TRAVEL WAR: Ιαπωνία vs Κίνα

Ιαπωνία ή Κίνα?

• Total voters
    17

varioAthens

Member
Το έκανα φέτος μετά από γύρω στις 10 μέρες Ιαπωνία έφυγα για Πεκίνο. Μιλάμε για μεγάλη διαφορά που την αντιλαμβάνεσαι αμέσως.
Eδω εγω αντιληφθηκα την διαφορα χωρις καν να βγω εξω απο το αεροδρομιο του Πεκινο... τοσο αγενεις ανθρωπους δεν εχω ξαναδει στη ζωη μου... και ειδικα στην επιστροφη απο Ιαπωνια η διαφορα τους απο τους Ιαπωνες -που μοιραια κανεις τη συγκριση- ειναι ακομα πιο χτυπητη.

wanderwoman

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Αν και δεν έχω πάει σε καμία μπήκα να ψηφίσω Κίνα έτσι για το τζερτζελο γιατί ήμουν σίγουρη ότι θα την έχει φάει λάχανο η Ιαπωνία και εξεπλάγην ευχάριστα. Οπότε ας μην ψηφίσω για την ώρα.
Πάντως αν μου χαριζαν ταξίδι αύριο θα επέλεγα Κίνα,μου φαίνεται πιο ενδιαφέρουσα. Νόμιζα ότι ήμουν μειοψηφία κρίνοντας από φίλους και γνωστούς αλλά εδω μέσα έχουμε όλα τα γούστα και πολύ το χαίρομαι.

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Πάντως αυτό το περί αγένειας πρέπει κάποια μέρα να το αναλύσουμε. Πάει πχ κάποιος στην Ουγγαρία και λέει είναι αγενείς. Πάει στην Ταιλανδη και λέει είναι ευγενικοί. Θεωρώ ότι ούτε οι Ούγγροι είναι αγενείς ούτε οι Ταϊλανδοί ευγενικοί. Οι μεν είναι ψυχροί βόρειοι απόμακροι και οι δε έχουν μάθει να υπηρετούν το δυτικό που φέρνει το χρήμα. Το ίδιο έχω ακούσει για τους Ουζμπέκους, ότι είναι αγενείς. Με μια πιο σωστή ματιά , κατόπιν και κάποιας σχετικής έρευνας, εύλογα θα καταλάβει κανεις ότι οι Ουζμπεκοι είναι τυπικοί, φέρουν σοβιετικά κατάλοιπα άρα μπορεί να είναι και επιφυλακτικοί και άλλα πολλά.
Σε κάθε περίπτωση κανεις δε μας χρωστά την ευγένεια του επειδή πήγαμε να αφήσουμε δέκα ευρώ στη χώρα του. Κι αυτό το λέω γιατί το έχω παρατηρήσει από πολλούς Έλληνες ταξιδιώτες.
Η ευγένεια λοιπόν των Ιαπώνων δε μου αρέσει. Είναι ψυχρή τυπική και προέρχεται από καταπίεση και συνονθύλευμα διαφόρων συγκυριών και κουλτούρας της χώρας.
Προτιμώ τους κινέζους που είναι ευθείς ειλικρινείς και ας είναι απότομοι. Το επικοινωνιακό χάσμα είναι κυρίως αυτό που τους κάνει αμήχανους στο να εξυπηρετήσουν, παρα το ότι διέπονται από αγένεια.
Προσωπική άποψη βέβαια όλα αυτά , αλλά είναι και παρατηρήσεις μου όλα αυτά τα χρόνια που κινούμαι στις γειτονιές του κόσμου.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.225
Μέλη
39.930
Νεότερο μέλος
Chrisovalantou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom