Travel war Βερολίνο vs Ρώμη

Βερολίνο vs Ρώμη


  • Total voters
    141

mysteredgar

Member
Μηνύματα
319
Likes
1.127
Επόμενο Ταξίδι
Αργεντινή
Ταξίδι-Όνειρο
Κιλιμάντζαρο
Καλά αυτό το ματς ειχε κριθεί απο τα αποδυτήρια. Είμαστε γνωστοί ιταλολάγνοι σαν λαός και νομίζω είναι και το πρώτο ταξίδι των περισσότερων σε αλλη χώρα. Προφανώς και βλεπουμε τη Ρωμη με ροζ γυαλιά.

Βερολίνο και για μένα για το μουλτικουλτι του πράγματος και την πιο νεανική πρωτεύουσα της Ευρώπης αυτη τη στιγμή. Καλό και το μαυσωλείο η Ρώμη, αλλά αμα θέλω να βγω ή να αγοράσω τίποτα πιο αλτερνατιβ Βερολίνο θα πάω.
 

iAkis

Member
Μηνύματα
130
Likes
280
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Ρώμη και πάλι Ρώμη. Το Βερολίνο έχει κάποια ωραία σημεία και αρκετά ενδιαφέροντα μουσεία. Η Ρώμη όμως είναι ένας κόσμος μόνη της! Ανεξάντλητη και με μια αύρα μοναδική σε κάθε γωνιά της,
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.674
Likes
16.384
Όσο μένει το war τόσο αυξάνεται η διαφορά υπέρ της Ρώμης. Πάτωσε το Βερολίνο.

Σαν πας στο Βερολίνο και 'ρθεις με το καλό
φέρτε μου ενα μαντολίνο για να δειτε πως πονώ..


Ουφ αυτανδρο κι αυτό..

Δεν ψήφισα παρόλο που εχω καπως καλή εικόνα και για τα δύο.. Πάντως, παρα το κλίμα, στο Βερολίνο θα ηθελα να ζήσω περισσότερο απο οτι στη Ρώμη..
 

Robert

Member
Μηνύματα
114
Likes
256
Έχω πάει μόνο στο Βερολίνο,αλλά από φίλους που έχουν πάει Ρώμη μου λέγαν ότι γινόταν παντού χαλασμός από κόσμο (εποχή προ covid).Στο Βερολίνο από την άλλη,επειδή δεν είναι και στους top τουριστικούς προορισμούς,δεν υπάρχουν οι ορδές που βλέπεις σε άλλα μέρη και έχεις μια μεγαλύτερη άνεση.Ειδικά το κέντρο του Βερολίνου είναι τόσο 'άπλα' που πραγματικά το απολαμβάνεις.
 

turms

Member
Μηνύματα
2.070
Likes
2.830
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
διακρινω ενα μισος προς το Βερολινο...η μαλλον προς οτιδηποτε γερμανικο...η μου φαινεται?
 

STKF

Member
Μηνύματα
1.147
Likes
5.364
διακρινω ενα μισος προς το Βερολινο...η μαλλον προς οτιδηποτε γερμανικο...η μου φαινεται?
Σου φαίνεται. Άλλωστε γιατί όταν έβαλε η Ryan το εισητήριο ένα πενηντάρικο μετά επιστροφής τα κλείσαμε χωρίς δεύτερη σκέψη?
Μην ψάχνετε να βρείτε δικαιολογίες όπως ο φίλος παρακάτω.
Ισχύει, συνεχίζει να ψηφίζει κόσμος που δεν έχει πάει Βερολίνο.
Είναι δυνατόν να πιστεύετε ότι με το Kreuzberg, ένα πάρκο, ένα σούπερ μουσείο, πέντε βιετναμέζικες συνταγές και τρία κλαμπόνια, το αρχιτεκτονικό χάλι που λέγεται Βερολίνο μπορεί να νικήσει την Ρώμη?
 
Last edited:

taver

Member
Μηνύματα
12.477
Likes
28.938
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Στο Βερολίνο πήγα μια φορά και τέλος. Στη Ρώμη 2 φορές και αν μπορούσα, θα πήγαινα για ένα Σκ κάθε 3μηνο . Δεν συγκρίνονται ... Η Ρώμη είναι παραμυθένια...
Στη Ρώμη πήγα 3 φορές κι έχω να πάω από το 2012. Στο Βερολίνο έχω πάει 8 φορές και πλέον πηγαίνω σχεδόν κάθε χρόνο....
 

Sevro

Member
Μηνύματα
130
Likes
824
και ναι και οχι.
το βερολινο ειναι πιο πολυτισμικο οποτε δεν μπορεις να κανεις συγκριση με π.χ. τα χωρια της Βαυαριας οπου καθε Κυριακη βαζουν τα καλα τους να πανε Εκλησια.
Σαν ανθρωποι γενικα υπαρχουν διαφορες ομως. Οι βαυαροι ειναι πολυ τοπικιστες. Αλλοι οχι.
Αν συγρκινεις Βερολινο με Μοναχο δεν θα δεις και τοσο μεγαλες διαφορες.
Αν πας σε χωρια σε ανατολικη γερμανια θα αισθανθεις πιθανως πιο ανεπιθυμητος απο καποια χωρια της Βαυαριας. Για Βορεια Γερμανια δνε ξερω και πολλα να σου πω. πανω απο Αννοβερο δεν εχω παει (μονο για διακοπες)

μπορω να σου πω παντως για εδω που μενw (λιγο κατω απο Στουτγκαρδη)

1. μην σκασεις μυτη με φανελα της Bayern
2. ειναι απελπιστικα τσιγκουνηδες
3. οσο πιο νοτια πας , οσο καλα Γερμανικα και αν ξερεις ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙπΟΤΑ....μιλαμε για αλλη γλωσσα (Schwäbisch - Swabian German )...αλλα αυτο ισχυει σχεδον παντου εκτος απο Β.Γερμανια και καπου εκει προς Αννοβερο κλπ...
4. ειναι και αυτοι αρκετα τοπικιστες και ψωροπερηφανοι για το κρατιδιο τους, αλλα και μεταξυ τους μαλωνουν (Βαδη vς Γουτεμβεργη) αραια και που
5. η ομαδα τους παει κατα διαολου...οποτε μην μπεις στον κοπο να πεις τιποτα γιατι στραβωνουν
6. εδω παιζει αρκετα το σανδαλι, ενιοτε και με την καλτσα (σπανια ομως) γιατι ειναι γενικα η νοοτροπια "πρασινοι, οικολογοι, δεν βαφουμε μαλια, δεν ξυριζουμε ποδια κλπ, φοραμε ρουχα λες και γυρισαμε απο GOA Yoga Retreat, ειμαστε εναντια σε ολα και σε ολους, κυκλοφορουμε μονο με ποδηλατο και καμια φορα γδερνουμε και κανα SUV, αλλα το καλοκαιρι πεταμε ολοι για Ινδια... και αλλα τετοια"
το σανδαλι με την καλτσα ηταν παλια θεμα ευκολιας.

Εδω ειναι θεμα νοοτροπιας / μοδα / στυλ
Δυστυχως στη Στουτγαρδη ειχα ζησει λιγους μηνες, μαλλον στη χειροτερη περιοχη πηγα (ασε που δεν ξερω Γερμανικα και παροτι μιλανε ολοι Αγγλικα, ολοι οι μη-φοιτητες στραβωνουν να κανουν κουβεντα στα Αγγλικα).
 

Viaggi

Member
Μηνύματα
1.248
Likes
7.002
Έχω επισκεφτεί 3 φορές τη Ρώμη έναντι μιας επίσκεψης στο Βερολίνο για επαγγελματικούς λόγους. Ναι θα ήθελα να την επισκεφτώ ως τουρίστας κάποια στιγμή. Δεν ψήφισα Ρώμη για το καλό φαγητό, για τους καλοντυμένους Ρωμαίους, για τους απίθανους καφέδες κλπ κλπ. Βγάζει απλά μια αύρα αυτή η πόλη. Και αν κάποιος κινηθεί μακριά από τις ορδές των τουριστών θα μαγευτεί από την απλότητα της.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.807
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom