The Official OffTopic v7

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

panpan

Member
Μηνύματα
6.879
Likes
26.751
Όμως δεν διαρκεί 24 ώρες.
Και όμως διαρκεί. Εκεί που υπάρχει νύχτα αλλού είναι μέρα, αλλού υπάρχει χειμώνας
με λίγη ηλιοφάνεια και αλλού υπάρχει καλοκαίρι με πολλή.
Το πρόβλημα της ενέργειας δεν είναι ενός κράτους και μόνο.
Έχουν αρχίσει παγκόσμιες συνεργασίες για πιο ήπιες μορφές ενέργειας.
Υπάρχει μια τάση κλεισίματος των πυρηνικών εργοστασίων.
Εδώ στην Ισπανία ήδη το 40% της ενέργειας παράγεται από ΑΠΕ (στοιχεία του 2018)
Μέχρι το 2035 θα κλείσουν όλα τα πυρηνικά εργοστάσια που υπάρχουν.
Ισπανία: Κλείσιμο όλων των πυρηνικών σταθμών έως το 2035
Η Ισπανία σκοπεύει να κλείσει και τις επτά πυρηνικές της εγκαταστάσεις από το 2025 έως το 2035, ως μέρος των σχεδίων για την παραγωγή ολόκληρης της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας από ανανεώσιμες πηγές μέχρι το 2050.
Το ίδιο θα κάνει και η Γερμανία πιο σύντομα.
Γερμανία: Το τέλος της πυρηνικής ενέργειας και τα προβλήματα που τίθενται
Αυτό το πυρηνικό εργοστάσιο στα βόρεια του Αμβούργου παράγει ηλεκτρική ενέργεια εδώ και 35 χρόνια περίπου. Αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει από την 31η Δεκεμβρίου του 2021, καθώς θα σταματήσει τη λειτουργία του και θα παροπλιστεί. Είναι στο πλαίσιο των σχεδίων της γερμανικής κυβέρνησης να κλείσει όλα τα πυρηνικά εργοστάσια μέχρι το τέλος του 2022.
Ακόμα και η Γαλλία που έχει 56 πυρηνικούς αντιδραστήρες ο Πρόεδρος τους είπε
στροφή στις ΑΠΕ.
Η ενεργειακή στρατηγική του Εμ. Μακρόν
Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν παρουσίασε τα σχέδιά του για την ενεργειακή στροφή της χώρας και τη μετάβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Στόχος η μελλοντική απεξάρτηση της Γαλλίας από την πυρηνική ενέργεια.
Μπορεί να αργήσουν γιατί υπάρχουν αντιδράσεις και γενικά η Γαλλία δεν είναι έτοιμη ακόμα, αλλά είναι μονόδρομος.
Η ενεργειακή στρατηγική του Εμ. Μακρόν | DW | 27.11.2018
 

Viaggi

Member
Μηνύματα
1.248
Likes
7.002
Υπάρχει μια τάση κλεισίματος των πυρηνικών εργοστασίων.
Αντίθετα στην Κίνα θα αυξηθούν λόγω υπερπληθυσμού, στο ίδιο μήκος κύματος και η Ινδία. Στη Γαλλία πάνω από το 70% των αναγκών σε ηλεκτρική ενέργεια προέρχονται από πυρηνικά εργοστάσια. Γερμανία και Βέλγιο έχουν θέσει ως στόχο την απεξάρτηση τους από τη πυρηνική ενέργεια μέχρι το 2022 και 2025 αντίστοιχα.
Ο αέρας και ο ήλιος δεν μπορούν να προβλεφθούν εκ των προτέρων κάτι που δεν τις κάνει αξιόπιστες πηγές ενέργειας. Θεωρώ πως η πιο αξιόπιστη λύση είναι η θάλασσα αλλά είναι ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο και θα αργήσει πολύ να βρεθεί αξιόπιστη λύση για παραγωγή ενέργειας.
 

Sevro

Member
Μηνύματα
130
Likes
824
Ο λογος που κλειουν τα πυρηνικα εργοστασια ειναι λιγο υστεριας των μαζων που ακουνε πυρηνικη ενεργεια και σκεφονται Χιροσιμα και Τσερνομπιλ.
Στη Γερμανια φερει μεγαλη ευθυνη το υποτιθεμενο οικολογικο κομμα των Πρασινων που εκανε πολιτικη πανω στο Τσερνομπιλ και τη Φουκουσιμα.
Η πυρηνικη ενεργεια ειναι το καλυτερο δυνατο base load αυτη τη στιγμη, και το παραδειγμα της Γαλλιας που εχει τις μικροτερρες εκπομπες ρυπων στην Ευρωπη μαζι με τη Νορβηγια και τη Σουηδια επειδη εχει επενδυσει εδω και δεκαετιες στην πυρηνικη ενεργεια, τα λεει ολα.

The areas are coloured by the Carbon Intensity (includes all greenhouse gases) of electricity consumed in that area. The greener the color, the more climate-friendly the electricity.



1629067013941.png

Για το ενεργειακο θεμα δε γινεται οι πολιτικοι να ακουνε τον καθε ασχετο που διαβασε 2 αρθρα στο ιντερνετ και εγινε ειδικος. Αλλα φυσικα αυτο γινεται.

Οτι και να κανει η Ευρωπη παντως, ειναι ημιμετρα οσο οι μεγαλες Ασιατικες χωρες γραφουν τα παντα στα παλια τους τα παππουτσια. Η Κινα βαζει κατι ηλιακα για να παριστανει την περιβαλλοντικα φιλικη ενω φτιαχνει κι αλλα 3 εργοστασια ανθρακα ταυτχρονα. Ινδια και Ινδονησια νο.1 και 2 χωρες που ρυπαινουν τους ωκεανους.

ΗΠΑ καθε φορα που εχει Ρεπουμπλικανο προεδρο αρχιζει τα "δε θα ζημιωσθει ο μεσος Αμερικανος πολιτης για να σωσουμε τον πλανητη" - το λενε πιο πλαγια αλλα αυτο ειναι το ζουμι.
 
Last edited:

fotast

Member
Μηνύματα
9.374
Likes
14.280
Έκλεισα τον Φλεβάρη για τον ερχόμενο Οκτώβριο εισιτήρια για Τελ Αβίβ με aegean Πέμπτη με Κυριακή.Μου άλλαξε την ημέρα σε Τετάρτη με Κυριακή και ζήτησα refund.Η Ryanair πετάει Παρασκευή πρωί με Κυριακή πρωί με 34€.Να το τολμήσω;Η χώρα δεν έχει ανοίξει ακόμα για τουρισμό.
Το ποσό επιτρέπει ένα ποντάρισμα :)
 

panpan

Member
Μηνύματα
6.879
Likes
26.751
ειναι λιγο υστεριας των μαζων που ακουνε πυρηνικη ενεργεια και σκεφονται Χιροσιμα και Τσερνομπιλ.
Στις 6 Αυγούστου 1945, η πυρηνική βόμβα ουρανίου «Λιτλ Μπόι» («Αγοράκι») ρίφθηκε στη Χιροσίμα από το πλήρωμα του αμερικανικού βομβαρδιστικού αεροπλάνου Ενόλα Γκέι, σκοτώνοντας άμεσα περί τους 70.000 ανθρώπους. Περίπου το 69% των οικοδομημάτων της πόλεως καταστράφηκε εντελώς και ένα άλλο 6,6% υπέστη σοβαρές ζημιές. Κατά τους επόμενους μήνες, περί τους 60.000 ακόμα ανθρώπους απεβίωσαν από τραύματα ή έκθεση σε ραδιενέργεια.
Από το 1945 μέχρι σήμερα, αρκετές χιλιάδες ακόμα χιμπακούσα έχουν πεθάνει από ασθένειες που προκάλεσε η έκρηξη της βόμβας, οι περισσότεροι από λευχαιμία, λέμφωμα, καρκίνο των πνευμόνων και άλλα είδη καρκίνου (Μελίντα Μηντ & Ρόμπερτ Τζ. Ίρικσον: Medical Geography, Guilford Press, 2000, σ.202).
Τσερνομπιλ
Η τοποθεσία γύρω από το χώρο του ατυχήματος χωρίστηκε σε τέσσερις ομόκεντρες ζώνες ανάλογα με το βαθμό επικινδυνότητας. Κάθε οικιστική, πολιτική και επαγγελματική δραστηριότητα είναι απαγορευμένη και ποινικοποιημένη μέσα στη τέταρτη και πιο επικίνδυνη ζώνη, ακτίνας 30 χιλιομέτρων.
Η χλωρίδα και η πανίδα στην περιοχή επηρεάστηκαν σημαντικά μετά το ατύχημα. Πευκοδάση στην περιοχή καταστράφηκαν από τη ραδιενέργεια, ενώ υπήρξαν αναφορές και για μεταλλάξεις σε ζώα, με μόνη επιστημονική καταγραφή τον μερικό αλμπινισμό στα χελιδόνια. Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν αναφορές ότι η άγρια ζωή στην περιοχή γνωρίζει ιδιαίτερη ανάπτυξη λόγω της έλλειψης του ανθρώπινου παράγοντα. Εντούτοις επιστημονικές έρευνες αντικρούουν αυτές τις αναφορές, ισχυριζόμενες ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας έχουν σημαντική επίπτωση σε άγρια ζώα και φυτά.[8]
Η περιοχή είναι επίσης γεμάτη με νεκροταφεία οχημάτων (περισσότερα από 800) γεμάτα από μολυσμένα στρατιωτικά οχήματα και ελικόπτερα. Δεκάδες ποταμόπλοια και φορτηγίδες σκουριάζουν σε εγκαταλελειμμένα λιμάνια.
135.000 άνθρωποι εκκένωσαν την περιοχή, 50.000 από αυτούς κάτοικοι του Πριπυάτ. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων στην περιοχή είναι δύσκολο να καθοριστεί επακριβώς λόγω της μυστικοπάθειας του τότε καθεστώτος, η οποία οδήγησε σε ελλιπή καταγραφή των σχετικών στατιστικών στοιχείων.
Ε, αυτές τις επιπτώσεις δεν τις λες και υστερία των μαζών ,άδικα.
Στη Γερμανια φερει μεγαλη ευθυνη το υποτιθεμενο οικολογικο κομμα των Πρασινων που εκανε πολιτικη πανω στο Τσερνομπιλ και τη Φουκουσιμα.
Οι καταστροφές προέκυψαν ως ακολουθία του γεγονότος του μεγάλου σεισμού της 11ης Μαρτίου στο Σεντάι και του τσουνάμι που τον ακολούθησε. Τις μέρες μετά τα γεωλογικά συμβάντα, σημειώθηκαν εκρήξεις σε αντιδραστήρες του σταθμού και καταγράφηκε διαρροή μεγάλης ποσότητας ραδιενέργειας στο περιβάλλον. Κύρια αιτία που συνέτεινε στην καταστροφή στις εγκαταστάσεις ήταν η μη λειτουργία του συστήματος ψύξης των αντιδραστήρων, ως ακόλουθο του ανεπαρκούς σχεδιασμού προστασίας για περίπτωση φυσικής καταστροφής τέτοιου μεγέθους.
Επιπλέον παράγοντες που συνετέλεσαν στα πυρηνικά ατυχήματα ήταν η κακή κατάσταση των αντιδραστήρων, (παλαιότητα, ρωγμές, προηγούμενα ατυχήματα που συγκαλύφθηκαν) και η αύξηση της παραγωγής (καταπόνηση), με ταυτόχρονες οικονομικές περικοπές (ανεπαρκής συντήρηση) εις βάρος της ασφάλειας.[1] Το συγκεκριμένο εργοστάσιο ήταν προγραμματισμένο να τεθεί εκτός λειτουργίας στις αρχές του 2011 έχοντας ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής του αλλά πήρε δεκαετή παράταση λειτουργίας ένα μήνα πριν την καταστροφή.[2]
Μάλιστα!!!
Για την Γαλλία τώρα.
Tον Φεβρουάριο του 2014, η EDF παρουσίασε στην Βουλή το πρόγραμμα επέκτασης του προσδόκιμου ζωής των αντιδραστήρων ύψους €55 δις, με ορίζοντα ολοκλήρωσης μέχρι το 2025. Αυτό περιλαμβάνει €15 δις για την αντικατάσταση εξαρτημάτων στους 58 αντιδραστήρες της, €10 δις για τροποποιήσεις μετά το ατύχημα στην Φουκουσίμα και €10 δις για την μεγιστοποίηση της ασφάλειας από εξωτερικούς κινδύνους.
Το 2017, η EDF ανακοίνωσε μείωση του κόστους του προγράμματος στα €48 δις
Μάλιστα. Από 55 δις πέσαμε στα 48. Που έκανε τις οικονομίες η Γαλλία;
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.021
Likes
40.999
Τσερνομπιλ



Ε, αυτές τις επιπτώσεις δεν τις λες και υστερία των μαζών ,άδικα.


Μάλιστα!!!
Για την Γαλλία τώρα.


Μάλιστα. Από 55 δις πέσαμε στα 48. Που έκανε τις οικονομίες η Γαλλία;
Σημερα λειτουργουν 443 πυρηνικοι αντιδραστηρες σε ολον τον κοσμο. Οι 15 απο αυτους στο ΗΒ, να, αυτο που εχει γεμισει τη θαλασσα ανεμογεννητριες για ενεργεια επικουρικα. Η Φινλανδια επισης ετοιμαζει μεγαλη επενδυση στον τομεα της πυρηνικης. Γενικα χωρις φθηνη και αφθονη ενεργεια κοιτας το τρενο της αναπτυξης να φευγει και χαιρετας με το μαντιλι.
Ενδιαφερον το οτι παρουσιαζονται 2 μονο ατυχηματα. Και αεροπλανα εχουν πεσει, αν ειναι ετσι να τα καταργησουμε.

Nuclear power plants by country 2021 | Statista
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.700
Εχει πολυ ενδιαφερον να μσθαιναμε ποσοι απο οσους ειναι ενημεροι και πιστευουν οτι το μελλον ειναι οι ΑΠΕ και οχι η πυρηνικη ενεργεια ανελαβαν το κοστος να βαλουν φωτοβολταικα στην ταρατσα του σπιτιου τους η το κοστος βιοκλιματικης κατοικιας για να σωσουν τον κοσμο απο τον καρκινο.
View attachment 364879
Δυστυχώς δεν έχω πιο καθαρή φωτογραφία από το σπίτι μου στην Ελλάδα. Με λίγη φαντασία μπορείς να τα δεις. Ο google earth δεν βοηθάει.
panpan μπερδεύτηκες, αυτό είναι το Πεντάγωνο! (δεν μας είχες πει ότι είσαι από το σόι του Λάτση)
 

panpan

Member
Μηνύματα
6.879
Likes
26.751
panpan μπερδεύτηκες, αυτό είναι το Πεντάγωνο! (δεν μας είχες πει ότι είσαι από το σόι του Λάτση)
Αν προσέξεις καλά (είναι θολή η φωτό) είναι εξάγωνο. Είναι σχέδιο της συζύγου.
Με το σόι του Λάτση, καμία σχέση.
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.675
Likes
16.397
Η Αλγερία διέκοψε τις διπλωματικές της σχέσεις με το Μαρόκο, κατηγορώντας το ως υπεύθυνο για εμπρησμούς, με τις δεκάδες δασικές πυρκαγιές να έχουν στοιχίσει την ζωή σε 42 ανθρώπου. Μεταξύ των θυμάτων, εκτός από κατοίκους της βόρειας Αλγερίας, είναι και στρατιώτες που είχαν σπεύσει εκεί για να βοηθήσουν στην κατάσβεση. Στις 18 Αυγούστου η Αλγερία κατηγόρησε επισήμως το Μαρόκο ως υπεύθυνο για τους εμπρησμούς.

Γιατί η Αλγερία διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με το Μαρόκο - slpress.gr
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.188
Μηνύματα
883.371
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom