Το Εθνικό πάρκο Αμποσέλι είναι το ιδανικό μέρος  για να αρχίσει κάποιος την γνωριμία του με την Αφρική. Μικρό, ατμοσφαιρικό, σε απόσταση βολής από το εμβληματικό Κιλιμάντζαρο και εύκολα προσβάσιμο, μια που βρίσκεται μόλις 140 χιλιόμετρα μακριά από το Ναϊρόμπι, φαντάζει αφάνταστα οικείο στον καθένα μας, γιατί είναι ο βασικός πρωταγωνιστής στα δεκάδες πόστερς του Κενυάτικου οργανισμού τουρισμού, που διαφημίζουν την περιοχή γύρω από το υψηλότερο βουνό της Αφρικής.

Με κύρια χαρακτηριστικά του τον μεγαλύτερο αριθμό ελεφάντων που συναντά κανείς στην Κένυα και την απαράμιλλη θέα προς το Κιλιμάντζαρο, αποτελεί από το 1974 εθνικό πάρκο, φιλοξενώντας στις εκτάσεις του εκτός από  ελέφαντες μια εξαιρετικά πολυποίκιλη πανίδα, που αποτελείται, μεταξύ των άλλων, από λιοντάρια, ζέβρες, αντιλόπες, ιπποποτάμους, καμηλοπαρδάλεις, ύαινες και πάνω από τετρακόσια σπάνια είδη πτηνών.

Σε μια από τις ωραιότερες περιοχές του πάρκου, με θέα τις χιονοσκέπαστες κορυφές του Κιλιμάντζαρο, βρίσκεται το Tortilis Camp. Πρόκειται για ένα υπέροχο camp που αποτελείται από δεκαέξι μεγάλες και άνετες τέντες, με ιδιωτικό μπάνιο και διακοσμημένες σύμφωνα με την τοπική παράδοση της φυλής των Μασάι. Οι υπερπολυτελείς κοινόχρηστοι χώροι, το κεντρικό σαλόνι, το μπαρ και το εστιατόριο είναι φτιαγμένοι από φυσικά, οικολογικά υλικά και προσφέρουν τις πιο σύγχρονες ανέσεις στους τυχερούς επισκέπτες. Στη διαμονή περιλαμβάνεται η πλήρης διατροφή η οποία είναι εξαιρετική.

Extr tip. Η εντυπωσιακότερη από τις πολλές εκδρομές που διοργανώνει καθημερινά το Tortilis Camp, αφορά την ανθρωπογεωγραφία της περιοχής. Nτόπιοι οδηγοί, θα σας ξεναγήσουν τα χωριά των Μασάι, όπου και θα γνωρίσετε από κοντά τα ήθη και τα έθιμα αυτής της τόσο ξεχωριστής φυλής. Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε.

http://www.tortilis.com/