ΗΠΑ los angeles

Jane8

Member
Μηνύματα
49
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Mετανάστευση
Καλησπέρα!
Να σου πω εγώ την εμπειρία μου και τι είδα σε Λος Άντζελες, Σαν Φρανσίσκο, Σαν Ντιέγκο σε περίπτωση που σε βοηθήσει έστω και λίγο.

Πρώτον, στο Άναχειμ υπάρχει η μια και μοναδική Disneyland που ήμουν επιφυλακτική πριν πάω (του τύπου: θα είναι μόνο για παιδάκια, κάστρα και άλλα τέτοια χαζά), ΑΛΛΑ είναι μοναδική εμπειρία και νομίζω αξίζει να πας έστω και μια φορά στη ζωή σου.

Universal Studios: Δεν ξετρελάθηκα, βρήκα την Ντίσνεϋλαντ πολύ καλύτερη. Η βόλτα με το τραινάκι και η ξενάγηση στα σκηνικά που έχουν γυριστεί οι ταινίες είναι οκ, αλλά γενικώς, δεν πέταξα από τη χαρά μου.

Los Angeles Zoo: Αρκετά μεγάλος, προσεγμένος. Αν σ' αρέσουν οι ζωολογικοί κήποι.

Griffith Observatory: To βρήκα πανέμορφο ως κτίριο, πολύ επιβλητικό. Αν θυμάμαι καλά, είναι ανοιχτό για το κοινό--δεν θυμάμαι να πληρώσαμε κάτι. Έχει όμορφη θέα, ενώ ευδιάκριτο είναι το ''Hollywood sign''. Επίσης, έχει και το διάσημο εκρεμμές του Φουκώ και διάφορα άλλα εκθέματα.

Huntington Library: Βρίσκεται στην περιοχή San Marino, περίπου μισή ώρα έξω απο το Λος Άντζελες. Πήγαμε στους Βοτανικούς κήπους και ήταν όμορφα.

Walk of Fame, Hollywood: Προσωπικά, ήταν η περιοχή που μ' άρεσε λιγότερο. Πολύς κόσμος καθ' ότι είναι άκρως τουριστική περιοχή, πολλή φασαρία. Εκεί υπάρχει επίσης και το Chinese Theater και το Kodak Theater ( είδαμε μια παράσταση του Cirque du Soleil η οποία ήταν εκπληκτική). Μια γρήγορα βόλτα είναι αρκετή νομίζω.

San Francisco

Εμείς μείναμε μόνο μια μέρα και είδαμε τα πολύ βασικά, όπως: Golden Gate Bridge (περπάτημα και θέα).
Lombard Street, Ghirardelli Square, Fishermans' Wharf (παραθαλάσσιος περίπατος γεμάτος με μαγαζιά και φαγάδικα).
Γενικά το κέντρο του είναι ''πηγμένο'' και με κίνηση, αλλά με έναν τρόπο που το κάνει όμορφο.

Aλλά φυσικά υπάρχουν πολλά αξιοθέατα ακόμη που δεν προλάβαμε να δούμε, όπως το Αλκατράζ, διάφορα πάρκα, βόλτα με τα λεωφορειάκια που μοιάζουν με τα δικά μας δικά μας τρόλεϋ και λοιπά.

San Diego

Αράξαμε όλη την ημέρα στην παραλία La Jolla, τεράστια και γεμάτη κύμματα. Βούτηξα μέχρι το γόνατο στον Ειρηνικό. 'nuff said.

Αυτά από εμένα και ελπίζω να βοήθησαν έστω και λίγο.:xmas_smile:
 

taver

Member
Μηνύματα
12.487
Likes
28.956
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Οποιος ξεκιναει τα ταξιδια δυσκολα σταματαει...
παρ'ολες τις οικονομικες δυσκολιες σκεφτομαι να παρω την μητερα μου και να παμε στην μακρινη Αμερικα να επισκεφθουμε την φαμιλια που εχει μεταναστευσει στην Καλλιφορνια και συγκεκριμενα στο Αναχειμ για περιπου 2 εβδομαδες μεσα-τελη Απριλιου
θα μας φιλοξενουν οποτε θα εχω βαση την συγκεκριμενη περιοχη
τι προτεινετε ως μερη για να επισκφθουμε?
σιγουρα καποια περιοχη για ψωνια.... το Λος Αντζελες ειναι καλα? γιατι απο αξιοθεατα αυτα που διαβασα δεν με ξετρελαναν ιδιαιτερα.
2 μερες σαν Φρανσισκο και δυο μερες Σαν Ντιεγκο ειναι οκ?
οποιαδηποτε προταση ευπροσδεκτη, εαν και νωρις ακομα καλυτερα ειναι να εχω ηδη φτιαξει ενα πλανο και να κανω κρατηση σε ξενοδοχεια σε καποιες περιοχες που θα διανυκτερευσουμε.
Ευχαριστω!:xmas_smile:
LA: Απο αξιοθέατα, (σχεδόν) μηδέν εις το πηλίκον... Μια μέρα υπόθεση. Το ωραίο στο LA, από τη στιγμή που έχεις χρόνο, είναι οι εκδηλώσεις του, η ζωή του, εστιατόρια, θέατρα, nightlife κλπ.

SF: Όχι, 2 μέρες δε φτάνουν. Δώσε τουλάχιστον 3, καλύτερα 4 ημέρες για τα βασικά.

Με βάση το LA, μπορείς να οργανώσεις και αρκετές "κοντινές" εκδρομές 1-2 ημερών. Μπορείς είτε να γυρίσεις τις παραλίες (ο καιρός στα τέλη Απρίλη είναι ήδη αρκετά ζεστός) - είτε τις κοσμικές (Santa Barbara, Malibu, Santa Monica) είτε τις μεγαλειώδεις παραλίες του Orange County.
Επίσης, μπορείς να γυρίσεις τα μοναδικής ομορφιάς εθνικά πάρκα της California (Mojave, Joshua Tree, Death Valley) ή ακόμα και να ακολουθήσεις τα πλήθη ως το Las Vegas...

Δεν είναι ανάγκη να τα χωρέσεις όλα σε 2 βδομάδες. Δε θα ξανα-επισκευθείς τη φαμίλια που μετανάστευσε?
 

Natalie_

Member
Μηνύματα
32
Likes
26
Δε νομίζω να νοικιάζουν διαμέρισμα σε τουρίστες. Μια πιο οικονομική λύση αντί για ξενοδοχείο είναι το airbnb.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.193
Μηνύματα
883.498
Μέλη
38.898
Νεότερο μέλος
χρυσανθη

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom