Κίνα Made in china

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
κοίτα τώρα..
παρτο απο την αρχή..
σιγα σιγα ..
να καταλάβομε τι μας γίνεται..
άνοιξες και κείνο το "μου την δίνει" και μπερδεύομαι..
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.302
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
εσένα Ρενάτα ειδικά, σου έχω μια πληροφορία για Κίνα που θα σε εξαγριώσει. Εν καιρώ....
Η φανουρόπιτα πέτυχε, ο σκύλος της οικίας την κατευχαριστήθηκε.

το μήνυμα αυτό στάλθηκε απο μια σιδερώστρα
 

manelaki

Member
Μηνύματα
1.282
Likes
392
Ο θεος εβαλε το χερι του και γυρισατε ορθιοι δηλαδη.... :)
Κι ενα τσεκ απ ομως δε θα'ταν ασχημη ιδεα....
 

onar

Member
Μηνύματα
49
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
υπο αναζήτηση...
Ταξίδι-Όνειρο
εκπληρώθηκε πάμε για άλλα
εσένα Ρενάτα ειδικά, σου έχω μια πληροφορία για Κίνα που θα σε εξαγριώσει. Εν καιρώ....
Η φανουρόπιτα πέτυχε, ο σκύλος της οικίας την κατευχαριστήθηκε.

το μήνυμα αυτό στάλθηκε απο μια σιδερώστρα
άστα αυτά κυρά μου!:mad: σίδερα και ιστορίες....πιάσε το μπρίκι για καφέ και ξεκίνα να τα μολογάς όλα, που μας έχεις πετάξει το τυράκι μπροστά στη μύτη μας και περιμένουμε όλοι να φάμε μπουκιά..... εμπρος.... κουνήσου.....άντε ακόμα;;;; γράψε καμια λέξη παραπάνω επιτέλους:bleh:
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
εσένα Ρενάτα ειδικά, σου έχω μια πληροφορία για Κίνα που θα σε εξαγριώσει. Εν καιρώ....
Η φανουρόπιτα πέτυχε, ο σκύλος της οικίας την κατευχαριστήθηκε.

το μήνυμα αυτό στάλθηκε απο μια σιδερώστρα
:shock: θα σου την πρωτοπώ εγώ...
τρώνε ασύστολα τα σκυλιά..
στην πλατεία Τιεναμέν δεν έφαγα τίποτα γιατί το σουβλακοπανηγύρι που γίνεται εκέι οληνυχτίς δεν ήξερες τι σου ξημέρωνε..
έτρωγα μόνο νούντλς για να ξέρω τι μου γίνεται..:cool:
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Κάτι μου διαφεύγει....
Στην Κίνα τρώνε σκυλιά τα οποία καταρχήν έχουν φάει φανουρόπιτα;
Και αυτό βοηθάει στο να βρίσκονται οι απωλεσθέντες σύζυγοι;
Άη Φανούρη μου, τι άλλο θα ακούσουμε!:D
ΥΓ Dim Kyr μην κάνεις τσεκ απ. Τα αποτελέσματα είναι βέβαιον οτι δε θα σε συμφέρουν!
 

astral

Member
Μηνύματα
776
Likes
139
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Αργεντινή
Βρε, βρε, βρε...γυρίιιιισατεεεε??? Ε μπράβο σας λοιπόν!
Και τώρα που γυρίσατε και αρχίσατε πάλι να γράφετε, για πείτε μου σας πΕρΙκαλώ....ΑΥΤΗΝ τουλάχιστον την ιστορία θα την τελειώσετε ή μπααα...?? :mad:

(α ρε ταλαίπωρε Γκιούλι, τι θα τράβηξες πάλι... :bleh:)
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.302
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Είμαι κατάπτυστη. Το ομολογώ. Ανοιγω θέματα, τα αφήνω στην μέση, δεν απαντώ σε σχόλια, κλπ κλπ...
Να πω τώρα ότι θα επανορθώσω? Δεν θα το κάνω μάλλον. Συγχωρέστε με.
Πάντως ένα σχόλιο θα το δώσω για να σώσω τα προσχήματα. Αόριστα.

Η Κίνα γενικά μας νίκησε. Μας κατέκτησε. Μας ισοπέδωσε. Μας έδωσε να φάμε την δυτική κουλτούρα αμάσητη και τον "πολιτισμό" μας, μας τον έκανε κομμάτια. Μας έδειξε ποιός είναι το αφεντικό και ποιός τελικά κάνει κουμάντο. Εσβησε με μια μονοκοντυλιά τις ουτοπίες μας χωρίς καν να προσπαθήσει. Καταβρόχθισε τις ψευδαισθήσεις μας με μιά μόλις μπουκιά. Εφτυσε με χαιρεκακία τα δεδομένα για εμάς και δάγκωσε με ηδονή βρυκόλακα τα status μας και τα "ουκ ανευ". Σάρκασε τον τρόπο ζωής και τις δυτικές φιλοδοξίες , αλλά ταυτόχρονα, κάγχαζε ειρωνικά στο άκουσμα του Ηγέτη Μάο. Κατέστρεψε και μακέλεψε με ένα της απλό νεύμα, αντιλήψεις ριζωμένες χρόνια. Πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων αφού πρώτα χλεύασε την "δηθεν" αξιοπρέπεια και σοβαροφάνεια. Η Κίνα φάνηκε βίαιη, άπαρτη, στριφνή σαν γεροντοκόρη, σαδίστρια, ιδιότροπη, ασύστολη, εγωίστρια, κακιά, εκδικητική, ξεδιάντροπη, παμπόνηρη, μεγαλομανής, σκληρή, αποτρόπαιη, απολίτιστη, βάρβαρη, εκδιδόμενη σαν πόρνη της Τρούμπας, αδηφάγα, αλλοπαρμένη, άκαμπτη, ξεροκέφαλη, παράξενη, και αλλόκοτη στα όρια της σχιζοφρένειας.
Αλλά και σαν κλασσικός ασθενής πάσχων απο διπλή προσωπικότητα, υπήρξαν στιγμές που μας φέρθηκε με άκρατη τιμιότητα, συγκατάβαση, ευσπλαχνία , καλοσύνη, και έδειξε σεβασμό στην διαφορετικότητά μας, αν και ακόμα και τότε δεν ξέχναγε το κακό του χαρακτήρα της και προσπαθούσε με πονηριά μάγισσας και σαγήνη σειρήνας, να σε κάνει να λοξοδρομήσεις.
Ηταν άνισος αγώνας σαν αυτόν του Δαβίδ και του Γολιάθ αλλά με νικητή αυτήν την φορά αναμενόμενα και χωρίς ανατροπές, τον Γολιάθ. Και αν μη τι άλλο, ο κεφαλικός φόρος που πληρώσαμε, ήταν δυσβάσταχτος. Και το χειρότερο όλων, ή έστω περίεργο και αντιφατικό, είναι ότι όταν φτάναμε στο ταμείο, πληρώναμε με χαρά παιδιού, ευγνωμοσύνη ζητιάνου και ανακούφιση ναρκωμανή, χωρίς ούτε ένα παράπονο, ούτε μια βαρυγκόμια. Καμμία διαμαρτυρία δεν βγήκε ποτέ απο το στόμα μας, ούτε μια φορά και με ευχαρίστηση ψυχής αφήναμε και φιλοδώρημα το οποίο μας το πέταγε βίαια στα μούτρα και στριγγλίζοντας σαν μέγαιρα μας έλεγε ότι δεν έχει αναγκη τίποτε που προέρχεται απο εμάς τους μιασμένους. Τότε σκύβαμε με υποτέλεια και γονατιστοί το μαζευαμε απο το πάτωμα ενώ ψελλίζαμε ντροπιασμένοι με ακυρωμένο το αίσθημα της αξιοπρέπειας ένα συγγνώμη. Η Κίνα μόνο μπορεί να το κάνει αυτό. Να φέρει στην επιφάνεια τον μαζοχισμό που κρύβεις μέσα σου και να δείξει χωρίς ωραιοποιήσεις και ψεύτικες φιλοφρονήσεις τι ακριβώς είσαι ή -ακόμη καλύτερα- τι θα έπρεπε να είσαι. Αρκεί να κάνεις τις σωστές επιλογές. Γιατί πολύ απλά -και εδώ κρύβεται η ουσία- η Κίνα δεν θέλει τουρίστες . Δεν θέλει να δεις το βόρειο κομμάτι του σινικού τείχους αλλά το νότιο. Δεν θέλει να δεις τον πήλινο στρατό αλλά τους κατοίκους της. δεν θέλει να φας σε εστιατόριο με δυτική κουζίνα της Σαγκάης αλλά στον πάγκο της. δεν θέλει να πας στο τουριστικό Ping Yao, ουτε στην Σιαν. Θέλει να αφήσεις ανέσεις και να πας στα χωριουδάκια της στο Νότο. Αμα δεν τα κάνεις αυτά, πληγώνεται. Εκδικείται και σου δείχνει ένα πρόσωπο τουριστικό που σε αποδιώχνει. Θέλει υποτελείς. Θέλει σκλάβους. Θέλει υποταγμένους. Θέλει σκυμμένα κεφάλια. Θέλει προσκυνημένους. Θελει δουλοπρέπεια, με μια δόση πονηριάς του στυλ θα κοιτάξω κρυφά τον αφέντη απο την κλειδαρότρυπα όταν κοιμάται. Θέλει, δούλους ντυμένους στα μωβ, μη ενσωματωμένους σε κοπάδια, και πρόθυμους να τους βασανίσει. Μόνο τότε θα σου ξεγυμνώσει την σάρκα της αλλά και τα δόντια της. Και θα αποζητάς σαν εθισμένος το δάγκωμά της. Θα σέρνεσαι πεινασμένος και καμμένος απο τον πυρετό της λαχτάρας σαν σκουλίκι στο πάτωμα και θα την ικετεύεις για μια μικρή αφαίμαξη, ένα απλό κρυφοκοίταγμα πίσω απο την κουρτίνα σαν ημίτρελος μπανιστιρτζής. Και σαν το παλιό ανέκδοτο που παρακαλά ο μαζοχιστής τον σαδιστή να τον βασανίσει και αυτός του απαντά όχι, θα ιδρώνεις, θα αρρωσταίνεις και στο τέλος θα αντιλαμβάνεσαι ότι η δουλειά σου έγινε. Απλά. εσύ δεν το πήρες χαμπάρι. Η Κίνα μισεί τους ενσωματωμένους και λατρεύει τους ανεξάρτητους. Αρκεί να σκύβουν το κεφάλι και να ξέρουν να ανέχονται και κυρίως να μην την κρίνουν. Η κριτική δεν της αρέσει. Είναι εγωίστρια. Σε κάποια στιγμή -δεν θέλει να χρωστάει- θα σε αποζημιώσει για τις θυσίες σου.
Ο τίτλος που θα μπορούσα να δώσω στην -μη τουριστική- αυτή ιστορία θα ήταν "Οταν μας νίκησε η Κίνα", αλλά για λόγους καθαρά εγωιστικούς δεν το κάνω. Η παραδοχή ήττας, προυποθέτει σθένος ψυχής που δεν έχω, αν και η χώρα προσπάθησε με νύχια και με δόντια να μου το εμφυσύσει αλλά δεν τα κατάφερε χτυπώντας πάνω στην Ελληνική ρίζα. Κίνα. Η χώρα που αγαπάς να μισείς.

Ξεκινώ την ιστορία (δεν ξέρω πότε όμως)
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.504
Likes
8.031
Καλά εντάξει... ταλέντο... :clap: Ανυπομονώ να αρχίσεις την ιστορία!!!
Η Ινδία μπροστά στην Κίνα είναι παιχνιδάκι δηλαδή??? :roll:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
884.051
Μέλη
38.909
Νεότερο μέλος
LEANDROS GOUMENOS

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom