Travel War: Ιταλία vs Ισπανία

Travel War: Ιταλία vs Ισπανία


  • Total voters
    155

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.661
Likes
50.498
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
εκεί έγιναν γυρίσματα για το Game of Thrones και έχει γίνει σαν την Κροατία με ορδές τουριστών λόγο της σειράς.
Αυτό το Παιχνιδάκι με τους Θρόνους είναι τηλεπαιχνίδι ή σειρά; Προβλέπεται να τελειώσει; Γιατί όπου γύρισαν σκηνές γέμισε με πλήθη το μέρος (τα ίδια μας έλεγαν και στην Ιρλανδία, αν και εμείς που πήγαμε καταχείμωνο δεν είδαμε κανέναν). Είναι δηλαδή κάτι σαν τον Κώδικα Ντα Βίντσι που ντάξει πέρασε κάποια στιγμή και σταμάτησαν να ψάχνουν ανοησίες στο Παρίσι οι φανς, ή το βλέπετε να κρατάει δεκαετίες;

Όταν ήμουν παιδάκι ακόμη μισούσα τους Ισπανούς. Ο λόγος ήταν οτι το πρώτο βιβλίο που διάβασα ήταν η κατάκτηση του Περού απο τους κονκισταδορ, ήμουν και 14 ή 15!
Ομοίως κι επειδή είχα ταξιδέψει τη μισή Λατινική Αμερική πριν γυρίσω την Ισπανία, δεν είχα καμία όρεξη να τη δω. Ε, όταν την είδα έπαθα πλάκα, ταξίδευα για μήνες. Στο δε Σαντιάγο έφτασα βράδυ και περπατούσα την πόλη υπό βροχή επί ώρες, γλίτωσα και τα λεφτά της διανυκτέρευσης τουλάχιστον. Την επόμενη πήγα στο Πανεπιστήμιο και ρώτησα "γεια σας, τι έχετε να σπουδάσω εδώ γιατί δε με βλέπω να φεύγω, έχω πάθει πλάκα με την πόλη σας". Σε καμία περίπτωση δε συνέβη με την Ιταλία, παρότι πολλές από τις πόλεις της (και τα χωριά) είναι απλά εκπληκτικά. Λίγο ο τουρισμός, λίγο η ξινίλα, λίγο το φτιάξιμο μαλλί πριν πάνε στο περίπτερο όσο να ναι σε αποξενώνει. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως γενικά δεν είναι ευχάριστοι, δεν είπαμε ότι είναι και οι Πραγιανοί, αλλά το πολύ το πλαστικό το βαριούνται και οι Aqua.

Στην σύγκριση Ρώμης - Μαδρίτης νομίζω οτι είναι απλά γελοίο!!! Πέραν του ότι είναι πρωτεύουσες κρατών, καμία άλλη ομοιότητα! Την Μαδρίτη τη γυρνάς και τη χορταίνεις σε μια εβδομάδα!!! Τη Ρώμη ούτε σε έξι μήνες. Χωρίς καν να σκεφτούμε σε βάθος χρόνου την ιστορία τους!
Συμφωνώ. Αν και πέραν του φαγητού και της διασκέδασης δεν ξέρω με τι θα γέμιζα μια ολόκληρη εβδομάδα στη Μαδρίτη ως τουρίστας. Από τις πολύ βαρετές πρωτεύουσες για έναν επισκέπτη. Για να ζεις πάντως δεν είναι άσχημη (αν δεν είσαι εμφανώς αλλοδαπός).
 

panpan

Member
Μηνύματα
6.879
Likes
26.741
Μπράβο ρε panpan φοβερή επιλογή, ωραία φύση κι άσε που είδα κάτι Νεολιθικά, Ιβηρικά κλπ... Πότε θα μας καλέσεις;;
Να τελειώσει αυτή η παράνοια και όποτε θέλεις.Η πόρτα είναι ανοιχτή.
 

Señor_Nada

Member
Μηνύματα
1.540
Likes
8.514
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
και -κυριως- χωρίς κόσμο

Μου έδωσες την τέλεια πάσα για το επόμενο πράγμα που ήθελα να πω και που είναι το αδύναμο σημείο της Ισπανίας. Το τουριστικό πακέτο που προωθεί η Ισπανία (πάρτι για βορειοευρωπαίους και φθηνά ποτά) είναι κακό, με αποτέλεσμα 1) να μαζεύει κακό τουρισμό, 2) να υπάρχει κίνδυνος να φας φόλα επειδή πέρασες ξυστά απ΄τα πραγματικά ωραία μέρη. Πολύ ωραία τα μέρη που βάζεις και συνειδητοποιώ ότι πέρασα δίπλα από κάποια που θα ήθελα να δω, αλλά δεν το γνώριζα γιατί δεν τα βρήκα όταν έψαχνα πληροφορίες για το μέρος. Όπως έγραψε ο @Παρίσακτος ακόμα και στα τουριστικά πρόμο της Ισπανίας βλέπεις άσχημα μέρη όπως το παράδειγμα της Costa del sol. Να πας Ανδαλουσία κι αντί για το Cadiz να πας στην Costa del sol. Ούτε στον εχθρό μου.

Πόσοι από εδώ που έχουν πάει στην Βαρκελώνη αναγνωρίζουν ότι η αυτή η φώτο είναι από εκεί; Passatge de tubella:

1585989914029.png


Στην ίδια περιοχή την Les Corts είναι και το αγαπημένο μου μέρος για χαλαρό καφέ/μπύρα στη Βαρκελώνη το υπέροχο πολιτιστικό κέντρο Can Deu με την υπέροχη αυλή του. Αριθμός τουριστών όσες φορές έχω πάει 0.

1585990107646.png


Η Ιταλία δεν τα κρύβει αυτά τα μέρη. Ίσα ίσα με ένα ψάξιμο θα τα έβρισκες εύκολα. Στην Ισπανία πρέπει να λύσεις το γρίφο της Σφίγγας για να τα βρεις. Σαν τουρίστας τόσο χρόνο δεν έχω, θα πάω στο σιγουράκι της Ιταλίας.
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.783
Likes
18.174
Μερικά τοπία όχι τόσο γνωστά στον πολύ κόσμο, ενδεικτικά της ποικιλομορφίας της Ισπανίας:

Τα γκρανιονικά τοπία στη Ναβάρρα, μηδέν τουρίστες:
View attachment 304663
View attachment 304664

Στο Mutriku και τη Zumaia (χώρα των Βάσκων) έχει ένα περίεργο γεωλογικό φαινόμενο, ονόματι Flysch, ειδικά με την ανατολή του ηλίου είναι πολύ εντυπωσιακό:
View attachment 304665
View attachment 304666


Για Αστούριας-Καντάμπρια ήδη έχουμε πει δυο πράγματα, αλλά είναι ανεξάντλητες περιοχές:
View attachment 304668

View attachment 304667

Oλίγον από Πυρηναία:
View attachment 304669
View attachment 304670

View attachment 304671

Eίπαμε ότι και η Ανδαλουσία, που πολλοί τη φαντάζονται μόνον με παραλίες ήλιο και σορτσάκια, μια χαρά βουνά έχει, χιονοδρομικά κέντρα και ορισμένα πανέμορφα ορεσίβια βουνά:
View attachment 304672 View attachment 304673

Σε άλλα τοπία, ολίγον από δάση Γαλικίας
View attachment 304675

View attachment 304676

View attachment 304691
View attachment 304697


A, έχει και παράλια η Γαλικία... άπειρα κιόλας γιατί είναι όλη φιορδ:
View attachment 304693

Στα οποία έχει και σχηματισμούς που αν ήμασταν στην Αυστραλία θα τα ονόμαζαν Super Duper Cathedral Coast Magic Highway και θα πήγαιναν εκατομμύρια άνθρωποι, στην Ισπανία των ατέλειωτων τοπίων πας κι είσαι μόνος σου:

View attachment 304694

View attachment 304695 View attachment 304696

Και παντού στη Γαλικία βέβαια κυριαρχεί το πράσινο:
View attachment 304698
Πυρηναία και Γαλικία φαίνονται όμορφα, τα υπόλοιπα προσωπικά δε με εντυπωσίασαν.
 

Nikos86

Member
Μηνύματα
547
Likes
4.011
Ταξίδι-Όνειρο
Στον χρονο!
Το τουριστικό πακέτο που προωθεί η Ισπανία (πάρτι για βορειοευρωπαίους και φθηνά ποτά) είναι κακό
Κακο πακετο τα φθηνα ποτα, εεεεε αφηνε μεγαλο τιπ εσυ αμα σε χαλαει! :)
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.700
Πολύ εντυπωσιακά όντως, θα θέλαμε όμως να ξεκαθαριστεί επιτέλους τι ανήκει στην Ισπανία και τι όχι κυρίως από αυτούς που κατά καιρούς μας έπεισαν ότι κάποιες περιοχές δεν είναι Ισπανία. Σημάδι των καιρών και αυτό.
 

el de abajo

Member
Μηνύματα
202
Likes
586
ξεκινώντας με αυτοκίνητο απο A Coruña και καταλήγοντας Girona δε νομίζω στην Ευρώπη να υπάρχει τόσο μεγάλη απόσταση κατά την οποία έχει τόσα πράγματα να δεις, να κάνεις και να φας χωρίς να βαρεθείς καθόλου μα καθόλου...η βόρεια Ισπανία είναι τουριστικά by far η πιο υποτιμημένη περιοχή της Ευρώπης...
 

Earth Citizen

Member
Μηνύματα
2.859
Likes
7.077
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
η βόρεια Ισπανία είναι τουριστικά by far η πιο υποτιμημένη περιοχή της Ευρώπης...
Καλύτερα, να μη μαζέψει πολύ κόσμο και χαλάσει :p
Απ' ό,τι έχω δει στη χώρα, ο Βορράς είναι ο αγαπημένος μου.
 
Last edited by a moderator:

Señor_Nada

Member
Μηνύματα
1.540
Likes
8.514
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Κακο πακετο τα φθηνα ποτα, εεεεε αφηνε μεγαλο τιπ εσυ αμα σε χαλαει! :)

Κακής ποιότητας ποτά. Ούτε τσάμπα!

Και μιας και το φέρε η κουβέντα στην Ισπανία πίνουν αναμεμειγμενα κόκκινο με λευκό κρασί. Ακόμα χειρότερα κρασί με κοακολα. ΚΡΑΣΙ ΜΕ ΚΟΑΚΟΛΑ! Ένας εισαγγελέας δεν υπάρχει;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.182
Μηνύματα
883.218
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom