Πτήσεις με ανταπόκριση

Kostas1982

New Member
Αν δεν υπάρξει καθυστέρηση και με λίγο τρέξιμο θα προλάβεις.Πιθανόν να σε πάνε κατευθείαν στην δεύτερη πτήση από το αεροπλάνο της πρώτης.Διαφορετικά θα σε φροντίσει η εταιρεία.
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση!Εχω εμπερια απο ανταποκρισεις πολυωρης αναμονης,αλλα απο ανταποκριση τριων τεταρτων μονο,πρωτη φορα (κι αυτο απο αβλεψια μου).

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση!Εχω εμπερια απο ανταποκρισεις πολυωρης αναμονης,αλλα απο ανταποκριση τριων τεταρτων μονο,πρωτη φορα (κι αυτο απο αβλεψια μου).
Αφού στο πούλησε η εταιρεία, θεωρεί ότι γίνεται. Αν δεν προλάβεις, θα σε βάλει σε επόμενη πτήση. Κανόνισε το πρόγραμμα της ημέρας επιστροφής και της επόμενης να μην είναι σφιχτό από δουλειές κτλ. Πχ. να μπορείς να πάρεις επιπλέον μέρα άδειας.

Masbass

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βενετία
Ταξίδι-Όνειρο
Μαδαγασκάρη
Εκει ειναι που εχω ψιλοαγχωθει γιατι εκανα το λαθος να μη το προσεξω αρχικα.Στη Βιεννη αναγραφει ωρα αφιξης 11:50,και ωρα αναχωρησης απο εκει για Θεσσαλονικη ειναι 12:35!Δηλαδη μολις 45 λεπτα μεταξυ των δυο πτησεων
Αν ήταν Alitalia θα σου έλεγα ήδη να ψάξεις για ξενοδοχείο στη Βιεννη αλλά με Lufthansa πιθανότατα θα είσαι ok. Αν για κάποιο λόγο καθυστερήσει να φύγει η πρώτη πτήση (οπότε σου μείνει ακόμη λιγότερος χρόνος γι αλλαγή μετά) ενημέρωσε την αεροσυνοδό ότι έχεις αλλαγή σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και για να σαι και πιο σίγουρος όταν κάνεις check in για την πρώτη πτήση διάλεξε θέση όσο πιο μπροστά γίνεται για να φύγεις άμεσα μόλις προσγειωθεί. Όταν κατέβεις από την πρώτη πτήση κοίτα μήπως η εταιρεία έχει στείλει κάποιον με πινακίδα (πχ Flight LH832 to Thessaloniki) για να μαζεψει όσους κάνουν αλλαγή και να σας περάσει πιο γρήγορα στο gate. Το μόνο που είναι επίφοβο σε τέτοιες πολύ σύντομες αλλαγές είναι να προλάβεις μια χαρά μεν την πτήση σου... αλλά η βαλίτσα να μην προλάβει να φορτωθεί και να στη φέρουν σπίτι την επόμενη μερα με την επόμενη πτήση.

Raul

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Ταξίδι-Όνειρο
Σκανδιναβία
Καλησπερα σας,ειμαι νεος στο φορουμ,και θα ηθελα τα φωτα σας σε κατι που με εχει αγχωσει απο τωρα.Σημερα εκλεισα εισιτηρια για τον Μαιο με Lufthansa για Κολωνια απο Θεσσαλονικη.Στον γυρισμο απο Κολωνια για Θεσσαλονικη εχω ανταποκριση μεσω Βιεννης.Εκει ειναι που εχω ψιλοαγχωθει γιατι εκανα το λαθος να μη το προσεξω αρχικα.Στη Βιεννη αναγραφει ωρα αφιξης 11:50,και ωρα αναχωρησης απο εκει για Θεσσαλονικη ειναι 12:35!Δηλαδη μολις 45 λεπτα μεταξυ των δυο πτησεων.Το καλο ειναι οτι ειναι ιδια εταιρια (Lufthansa) οποτε ειναι ενιαιο εισιτηριο.Τι γινεται ομως αν η πρωτη πτηση εχει καθυστερηση,η αν δεν προλαβω;Ρωταω γιατι πρωτη φορα πεταω με την συγκεκριμενη εταιρια,επισης πρωτη φορα εχω τοσο μικρο χρονο ανταποκρισεων,και φυσικα δεν εχω ιδεα απο το αεροδρομιο της Βιεννης!
Σε παρόμοια περίπτωση, σε πτήση με Lufthansa Αθήνα - Μόναχο - Λουξεμβούργο και πίσω, οι ανταποκρίσεις ήταν 40' και 30' στην επιστροφή. Αφενός οι πτήσεις διαρκούν λιγότερο από το πρόγραμμα κι έχεις χρόνο να μεταβείς στην πύλη (αφού δεν περιμένεις βαλίτσα) αφετέρου στην επιστροφή, όπου είχε μικρή καθυστέρηση η αναχώρηση από Λουξεμβούργο, το αεροπλάνο της 2ης πτήσης μάς περίμενε και μας μετέφεραν με βανάκι μέσω της πίστας του αεροδρομίου απευθείας στο αεροπλάνο. Α, και οι βαλίτσες μια χαρά. Τις βρήκαμε Αθήνα κανονικά!

PhysioDuck

Member
Επόμενο Ταξίδι
Είναι τόσο πολλά...
Ταξίδι-Όνειρο
Warwick, NY
Καλησπέρα σε όλους.
Μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε με κάτι;

Κλείσαμε εισιτήρια με Scoot Αθήνα-Σιγκαπούρη (στάση 19 ώρες)-Μπανγκόκ.
Αφού τα είχαμε κλείσει όμως, αποφάσισε η παρέα ότι μας αρέσει πιο πολύ η Σιγκαπούρη από Μπανγκόκ... Οπότε θα μείνουμε εκεί 3 μέρες.
Υπάρχει πιθανότητα να μας ακυρώσουν το εισιτήριο της επιστροφής; (Πουκέτ-Αθήνα μετά από 2 εβδομάδες.) Έχετε ακούσει κάτι τέτοιο να συμβαίνει;

fotast

Member
Καλησπέρα σε όλους.
Μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε με κάτι;

Κλείσαμε εισιτήρια με Scoot Αθήνα-Σιγκαπούρη (στάση 19 ώρες)-Μπανγκόκ.
Αφού τα είχαμε κλείσει όμως, αποφάσισε η παρέα ότι μας αρέσει πιο πολύ η Σιγκαπούρη από Μπανγκόκ... Οπότε θα μείνουμε εκεί 3 μέρες.
Υπάρχει πιθανότητα να μας ακυρώσουν το εισιτήριο της επιστροφής; (Πουκέτ-Αθήνα μετά από 2 εβδομάδες.) Έχετε ακούσει κάτι τέτοιο να συμβαίνει;
Το εισιτήριο είναι ενιαίο;Ναι ορισμένες εταιρείες μπορεί να ακυρώσουν τα υπόλοιπα σκέλη αν δεν κάνεις κάποιο ενδιάμεσο σκέλος.Για Scoot δεν ξέρω.

Lazarosblg

Member
Αλήθεια; Δεν το ήξερα.
Η επιστροφή είναι πάλι στο όνομά μου.
Βέβαια, το θέμα είναι ότι φτάνουμε Μπανγκόκ (κανονικά) και αναχωρούμε από Πουκέτ.
Δηλαδή προτείνεις να ειδοποιήσουμε όταν φτάσουμε εκεί ότι δεν θα μπορέσουμε να πετάξουμε για να είμαστε καλυμμένοι;
Η σκουτ θέλει δέκα μέρες πριν περίπου να ενημερώσεις αλλιώς χάνεις τις υπόλοιπες πτήσεις που συνδέονται με τον κωδικό.

PhysioDuck

Member
Επόμενο Ταξίδι
Είναι τόσο πολλά...
Ταξίδι-Όνειρο
Warwick, NY
Το εισιτήριο είναι ενιαίο;Ναι ορισμένες εταιρείες μπορεί να ακυρώσουν τα υπόλοιπα σκέλη αν δεν κάνεις κάποιο ενδιάμεσο σκέλος.Για Scoot δεν ξέρω.
Ναι είναι ενιαίο...
Ωχ... Να δούμε τι θα κάνουμε τώρα

PhysioDuck

Member
Επόμενο Ταξίδι
Είναι τόσο πολλά...
Ταξίδι-Όνειρο
Warwick, NY
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Εδώ λέει:
If you miss your flight
If you were unable to catch your outbound flight, Scoot reserves the right to cancel any return flight in the same booking without compensation. You are given 48 hours from the departure time of your outbound flight to contact Scoot to confirm you will travel on any return flight in the same booking, failing which, the return flight(s) may be automatically cancelled

fotast

Member
Ναι είναι ενιαίο...
Ωχ... Να δούμε τι θα κάνουμε τώρα
Επαναλαμβάνω ότι δεν ξέρω τι κάνει η συγκεκριμένη αεροπορική.Αλλά σε άλλες εταιρείες αν ειδοποιήσεις από πριν τα πράγματα γίνονται χειρότερα και ακυρώνουν τα υπόλοιπα σκέλη.

PhysioDuck

Member
Επόμενο Ταξίδι
Είναι τόσο πολλά...
Ταξίδι-Όνειρο
Warwick, NY
Πάντως πήρα τηλέφωνο τώρα στη Σκουτ (ελληνικό νούμερο) και η κοπέλα με καθησύχασε.
Μου είπε ότι είναι κλεισμένες με διαφορετικό κωδικό οι κρατήσεις.
Και όντως, τσέκαρα τις κρατήσεις και έγιναν 2 ξεχωριστές.
Μία Αθ-Σιγκ-Μπανκ και μια άλλη Πουκ-Αθ. Εντελώς άσχετες δηλαδή.
Και όντως είναι με διαφορετικό κωδικό.
Μου λέει: "Εγώ δεν μπορώ να δω την επιστροφή σας".
Άρα, μου είπε ότι δεν μπορούν να σου ακυρώσουν την επιστροφή.
Αλλά είπε ότι είναι καλό να τους ενημερώσεις ότι θα ταξιδέψεις μόνο στο πρώτο σκέλος.
Και μου έδωσε το τηλ της Σιγκαπούρης.

Last edited:

AERAS

Member
Αλήθεια; Δεν το ήξερα.
Η επιστροφή είναι πάλι στο όνομά μου.
Βέβαια, το θέμα είναι ότι φτάνουμε Μπανγκόκ (κανονικά) και αναχωρούμε από Πουκέτ.
Δηλαδή προτείνεις να ειδοποιήσουμε όταν φτάσουμε εκεί ότι δεν θα μπορέσουμε να πετάξουμε για να είμαστε καλυμμένοι;
Αρχικά είναι λάθος να φύγεις χωρίς να ενημερώσεις. Γιατί να δημιουργηθεί αναστάτωση και να σας ψάχνουν οι υπάλληλοι?
Όμως τώρα η Scoot δίνει το δικαίωμα να κάνουμε μια αλλαγή. Μπορείς να επικοινωνήσεις μήπως σου επιτρέψουν να αλλάξεις και προορισμό. Στο email αναφέρουν για αλλαγή ημερομηνίας. Δοκίμασε μήπως γίνεται και αλλαγή προορισμού

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.057
Μέλη
39.777
Νεότερο μέλος
alexanderd

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom