TRAVEL WAR: Ιαπωνία vs Κίνα

Ιαπωνία ή Κίνα?

• Total voters
    16

varioAthens

Member
Εγω εχω παει πρόσφατα και στις 2 χώρες απο 15 μερες στην καθεμία! Παρόλο που η ιαπωνια απο μικρό παιδι με τρελαίνει και αγαπω ιδιαίτερα τις γκέισες ,η Κίνα ειναι ασυναγώνιστη..ειναι πραγματικά σαν να παντρευτείς το παρελθόν με το μακρινό μέλλον.. απο την μια πλευρά αρχαίες πόλεις με τρομερή φυσική ομορφιά και απο την αλλη φουρουριστικες μεγαλουπολεις που σε κάνουν να μενεις με το στόμα ανοιχτό..ακόμα και τα τρενα πιο σύγχρονα και καλύτερα οργανωμένα.. ω ναι!!! Κινα και πάλι Κίνα..γυρισα τον Ιούνιο και ξανά εκλεισα τον Φεβρουάριο σε άλλες πόλεις να ξαναπαω με την ασυναγώνιστη προσφορά της turkish Αθηνα Σαγκάη 280ευρω πηγαινελα..κλέβεις εκκλησία
Παντως η ιστορια σου @thalia tsif μου εχει κανει μεγαλη ζημια...

Πώς μπορει μια χώρα με πιο ενδιαφέρουσα φύση, μνημεία, κουζίνα (δεν είμαι φίλος των σούσι/σασίμι κλπ), που τεχνολογικά πλέον βάζει τα γυαλιά στους πάντες (βλ.τρένα), πιθανώς να χάνει μόνο και μόνο από τους κατοίκους της. Η Ιαπωνία για μένα (αν και ενδιαφέρουσα) έχει περισσότερο hype (όλοι εκτός Ευρώπης Ιαπωνία θέλουν να πάνε, κάτι σαν την Κούβα ένα πράγμα). Με βαριά καρδιά (γιατί με τους κινέζους έχω κακά προηγούμενα) ψηφίζω Κίνα. Α έχει και ολίγην μπίχλα η Κίνα που ως γουρούνι εκτιμώ.
Κι εσυ βρουτε Κινα ε? Απο ποτε εχεις να πας ομως? Λενε εχει αλλαξει προσωπο στο θεμα μπιχλας...

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Κι εσυ βρουτε Κινα ε? Απο ποτε εχεις να πας ομως? Λενε εχει αλλαξει προσωπο στο θεμα μπιχλας...
[/QUOTE]
Μπορεί να'ναι δεκαετία. Μη μου πεις ότι σταμάτησαν να φτύνουν ροχάλες και να αφήνουν τα πιτσιρίκια να κατουράνε όπου λάχει.... Θα εκπλαγώ (πράγματα αδιανόητα για τους ιάπωνες)

thalia tsif

Member
Παντως η ιστορια σου @thalia tsif μου εχει κανει μεγαλη ζημια...

Ευχαριστώ πολύ.. προσπάθησα να δώσω ενα πρόγραμμα για όποιον αποφασίσει να κάνει το συγκεκριμένο ταξιδι..όσο για το φτύσιμο ακόμα υπάρχει!!! Από μεγάλους ανθρώπους κυρίως..η νέα γενιά γελαει με αυτά!

varioAthens

Member
Ευχαριστώ πολύ.. προσπάθησα να δώσω ενα πρόγραμμα για όποιον αποφασίσει να κάνει το συγκεκριμένο ταξιδι..όσο για το φτύσιμο ακόμα υπάρχει!!! Από μεγάλους ανθρώπους κυρίως..η νέα γενιά γελαει με αυτά!
Μαστιγα το φτυσιδι και στην Ινδια... η φωτο ειναι απο εκει:
1760027739224.png

paefstra

Member
[/QUOTE]
γυρισα τον Ιούνιο και ξανά εκλεισα τον Φεβρουάριο σε άλλες πόλεις να ξαναπαω με την ασυναγώνιστη προσφορά της turkish Αθηνα Σαγκάη 280ευρω πηγαινελα..κλέβεις εκκλησία
Υποκλινομαι. Ο ορισμος του παθους για χωρα και μαλιστα μακρινη.

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Έχει ψηφίσει κανένας ως τώρα; Μόνο ψήφο ρίχνεις εδώ; Ή αν ψηφίσεις δεν φαίνεται; :rolleyes:

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Ιαπωνία είχα πάει το 2012, όταν είχα βγει εκτός Ευρώπης μόνο σε Αίγυπτο και ΗΠΑ. Στην Κίνα πήγα φέτος . Γύρισα ελάχιστα και θέλω να ξαναπάω άμεσα όπως η Θαλεια. Μου ταίριαξε πολύ περισσότερο, ενώ η Ιαπωνία καθόλου. Άσε που η Ιαπωνία τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύ τουριστική. Κίνα δαγκωτό από εμένα, είναι και ανεξάντλητη αλλά και με πιο ενδιαφέρουσα κουλτούρα. Οι Κινέζοι -το ξαναείπα στην ιστορία της θαλειας- είναι πιο κοντά μας από ο,τι μπορεί κάποιος να νομίζει. Ειδικά αν συνδιαλλαγείτε για μπίζνες μαζί τους θα έχετε καλή συννενόηση. Στα υπόλοιπα , ναι είναι δύσκολα αλλά τα δύσκολα είναι και τα όμορφα. Κατεβάστε και κανένα κινεζικό app για μετάφραση 😀

annoula

Member
Δυσκολεύομαι πολύ να διαλέξω. Σε κάποια πράγματα υπερτερεί η μία και σε άλλα η άλλη. Σαν χώρα βάζω πιο πάνω την Κίνα. Αλλά ο τρόπος ζωής των Γιαπωνέζων με ό.τι αυτό συνεπάγεται είναι μια κατηγορία από μόνος του. Νομίζω Κίνα με διαφορά αναπνοής. Είναι ατελείωτη και πανέμορφη.

jimp

Member
Λάτρεψα την Ιαπωνία όπου επικρατεί καθαριότητα, ησυχία, πειθαρχία, ευγένεια και διακριτικότητα.
Πώς θα ήταν άραγε ένα ταξίδι στην Κίνα μετά την Ιαπωνία? Η αλληλεπίδραση με τους φασαριόζους Κινέζους θα ήταν ένα τεράστιο πολιτισμικό σοκ? Ή τα τοπία της Κίνας φτάνουν για να σε αποζημιώσουν?
Το έκανα φέτος μετά από γύρω στις 10 μέρες Ιαπωνία έφυγα για Πεκίνο. Μιλάμε για μεγάλη διαφορά που την αντιλαμβάνεσαι αμέσως.

Δυστυχώς μεγάλο μειονέκτημα της Κίνας είναι το θέμα της επικοινωνίας και των κινητών, εφαρμογών κτλ.

Αλλά εντάξει η χώρα είναι ανεξάντλητη, όπως και οι κάτοικοι της. Μήπως όμως η Ιαπωνία δεν είναι;

Μεγάλο χ για εμένα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.225
Μέλη
39.930
Νεότερο μέλος
Chrisovalantou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα