοδότηση. Ήταν η εποχή που στην Ελλάδα τέτοια προγράμματα τα σνόμπαραν οι περισσότεροι και ήταν πολύ εύκολο να πας (πλέον οι αιτήσεις είναι άπειρες και τα κριτήρια πιο αυστηρά). Έπρεπε λοιπόν να βρω φορέα για την πρακτική και όλα τα άλλα ήταν εύκολα. Επικοινώνησα με έναν καθηγητή που ήξερα ότι έχει πολλές διασυνδέσεις στο εξωτερικό για να δω τι επιλογές υπάρχουν. Αφού μου πρότεινε κυρίως μέρη σε κεντρική και βόρεια Ευρώπη σε κάποια στιγμή λέει: "Υπάρχει κι άλλο ένα μέρος αλλά είναι μακρυά και σε όσους φοιτητές το έχω προτείνει το απορρίπτουν. Τενεριφη!". Από μέσα μου έκανα πάρτι αλλά έπρεπε να δείξω σοβαρότητα οπότε του απαντω απλά "Ενδιαφέρομαι". Αφού τα έχουμε κανονίσει όλα κι είμαι έτοιμος να καταθέσω την αίτηση με παίρνει μια μέρα τηλέφωνο και μου λέει "Θέλω να στείλω άτομο Κύπρο οπωσδήποτε, τα λεφτά θα είναι καλύτερα από Τενερίφη και θα είσαι κοντά στην Ελλάδα. Δέχεσαι;" Απ'την παγωμάρα δε μου έβγαινε φωνή να απαντήσω! Καταλαβαίνει και μου λέει "Το μυαλό σου είναι ήδη στην Τενερίφη ε;" Και κάπως έτσι Μάρτιο του 2012 έφτασα στην Τενερίφη στην οποία έκατσα 6 μήνες.


Lanzarote

Στην Τενερίφη όλοι οι ντόπιοι μου μίλαγαν συνεχώς για τη La Graciosa. Το πιο ωραίο νησί απ'τα Κανάρια έλεγαν. Αν είναι να πας μόνο σ'ένα νησί αυτό είναι. Δεν έχεις ξαναδεί τέτοιο πράγμα και διάφορα τέτοια. Η τότε κοπέλα μου θα πήγαινε για κάποιο διάστημα στο Lanzarote, οπότε ήταν η τέλεια ευκαιρία να επισκεφτώ και τα 2 νησιά. Ήταν Ιούνιος του 2012 και θα πήγαινα μόνο για ένα πσκ. Η ιδέα ήταν φτάνοντας Παρασκεύη πρωί στο Lanzarote να συνναντήσουμε ένα γνωστό της εκεί ο οποίος μέχρι Σάββατο απόγευμα θα μας έκανε τουρ στο νησί για τα βασικά και Σάββατο απόγευμα με Κυριακή απόγευμα θα μέναμε La Graciosa και Κυριακή βράδυ επιστροφή Τενερίφη. Για Lanzarote επίσης μου είχαν πει πολλά αφού και κάποιοι στη δουλειά ήταν από εκεί. Έλεγαν ότι αυτό το μέρος δεν έχει αλλοιωθεί απ'τον τουρισμό σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ισπανία (όσο και να μ'αρέσει η Ισπανία τα παραθαλασσια μέρη τους είναι γεμάτα άσχημα τουριστομάγαζα και ξενοδοχεία) κι ´οτι ειδικά τα χωριουδάκια είναι γραφικά με άσπρα χαμηλά σπίτια.

Φτάνω στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Arrecife, το οποίο ήταν μικρό, βγαλμένο από άλλη εποχή και σε φοβερή τοποθεσία. Το ραντεβού με την κοπέλα μου και το γνωστό της ήταν στην παραλία reducto που είναι δίπλα στην πόλη. Η πρώτη εικόνα αποκαρδιωτική
upload_2018-9-30_16-23-28.png


Ότι δε μ'αρέσει στην Ισπανία σε μια φωτογραφία! Φτάνοντας στην παραλία που ήταν δίπλα σε αυτήν, τα πράγματα ήταν εξίσου άσχημα, αλλά τραβώντας φώτο μόνο προς την πλευρά της παραλίας ξεγελάς κόσμο!
upload_2018-9-30_16-27-33.png


Η αλήθεια είναι ότι για παραλία τόσο κονα σε μεγάλη πόλη είναι καλή περίπτωση. Αφου ριξαμε κανα 2 βουτιές, δεν υπήρχε χρόνος για χάσιμο. Παίρνουμε το αυτοκίνητο και μετακινούμαστε προς το εθνικό πάρκο με τα ηφαίστεια, το Timanfaya. Δεν είχαμε πολύ χρόνο και γι'αυτό θα κάναμε μόνο τη διαδρομή χωρίς να επισκεφτούμε ηφαίστεια ή τις σπηλιές. Η διαδρομή θύμιζε σκηνικό Mad Max! Πολύ εντυπωσιακά τοπία!

upload_2018-9-30_16-33-42.png


upload_2018-9-30_16-36-5.png


upload_2018-9-30_16-38-28.png


upload_2018-9-30_16-41-33.png


Αφού διασχίσαμε όλο το εθνικό πάρκο καταλήξαμε στην, σύμφωνα με το γνωστό μας, καλύτερη παραλία του νησιού τη Famara. Η παραλία θεωρείται must για τους surfers. Ήταν πράγματι εντυπωσιακή, αλλά πετύχαμε συννεφιά και κρύο (χωρίς ζακέτα δεν παλεύοταν) και έχανε λίγο.

upload_2018-9-30_16-47-44.png


upload_2018-9-30_16-49-52.png


Συνέχεια έχει το χωριό Teguise και να δούμε επιτέλους τα περίφημα άσπρα σπίτια, Η αλήθεια είναι ότι είχα πάρει μια γευση βλέποντας από μακρυά κάποια χωριά. Ο αγώνας που έκαναν οι κάτοικοι για να μη χάσει το χαρακτήρα του το νησί άξιζε και με το παραπάνω. Πανέμορφο χωριό! Γνωστό για την αγορά του, που δυστυχώς δεν πετύχαμε λόγω ώρας/ημέρας.

upload_2018-9-30_16-53-55.png


upload_2018-9-30_16-55-52.png


upload_2018-9-30_16-57-46.png


Το πρώτο βράδυ έκλεισε με επιστροφή στην Arrecife.
 

Señor_Nada

Member
Μηνύματα
768
Likes
3.946
Ονειρεμένο Ταξίδι
Άβυσσος
Lanzarote (συνέχεια)

Πριν συνεχίσω θα ήθελα να συμπληρώσω κάτι στην πρώτη ημέρα. Το καλό με το να ταξιδεύεις με αυτοκίνητο είναι ότι σου δίνεται η δυνατότητα να σταματάς σε οτιδήποτε ενδιαφέρον. Είδαμε λοιπόν ότι η αυλή ενός σπιτιού ήταν κάπως διαφορετική απ'τα συνηθισμένα. Περίεργα αγάλματα και παλιά παιχνίδια και συσκευές να φαίνονται σα παρατημένα, αλλά καθόλου τυχαία τοποθετημένα. Έμοιαζε με αυτά τα μέρη που δείχνει στις ταινίες τρόμου μια οικογένεια ψυχοπαθών να μαζεύει πράγματα απ'τα θύματά τους. Σα φαν αυτών των ταινιών αυτή η φρίκη μου άρεσε! Έπρεπε όπωσδήποτε να γνωρίσουμε αυτόν που έμενε στο σπίτι. Η πόρτα ήταν ανοιχτή και φαινόταν από καθρέφτη ένας άνθρωπος. Φωνάζουμε γεια και εξαφανίζεται. Τελικά βγήκε έξω και ήταν ένας καλός γεράκος που του αρέσει να κάνει τέχνη για την τέχνη. Το είχε ονομάσει el paraiso de los recuerdos (παράδεισος των αναμνήσεων). Αφήνω τις εικόνες να μιλήσουν

upload_2018-10-1_19-12-26.png


upload_2018-10-1_19-15-19.png


upload_2018-10-1_19-17-25.png


upload_2018-10-1_19-19-47.png


upload_2018-10-1_19-22-9.png


Η δεύτερη μέρα ξεκίνησε πηγαίνοντας σ'ένα παραλιακό μέρος κοντά στην Arrecife. Δυστυχώς δε θυμάμαι όνομα αλλά θέλω να βάλω τις φωτογραφίες για να δείξω ότι στο Lanzarote ακόμα κι αν χτίσουν νέα σπίτια, που πιθανόν να προορίζονται για τουρίστες, διατηρούν το λευκό χρώμα και είναι μάξιμουμ διώροφα. Έτσι κολλάνε με την υπόλοιπη αισθητική του νησιού.

upload_2018-10-1_19-26-32.png


upload_2018-10-1_19-29-29.png


Για ποιο λόγο όμως το Lanzarote σώθηκε απ'την τουριστική λαίλαπα της υπόλοιπης Ισπανίας; Ο γνωστός μας που μας έκανε τη ξενάγηση δεν είχε σταματήσει από την προηγούμενη μέρα να μας μιλάει για τον César Manrique, Καλλιτέχνης, ακτιβιστής που γεννήθηκε στο νησί και τη δεκαετία του 60 πήγε στη Νέα Υόρκη για να κυνηγήσει την τύχη του. Εκεί απογοητεύτηκε τόσο πολύ με τη ζωή στη Νέα Υόρκη που έβαλε στόχο του το Lanzarote να κρατήσει την ταυτότητα του. Το γράμμα που είχε στείλει σ'ένα φίλο του όσο ήταν στη Νέα Υόρκη είναι συγκλονιστικό: "(...) more than ever I feel true nostalgia for the real meaning of things. For the pureness of the people. For the bareness of my landscape, and for my friends (...) My last conclusion is that MAN in N.Y. is like a rat. Man was not created for this artificiality. There is an imperative need to go back to the soil. Feel it, smell it. That's what I feel."

Όταν επέστρεψε στο Lanzarote ξεκίνησε μια εκστρατεία από πόρτα σε πόρτα για να ξεσηκώσει τον κόσμο ώστε να κατοχυρώσουν με νόμο το χτίσιμο σπιτιών έως 2 ορόφους, λευκού χρώματος και κατα βάση με πράσινες πόρτες και παράθυρα. Σώσανε το νησί γιατί διαφορετικά δεν υπήρχε περίπτωση να γλύτωνε την καταστροφική μανία των Ισπανών. Διάβασα αφού γύρισα απ'το νησί ότι στον εμφύλιο πολέμησε στην πλευρά του Φράνκο πράγμα που μου φάνηκε απίστευτο. Ο γνωστός μας που τον εκθείαζε ήταν αριστερός. Δυστυχώς δε το ήξερα τότε για να το συζητήσουμε περαιτέρω. Ο γνωστός μας λοιπόν θέλει οπωσδήποτε να πάμε να δουμε το σπίτι του Manrique. Η είσοδος τότε ήταν 8 ευρώ. Καμία έκπληξη για Ισπανία αυτή η τιμή. Μετά απο διαπραγματεύσεις μπήκαμε με 5. Το σπίτι του δε ξέρω κατα πόσο το άλλαξαν αφού πέθανε, αλλά ήταν φοβερό. Σα να είσαι σε σκηνή του Κιούμπρικ.

upload_2018-10-1_19-54-6.png


upload_2018-10-1_19-56-35.png


upload_2018-10-1_19-58-57.png


Για τη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς το βορρά. Από εκεί θα πάρουμε το πλοίο για La Graciosa. Επίσης στο βορρά υπάρχει ένας λόφος με φοβερή θέα της La Graciosa. Τα τοπία στη διαδρομή παραμένουν εντυπωσιακά παρόλο τη γύμνια τους από πράσινο.

upload_2018-10-1_20-3-46.png


Φτάνουμε στο λόφο κι έχουμε τη La Graciosa στο πιάτο. Είχα ακούσει τόσα θετικά σχόλια που δεν έβλεπα την ώρα να πάω. Βλέποντας την εικόνα της από ψηλά δεν ήξερα τι να περιμένω.


upload_2018-10-1_20-7-37.png


Φεύγοντας απ'το Lanzarote με το πλοίο το τοπίο συνέχιζε να είναι εντυπωσιακό.

upload_2018-10-1_20-10-50.png


Επιτέλους έφτασε η ώρα της La Graciosa!
 

Señor_Nada

Member
Μηνύματα
768
Likes
3.946
Ονειρεμένο Ταξίδι
Άβυσσος
Για τη La Graciosa οσα λιγότερα ξέρεις κι όσες λιγότερες φωτογραφίες έχεις δει τόσο το καλύτερο. Γι'αυτό προτείνω σε όσους πρόκειται να πάνε να σταματήσουν το διάβασμα εδώ. Απαντάω λοιπόν ήδη στην ερώτηση του τίτλου. Έχοντας δει επίσης τη Φουέρτεβεντουρα, τα Γκραν Κανάρια και την Τενερίφη, η Λα Γκρασιόζα είναι το πιο όμορφο νησί. Το γεγονός ότι συνδυάζεται πολύ εύκολα με Λανζαρότε του δίνει ακόμα περισσότερους πόντους. Αν κάποιος θέλει να πάει στα Κανάρια νησιά για μένα το ιδανικό ταξίδι είναι 3-4 μέρες Λανζαρότε, 2 μέρες Λα Γκρασιόζα και αν γίνεται 2-3 μέρες Φουέρτεβεντούρα για να δει τις καλύτερες παραλίες στα Κανάρια, αλλά και τι διαφορά ενός νησιού που είναι για τους τουρίστες με νησί για κατοίκους που είναι το Λανζαρότε.

La Graciosa

Σ'αυτό το νησί θα πήγαινα μόνο με την τότε κοπέλα μου και η ιδέα ήταν το βραδύ να κοιμηθούμε με sleeping bag σε κάποια παραλία. Ούτε σκηνή ούτε τιποτα. Αν σας φαίνεται χαζή ιδέα να σας πω ότι είχαμε κάνει το ίδιο στην παραλία Las Americas στην Τενερίφη. Όσοι έχετε πάει καταλαβαίνετε γιατί το νόμπελ βλακείας το είχαμε κερδίσει ήδη και οτιδήποτε άλλο πλέον ήταν φυσιολογικό. Η απόσταση απο Lanzarote σε La Graciosa είναι παρα πολύ μικρή. Μου θύμισε την απόσταση για να πας από Πελοπόννησο Ελαφόνησο. Ακόμα και σ'αυτή τη μικρή διαδρομή προλαβαίνεις άνετα να ζαλιστείς. Ο ωκεανός δεν αστειεύεται. Αν είσαι λίγο αφηρημένος με τα πραγματά σου δε θα τα ξαναδεις. Η πρώτη εικόνα πλησιάζοντας στη Caleta del Sebo,το μοναδικό χωριό του νησιού, μου θυμίζει την Ελαφόνησο. Μ'αρέσει πολύ η Ελαφόνησος αλλά περίμενα κάτι διαφορετικό.

upload_2018-10-2_18-52-7.png


Και το είδα! Κάτι που θα μ'έκανε να χαζοχαίρομαι σα μικρό παιδι! Παρόλο που μου έλεγαν τα καλύτερα γι'αυτό το μέρος, δεν μου είχαν πει πολλές πληροφορίες. Τα μόνα που ήξερα είναι ότι έχει μόνο ένα χωριό κι ότι δεν υπάρχουν αμάξια, μόνο λίγα τζιπάκια που χρησιμοποιούνται σα ταξί. Όταν φτάσαμε στο νησί συνειδητοποίησα ότι όλο το χωριό είναι χτισμένο πάνω σε άμμο! Ναι όλα τα δρομάκια γύρω απ'το χωριό είναι άμμος! Δεν υπάρχει τσιμέντο πουθενά. Μπορείς να περπατάς ξυπόλιτος παντού. Ακόμα και τώρα 6 χρόνια μετά όταν βλέπω τις φωτογραφίες αμέσως σκάω ένα ηλίθιο χαμόγελο.

upload_2018-10-2_18-57-42.png


upload_2018-10-2_19-0-34.png


upload_2018-10-2_19-3-17.png


upload_2018-10-2_19-5-41.png


Ο συνδυασμός με κάκτους μπροστά από κάποια σπίτια το έκανε ακόμα πιο όμορφο.

upload_2018-10-2_19-7-45.png


Το μόνο που ειχα ψάξει πριν πάω είναι οι παραλίες. Πρώτη πρώτη έβγαινε μία η οποία ήταν μπροστα απ'το κίτρινο βουνό (Montaña Amarilla). Ο συνδυασμός χρωμάτων είναι τόσο ωραίος που ήταν σίγουρο ότι θα πηγαίναμε εκεί. Αν ήμουν ζωγράφος εκεί θα έβγαζα όλη τη μέρα.

upload_2018-10-2_19-10-26.png


Το χωριό το βράδυ έμοιαζε ακόμα περισσότερο με άγρια δύση. Μαγικό μέρος.

upload_2018-10-2_19-13-18.png


upload_2018-10-2_19-15-23.png


Το σπίτι που φαίνεται αριστερά στη γωνία με κάτι ταμπέλες είναι club. Ναι στην Ισπανία ακόμα κι ένα χωριό με 10 κατοίκους θα έχει σίγουρα club. Απ'τα πιο καλτ μέρη που έχω πάει.

upload_2018-10-2_19-17-53.png


Μέσα στο κλαμπ είχε μια αίθουσα που έπαιζε τα λάτιν χιτάκια, αλλά υπήρχε κι ένα δωμάτιο που άνοιγες την πόρτα και ήταν οι Ισπανοί Κατσάμπα που έπαιζαν τα όργανά τους. Χωρίς λόγια.

upload_2018-10-2_19-20-15.png


Όπως έγραψα στην αρχή, το σχέδιο ήταν να βρούμε μια παραλία να κοιμηθούμε το βράδυ. Η καλύτερη που είχαμε δει γι'αυτό το πλάνο ήταν η playa de las Conchas. Εκείνη την ημέρα είχα τα γεννέθλια μου. Φυσικά μιας και είμαστε στην Ισπανία είχαμε γνωρίσει εκείνο το βράδυ όσους ήταν στο νησί. Τα κεράσματα πηγαίναν κι έρχονταν κι είχαμε γίνει κομμάτια. Κατα τις 2 αποφασίζουμε να πάμε προς την παραλία. Φυσικά με τα πόδια. Αν δείτε την απόσταση στο χάρτι δε θα το πιστεύετε κι όμως το προσπαθήσαμε! Κάπου στην πορεία κι απ'τα πολλά οχτάρια καταλάβαμε ότι δε βγαίνει και είπαμε να στρώσουμε όπου βρούμε. Την επόμενη μέρα με ξύπνησε η ανατολή του ήλιου. Σηκώνομαι και συνειδητοποιώ ότι κοιμόμαστε δίπλα στο δρόμο! Ναι μεν δεν έχει αυτοκίνητα αλλά τα τζιπάκια μετακινούνται σχυνά πυκνά. Απ'την ταραχή ένιωσα για λίγα δευτερόλεπτα να μη μπορώ να αναπνεύσω. Ξυπνάω την κοπέλα μου και πάμε προς την παραλία για να ρίξουμε τουλάχιστον μια βουτιά. Αυτή η παραλία έχει το κακό ότι έχει πολλές ημέρες το χρόνο κόκκινη σημαία λόγω κύματος. Το Δεκέμβρη λένε είναι η καλύτερη περίοδος. Τότε ήταν οκ απλά είχε δυνατό αέρα και η άμμος σε μαστίγωνε. Είναι πάντως απ'τις πιο ωραίες παραλίες που έχω δει.

upload_2018-10-2_19-24-17.png


upload_2018-10-2_19-21-48.png


upload_2018-10-2_19-26-54.png


upload_2018-10-2_19-29-2.png


Ξαναγυρίσαμε στο χωριό να το χαρούμε λίγο ακόμα και το απόγευμα ξεκίνησε η επιστροφή. Και τα 2 νησιά μου άρεσαν πάρα πολύ. Σίγουρα τα ομορφότερα Κανάρια νησιά. Συνδυάζουν ωραία τοπία και παραλίες και παίρνεις μια καλή γευση απ'την καθημερινότητα (πως διασκεδάζουν, που τρώνε κλπ) των Ισπανών που για μένα είναι το highlight σε ταξίδι στην Ισπανία, αποφεύγοντας τους ουρακοτάγκους τουρίστες απο β. Ευρώπη που κατακλύζουν τα υπόλοιπα Κανάρια.
 
Μηνύματα
641
Likes
311
Επόμενο Ταξίδι
Κάπου μακριά
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λος Ρόκες
Πολύ όμορφο. Ευχαριστούμε. Ομολογώ πως δεν το είχα καν ακουστά το νησάκι παρόλο που έχω ταξιδέψει αρκετά στα κανάρια.
Δύο μήνες νωρίτερα να είχες δημοσιεύσει την ιστορία σου και θα ήταν ήδη στο φετεινό πλάνο.
 

Señor_Nada

Member
Μηνύματα
768
Likes
3.946
Ονειρεμένο Ταξίδι
Άβυσσος
Άν δε μου το είχαν πει Ισπανοί δε θα μου πήγαινε το μυαλό. Δυστυχώς δεν είχα χρόνο να παω La Gomera, Hierro και La Palma για τα οποία έχω ακούσει επίσης πολύ καλά σχόλια. Παρεξηγημένος προορισμός τα Κανάρια. Έχουν φοβερές άγριες παραλίες, πολύ ωραία τοπία, γραφικά χωρια, καλό φαγητό και φοβερές παραδοσιακές γιορτές Romerias σε Τενεριφή και Γκραν Κανάρια, ειδικά αυτή στη Tegueste της Τενερίφης είναι το κάτι άλλο (ίσως γράψω ιστορία κάποια στιγμή για αυτές). Γιορτές με ελάχιστους έως καθόλου τουρίστες. Η Τενερίφη είναι πολύ ωραίο μέρος για να ζεις.
 

Tracer

Member
Μηνύματα
57
Likes
59
Επόμενο Ταξίδι
Νορβηγία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Βολιβία Χιλή Αργεντινή
Καλησπέρα! Φοβερή περιγραφή και πολύ κατατοπιστική και χρήσιμη!
Πρόκειται να ταξιδέψω τον Ιανουάριο στο Λανθαρότε και ψάχνω πληροφορίες για τη διαμονή. Απ οτι κατάλαβα μας αρέσουν παρόμοια πράγματα. Μήπως μπορείς να μου προτείνεις κάποιο μέρος όμορφο και γραφικό αλλά και βολικό για μετακινήσεις. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
 

Señor_Nada

Member
Μηνύματα
768
Likes
3.946
Ονειρεμένο Ταξίδι
Άβυσσος
Καλησπέρα! Φοβερή περιγραφή και πολύ κατατοπιστική και χρήσιμη!
Πρόκειται να ταξιδέψω τον Ιανουάριο στο Λανθαρότε και ψάχνω πληροφορίες για τη διαμονή. Απ οτι κατάλαβα μας αρέσουν παρόμοια πράγματα. Μήπως μπορείς να μου προτείνεις κάποιο μέρος όμορφο και γραφικό αλλά και βολικό για μετακινήσεις. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Κατ'αρχήν σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Πήγα 6 χρόνια πριν και στο Λανζαρότε έκατσα μόνο ένα βράδυ γι'αυτό δεν έχει νόημα να σου προτείνω κάτι. Απλά θα σου πω το εξής. Η Arrecife είναι η πόλη του νησιού. Είναι σα να είσαι σε παραθαλάσσιο μέρος της ηπειρωτικής Ισπανίας. Αν θες νυχτερινή ζωή και να δεις κόσμο είναι μάλλον η καλύτερη επιλογή. Από άποψη ομορφιάς και τοποθεσίας η καλύτερη επιλογή είναι το χωριό Teguise. Απο εκεί είσαι κοντά στα πάντα ουσιαστικα Arrecife, Famara, Timanfaya με αυτοκίνητο είναι πολύ εύκολα. Σε όλα τα παραθαλάσσια μέρη μπορείς να βρεις ενοικιαζόμενα αν σε ενδιαφέρει να είσαι κοντά σε παραλία. Αποφύγαμε τελείως το νότιο κομμάτι του νησιού (playa Blanca) γιατί είναι γεμάτο βορειοευρωπαίους κι έχω αλλεργία!

Όπως θα κατάλαβες απ'την ιστορία μου η La Graciosa είναι άχαστο μέρος. Θα περιμένω να διαβάσω τις εντυπώσεις σου με ενδιαφέρον. Έχω απορία αν και πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα απ'οταν πήγα εγώ. Επίσης θα με ενδιέφερε να μάθω αν η αυλή paraiso de los recuerdos είναι ακόμα εκει κι αν έχει εμπλουτιστεί με νέα έργα τέχνης. Είναι ακριβώς έξω απ'το Teguise αν θυμάμαι καλά.

Καλά να περάσεις!
 

Tracer

Member
Μηνύματα
57
Likes
59
Επόμενο Ταξίδι
Νορβηγία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Βολιβία Χιλή Αργεντινή
Κατ'αρχήν σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Πήγα 6 χρόνια πριν και στο Λανζαρότε έκατσα μόνο ένα βράδυ γι'αυτό δεν έχει νόημα να σου προτείνω κάτι. Απλά θα σου πω το εξής. Η Arrecife είναι η πόλη του νησιού. Είναι σα να είσαι σε παραθαλάσσιο μέρος της ηπειρωτικής Ισπανίας. Αν θες νυχτερινή ζωή και να δεις κόσμο είναι μάλλον η καλύτερη επιλογή. Από άποψη ομορφιάς και τοποθεσίας η καλύτερη επιλογή είναι το χωριό Teguise. Απο εκεί είσαι κοντά στα πάντα ουσιαστικα Arrecife, Famara, Timanfaya με αυτοκίνητο είναι πολύ εύκολα. Σε όλα τα παραθαλάσσια μέρη μπορείς να βρεις ενοικιαζόμενα αν σε ενδιαφέρει να είσαι κοντά σε παραλία. Αποφύγαμε τελείως το νότιο κομμάτι του νησιού (playa Blanca) γιατί είναι γεμάτο βορειοευρωπαίους κι έχω αλλεργία!

Όπως θα κατάλαβες απ'την ιστορία μου η La Graciosa είναι άχαστο μέρος. Θα περιμένω να διαβάσω τις εντυπώσεις σου με ενδιαφέρον. Έχω απορία αν και πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα απ'οταν πήγα εγώ. Επίσης θα με ενδιέφερε να μάθω αν η αυλή paraiso de los recuerdos είναι ακόμα εκει κι αν έχει εμπλουτιστεί με νέα έργα τέχνης. Είναι ακριβώς έξω απ'το Teguise αν θυμάμαι καλά.

Καλά να περάσεις!
Σ' ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση. Κλίνω προς teguise. Θα σου πω μόλις επιστρέψω για paraiso de los recuerdos. Η περιγραφή σου με "έψησε" να κλείσω το ταξίδι! Καλά ταξίδια να έχουμε.
 

Señor_Nada

Member
Μηνύματα
768
Likes
3.946
Ονειρεμένο Ταξίδι
Άβυσσος
Σ' ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση. Κλίνω προς teguise. Θα σου πω μόλις επιστρέψω για paraiso de los recuerdos. Η περιγραφή σου με "έψησε" να κλείσω το ταξίδι! Καλά ταξίδια να έχουμε.

Θα πας και La Graciosa ε;
 

Tracer

Member
Μηνύματα
57
Likes
59
Επόμενο Ταξίδι
Νορβηγία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Βολιβία Χιλή Αργεντινή
Με προκαλεί! 5 μέρες θα είμαστε εκεί οπότε προλαβαίνω άνετα!
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
31.868
Μηνύματα
786.283
Μέλη
36.426
Νεότερο μέλος
ToTheMoonAndBack

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom