War :Ενδοπελοποννησιακή διαμάχη

Ποιά είναι η αγαπημένη σας περιφερειακή ενότητα;

• Total voters
    53

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Η Κορινθία έμεινε τελευταία...νομίζω την έφαγε ο δυνατός ανταγωνισμός,γιατί μπορεί να μην έχει καμιά πόλη τόσο ωραία όσο το Ναύπλιο ή μνημεία Ουνέσκο όπως άλλοι νόμοι-Μυστράς, Μυκήνες, Αρχαία Ολυμπία, Ναός Επικούριου Απόλλωνα-, αλλά σε φύση το ορεινό κομμάτι της είναι ωραίο.
Το περίμενα ότι θα πήγαινε άπατη, για αυτό και έγραψα ολόκληρο κατεβατό και θα προσπαθήσω να γράψω και άλλα, επειδή πραγματικά έχει πολύ ψωμί.

Δυστυχώς και οι ίδιοι οι Κορίνθιοι δεν προωθούμε αρκετά τον τόπο μας κι αυτό είναι κάτι που συζητώ συχνά με συγγενείς κλπ. Και ειλικρινά θεωρώ ότι έχουν πάρει περισσότερες ψήφους νόμοι που έχουν πολύ λιγότερο υλικό (πχ η Αργολίδα αν δεν είχε την τύχη να έχει Ναύπλιο και Επίδαυρο θα ήταν ίσως ο πιο αδιάφορος νομός της Πελοποννήσου).

Πάντως βασικότατο για την Κορινθία που δεν έγραψε κανείς είναι η διώρυγά της, την οποία εμείς οι Πελοποννήσιοι όταν διασχίζουμε νιώθουμε ότι μπήκαμε στο κατώφλι του σπιτιού μας. :) Αξίζει να σταματήσετε κάποια στιγμή στην παλιά γέφυρα να χαζέψετε, ή να πάτε να δείτε/διασχίσετε τις βυθιζόμενες γέφυρες στα άκρα της διώρυγας-οταν ήμουν παιδί ενθουσιαζομουν, τις θεωρούσα ύψιστο θαύμα της μηχανικής 😆.

Επίσης τα τελευταία χρόνια γίνονται πολύ συχνά boat trips διάσχισης της διώρυγας σε πολύ λογικές τιμές. Κάθε χρόνο λέω να το κάνω και όλο κάτι γίνεται και δεν. Την ώρα του ηλιοβασιλέματος ξέρω ότι είναι μαγεία.

alma

Member
Αρκετοί άντρες έχουν πάει φαντάροι στην Κόρινθο και δεν έχουν καλές αναμνήσεις.
Εγώ την αγαπώ, αλλά έρχεται τρίτη σε προτίμηση.
Δηλαδή αν βάλουμε το νομό Έβρου σε war που κι εκεί έχουν πάει φαντάροι πολλοί,θα τον μαυρίσετε;

panpan

Member
Ενδεχομένως. Εγώ δεν πήγα εκεί φαντάρος, αλλά έχω καλές εικόνες από Αλεξανδρούπολη, Φέρες,
Σουφλί, δάσος Δαδιάς , Ορεστιάδα, Διδυμότειχο κλπ. Στα μείον. Πολύ κουνούπι. Αλλά έφυγα από το θέμα.

Sam-chal

Member
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Χιλή, Βολιβία
Δηλαδή αν βάλουμε το νομό Έβρου σε war που κι εκεί έχουν πάει φαντάροι πολλοί,θα τον μαυρίσετε;
Δεν θα ψήφιζα ποτέ Αρκαδία γιατί παρουσιάστηκα Τρίπολη αρχές Δεκέμβρη και έφυγα μέσα Φλεβάρη... :haha::haha::haha:

alma

Member
Δεν θα ψήφιζα ποτέ Αρκαδία γιατί παρουσιάστηκα Τρίπολη αρχές Δεκέμβρη και έφυγα μέσα Φλεβάρη... :haha::haha::haha:
Κακώς. Να πας ως επισκέπτης να δεις βουνό και θάλασσα, έναν προορισμό για κάθε εποχή του χρόνου. Μοναδικά καλντερίμια στα ορεινά χωριά,άγρια φύση, παραλίες όμορφες και μάλιστα κάποιες ελάχιστα γνωστές.
Η Αρκαδία δεν είναι τυχαίο πως ενώ δεν έχει μια πόλη σαν το Ναύπλιο, ούτε μια καστροπολιτεία σαν τη Μονεμβασιά, έχει ορκισμένους θαυμαστές.

Sam-chal

Member
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Χιλή, Βολιβία
Κακώς. Να πας ως επισκέπτης να δεις βουνό και θάλασσα, έναν προορισμό για κάθε εποχή του χρόνου. Μοναδικά καλντερίμια στα ορεινά χωριά,άγρια φύση, παραλίες όμορφες και μάλιστα κάποιες ελάχιστα γνωστές.
Η Αρκαδία δεν είναι τυχαίο πως ενώ δεν έχει μια πόλη σαν το Ναύπλιο, ούτε μια καστροπολιτεία σαν τη Μονεμβασιά, έχει ορκισμένους θαυμαστές.
Έχω πάει! :clap:

Extra muros

Member
Πάντως βασικότατο για την Κορινθία που δεν έγραψε κανείς είναι η διώρυγά της, την οποία εμείς οι Πελοποννήσιοι όταν διασχίζουμε νιώθουμε ότι μπήκαμε στο κατώφλι του σπιτιού μας. :) Αξίζει να σταματήσετε κάποια στιγμή στην παλιά γέφυρα να χαζέψετε, ή να πάτε να δείτε/διασχίσετε τις βυθιζόμενες γέφυρες στα άκρα της διώρυγας-οταν ήμουν παιδί ενθουσιαζομουν, τις θεωρούσα ύψιστο θαύμα της μηχανικής 😆.

Επίσης τα τελευταία χρόνια γίνονται πολύ συχνά boat trips διάσχισης της διώρυγας σε πολύ λογικές τιμές. Κάθε χρόνο λέω να το κάνω και όλο κάτι γίνεται και δεν. Την ώρα του ηλιοβασιλέματος ξέρω ότι είναι μαγεία.
Συμφωνώ ότι ο Ισθμός είναι ένα μέρος μοναδικό στην Ελλάδα, που οι περισσότεροι προσπερνούν στα γρήγορα χωρίς να εκτιμήσουν την ομορφιά του. Ισχύει ότι η Κορινθία περνάει σε κάπως δεύτερη μοίρα, παρότι έχει σημαντικές ομορφιές. Εκεί που σίγουρα δεν υστερεί σε τίποτε από άλλους νομούς είναι το αρχαιολογικό ενδιαφέρον, με Ακροκόρινθο, αρχαία Κόρινθο, Νεμέα, Ισθμία, για να μην πω για τα λιγότερο εντυπωσιακά αλλά σημαντικότατα μνημεία όπως η Δίολκος, δηλαδή ο δρόμος από όπου έσερναν οι δούλοι τα καράβια στον ισθμό μεταξύ Κορινθιακού και Σαρωνικού, το Ηραίο της Περαχώρας, το λιμάνι του Λεχαίου με την βασιλική του Λεωνίδη, το λιμάνι των Κεγχρεών κι η σύνδεσή του με τον απόστολο Παύλο και πολλές ακόμα αρχαιολογικές θέσεις, χωρίς καν να πιάσω το βυζαντινό κομμάτι. Να πω επίσης ότι στο αρχαιολογικό μουσείο Φενεού υπάρχει η ίσως συγκλονιστικότερη σωζόμενη κεφαλή αγάλματος, που απεικονίζει την κόρη του Ασκληπιείου Υγεία. Επίσης πέρα από τη φυσική ομορφιά στα ορεινά που ήδη αναφέρθηκε, θεωρώ ότι έχει και κάποιες αρκετά ωραίες παραλίες, κάποιες μάλιστα χωρίς καθόλου υπερτουρισμό και τη συνακόλουθη υποβάθμιση.

Εκ των πραγμάτων όμως έχει να αναμετρηθεί με τιτάνες και χάνει πολύτιμους πόντους λόγω του ότι δεν έχει έστω μία πραγματικά όμορφη πόλη ή έστω κωμόπολη, άσχετα που προσωπικά έχω περάσει πολύ καλά σε αρκετές από αυτές και όλα αυτά τα λέω με πολλή αγάπη και όμορφες αναμνήσεις.

varioAthens

Member
Ρε παιδια αμα ειναι ετσι να μαυρισουμε και τους Νομούς που ειχαμε ερωτικη απογοητευση, τους Νομους καταγωγης των πεθερικών μας και παει λεγοντας…. Βρε πατε καλα; 😀

paefstra

Member
Ψηφισα Αχαια γιατι την αγαπω πολυ και τα εχει ολα.
Και Ηλεια για το φαι, τον ναο Επικουρειου Απολλωνα και τη λαικη Αμαλιαδας. Οποιος ξερει, ξερει.

KostasX

Member
Ψηφισα Αχαια γιατι την αγαπω πολυ και τα εχει ολα.
Και Ηλεια για το φαι, τον ναο Επικουρειου Απολλωνα και τη λαικη Αμαλιαδας. Οποιος ξερει, ξερει.
Επειδή μένω στα 300 μέτρα , Αύριο το πρωί σε περιμένω για ένα "Live from..." από την αγαπημένη σου λαική...:D

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.192
Μέλη
39.914
Νεότερο μέλος
V for Victoria

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom