Γαλλία Ισπανία Ιταλία Μονακό Road trip Μιλάνο-Νότια Γαλλία-Βαρκελώνη

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ονειρεμένο Ταξίδι
νότια αφρική
Το φαγητό ήταν καλό από εμφάνιση αλλά στη γεύση μέτριο.
 

Attachments

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ονειρεμένο Ταξίδι
νότια αφρική
Παρ'όλ'αυτά το εστιατόριο είχε μια γοητεία.
 

Attachments

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ονειρεμένο Ταξίδι
νότια αφρική
Ευτυχώς τα γλυκά έσωσαν κάπως την κατάσταση!
 

Attachments

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ονειρεμένο Ταξίδι
νότια αφρική
Aρτιστίκ διάθεση στο Saint-Paul de Vence

Σάββατο πρωί αναχωρούμε από την Avignon. Mας περιμένουν πολλά χιλιόμετρα...Ο καιρός είναι βροχερός και μελαγχολικός...Όπως και η διάθεσή μας καθώς βρισκόμαστε στην προτελευταία μέρα του ταξιδιού. Μετά από λίγες ώρες, χωρίς ευτυχώς να συναντήσουμε πουθενά κίνηση φτάνουμε στο San Remo, μια συμπαθητική πόλη της ιταλικής ριβιέρας στα σύνορα σχεδόν με τη Γαλλία. Εκεί αποχωριζόμαστε τους φίλους μας καθώς τα παιδιά θα είχαν μια τελευταία διανυκτέρευση στο Finale Ligure και την Κυριακή θα πέταγαν για Σουηδία. Εμείς έχοντας ένα ελαφρώς μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο, είχαμε αποφασίσει να περάσουμε τις 2 τελευταίες μέρες ακολουθώντας ένα ρομαντικό μοτίβο! Στο San Remo, λοιπόν, παραλαμβάνουμε ένα γκαζιάρικο Fiat Bravo από τα γραφεία της Avis και επιστρέφουμε Γαλλία! :)
Για καλή μας τύχη ο καιρός βελτιώνεται, ο ήλιος μας χαμογελά και τα ιταλικά τραγουδάκια στο ράδιο μας ανεβάζουν τη διάθεση. Αποφασίζουμε να ακολουθήσουμε την επαρχιακή διαδρομή έως τις Κάννες, η οποία έχει 2 θετικά. Πρώτον αποφεύγεις τα διόδια και δεύτερον (φυσικά σημαντικοτέρο!) απολαμβάνεις υπέροχες εικόνες. Έτσι λοιπόν, ουσιαστικά διασχίζουμε το San Remo, τη Ventimiglia και τη Menton (την πανέμορφη γαλλική πόλη) και στη συνέχεια ανεβαίνουμε υψομετρικά και μπορούμε να απολαύσαμε μια διαδρομή καταπληκτικής ομορφιάς έως τη Νίκαια. Η θέα από τον φιδογυριστό δρόμο στη Μεσόγειο κόβει την ανάσα! Και οι παραθαλάσσιες πόλεις της γαλλικής ριβιέρας ξεχωρίζουν σαν μαργαριτάρια σε πολύχρωμο βυθό. Μαγεμένοι, απογευματάκι πια, προσεγγίζουμε το Saint-Paul de Vence.
To ξενοδοχείο που έχουμε επιλέξει είναι το Les Vergers de Saint Paul (Dafni thanks again!!!), ένα μικρό πανέμορφο κατάλυμμα. Το δωμάτιο είναι μικρό αλλά διακοσμημένο με απίστευτο γούστο και το μπάνιο του είναι πολυτελές. Το ξενοδοχείο μοιάζει με μικρή έπαυλη κι εμείς εκμεταλλευόμαστε την πνιγμένη στο πράσινο, εξωτερική του πισίνα κάνοντας ένα τέλειο μπανάκι! Η τιμή του είναι 150 ευρώ το δίκλινο τη βραδιά. → HOTEL LES VERGERS DE ST PAUL - HOTEL SAINT PAUL DE VENCE - SITE OFFICIEL - 3 STARS CHARMING HOTEL ST PAUL
Έχει πλέον βραδιάσει κι εμείς ανανεωμένοι κι ορεξάτοι κατευθυνόμαστε προς το μικρό μεσαιωνικό χωριό. Τα τείχη του είναι όμορφα φωτισμένα και η εικόνα του φαντάζει παραμυθένια. Γρήγορα οδηγούμε το 1 χιλιόμετρο που μας χωρίζει από αυτό και είμαστε πλέον εντός του. Ως βραδινοί επισκέπτες έχουμε την τύχη να το πρωτογνωρίσουμε απαλλαγμένο από τις ορδές των τουριστών. Περπατάμε σχεδόν μόνοι μας στα λιθόστρωτα καλντερίμια, απολαμβάνουμε τους ήχους της νύχτας στις μικροσκοπικές του πλατείες και αισθανόμαστε απίστευτα τυχεροί που μπορούμε και βιώνουμε αυτές τις μοναδικές στιγμές. Εύκολα τα βήματα μας οδηγούν στο εστιατόριο Le caruso (που ευτυχώς αυτή τη φορά έχουμε προνοήσει κι έχουμε κάνει κράτηση). Μας έχουν κρατήσει ένα από τα 2 εξωτερικά τραπεζάκια στο μεσαιωνικό δρομάκι έξω από το μαγαζί. Η ατμόσφαιρα είναι απόλυτα ρομαντική! Οι γεύσεις των φαγητών είναι απίστευτες...Είναι μία από αυτές τις φορές που απολαμβάνοντας ένα φαγητό σκέφτεσαι πως δε θα ήθελες με τίποτα να τελειώσει...Το κρασί είναι μεθυστικά υπέροχο και το τιραμισού στο τέλος το καλύτερο που έχω δοκιμάσει! Έτσι γευστικά φτάνει αυτή μέρα στο τέλος της. Μια μέρα που σου δημιουργεί σκέψεις του τύπου: "η ζωή είναι ωραία", "θέλω να ταξιδεύω συνέχεια", "είμαι ευτυχισμένη!"...
Κυριακή πρωί, τελευταία γεμάτη μέρα του ταξιδιού. Επιστρέφουμε στον τόπο του χθεσινού "εγκλήματος". Το πρωινό μας βρίσκει να τριγυρνάμε ανάμεσα σε πανάκριβες γκαλερί, να ψωνίζουμε καλόγουστα αναμνηστικά, να επιλέγουμε τις τελευταίες φιάλες κρασιού από τις τοπικές κάβες, να ανακαλύπτουμε και τις τελευταίες λουλουδάτες γωνιές, να απολάμβανουμε τις τελευταίες κρέπες του ταξιδιού και να φωτογραφιζόμαστε στο ψηλότερο σημείο του χωριού απολαμβάνοντας τη θέα που φτάνει ως τη θάλασσα! Με αυτές τις εικόνες αφήσαμε πίσω μας τη Γαλλία...Η Ιταλία μας περίμενε για ένα τελευταίο "φιλί"...
 

kapetanore

Member
Μηνύματα
63
Likes
147
Επόμενο Ταξίδι
Κάπου...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κασμίρ - Νεπάλ - Θιβέτ
Όχι pattyyy μην γυρίσετε! Καθίστε μερικές μέρες ακόμα να μας περιγράψεις όπως τόσο καλά ξέρεις τις γωνιές και τις γεύσεις κάθε περιοχής που επισκέφτεστε... Μην γυρίσετε σου λέω:haha:!!!
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ονειρεμένο Ταξίδι
νότια αφρική
Όχι pattyyy μην γυρίσετε! Καθίστε μερικές μέρες ακόμα να μας περιγράψεις όπως τόσο καλά ξέρεις τις γωνιές και τις γεύσεις κάθε περιοχής που επισκέφτεστε... Μην γυρίσετε σου λέω:haha:!!!
Ορέστη γυρνάμεεε!!! Δεν με πειράζει όμως! Και η επιστροφή έχει τη γλύκα της! Το επαναβιώνεις το ταξίδι, αναπολώντας, κοιτάζοντας φωτογραφίες και γράφοντας τραβελστορίτικη ιστορία!:) Επίσης ετοιμάζεις το next top trip! Πάντως, ελπίζω σε κανά μήνα να έχω κι άλλη ιστορία να διηγειθώ, από τα βόρεια. Μάλλον όμως χωρίς κρασιά και εκλεπτυσμένες γεύσεις! Η μπύρα και η χοληστερίνη θα κάνουν πάρτυ αυτή τη φορά!!!:haha:
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ονειρεμένο Ταξίδι
νότια αφρική
Ροματζάδα στη Cinque Terre-Γευστικό όνειρο στην Parma

Kυριακή πρωί, λοιπόν, αφήνουμε πίσω μας τη Γαλλία και συνεχίζουμε επί ιταλικού εδάφους. Πρώτος προορισμός μας η Cinque Terre, μια περιοχή ξεχωριστής φυσικής ομορφιάς. 5 χωριουδάκια με πολύχρωμα σπιτάκια κρέμονται στο χείλος της βραχώδους ακτής και ατενίζουν φιλάρεσκα τη Μεσόγειο. Λόγω περιορισμένου χρόνου αποφασίσαμε να επισκεφτούμε τα μισά και τα υπόλοιπα να τα αφήσουμε ως εκκρεμότητα για την επόμενη επισκεψή μας στην περιοχή. Επομένως Μοnterrosso Al Mare και Vernazza, next time. Προσεγγίζουμε λοιπόν την περιοχή από τη Spezia και ενώ πλησιάζουμε το πρώτο, ακριανό χωριουδάκι το Riomaggiore oι τοπικοί αστυνομικοί που βρίσκονται στην είσοδο του χωριού μας ενημερώνουν πως δεν υπάρχει διαθέσιμη θέση parking στο χωριό (για την ακρίβεια πριν το χωριό καθώς εντός αυτού δεν επιτρέπονται τα αυτοκίνητα). Χαμός στη Cinque Terre!:bleh: Παίρνουμε κι εμείς το bravo μας και κατευθυνόμαστε στο γειτονικό χωριουδάκι Μanarola.
Η διαδρομή είναι φανταστική καθώς οδηγούμε σε έναν φιδογυριστό δρόμο στο χείλος του γκρεμού με υπέροχη θέα της θάλασσας και του κάθε χωριού όταν πλησιάζουμε. Η Manarola είναι ένα όμορφο χωριουδάκι, με πολύχρωμα σπιτάκια, γωνιές με υπέροχη θέα στη θάλασσα και χρωματιστές βαρκούλες διάσπαρτες σε διάφορα σημεία εντός του χωριού. Τη Manarola και το Riomaggiore τα συνδέει ένα μονοπάτι γνωστό ως Via dell'Amore (ο δρόμος της αγάπης). Πληρώνουμε 10 ευρώ είσοδο έκαστος (άκουσον-άκουσον!) και ξεκινάμε με το αμόρε το περπάτημα. Σκάρτο τεταρτάκι είναι η διαδρομή και το τοπίο πολύ όμορφο καθώς βαδίζουμε στο χείλος του γκρεμού με τα κύματα να σμιλεύουν τα βράχια λίγα μέτρα χαμηλότερα. Δε θα χαρακτήριζα την όλη εμπειρία ιδιαίτερα ρομαντική μιας και το ίδιο με εμάς έκαναν ταυτόχρονα και δεκάδες άλλοι τουρίστες. Επίσης το μονοπάτι (δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος καθώς είναι φαρδύ, πλακοστρωμένο και με προστατευτικό κιγκλίδωμα) ήταν ιδιαίτερα τουριστικό και καθόλου ποιοτικό στην κατασκευή του. Συμπερασματικά, θα έλεγα πως ήταν κάτι όμορφο (λόγω του τοπίου) αλλά όχι αξέχαστο. Ήμασταν βέβαια ψιλοπροετοιμασμένοι (διαβάζοντας σχόλια στο tripadvisor) αλλά είχαμε και την περιέργεια... Πάντως σε μελλοντική επίσκεψη στην περιοχή θα κάνουμε τη διαδρομή Monterrosso al Mare-Vernazza η οποία είναι σαφώς δυσκολότερη, ομορφότερη και με ελάχιστο κόσμο (σύμφωνα με σχόλια κεντροβορειοευρωπαίων τουριστών στο tripadvisor που τους εμπιστεύομαι σε αυτά!:p).
Στη Manarola επιστρέψαμε ξανά από το μονοπάτι καθώς δεν είχαμε πολύ χρόνο ώστε να περιμένουμε το τρενάκι που κάνει τη γραφική διαδρομή. Αφού απολαύσαμε το παγωτάκι μας επιβιβαστήκαμε στο bravo και κατευθυνθήκαμε προς το επόμενο χωριουδάκι, την Corniglia. Πιστεύω πως κάποιος που σκοπεύει να επισκεφθεί όλα τα χωριουδάκια συμφέρει να χρησιμοποιήσει το τρενάκι καθώς ο δρόμος είναι στενός, γεμάτος στροφές και μακρυυυυυυύς...Εμείς όμως ως road-tripers δεν μπορούσαμε να αποχωριστούμε το αυτοκίνητο και δεν το μετανιωσάμε. Καθώς έτσι είχαμε τη δυνατότητα να εντοπίσουμε τη δική μας υπέροχη, ρομαντική γωνιά...Σταματήσαμε σε ένα άνοιγμα του δρόμου και απολαύσαμε τα panini μας με θέα τη μεσόγειο και την πολύχρωμη Corniglia. Ήταν μαγευτικά...

Aπογευματάκι πια αποχωρούμε, διανύουμε τα τελευταία χιλιόμετρα της ημέρας και λίγο πριν νυχτώσει φτάνουμε στην Parma, τον τερματικό σταθμό του ταξιδιού. Το ξενοδοχείο μας είναι το Ora Parma Hotel, 3 χιλιόμετρα από το κέντρο της Πάρμας, με ελαφρώς industrial στυλ, περιποιημένα δωμάτια και μέτριο πρωινό. H τιμή του ήταν 70 ευρώ το δίκλινο τη βραδιά. ORA Hotels City Parma Ξεκουραζόμαστε λιγάκι, κάνουμε τα μπανάκια μας και ξεμυτίζουμε. Είμαστε κάπως "κομμάτια" γι'αυτό και αρκούμαστε σε μια οδική βόλτα στο κέντρο της Πάρμας, το οποίο Κυριακή βράδυ (γύρω στις εννιάμησι) είναι σχεδόν έρημο. Πλακόστρωτοι δρόμοι, υπέροχα φώτα, απόλυτη ησυχία κι ένα μυστήριο στην ατμόσφαιρα που με κάνει να θυμάμαι τις εικόνες αυτές σαν ένα όνειρο.
Τελικά καταλήγουμε στο εστιατόριο La Greppia. Κι εκεί η απόλαυση αρχίζει...Ο χώρος υπέροχος! Σαν σαλόνι ιταλικής, εύπορης, παραδοσιακής οικογένειας. Πινελιές πολυτέλειας χωρίς υπερβολές. Ο ιδιοκτήτης μοιάζει με ιπποτικό δάνδη άλλης εποχής, οι σερβιτόροι είναι πραγματικοί γνώστες της δουλειάς τους, η λίστα κρασιών είναι εντυπωσιακή και το φαγητό...Μμμμμ...Το φαγητό...Διάφανες φέτες προσούτο..Ζυμαρικά με αξέχαστη γεύση..Λίγο πριν το τέλος κομμάτια παλαιωμένης παρμεζάνας συνοδεύουν τέλεια τις τελευταίες γουλιές κρασί..Φινάλε με αρωματικό εσπρέσο σε πορσελάνινα σετρβίτσια με κερασμένα μικροσκοπικά ταρτάκια (τα δοκίμασα όλα!:p). Ένα γεύμα to die for...Το απόλυτο γαστρονομικό όνειρο...
 

ANEL

Member
Μηνύματα
1.029
Likes
340
πολύ όμορφη και αναλυτική η περιγραφή του ταξιδιού σας!!
μου άνοιξες την όρεξη....και το βάζω στην ουρά(των ταξιδιών) για το μέλλον!:)
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ονειρεμένο Ταξίδι
νότια αφρική
πολύ όμορφη και αναλυτική η περιγραφή του ταξιδιού σας!!
μου άνοιξες την όρεξη....και το βάζω στην ουρά(των ταξιδιών) για το μέλλον!:)
Σε ευχαριστώ πολύ! Εγώ ονειρεύομαι ήδη το επόμενο ταξίδι μου σε αυτά τα μέρη! Είναι εθιστικά όμορφη και ευζωιστική η περιοχή!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.798
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom