Νορβηγία Norway in a nutshell, έκδοση DIY

adiaforos

Member
Συγγραφέας
Αν έχετε κάποιες άλλες προτάσεις θα ήμουν ευγνώμων! Το μόνο μας θέμα είναι ότι η πτήση επιστροφής μας είναι από Alesund
Δεν ξέρω το στιλ των διακοπών σας, αλλά όπως γράφτηκε, το Γκεϊράνγκερ είναι ένα πολύ μικρό χωριό, που δεν έχει νόημα να ξοδέψεις τρεις ημέρες. Εξέτασε την πιθανότητα να νοικιάσεις αυτοκίνητο. Επίσης, αν δεν συμπίπτει με Σαββατοκύριακο που εξαφανίζονται τα περισσότερα δρομολόγια λεωφορείων και δεν έχετε πρόβλημα να αλλάζετε διαμονή κάθε μέρα, θα επέλεγα τη διαδρομή Γκεϊράνγκερ - Όνταλσνες (Åndalsnes), από εκεί Dombås με το γραφικό Rauma Railway, και ανάλογα τα δρομολόγια Κρίστιανσουντ (εκεί η μία διανυκτέρευση) - Ατλαντική Οδός - Μόλντε - Όλεσουντ. Επίσης, δες και τη διαδρομή στο Trollstigen, πέρυσι που ήμουν στην περιοχή ήταν κλειστό, αλλά επρόκειτο να ανοίξει αργότερα το καλοκαίρι. Υπόψη ότι το πρόγραμμα θα πρέπει να είναι χειρουργικό, αν χάσεις κάποιο λεωφορείο συνήθως δεν υπάρχει εναλλακτική μετακίνησης.

Last edited:

perixvra

Member
Αφηγητής
Επόμενο Ταξίδι
.....
Δεν ξέρω το στιλ των διακοπών σας, αλλά όπως γράφτηκε, το Γκεϊράνγκερ είναι ένα πολύ μικρό χωριό, που δεν έχει νόημα να ξοδέψεις τρεις ημέρες. Εξέτασε την πιθανότητα να νοικιάσεις αυτοκίνητο. Επίσης, αν δεν συμπίπτει με Σαββατοκύριακο που εξαφανίζονται τα περισσότερα δρομολόγια λεωφορείων και δεν έχετε πρόβλημα να αλλάζετε διαμονή κάθε μέρα, θα επέλεγα τη διαδρομή Γκεϊράνγκερ - Όνταλσνες (Åndalsnes), από εκεί Dombås με το γραφικό Rauma Railway, και ανάλογα τα δρομολόγια Κρίστιανσουντ (εκεί η μία διανυκτέρευση) - Ατλαντική Οδός - Μόλντε - Όλεσουντ. Επίσης, δες και τη διαδρομή στο Trollstigen, πέρυσι που ήμουν στην περιοχή ήταν κλειστό, αλλά επρόκειτο να ανοίξει αργότερα το καλοκαίρι. Υπόψη ότι το πρόγραμμα θα πρέπει να είναι χειρουργικό, αν χάσεις κάποιο λεωφορείο συνήθως δεν υπάρχει εναλλακτική μετακίνησης.
Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις θα τις ψάξω! Βασικά το μόνο μας κόλλημα είναι ότι η επιστροφή μας είναι απ το αεροδρόμιο της Alesund οπότε πρέπει να κινηθούμε εκεί κοντά για να μην έχουμε καμία δυσάρεστη έκπληξη. Την ενοικίαση αυτοκινήτου την έχουμε αποκλείσει και αυτό δυσκολεύει όντως τα πράγματα…

perixvra

Member
Αφηγητής
Επόμενο Ταξίδι
.....
Γεια σας και πάλι…επανέρχομαι μιας και πλησιάζει ο καιρός σιγά σιγά για να ρωτήσω όσον αφορά τα εισιτήρια από Οσλο για Flam με τρένο. Μπαίνω στην επισημη σελίδα vy και μου έχει την εξής επιλογή (φωτο) αλλά πολύ φοβαμαι ο,τι δεν είναι αυτή με το Flamsbana. Έχει κάποιος αναλογη εμπειρία να με κατατοπίσει;

Attachments

evaT

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Κάθε φορά, το επόμενο
Στο Myrdal αλλάζετε τρένο και μπαίνετε στο Flamsbana ως το Flam. Δεν θυμάμαι πως τα είχα κλείσει, όμως το καταλαβαίνεις από την τιμή!

perixvra

Member
Αφηγητής
Επόμενο Ταξίδι
.....
Στο Myrdal αλλάζετε τρένο και μπαίνετε στο Flamsbana ως το Flam. Δεν θυμάμαι πως τα είχα κλείσει, όμως το καταλαβαίνεις από την τιμή!
Οντως έτσι μου το εμφανίζει αλλά δεν είναι ξεκάθαρο αν το τρένο από Mydral για Flam είναι το Flamsabana. R45 δίνει στο σύστημα….τι τιμή δηλαδή να περιμενω για να μπορώ να συγκρίνω;

evaT

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Κάθε φορά, το επόμενο
Οντως έτσι μου το εμφανίζει αλλά δεν είναι ξεκάθαρο αν το τρένο από Mydral για Flam είναι το Flamsabana. R45 δίνει στο σύστημα….τι τιμή δηλαδή να περιμενω για να μπορώ να συγκρίνω;
Αυτό είναι. Νομίζω από Myrdal μόνο το Flamsbana κάνει διαδρομές. Πρόπερσι που πήγα εγώ είχε 40 € μόνο αυτή η μικρή διαδρομή. Δες αν θέλεις και την ιστορία μου.

Dr Snoopy

Member
Αφηγητής
Ταξίδι-Όνειρο
Ν.Ζηλανδία
Οπως είπε και η @evaT δεν υπάρχει άλλο τραίνο από το Myrdal για το Flam.Το R45 είναι αυτό που θέλεις,η γραμμή έχει και την ονομασία Flamsbana με ένα τετραψήφιο νούμερο.Η τιμή έχει ανεβεί από τότε που πήγε η @evaT και να ξέρεις ότι τα μεσημεριανά δρομολόγια είναι από τα πιο ακριβά.Υπάρχουν ειδικές τιμές για τα πολύ πολύ πρωινά ή απογευματινά δρομολόγια (Early Bird/Evening Campaign),με έκπτωση που μπορεί να φτάσει και το 30%. Πότε θα είσαι εκεί? Η περίοδος από Απρίλιο έως Οκτώβριο είναι η υψηλή περίοδος και το εισιτήριο για ένα μεσημεριανό δρομολόγιο κοστίζει περίπου 55 ευρώ η απλή διαδρομή και 85 με επιστροφή.

Last edited:

Billouk

Member
Συγγραφέας
Αυτή τη περίοδο παίζεται στο Netflix η σειρά "Detective Hole" του Jo Nesbo, βασισμένο στη νουβέλα του "Το αστέρι του διαβόλου"! Δεν την έχω ολοκληρώσει ακόμα αλλά θυμήθηκα ότι το ταξίδι μου στην Νορβηγία ξεκίνησε από τα εκπληκτικά πλάνα της ταινίας "Χιονάνθρωπος ⛄ ". Έχει ωραία πλάνα από Όσλο, κυρίως νυχτερινά.

perixvra

Member
Αφηγητής
Επόμενο Ταξίδι
.....
Οπως είπε και η @evaT δεν υπάρχει άλλο τραίνο από το Myrdal για το Flam.Το R45 είναι αυτό που θέλεις,η γραμμή έχει και την ονομασία Flamsbana με ένα τετραψήφιο νούμερο.Η τιμή έχει ανεβεί από τότε που πήγε η @evaT και να ξέρεις ότι τα μεσημεριανά δρομολόγια είναι από τα πιο ακριβά.Υπάρχουν ειδικές τιμές για τα πολύ πολύ πρωινά ή απογευματινά δρομολόγια (Early Bird/Evening Campaign),με έκπτωση που μπορεί να φτάσει και το 30%. Πότε θα είσαι εκεί? Η περίοδος από Απρίλιο έως Οκτώβριο είναι η υψηλή περίοδος και το εισιτήριο για ένα μεσημεριανό δρομολόγιο κοστίζει περίπου 55 ευρώ η απλή διαδρομή και 85 με επιστροφή.
Στις 20 Αυγούστου θέλουμε να ξεκινήσουμε από Οσλο για Φλομ γιατί έχουμε κλείσει διανυκτερεύση εκεί. Να κλείσω δηλαδή αυτό που βρήκα; Πότε βγαίνουν οι προσφορές στις οποίες αναφέρεσαι;

Dr Snoopy

Member
Αφηγητής
Ταξίδι-Όνειρο
Ν.Ζηλανδία
Εκπτωση 30% δικαιούνται οι κάτοχοι Interrail/Eurail Pass,τα παιδιά 6-17 ετών έχουν έκπτωση 50%,οι εκπτώσεις αφορούν το τρένο από Oslo, όχι το κομμάτι Myrdal-Flam.Τα φθηνότερα εισιτήρια είναι τα εισιτήρια "Minipris"
Επειδή ο Αύγουστος είναι μήνας αιχμής καλό είναι να κλείσετε τα εισιτήρια σας έγκαιρα.Είδα επίσης ότι στις 20 Αυγούστου φτάνει στο Flam κρουαζιερόπλοιο στις 06.30 και φεύγει στις 18.00.Είναι λοιπόν πολύ πιθανό να υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το Flamsbana από τους επιβάτες του.Το καλύτερο είναι να κλείσετε το ενιαίο εισιτήριο Oslo-Flam απευθείας από το vy.no,έτσι εξασφαλίζετε τη μετεπιβίβαση στην περίπτωση που το τρένο από το Όσλο καθυστερήσει γιατί τότε η Vy είναι υπεύθυνη να σας προωθήσει στο επόμενο διαθέσιμο τρένο για το Flam.Αυτό δεν είναι συνηθισμένο βέβαια γιατί το Flamsbana πάντα περιμένει λίγο την άφιξη των τρένων από το Oslo.
Να ξέρετε ότι δεν υπάρχουν αριθμημένες θέσεις στο Flamsbana,οι θέσεις καταλαμβάνονται με την σειρά προτεραιότητας κατά την επιβίβαση. Στο τρένο από το Όσλο προς τη Myrdal προσπαθήστε να καθίσετε στην αριστερή πλευρά του βαγονιού για να έχετε την καλύτερη θέα προς τα βουνά και τις λίμνες,το ίδιο και στο Flamsbana.

perixvra

Member
Αφηγητής
Επόμενο Ταξίδι
.....
Εκπτωση 30% δικαιούνται οι κάτοχοι Interrail/Eurail Pass,τα παιδιά 6-17 ετών έχουν έκπτωση 50%,οι εκπτώσεις αφορούν το τρένο από Oslo, όχι το κομμάτι Myrdal-Flam.Τα φθηνότερα εισιτήρια είναι τα εισιτήρια "Minipris"
Επειδή ο Αύγουστος είναι μήνας αιχμής καλό είναι να κλείσετε τα εισιτήρια σας έγκαιρα.Είδα επίσης ότι στις 20 Αυγούστου φτάνει στο Flam κρουαζιερόπλοιο στις 06.30 και φεύγει στις 18.00.Είναι λοιπόν πολύ πιθανό να υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το Flamsbana από τους επιβάτες του.Το καλύτερο είναι να κλείσετε το ενιαίο εισιτήριο Oslo-Flam απευθείας από το vy.no,έτσι εξασφαλίζετε τη μετεπιβίβαση στην περίπτωση που το τρένο από το Όσλο καθυστερήσει γιατί τότε η Vy είναι υπεύθυνη να σας προωθήσει στο επόμενο διαθέσιμο τρένο για το Flam.Αυτό δεν είναι συνηθισμένο βέβαια γιατί το Flamsbana πάντα περιμένει λίγο την άφιξη των τρένων από το Oslo.
Να ξέρετε ότι δεν υπάρχουν αριθμημένες θέσεις στο Flamsbana,οι θέσεις καταλαμβάνονται με την σειρά προτεραιότητας κατά την επιβίβαση. Στο τρένο από το Όσλο προς τη Myrdal προσπαθήστε να καθίσετε στην αριστερή πλευρά του βαγονιού για να έχετε την καλύτερη θέα προς τα βουνά και τις λίμνες,το ίδιο και στο Flamsbana.
αχ πρόλαβα και έκλεισα τα εισιτήρια και δυστυχώς έχουμε θέσεις στο παράθυρο από την δεξιά πλευρά του βαγονιού. Τι κρίμα…τώρα δεν νομίζω να γίνεται αλλαγή σωστά;

perixvra

Member
Αφηγητής
Επόμενο Ταξίδι
.....
flex είναι το εισιτήριο μας και οι θέσεις μας είναι στο βαγονι 5, θέσεις 232, 233 και 237

edit καταφερα και τις άλλαξα! χίλια ευχαριστω για την πρόταση!

έκανα μια χαζομάρα κατά την έκδοση των εισιτηρίων του expressboot από Flam για Bergen και αντί να βάλω παιδί 8 ετών έβαλα την προηγούμενη κατηγορία 0-6 που είναι και δωρεάν. Τους έστειλα εμαιλ γιατί δεν υπάρχει online chat και μου απαντησε το αυτόματο μήνυμα όταν θα επικοινωνήσουν από Δευτέρα έως Παρασκευή. Παίζει να φάω πρόστιμο η να μου ζητήσουν να βγαλω καινούργια εισιτήρια και να χάσω τα χρήματα από τα παλιά;. Επίσης παρατήρησα ότι αν έκανα εξαρχηΣ σωστά την εκδοση το παιδί θα είχε έκπτωση 444ΝΟΚ.

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.122
Μέλη
40.113
Νεότερο μέλος
Γιώργος.κ

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα