vanda
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ?
- Ταξίδι-Όνειρο
- Βιετνάμ και Αργεντινή
Η άποψή μου για το Βίλνιους είναι ταυτόσημη με αυτή της αγαπημένης μου @vanda .
Όμορφη καθαρή και περιποιημένη h παλιά πόλη με πολλά φρεσκοβαμμένα κτίρια και με τις εκκλησίες να συμβάλλουν στην αρχιτεκτονική ομορφιά, ποτάμια και πολύ αστικό και περιαστικό πράσινο, αν και μάλλον θα ήμουν πιο ακριβής αν έκανα αναφορά σε περιαστική ζούγκλα.
Το πιο σημαντικό αξιοθέατο άλλωστε της χώρας είναι το φυσικό περιβάλλον, απέραντα δάση ποτάμια και λίμνες.
Η Λιθουανία έχει πέντε εθνικά πάρκα. Το δημοφιλές κάστρο του Τρακάι στο οποίο θα αναφερθεί η @vanda παρακάτω βρίσκεται σε εθνικό πάρκο.
Ιστορικά η χώρα κάνει αισθητή την παρουσία της στο μεσαίωνα όπου κάποια στιγμή έφθασε να είναι το μεγαλύτερο κράτος της Ευρώπης.
Αλλά και θρησκευτικά είχε τους τελευταίους παγανιστές της Γηραιάς Ηπείρου.
Από τουριστικής πλευράς η χώρα αναπτύσσεται αν και μάλλον χωρίς μεγάλη προθυμία πολλών εκ των εργαζομένων στον χώρο. Αυστηρές εκφράσεις, ψυχρά τυπικοί ακόμη και απόμακροι. Πρώτη φορά είδα ρεσεψιονίστ ξενοδοχείου να γυρίζει αλλού το κεφάλι της όταν της είπαμε καλημέρα.
H πόλη είναι ακόμη ιδανικός προορισμός για όσους αντιπαθούν τα υπερτουριστικά μέρη.
Επίσης μου έδωσε την εντύπωση ότι κανείς δεν προσπαθεί να πουλήσει τίποτα σε κανέναν. Θέλαμε να πάμε ημερήσια εκδρομή στο παλαιότερο εθνικό πάρκο της χώρας, μιάμιση ώρα περίπου από την πρωτεύουσα αλλά πέραν της ενοικίασης αυτοκινήτου δεν υπήρχε άλλος τρόπος.
Ούτε τα ΜΜΜ διευκόλυναν την μετάβαση, ούτε κάποια προσιτή οργανωμένη εκδρομή υπήρχε.
Η αρνητική εντύπωση ολοκληρώθηκε όταν επισκεπτόμενοι το αρχαιολογικό τμήμα του Εθνικού μουσείου ρωτήσαμε αν είχαν εκθέματα από το παγανιστικό παρελθόν της χώρας και μας έστειλαν στο διπλανό κτίριο που δεν είχε κανένα.
Επιστρέψαμε στο αρχαιολογικό όπου και πάλι είδαμε ελάχιστα πράγματα.
Ο πύργος Γκεντιμίνας αξίζει την ανάβαση στην στέγη του καθώς προσφέρει άπλετη και ολόπλευρη θέα στην πόλη.

Last edited: