Ερχεται και μενα η κουλουρα στο κεφαλι!

koloko

Member
Μηνύματα
218
Likes
37
Επόμενο Ταξίδι
θελει σκεψη...
Ταξίδι-Όνειρο
παραδεισος!!
punta cana δεν πηγα. αυτοκινητο νοικιασα απο εκει πηρα μια τζιπαρα με 30€ την ημερα αλλα αυτο το πετυχαινεις μονο οταν το παζαρευεις απο κοντα. διπλωμα πρεπει να βγαλεις με 50 € απο την ελπα για τον αγιο δομινικο 5 λεπτα διαδικασια ειναι.ναι απο την σαμανα πας στο νησι 1-2 χλμ πιο μετα την πολη και ναι αξιζει να κατσεις εκει μιας και ειναι η πιο ομορφη πολη σε ολο το νησι απλα εντυπωσιαστικα.στην πρωτευουσα αξιζει σιγουρα ενα 6ωρο να κανεισ και μια βολτα με την αμαξα στο κεντρο αλλα μονο στο κεντρο για κανενα λογο εξω απο εκει και σιγουρα μα σιγουρα πρεπει να πας boca chica ητανε η πιο καραιβικη σε παραλια και να πιεις η να φας στο boca marina. δυο ωρεσ ειναι μεχρι την σαμανα απο την πρωτευουσα σε ενα τελειο δρομο μονο ευθεια!αν δεν εισαι εχτρεμε και φοβασαι να μπεισ μεσα στην ζουγκλα με το αμαξι που απαραιτητα θα ειναι τζιπ πας λασ γκαλερας και περνεις βαρκα για την ρινκον. ολες οι παραλιες που ανεφερε η νατασα αξιζουν αλλα και οποια αλλη βρεις στο δρομο απλα σταματας με το αυο κινητο. σιγουρα στην πρωτευουσα σταματα σε ενα πουραδικο να σου στριψουν πουρο και να το καπνισεις εχει αλλη γευση χεχε νιωθεις και βασιλιας! μην κολωσεις σε παραλιες να σου ψησουν ψαρια να φας φρεσκα με κανα 5νταευρο και κανε παζαρια ! εγω στο μπακαρντι απο 40€ πηγα με 10! και πιστεψεμε δεν πεφταν με τιποτα!εσυ πας τελος σεζον και σε εχουν αναγκη ολοι. λας γκαλερας στην παραλια φαε αστακο εγω εφαγα 6 με 25 € και ειχες πατατες και σαλατα και μπανανες και ψωμι καρυδας! στο μπακαρντι δωσε στο βαρκαρη κανα 10δολαρο και πεστου να σε φτια3ει στο φαγητο και σε ολα τα παρελκομενα ζητα του καβουρια και να κανονιζει να κανεις μασαζ στα κρεβατια με θεα την θαλασσα κατω απο τα λευκα σεντονια αχχχχχχχχχχχ γιατι αν πας εσυ θα σου πουν κανα 40€ το ατομο και εγω εκανα με 20 και για τους δυο μας. και οπου και να πας σε μαγαζια δες κανα δυο μουρες κερασε τους δυο μπιρες και μην φοβασαι τιποτα οποιος μεθυσμενος και να ερθει θα τον διωξουν χαχα ετσι την εβγαλα εγω και δεν ειχα πουθενα προβλημα κανανε οι αλοι την δουλεια μου. για μενα το πιο δυσκολο ηταν η οδηγηση το βραδυ μιας και δεν ειχε φωτα στους δρομους και δεν πολυφαινονταν οι σκουροχρωμοι κατικοι ειδικα αν δεν φορουσαν μπλουζα@!!!!!!
 

mike4

Member
Μηνύματα
10
Likes
4
Επόμενο Ταξίδι
Το ψάχνω...
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυνησία
Ειλικρινά σε ευχαριστώ κι εσένα και όλα τα άλλα παιδία που μου απάντησαν όπως και την <!-- google_ad_section_start(weight=ignore) -->go2dbeach<!-- google_ad_section_end --> που διαβάζοντας την ιστορία της πέρσι με έπεισε και ήθελα να πάω στον Άγιο Δομίνικο. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:eek:ffice:eek:ffice" /><o:p></o:p>
Με έβαλες σε μεγάλο τρυπάκι koloko με την Boca Chica!!! Δεν την είχαμε βάλει στο πρόγραμμα καθόλου!!! Είχαμε σκοπό να πετάξουμε στις 28 Απριλίου από Puerto Plata για Turks & Caycos διότι από εκεί είναι το εισιτήριο της επιστροφής μας για Miami. Οι πρώτες τρείς θα είναι στην Punta Cana αφού εκεί φτάνουμε. Δεν θέλω να σε πρήζω αλλά εάν μπορείς πες μου εάν 5 νύχτες στην Samana και 3 νύχτες στην Boca Chica είναι ΟΚ? Θα μας φτάσουν 5 μέρες στην Samana? Επίσης στην πόλη της Samana, που είπες ότι θα έμενες, είχες δει κάποιο καλό ξενοδοχείο? Θυμάσαι κάποιο όνομα? Τέλος, είχες GPS στο αυτοκίνητο ή μόνο με χάρτη? <o:p></o:p>
Και πάλι σε ευχαριστώ. <o:p></o:p>
 
Last edited by a moderator:

mike4

Member
Μηνύματα
10
Likes
4
Επόμενο Ταξίδι
Το ψάχνω...
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυνησία
Καλημέρα σε όλους. Λοιπόν, από γνωστό - γνωστού κτλ., μίλησα χθες με μια ελληνίδα που μένει εκεί μόνιμα. Στο Las Terenas μου πρότεινε το Playa Colibri και το Hotel Alisei με επικρατέστερο το δεύτερο που μας είχε προτείνει και koloko δεν είχε πάει ποτέ στο Las Galeras. Στην Samana το grand bahia principe cayacoa. Στο Las Galeras είχα βρει από πέρσι το chalet tropical village που το έχει μια ιταλίδα. Στην Punta Cana μου είπε για το Barcelo Bavaro Palace Deluxe</SPAN>, το Barcelo Bavaro Beach Adults Only</SPAN>, το Melia Caribe Tropical</SPAN>, το Paradisus Palma Real Golf & Spa των οποίων οι τιμές είναι αυτή τη στιγμή….. Στην πρωτεύουσα τα: Hotel Nicolas Ovaldo ή Sofitel Frances στην Colonial Zone μου τα πρότεινε η παραπάνω ιταλίδα και φαίνονται εξαιρετικά. Ένα θα σας πω, πετάμε σε 5 μέρες και δεν έχουμε κλείσει τα ξενοδοχεία!!! Το θέμα είναι που μένεις στην χερσόνησο της Samana στο Las Galeras, στην Samana ή στο Las Terenas? Στο Santo Domingo μένεις για δυο μερούλες στην colonial zone ή στην Boca Chica? Μπέρδεμα απίστευτο!!! <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:eek:ffice:eek:ffice" /><o:p></o:p>
Θα μπορούσες <!-- google_ad_section_start(weight=ignore) -->apodrasi<!-- google_ad_section_end --> να μου πεις πόσες μέρες μείνατε στο Las Galeras? Ποια μέρη είδατε εκεί? <o:p></o:p>
 
Last edited by a moderator:

Natasa Ch

Member
Μηνύματα
244
Likes
210
Εγω διαπιστωσα οτι στη Σαμανα το καλυτερο ειναι να μεινεις στην πολη Σαμανα, ειναι εξισου κοντα σχεδον με ολα οσα θα θες να δεις στη χερσονησο. Αν εμενα στο Λας Τερενας θα εμενα σιγουρα στην casa de Gilles. Το Λας Τερενας ειναι ομως 40 λεπτα μακρια απο τη Σαμανα και αρα υπερβολικα μακρια για να πας Βαcardi island, Los Haitises, Rincon, στη σπηλια κλπ και να πηγαινοερχεσαι καθε μερα. Για το ξενοδοχειο στην πολη Σαμανα κι εγω στην ιδια φαση με σενα ειμαι και δεν ξερω πού να μεινω! Οσο για το Santo Domingo, εμεις θα μεινουμε την 1η μας μερα στη Boca Chica και την τελευταια μας στην πρωτευουσα. Θα κοιταξω τα ξενοδοχεια που προτεινεις εκει!
 

apodrasi

Member
Μηνύματα
546
Likes
1.011
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτική
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
Τέσσερις μέρες μόνο στο Las Galeras. Τη μία στο χωριό και στην Playita, την άλλη με βάρκα El Rincon (να την περπατήσεις όλη), την τρίτη μέσω Santa Barbara στα Los Haitises (να πας!) και Cayo Levantato (δεν έχεις πρόσβαση στην παραλία του ξενοδοχείου αλλά η δημόσια είναι υπέροχη) και την τέταρτη υπό βροχή El Limon και το βράδυ στο El Cabito. Boca Chica άλλες τρεις μέρες: τη μία παραλία, την άλλη Santo Domingo και η τρίτη ήταν για Isla Saona αλλά μας πρόλαβε ο Ernesto και γυρίσαμε πίσω! Αυτά μόνο από DomRep (ήταν συνέχεια του ταξιδιού στην Κούβα).
Στο Tropical ήθελα να μείνω κι εγώ αλλά συμβιβάστηκα με Sol Azul που είναι κάτι παρόμοιο μέσα στον οικισμό και λίγο φτηνότερο. Η Santa Barbara είναι καλή λύση αν θες να κινείσαι και σε Las Galeras και σε Las Terrenas, όμως αν είχα αρκετές μέρες θα μοίραζα τη διαμονή στα δύο παραπάνω (LG, LT).
Boca Chica δεν την προτείνω σαν παραλία, μείνε τις δυο πρώτες μέρες να δεις Santo Domingo και Isla Saona. Είναι καλύτερα απ' το να μείνεις στο Santo Domingo.
Καλό ταξίδι.
 

mike4

Member
Μηνύματα
10
Likes
4
Επόμενο Ταξίδι
Το ψάχνω...
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυνησία
Καλησπέρα. Πρόλαβες να πας σε μία μέρα και Los Haitises και Cayo Levantato? Θυμάσαι πόσες ώρες περίπου έκατσες σττο καθένα? Επίσης στο Los Haitises πήγες οργανωμενά ή μόνη σου?
 

apodrasi

Member
Μηνύματα
546
Likes
1.011
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτική
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
Ναι, σε μία μέρα, τζούρα ήταν, οργανωμένο από Las Galeras. Οδικώς σε Santa Barbara (Samana) και μετά με βάρκα στο Los Haitises, όπου βγαίνεις από τη βάρκα μόνο μέσα σε μια σπηλιά για να δεις πετρογλυφικά, τα υπόλοιπα από τη βάρκα. Στην επιστροφή από Los Haitises μένεις για κανένα τρίωρο στο Cayo Lavantado, παραλία και φαγητό. Εννοείται ότι φεύγοντας δεν το έχεις χορτάσει. Πες 8 το πρωί με 7 το απόγευμα συνολικά, καθυστερείς και κανένα δίωρο στη Santa Barbara. Από L.G. δεν βρήκα εκδρομή αποκλειστικά για Los Haitises. Cayo Levantado πας εύκολα και μόνος σου και παραμένεις όσο θέλεις.
Πού θα μείνεις τελικά, αποφάσισες?
 

Natasa Ch

Member
Μηνύματα
244
Likes
210
Apodrasi η ολη εκδρομη στο Los Haitises ποσο σας βγηκε, θυμασαι? Λεει οτι η εισοδος εχει μονο 2.5 δολλαρια!
Στον καταρρακτη πηγατε με horse riding? Αυτο ποσο σας κοστισε?
Για να προτεινεις διαμονη στο Λας Γκαλερας και στο Λας Τερενας φανταζομαι δεν σας ταλαιπωρησαν τα τοσα πηγαινε ελα? Παρολο που τρεις βασικες εκδρομες (el Limon, Los Haitises, cayo levantado) ειναι αρκετα μακρια απο κει? Ολα αυτα ειναι πιο κοντα στην πολη Σαμανα. Εχω μπερδευτει πολυ, θα εχουμε 7 βραδια στη χερσονησο και δεν ξερω πως να τα χωρισω ωστε να μην αλωνιζουμε καααθε μερα απο τη μια ακρη στην αλλη. Απ'την αλλη ουτε θελω να μεινω 3 βραδια las terrenas, 2 samana και 2 las galeras. Μπερδεμα!
 

apodrasi

Member
Μηνύματα
546
Likes
1.011
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτική
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
Δε βρίσκω στοιχεία για το συγκεκριμένο κόστος, δυστυχώς. Ας πούμε κατ' άτομο 60-70ευρώ για Los Haitises+Levantado και 25-30ευρώ +το υποχρεωτικό φιλοδώρημα στον "αγωγιάτη" για El Limon (από Las Galeras, συμπεριλαμβανομένου φαγητού και στις δύο περιπτώσεις). Το διαπραγματεύεσαι αν "το έχεις". Μου έκανε εντύπωση που παρότι είναι τόσο φτηνή η είσοδος, το αποδεικτικό (ένα λαχανί βραχιολάκι μιας χρήσεως) σε κάποιες περιπτώσεις το ξαναχρησιμοποιούσαν κολλώντας το, για να κρατήσει το γραφείο το αντίτιμο της εισόδου. Το κόστος για Saona από Boca Chica ήταν RD$1.950 ή 50USD.
Ταλαιπωρία, όχι δεν ήταν, αλλά δε ρωτάς και το κατάλληλο άτομο, είμαι της ταλαιπωρίας.
Θα πρότεινα 4 νύχτες Las Galeras, 3 Las Terrenas(δεν έχω πάει) και να πας El Limon από Las Terrenas.
 

apodrasi

Member
Μηνύματα
546
Likes
1.011
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτική
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
P8071607c.JPG
Bridge to nowhere, Santa Barbara de Samana

P8071815b.JPG

P8071820a.JPG

P8071833a.JPG
Cayo Levantado. Είναι κυρτή παραλία (αν δει κανείς τον οριζόντιο διαμελισμό, μπαίνει η στεριά μέσα στη θάλασσα) και παρόλα αυτά υπήνεμη.

P8081883b.JPG
Samana. Παραδοσιακή κατασκευή κοντά στους καταρράκτες.
 

Mado Gk

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Καλησπερα!
Μηπως γνωριζει καποιος αν μπορω να νοικιασω αμαξι απο ενα μερος και να το επιστρεψω σε αλλο ? δηλαδη να παρω το αμαξι απο Βοca Chica και να το επιστρεψω απο Σαμανα..
Ευχαριστω!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.864
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom