Σύμφωνα με το ευρηματικό σενάριο του μεγάλου σκηνοθέτη Φράνσις Φορντ Κόπολα, η αιματοβαμμένη δυναστεία των Κορλεόνε, μπορεί να «μεγαλούργησε» στη Νέα Υόρκη, αλλά οι ρίζες της κρατούν από τα ηλιοδαρμένα πέτρινα χωριά της Σικελίας και οι πατριάρχες της περίφημης Οικογένειας, πριν περάσουν τον Ατλαντικό και συνεχίσουν την εγκληματική δράση τους στην Αμερικανική μεγαλούπολη, ανδρώθηκαν στα κακοτράχαλα βουνά της Σικελικής υπαίθρου.

Επειδή όμως, εκτός από το σενάριο, υπάρχουν και τα πραγματικά μέρη που έγιναν τα γυρίσματα των ταινιών, το Sicily Life, ένα από τα αξιολογότερα τουριστικά γραφεία της Σικελίας, δίνει την ευκαιρία στους απανταχού θαυμαστές  της αριστουργηματικής σειράς των Νονών, να ζήσουν από κοντά την μαγεία της κινηματογραφικής μυθοπλασίας. Διοργανώνει μια ειδική σινεφίλ εκδρομή, που βασίζεται στους τόπους που γυρίστηκαν πολλές από τις σκηνές των ταινιών, διανθισμένη με τις ομορφιές της Σικελικής γης. Έτσι ο επισκέπτης, μεταξύ των άλλων, έχει την δυνατότητα να επισκεφθεί το μεσαιωνικό χωριό της Σαβόκα για να δει την εκκλησία που ο Αλ Πατσίνο, ως Μάικλ Κορλεόνε, παντρεύτηκε και μετά να περπατήσει μέχρι το περίφημο Bar Vitelli όπου έγινε η δεξίωση του κινηματογραφικού γάμου.

Extra tip. Ιδανική βάση για τις εκδρομές σας στην Σικελία είναι το Hotel Villa Belvedere. Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο εύρημα, που βρίσκεται στην μαγευτική πόλη της Ταορμίνα. Τα δωμάτια μπορεί να είναι απλά, αλλά η ανεπανάληπτη θέα προς τον εντυπωσιακό κόλπο της Νάξου συναρπάζει.

http://www.sicilylife.com/

http://www.villabelvedere.it/uk/