Το 80% περίπου της παγκόσμιας παραγωγής foie gras είναι Γαλλικό και το 70% από αυτό παράγεται στην περιοχή της Dordogne και της Midi Pyrenees. Αυτό το τόσο ξεχωριστό και αμφιλεγόμενο έδεσμα, που άλλες χώρες απαγορεύουν την παραγωγή του, η Γαλλική νομοθεσία το χαρακτηρίζει προστατευόμενη πολιτιστική και γαστρονομική κληρονομιά της χώρας.

Το Ροκαμαντούρ δεν είναι μόνο μια πανέμορφη τουριστική πολίχνη με εντυπωσιακά μνημεία, είναι το μέρος που τιμά και με το παραπάνω αυτή την λαμπρή γαστρονομική κληρονομιά. Ο κεντρικός πεζόδρομος είναι γεμάτος από δεκάδες καταστήματα με gourmet είδη διατροφής ανάμεσα στα οποία το foie gras έχει περίοπτη θέση και εστιατόρια πραγματικές υπερπαραγωγές υψηλής γαστρονομίας  το διαφημίζουν ακατάπαυστα.

Ένα από αυτά είναι το Lion d’ Or, το εστιατόριο του ομώνυμου ξενοδοχείου, που βρίσκεται στις αρχές του μεγάλου πεζόδρομου. Στεγάζεται σε μια ρουστίκ σκεπαστή ταράτσα και έχει θέα την κοιλάδα. Σαν ντεκόρ δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο αλλά το φαγητό είναι αξεπέραστο και οι τιμές φιλικότατες. Προτιμήστε το menu de jour. Θα το συναντήσετε σε δύο τουλάχιστον παραλλαγές και μια από αυτές θα έχει σαν πρώτο πιάτο εξαιρετικής ποιότητας foie gras.

Extra tip. Aν είστε λάτρης των τυριών μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε σαν επιδόρπιο το αξεπέραστο τοπικό κατσικίσιο τυρί. Θρυλείται πως είναι ένα από τα κορυφαία, στο είδος του στον κόσμο.

http://liondor-rocamadour.com/?lang=en