War: η μάχη της Ιβηρικής

Μαδρίτη vs Λισσαβώνα


  • Total voters
    30

alma

Member
Μηνύματα
3.714
Likes
14.998
Δυσκολεύτηκα πολύ. Παρόλο που έβαλα το θέμα δεν μπορούσα να διαλέξω. Αγαπώ τη Μαδρίτη και την ισπανική γλώσσα ιδιαίτερα. Είναι όμορφη, μεγαλοπρεπής με ιστορία και επιβλητικά κτίρια. Έχει ένα σωρό ενδιαφέροντα μουσεία εκτός από το πασίγνωστο Πράδο και αν είσαι λάτρης της ζωγραφικής περνάς ακόμα πιο υπέροχα. Το φαγητό είναι καταπληκτικό, οι μεγάλες λεωφόροι εντυπωσιάζουν με τα μαγαζιά μεγάλων οίκων αλλά και δικών τους ισπανικών πιο εκκεντρικών(π.χ. Ágatha Ruíz de la Prada ) και γενικά δεν έχει να ζηλέψει κάτι από άλλες μεγάλες μητροπόλεις.

Από την άλλη η Λισσαβώνα είναι μεν πιο φτωχή αλλά πιο ιδιαίτερη. Οι κάτοικοι μου φαίνονται πιο αυθεντικοί και ευγενικοί ακόμα και από τους αγαπημένους Ισπανούς. Η πορτογαλική πρωτεύουσα είναι πιο μυστηριώδης, η θάλασσα και οι λόφοι της προσδίδουν και άλλη γοητεία, πέρα από αυτή που ήδη έχει λόγω κτιρίων, ατμόσφαιρας και ανθρώπων. Ταινίες σαν το "νυχτερινό τρένο για τη Λισσαβώνα" σε κάνουν να ξαναζείς κάθε στιγμή εκεί και σου θυμίζουν γιατί αυτή η πόλη έχει αυτό το "κάτι"...Τα Azulejos στα κτίρια, η αύρα μυστηρίου, η μελαγχολική όψη της, τα φτωχικά αλλά πολύχρωμα σπίτια στην Αλφάμα, το παλιό τραμ, οι συμπαθέστατοι κάτοικοι....

Αγαπώ πολύ και τις δυο αλλά δεν μπορώ.Θα δώσω την ψήφο στους Πορτογάλους.
 

Señor_Nada

Member
Μηνύματα
1.518
Likes
8.423
Ονειρεμένο Ταξίδι
Άβυσσος
Καμουφλαρισμένο war λόγω τίτλου!

Τα πράγματα εδώ είναι απλά. Η Λισαβόνα ανήκει στις αγαπημένες μου πόλεις. Πολύ ωραία γεωγραφική θέση και πάρα πολύ γραφικότητα. Το ποστ του @giannismits στην προηγούμενη σελίδα τα έχει πει όλα. Μόνο με την Afalma έχει κερδίσει την Μαδρίτη από τα αποδυτήρια. Πόσο μάλλον όταν και η υπόλοιπη πόλη είναι ομορφότερη/γραφικότερη.
 

mikrh tsopana

Member
Μηνύματα
1.715
Likes
7.789
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ονειρεμένο Ταξίδι
θα το αποφασίσω αύριο
Δε χρειάστηκε σκέψη ούτε για μένα, Μαδρίτη φυσικά. Αρχικά για το vibe της, μια πόλη αρκετά φιλόξενη κατά τη γνώμη μου στην οποία συμβιώνουν η μεγαλούπολη και η χαλαρότητα, ακριβώς αυτό που λείπει στην Αθήνα (κατ'εμέ). Ο κύριος λόγος όμως είναι ότι η Λισσαβώνα (και γενικά η Πορτογαλία μέχρι στιγμής) δε μου έχει κάνει το μηδαμινό κλικ. Συμπαθώ άπειρα τους πορτογάλους αλλά η χώρα τους μου φαίνεται αρκετά αδιάφορη και δε με τραβάει καθόλου. Σόρρυ!
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.607
Likes
50.231
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Πολύ εύκολα Λισσαβόνα, η Μαδρίτη είναι από τις πιο αδιάφορες πρωτεύουσες της Ευρώπης για μένα, λίγα να δεις. Η Λισσαβόνα έχει ατμόσφαιρα, ιστορία, γοητεία.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.073
Μηνύματα
879.681
Μέλη
38.807
Νεότερο μέλος
elendim7576

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom