Η λίμη Τσιβλού στο όρος Χελμός στην Αχαΐα, αποτελεί ένα ιδανικό προορισμό για απόδραση από την Αθήνα. Η λίμνη Τσιβλού είναι μια από τις πιο φωτογενείς λίμνες στην Ελλάδα. Το σκηνικό είναι πραγματικά παραμυθένιο και το φυσικό κάλλος ανυπέρβλητο: μαύρη πεύκη, έλατα και πλατάνια πλαισιώνουν τα γαλαζοπράσινα νερά της καθώς λαμπυρίζουν στον ήλιο. Πέραν της πλούσιας βλάστησης, η λίμνη αποτελεί έναν μοναδικό υδροβιότοπο για πολλά είδη ζώων και πουλιών.

Η ιστορία της λίμνης είναι εξίσου ενδιαφέρουσα: φαίνεται ότι ‘δημιουργήθηκε’ το 1913 από μια μεγάλη κατολίσθηση που παρέσυρε εξολοκλήρου τον οικισμό Τσιβλό. Μάλιστα λέγεται ότι όταν η στάθμη της λίμνης κατεβαίνει, ανάλογα με την εποχή, μπορεί κανείς να διακρίνει τις φαγωμένες πια από τον καιρό και το νερό ‘κορφές’ των δέντρων που υπήρχαν κάποτε πριν τα παρασύρει όλα το νερό.

Η λίμνη είναι ιδανική για οικογένειες και παρέες, και προσφέρεται τόσο για πικνικ και άραγμα στις όχθες, για κολύμπι και πεζοπορία περιμετρικά της, ενώ ορισμένοι την επιλέγουν και για κωπηλασία!

Η λίμνη Τσιβλού μπορεί να συνδυαστεί με διαμονή στο κοντινό χωριό Ζαρούχλα, μόλις 11 χιλιόμετρα μακριά. Από τα ομορφότερα χωριά της Αχαΐας, με τα πέτρινα σπιτια και τα δρομάκια της, προσφέρει επιλογές διαμονής και φαγητού για όλα τα γούστα.