George Ef
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Στρασβούργο
- Ταξίδι-Όνειρο
- Γη του Πυρός
Περιεχόμενα
Μετά από όλα αυτά είχε έρθει η ώρα για το ραντεβού με την τύχη.Απαραίτητες λοιπόν προμήθειες από το σούπερ-μάρκετ,καιρός στο κινητό και βουρ για την ενδοχώρα,να βρούμε ανοιχτό ουρανό!Οι δρόμοι σκεπασμένοι παντού με χιόνι αλλά πουθενά δεν δημιουργούσε αυτό πρόβλημα.Το μόνο πρόβλημα όταν έρχοταν εκχιονιστικά από το αντίθετο ρεύμα αφού το οδικό δίκτυο θυμίζει επαρχιακές οδούς της χώρας μας.Τρείς μέρες πριν την πανσέληνο,και το φεγγάρι αποδείχτηκε πολύτιμος σύμμαχος,αφού η θέα του μας καθοδηγούσε στα σίγουρα σε ανοίγματα.Αν και είχα διαβάσει ότι το γεμάτο φεγγάρι είναι ανασταλτικός παράγοντας για το Σέλας,παρ'ολα αυτά,εμένα τουλάχιστον με βοήθησε.Προσεκτική οδήγηση λοιπόν για 2μησι ώρες πάνω-κάτω,μέχρι που βρήκαμε ένα μεγάλο άνοιγμα στον ουρανό πριν τα σύνορα με την Φιλανδία και σταματήσαμε στο πρώτο πάρκινγκ που βρήκαμε.Το χιόνι ήταν σχεδόν μέχρι το γόνατο και η θερμοκρασία έλεγε -15.Φυσικά κάτι τέτοιο δεν υπήρχε περίπτωση να μας πτοήσει.Είμαι απίστευτα πεισματάρης για να φτάσω στην βρύση και να μην πιω νερό,επειδή κάνει κρύο..Κατά την διαδρομή προσπεράσαμε βανάκια από εταιρίες που μεταφέρουν τον κόσμο για το Σέλας κάτι που μας έκανε αισιόδοξους ότι κάναμε την σωστή επιλογή τοποθεσίας.Και όντως δικαιωθήκαμε.Μόλις ετοιμάσαμε τρίποδες και φωτογραφικές άρχισε δειλά τον χορό της η Lady Aurora που όσο περνούσε η ώρα γινόταν πιο έντονος.Η τυχή με το μέρος του φακού αφού βλέπαμε και μωβ αποχρώσεις μαζί με τα πράσινα χρώματα και φυσικά ενθουσιασμός όσο και δέος μπροστά στην μαγεία της φύσης.Δύσκολο να το περιγράψεις και αυτομάτα συμπεραίνεις γιατί έχει συνδεθεί με τόσους θρύλους και δοξασίες ανά τους αιώνες.Μοναδικό και μεγαλειώδες,μπροστά σε κάτι τέτοιο καταλαβαίνεις πόσο μικρός παράγοντας είναι ο άνθρωπος στην εξίσωση της φύσης..Πραγματικά μια εμπειρία που σε κάνει να νιώθεις πιο πλήρης σαν άνθρωπος!Μέτα από μία παράσταση σχεδόν δύο ωρών και αφού ο ουρανός έκλεινε την κουρτίνα του θεάματος με τα σύννεφα του,ξεκινήσαμε για πίσω.Στην διαδρομή ήμουν λιγομίλητος αφού έπρεπε να πιστέψω αυτό που είδα να συμβαίνει μπροστά στα μάτια μου..