Με λενε ΕΡΣΗ και ειμαι καλα! /Προσπαθειες απεξαρτησης

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Tώρα εγώ μάλλον θα συμφωνίσω σε όλα με τον traveladdict... αγαπάω και πονάω το φόρουμ, μπαίνω καθημερινά σε αυτό και πραγματικά μου λείπει όταν οι συνθήκες δεν μου επιτρέπουν να μπω σε αυτό, έχω γνωρίσει πάρα πολύ αξιόλογα άτομα που με τιμούν με την φιλία τους αλλά... η αλήθεια πρέπει να λέγεται... το επίπεδο είναι χαμηλό τα περισσότερα μέλη ή σπαμάρουν ή αναπαράγουν σαχλαμάρες και υπάρχουν πολλοί που χωρίς ουσιαστικές γνώσεις ποστάρουν για να ποστάρουν... οι ταξιδιωτικές ιστορίες ενώ θα έπρεπε να είναι το πιο ενδιαφέρον ίσως κομμάτι του φόρουμ αναλώνονται σε κοινοτυπίεςκαι δυστυχώς οι περισσότερες πλασσάρονται χωρίς ίχνος πρωτοτυπίας... κατανοώ ότι δεν έχουν όλοι συγγραφικό ταλέντο αλλά πως να το πω κι εμένα μου αρέσει το τραγούδι αλλά έχω συναίσθηση ότι η φωνή μου είναι για τα πανηγύρια και δεν εκτίθομαι σε διαγωνισμούς... το αν πρέπει ο maltakias ή ο κάθε maltakias να ενστερνιστεί τις απόψεις μου με αφήνει αδιάφορο... μέσα του ο καθένας γνωρίζει πολύ καλά τι αξίζει και τι γνώσεις έχει... αν είναι δυνατόν να αναζητώ εγώ καταξίωση από το κάθε φόρουμ και από τον κάθε maltakias... το τι γνωρίζω εγώ και το τι έχω προσφέρει στο φόρουμ είναι γνωστό και το ξέρουν πολύ καλά όλοι...

Επί προσωπικού... το ban που έφαγα ήταν δίκαιο και ήταν δική μου επιλογή μια που ένας τυχαίος προσέβαλε μια πολύ καλή μου φίλη... επίσης... συνειδητά σταμάτησα να γράφω πληροφορίες, καλές ή κακές όπως τις δει κανείς , από την στιγμή που μερικοί θέλησαν να κάνουν το κομμάτι τους και προσπάθησαν να μου την πουν λέγοντας ανοησίες... το ξαναλέω υπάρχουν πολλοί άσχετοι που δεν έχουν συναίσθηση της ασχετοσύνης τους και προσπαθούν να δειχθούν λέγοντάς την σε κάποιον που ίσως ξέρει περισσότερα από αυτούς... η τακτική τους οδηγεί σε αυτό που σωστά είπε ο traveladdict... αποστασιοποίηση και πλήρης αδιαφορία... μπαίνω πια στο φόρουμ για να σπάσω πλάκα, απαντώ μόνο σε π.μ που θεωρώ σοβαρά , δεν προσφέρω τίποτε ουσιαστικό, γελάω με τις αηδίες που γράφονται και αν έχω κέφι προβοκάρω κάποιο τόπικ που μου αρέσει... τώρα θα μου πείτε, τι κάθεσαι ρε αδερφέ και ασχολείσαι με τον κάθε τυχαίο που ως μοναδικό του σκοπό έχει να μηδενίσει τις προσπάθειες των άλλων μια που η ασχετοσήνη του δεν του αφήνει περιθόριο για δικές του γόνιμες παρεμβάσεις? ε τι να κάνω ρε παιδιά ουδείς τέλειος...


υ.γ. Amsterdam και dmdoc δεν εννοώ εσάς... με εσάς κάνουμε πλάκα, λέμε καμιά μαλακιούλα, ρίχνουμε καμιά ψιλή αλλά ως εκεί... μου σπάτε και σας σπάω τα νεύρα βέβαια αλλά έχει την πλάκα του... είστε άσχετοι από σπαράγγια και σος αλλά με όλα τα κακά σας σας αγαπάω...
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.800
Likes
18.721
Ας πω κι εγώ τη λακαμία μου....

Είναι αλήθεια ότι τα περισσότερα θέματα πλέον είναι χαβαλές, social κτλ. πράγμα λογικό όμως, αφού τα μέλη έχουν αυξηθεί με μεγαλύτερο ρυθμό απ'ότι γίνονται τα ταξίδια, οπότε είναι λογικό σε αρκετά μεγάλο ποσοστό του χρόνου δεν έχουμε να γράψουμε για ταξίδια.

Εδώ όμως υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα κατ'εμέ, τη πολύ μικρή συνεισφορά μελών που έχουν κάνει ταξίδια και μπορούν να βοηθήσουν, μεταξύ των οποίων είναι και ο traveladdict που ξεκίνησε αυτή την ενδιαφέρουσα συζήτηση. Ένα φόρουμ στηρίζεται καθαρά στην ανιδιοτελή συνεισφορά των μελών του και σε αντίθεση με την προηγμένη Ευρώπη και την Αμερική, στην Ελλάδα απλά δεν υπάρχει η κουλτούρα αυτή της ανιδιοτελούς συνεισφοράς. Έχουμε δηλαδή από τη μία πάμπολλα φόρουμ στο Ίντερνετ με απίθανα θέματα, με δύσκολα και εξιδεικευμένα αντικείμενα, όπου τα μέλη βοηθούν ανιδιοτελώς και χωρίς να γκρινιάζουν και από την άλλη την επιτομή της νεοελληνικής νοοτροπίας που εκφράζει ο traveladdict. Χρησιμοποιώ Ίντερνετ από το 1994, όταν το 99% των εδώ μελών πιθανότατα δεν ήξεραν τι είναι ο Η/Υ και έχω χρειαστεί βοήθεια σε πολλά θέματα σε πολλά φόρουμ και έχω "εξυπηρετηθεί" άμεσα, χωρίς να έχει κανείς την υποχρέωση. Και μιλάμε για δύσκολες απαντήσεις όπου ο άλλος πρέπει να αφιερώσει χρόνο και φαιά ουσία. Δυστυχώς, η επικρατούσα βαλκανική-νεοελληνική νοοτροπία αποτυπώνεται στην εξής παράγραφο του traveladdict:

"Τέλος και εξίσου σημαντικό, πιστεύω ότι κάποιοι από μας που έχουμε ταξιδέψει ΠΑΡΑ πολύ, δίνουμε αφιλοκερδώς συμβουλές και περιγραφές ταξιδιών ( ενώ σε άλλες περιπτώσεις θα μας πλήρωναν για συμβουλές σε γραφεία, ή ταξιδιωτικά ρεπορτάζ σε έντυπα - μη γελάτε, εγώ έτσι βγάζω το ψωμί μου), σε μια εποχή που τα πάντα πληρώνονται."

Μη παρεξηγηθώ, δικαίωμά του να μη δίνει δωρεάν συμβουλές σε κανέναν. Αλλά από την άλλη, όταν είναι ο μπροστάρης σε διάφορα θέματα, όπου γκρινιάζει, κράζει και στηλιτεύει την νεοελληνική νοοτροπία, δε κατανοεί ότι είναι και αυτός ο ίδιος κλασσικό προϊόν αυτού που καταδικάζει. Λίγο κοίταγμα στο καθρέπτη δε βλάπτει.

Εδώ υπάρχει και ένα "αλλά..." όμως. Όσοι έχουν διάθεση να βοηθήσουν έχουν ξενερώσει, όπως έχω ξενερώσει κι εγώ μερικές φορές, με τις συνεχείς επαναλαμβανόμενες απορίες ορισμένων. Σιχαθήκαμε κάποιοι να βλέπουμε αλεξιπτωτιστές να ποστάρουν και 1-2 φορές μόνο, για θέματα που έχουν ΗΔΗ απαντηθεί και μάλιστα πολλάκις. Βαρεθήκαμε *************** να ρωτάνε τι καιρό κάνει στο Σαμούι και το Πουκέτ τον Αύγουστο. Έχει απαντηθεί ίσαμε 30 φορές αυτό το ερώτημα και είναι ένα μόνο παράδειγμα. Η πλάκα είναι όταν τη πέφταμε κάποιοι, μεταξύ των οποίων ο Τράβελλερ κι εγώ, σε μέλη που βαριούνται να χρησιμοποιήσουν την αναζήτηση και ρωτάνε ακριβώς τις ίδιες ερωτήσεις με άλλους, κάτι το οποίο αποτελεί θράσος και παράβαση οποιασδήποτε μορφής ευγένειας, τα ακούγαμε κι από πάνω! Γι'αυτό λοιπόν, άσε τον κάθε κατσαπλιά και την κάθε γκομενίτσα που θα κάνει ένα και μοναδικό ταξίδι στη ζωή της, να θαλασσοπνιγούν στο Πουκέτ τον Αύγουστο. Το ερώτημα το έχουμε απαντήσει, έχουμε πει τις γνώμες μας (σωστές ή λάθος) πολλές φορές, ε όχι ξανά....ΕΛΕΟΣ πια.

Ας πούμε και τα θετικά όμως: υπάρχουν πολλές πληροφορίες στο φόρουμ, καλές, πολύ καλές και χρυσές. Όταν έκλεισα να πάω Παρίσι, που δεν έχω σχεδόν ιδέα, εδώ μέσα διάβασα μέσα σε 5 γραμμές πού να μείνω (περιοχή), σε ποιο ξενοδοχείο και έχω προτάσεις για καλά εστιατόρια από αξιόλογα μέλη. Μέσα σε 20 λεπτά που έψαξα όλα τα θέματα για Παρίσι, βρήκα απαντήσεις που δεν τις έβρισκα με ανάγνωση όλου του LP. Απλά πρακτικά πράγματα. Είναι επίσης πολύ θετικό, όπως είπε και ο Σαμίων, ότι ερωτησούλες απλές απαντιούνται ταχύτατα, ο ίδιος ο Σαμίων για Ιταλία π.χ. έχει απαντήσει σε δεκάδες. Είναι και αυτό ένας μικρός θησαυρός, πολυτιμότερος ίσως από την όποια ταξιδιωτική ιστορία. Εν κατακλείδι, βρίσκεις πολύ υλικό, που έχουν γράψει αξιότιμα μέλη με πολύ κόπο και χρόνο, αρκεί να ψάξεις λίγο ανάμεσα στα social και το χαβαλέ.

Τα περί κοινωνικής απομόνωσης που αναφέρει ο traveladdict δε τα σχολιάζω, δε με αφορούν, αλλά αλήθεια, το παίζει αυτός τιμητής των πάντων και κάθεται και τα αραδιάζει? Ή όταν γράφει "...γιατί πραγματικά έχω και πολλά άλλα ενδιαφέροντα πράγματα να κάνω." δε βρέθηκε κάποιος να του πει στα @@ μας κι εμάς? Αν έχεις πράγματι πολλά ενδιαφέροντα πράγματα να κάνεις, τα κάνεις όμορφα κι ωραία. Δε βγαίνεις να το διαλαλείς σε ένα φόρουμ (όπου κανείς δε σε ρώτησε) ούτε να το φωνάζεις λες και ενδιαφέρει κανέναν τι κάνεις στη προσωπική σου ζωή, εκτός αν έχεις κάποια βαθιά κόμπλεξ αυτοπροβολής και ζητάς την επιβεβαίωση των άλλων. Υπάρχουν γιατροί για αυτό, λυπάμαι δε μπορώ να βοηθήσω.

Αστειότητες επίσης τα περί διαφημίσεων....δηλαδή περιμένει κάποιος, ο οποίος αναρωτιέται αν πρέπει να πληρώνεται για κάθε τι που ποστάρει (που δε ποστάρει κι όλας!), οι διαχειριστές του φόρουμ να πληρώνουν από τη τσέπη τους τα υπέρογκα έξοδα? Έχεις ιδέα ρε μπαγάσα πόσος χρόνος, κόπος, βγάλσιμο ματιών, νεύρα, απομόνωση από το οικογενειακό σου περιβάλλον, απατείται για να συντηρείς ένα τέτοιο site? Ο Δευκαλίων νομίζεις δε προτιμάει να παίξει με τη κόρη του από το κάνει debugging και να διορθώνει μπάνερ που πετάγονται ξαφνικά στη μέση της σελίδας βραδυάτικα? Επειδή προφανώς έχεις μεσάνυχτα έγραψες τις γραφικότητες περί "αγνότητας" και διαφημίσεων. Και δεν είναι οι μόνες γραφικότητες που έχεις γράψει, όπως καλά θυμάμαι στα περί φυλετικής και γενετικής τεμπελιάς των Αφρικανών. Άσε μας λοιπόν στη μιζέρια μας, να βάζουμε :haha::haha::bleh::D:cool: και spare us τις διαφημίσεις ταξιδιωτικών γραφείων και την υπονόμευση άλλων με υπονοούμενα (είσαι και του "χώρου" άλλωστε). Α, πες μας και σε ποιο ταξιδιωτικό περιοδικό γράφεις, υπόσχομαι να το αγοράζω και να το διαβάζω ανελλειπώς, σε περίπτωση βέβαια που δε βρίσκω τις πληροφορίες του σε κανά thorntree ή και ακόμα στο travelstories....
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.195
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
travelladict συμφωνώ κι εγώ απολύτως!με το δεύτερο σου πόστ,όσο για το πρώτο σου επίσης σε πολλά συμφωνώ,φυσικά στέκομαι στην τελευταία σου κουβέντα σχετικά με τον προβληματισμό που θέτεις αν τελικά η εξάρτηση από το φόρουμ έχει να κάνει με το αίσθημα της μοναξιάς που νοιώθει κανείς και τον παραλληλισμό με την πραγματική ζωή....
Αυτό όμως αφορά γενικότερα τις εξαρτήσεις και γενικότερα το internet και εκεί ας αναρωτηθεί ο καθένας τι κενά γεμίζει,τι ψάχνει,γιατί"κολλάει"κάπου στο internet εις βάρος άλλων ενδιαφερόντων του και της δουλειάς του ίσως κλπ.

Κάνοντας τον απολογισμό μου κι εγώ για το διάστημα που είμαι μέλος αυτής της κοινότητος κάνω κι εγώ κάποιες σκέψεις....
Αρχικά(όπως το είπες κι εσύ)πέρασα από φάση ενθουσιασμού,ζήλου να συμμετέχω,να γράφω,να παρακολουθώ,πέρασα από φάσεις έντονων εντονώτατων συγκρούσεων,αντιπαραθέσεων,φάση απογοήτευσης...τα συναισθήματα που είχα βιώσει σε κάποια περίοδο ήταν τόσο έντονα που τότε συνειδητοποίησα τι θα πεί "εξάρτηση",το να παθιάζεσαι και να χαλιέσαι ανταλλάσσοντας γραπτό λόγο,σε ενδιαφέρουσες μεν συζητήσεις αλλά χάνοντας πολύτιμο χρόνο( εις βάρος άλλων σημαντικών δραστηριοτήτων) στο να εκφράσεις άποψη γραπτά...και πολλές φορές μη ξέροντας ποιό είναι το πρόσωπο στο οποίο απευθύνομαι(έχει σημασία και αυτό)χρήζει..ανάλυσης και προβληματισμού.
Ακολούθησε φάση αποχής,περισυλλογής,ηρεμίας...ξαναέμπαινα δειλά δειλά με όχι και την καλύτερη διάθεση....ξέχασα να επισημάνω ότι αυτό που με δυσαρεστούσε αφάνταστα ήταν η επιθετική διάθεση απο ορισμένους,οι προσβολές και τα ειρωνικά σχόλια...για τα οποία γίναν άλλωστε και επανειλημένες κουβέντες ....,
είδα λοιπόν ότι έγιναν σημαντικές προσπάθειες από μέρους των υπευθύνων και περιορίστηκαν κατά πολύ αυτά τα κρούσματα,μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω από κοντά αρκετά άτομα και ΕΔΩ θέλω να σταθώ.Μιλάς travelladict για πραγματική ζωή και για "υποκατάστατο"αλλά όταν άρχισα να επικοινωνώ από κοντά πλέον με κάποια άτομα δεν υπήρχε πλέον καμιά διαφορά!Μέχρι τότε είχα αποκτήσει "φίλους'και "εχθρούς"έχοντας μια εικόνα στο μυαλό μου με βάση το γραπτό λόγο του καθενός.Το άκρως ενδιαφέρον στοιχείο για μένα προέκυψε όταν βρέθηκα και από κοντά με κάποια άτομα και είδα το άλλο πρόσωπο των μεν και των δε,όταν παρατήρησα τις διαφορές στην προσωπικότητα που βγάζει κάποιος εδώ μέσα απ ότι όταν κάνεις παρέα μαζί του live έξω,υπάρχουν;δεν υπάρχουν;γίνεται "άλλος"ανθρωπος;άτομα με τα οποία από δω είχαμε έρθει κοντά στην real life απομακρυνθήκαμε και για άτομα με τα οποία είχα άσχημες κόντρες ...αναθεώρησα!

Μέσα απ αυτές τις διαδικασίες γνώρισα κι εγώ φίλους-ες,φίλες που χάρη σ αυτές τα ταξίδια μου έγιναν πολύ πιό όμορφα και γράψαμε μαζί ιστορία!!(Αμστερνταμ με Τιτα!!).Και σ αυτό το κομμάτι των ιστοριών θέλω να σταθώ...όποτε γράφω μια ιστορία αισθάνομαι πολύ πάρα πολύ ωραία!!!Ισα ισα που εκεί νοιώθω ελεύθερη,είναι το δικό μου κατά δικό μου πεδίο να εκφρασθώ και όσο και να "κοντράρει "κάποιος η να πεί καμιά χοντράδα ΔΕΝ με πτοεί!Είναι το προσωπικό μου ημερολόγιο για τις στιγμές που έζησα σ ένα ταξίδι,είναι η χαρά ή και τα απρόοπτα που μου βγαίνουν αβίαστα και θέλω να μοιραστώ,είναι η πολύ μεγάλη χαρά της"προσφοράς"κάποιων χρηστικών πληροφοριών και η συγκίνηση,ναι ναι μεγάλη συγκίνηση για το έστω και ένα ευχαριστώ που θα μου δώσουν κάποια άτομα,
είναι ακόμα ακόμα η αλλαγή που έχει γίνει μέσα μου πηγαίνοντας σ έναν τόπο να τον δώ με άλλο μάτι ίσως να εμβαθύνω περισσότερο σε κάποια πράγματα έχοντας στο νού μου την καταγραφή (και την ανταλλαγή των εντυπώσεων) για το φόρουμ..!
Εννοείτα ότι διαβάζοντας και ταξιδιωτικές ιστορίες μελών αντλώ κι εγώ πληροφορίες,ταξιδεύω μαζί τους,συγκινούμαι,χαίρομαι,γελάω κλπ

Γι αυτά αλλά και για πολλά άλλα εξακολουθώ φυσικά να είμαι μέλος του φόρουμ,το πονάω και το αγαπάω(όπως είπε και ο traveller),δεν νοιώθω πλέον εξαρτημένη,δεν παθιάζομαι πλέον,μου αρέσει που γνωρίζω και επικοινωνώ και με ενδιαφέροντα καινούργια μέλη,έχω την αίσθηση του μέτρου,κάνω και το χαβαλέ μου όποτε μου βγαίνει και τόχω ανάγκη και συνεχίζω...
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Συμφωνώ με τα περισσότερα που αναφέρουν ο Traveller και ο GTS, αλλά θα ήθελα να σχολιάσω την παρακάτω άποψη.


... οι ταξιδιωτικές ιστορίες ενώ θα έπρεπε να είναι το πιο ενδιαφέρον ίσως κομμάτι του φόρουμ αναλώνονται σε κοινοτυπίεςκαι δυστυχώς οι περισσότερες πλασσάρονται χωρίς ίχνος πρωτοτυπίας... κατανοώ ότι δεν έχουν όλοι συγγραφικό ταλέντο αλλά πως να το πω κι εμένα μου αρέσει το τραγούδι αλλά έχω συναίσθηση ότι η φωνή μου είναι για τα πανηγύρια και δεν εκτίθομαι σε διαγωνισμούς...
Χαίρομαι πάρα πολύ να διαβάζω ταξιδιωτικές ιστορίες για μέρη που δεν έχω πάει αλλά και για μέρη που έχω επισκεφθεί.

Αν δε οι ιστορίες είναι καλογραμμένες, ακόμα καλύτερα. Υπάρχουν αρκετά μέλη τα οποία γράφουν με πολύ αξιόλογο τρόπο, ανάμεσά τους και ο Traveller, τις ιστορίες του οποίου θα μπορούσα να διαβάζω πολύ ευχάριστα, ανεξάρτητα από το ταξιδιωτικό κομμάτι.
Όμως πολλοί, ανάμεσά τους και εγώ, δεν το έχουμε το χάρισμα. Αυτό δε σημαίνει ότι επειδή δεν είμαστε "συγγραφείς" δεν μπορούμε να περιγράψουμε (έστω και με το δικό μας απλό τρόπο) τις εντυπώσεις μας από ένα ταξίδι, προσφέροντας μαζί και κάποιες εικόνες και χρηστικές πληροφορίες στα υπόλοιπα μέλη.

Δεν παίρνουμε μέρος σε κάποιο διαγωνισμό, είτε για να κερδίσουμε το έπαθλο, είτε για να κερδίσουμε την όποια δόξα.
Λέμε απλά τη γνώμη μας και παρουσιάζουμε τις εικόνες που είδαμε, με τον τρόπο που μπορούμε.
Ολο αυτό, δεν μπορεί να συγκριθεί με διαγωνισμό τραγουδιού.

Άλλωστε, σε όποιον δεν αρέσει ο τρόπος γραφής κάποιας ιστορίας, δεν είναι υποχρεωμένος να τη διαβάσει και ολόκληρη.

Το forum απευθύνεται στον καθένα. Τον οποιοδήποτε. Δεν απευθύνεται σε συγκεκριμένη κάστα ανθρώπων ή διανοούμενων όπου μόνο αυτοί αξίζουν να συμμετέχουν.
Αν ήταν έτσι, θα "μπαίναμε" με εξετάσεις.
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.370
Likes
9.297
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
δεν προσφέρω τίποτε ουσιαστικό,
εδώ μήπως έρχεσαι στα λόγια μου? αυτό ήθελα να πω ότι και μία απλή ερώτηση που απαντιέται ταχύτατα για τον άλλον που δεν ξέρει είναι πολύτιμος θησαυρός. για σένα ένα δρομολόγιο στη βορειο ιταλία που πετάς σε 3 αράδες δεν είναι τίποτε αλλά για το δέκτη, αν το ερμηνεύει σωστά, είναι θησαυρός. τι έγινε, κριση ταπεινοφροσύνης?
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Δεν παίρνουμε μέρος σε κάποιο διαγωνισμό, είτε για να κερδίσουμε το έπαθλο, είτε για να κερδίσουμε την όποια δόξα.
Λέμε απλά τη γνώμη μας και παρουσιάζουμε τις εικόνες που είδαμε, με τον τρόπο που μπορούμε.
Ολο αυτό, δεν μπορεί να συγκριθεί με διαγωνισμό τραγουδιού.

Άλλωστε, σε όποιον δεν αρέσει ο τρόπος γραφής κάποιας ιστορίας, δεν είναι υποχρεωμένος να τη διαβάσει και ολόκληρη.

Το forum απευθύνεται στον καθένα. Τον οποιοδήποτε. Δεν απευθύνεται σε συγκεκριμένη κάστα ανθρώπων ή διανοούμενων όπου μόνο αυτοί αξίζουν να συμμετέχουν.
Αν ήταν έτσι, θα "μπαίναμε" με εξετάσεις.

Εξάλλου υπάρχει και το Karaoke.Γουστάρεις να ρεζηλευτείς μεταξύ φίλων και "φίλων" για να περάσεις καλά και να ακούσεις και κανένα σχόλιο.

Αν δεν σου αρέσει πήγαινε δίπλα που παίζει DJ,αλλά να ξέρεις ότι θα φας και πολύ στημένο πράγμα.
 

traveladdict

Member
Μηνύματα
1.380
Likes
1.341
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Φίλε gts, δεν ήξερα ότι το κρατάς μανιάτικο. Ούτε μπορούσα να το φανταστώ επίσης.
Εδώ με τον traveller, τον yorgos, τη renata και τον samion, έχουμε ξεσκιστεί στο παρελθόν και είμαστε μέλι-γάλα. Δεν μπαίνουμε εδώ για να δείξουμε ότι ξέρουμε από υπολογιστές όταν όλοι οι άλλοι δεν είχαν δει ποτέ στη ζωή τους, ούτε για να κάνουμε του ξύπνιους. Φαίνεται ότι η γνώμη μου όσο αιρετική και αν ακούγεται ενοχλεί. Κανένα πρόβλημα.
Τελικά επιβεβαιώνομαι όλο και περισσότερο.
Αυξάνονται συνεχώς οι λόγοι αποτοξίνωσης από το φόρουμ. Δεν είναι τυχαίο ότι οι επιθέσεις έρχονται πάντα από συγκεκριμένα μέλη και τους μαϊντανούς τους.
 

ANEL

Member
Μηνύματα
1.029
Likes
340
αν το θέμα σκοπό είχε την αυτοκριτική των μελών,ας κάνω και εγώ τη δική μου.
Δεν θα επέτρεπα στον εαυτό μου ποτέ κανενός είδους εξάρτηση,με μόνη εξαίρεση,αυτή του καπνίσματος...δεν θα αναλύσω περαιτέρω.
Δεν θεωρώ τον εαυτό μου,λοιπόν εξαρτημένο από το ιντερνετ,γενικά ,και το συγκεκριμένο φόρουμ,ειδικά.αντιμετωπίζω το ιντερνετ σαν υπέροχο εργαλείο γνώσης,επί παντός επιστητού,και όχι μόνο στο τομέα των ταξιδιών.ενθαρρύνω τα παιδιά μου(σαν μητέρα και εκπαιδευτικός)στη χρήση του ως εργαλείο..προσέχοντας κατά το δυνατόν τη χρήση του...γιατί όπως όλα τα εργαλεία είναι χρήσιμο αλλά κρύβει και κινδύνους.δεν θα αναφέρω παραδείγματα ,είναι περιττό πιστεύω.
Μοιράζω τον χρόνο μου ανάμεσα σε πολλές δραστηριότητες,ως εργαζόμενη,μητέρα (και καλή νοικοκυρά..χαχα ),άτομο με φίλους,ανησυχίες και διάφορα ενδιαφέροντα.ένα κομμάτι του χρόνου μου αφιερώνεται στο ιντερνετ και ένα τμήμα αυτού στο φόρουμ.τι είναι το φόρουμ για μένα???ένας τόπος συνάντησης ανθρώπων,πραγματικών,ξέρετε ,αυτά τα όντα που περπατούν στα 2 τους πόδια και κατοικούν τον πολύπαθο πλανήτη μας εδώ και εκατομμύρια χρόνια.:D
η συνάντηση γίνεται χωρίς τη φυσική παρουσία,αλλά αυτό δεν αλλάζει και πολλά,εκτός και αν μιλάμε για άτομα που καλύπτονται πίσω απ' αυτό,για να βγάζουν τα συσσωρευμένα απωθημένα τους από την καθημερινότητά τους..αυτό που κάποιοι ονομάζουν πραγματική ζωή.:roll:
Θα θυμίσω για άλλη μια φορά πως στο παρελθόν,άνθρωποι που δεν ζούσαν κοντά ή δεν είχαν γενικότερα την ευκαιρία να συναντιούνται συχνά,επικοινωνούσαν δια αλληλογραφίας,οικοδομώντας και στηρίζοντας έτσι μακρόχρονες και δυνατές σχέσεις...θεωρώ την επικοινωνία μέσω ιντερνετ κάτι σαν τη συνέχεια αυτής.
Όσο αφορά το φόρουμ τώρα,για να είμαι εδώ και να γράφω,μάλλον μ' αρέσει και με καλύπτει σε ικανό βαθμό,ώστε να ασχολούμαι.φυσικά είναι για μένα μια κοινότητα,μια ομάδα,σαν οποιαδήποτε άλλη,
πολιτική,κοινωνική,επαγγελματική,κτλ...και σαν τέτοια έχει μέσα κάθε καρυδιάς καρύδι...πιατέλα,που έλεγε και ο αείμνηστος Παπαγιαννόπουλος!
Από τις διάφορες ομάδες που συμμετέχουμε όλοι ,λίγο ως πολύ στη καθημερινή μας ζωή,τούτη έχει ένα βασικό μειονέκτημα για μένα:δεν βλέπεις τα μάτια του συνομιλητή σου(σε κάθε περίπτωση)
και δεν έχεις την ευχαρίστηση να δεις τα μούτρα του,όταν θα του λες,αι και γ....κάθε φορά που δεν θυμάται τους κανόνες καλής συμπεριφοράς ως προς τους άλλους....και όταν θρασύτατα διαστρεβλώνει την αλήθεια προς το προσωπικό του συμφέρον...
στα ειδικότερα τώρα:1)δεν έχω πρόβλημα με κανέναν,ότι και να ρωτήσει,καμιά ερώτηση δεν είναι χαζή για μένα...αν βαριέμαι δεν θα ασχοληθώ.αν είμαι πιο χαλαρή μπορεί να πω κάνε μια αναζήτηση,κάτι θα βρεις,ή αν ξέρω θα απαντήσω.δεν είναι υποχρεωμένος κανένας να κατέχει ένα συγκεκριμένο επίπεδο γνώσεων,όταν γίνεται μέλος. ούτε και να διαβάσει εκατό θέματα,με τη ελπίδα πως θα λύσει την απορία του!δεν διέπομαι από ελιτίστικες τάσεις και δεν βλέπω κατώτερο κανένα,δόξα τω Θεό!
2)έχω διαβάσει ιστορίες που μου άρεσαν,που δεν μου άρεσαν,που με έκαναν να γελάσω,που με έκαναν να κλάψω,που μου λύσανε απορίες και άλλες που μου δημιούργησαν απορίες.
Δεν είμαι κριτικός,άρα δεν μπορώ να τις κρίνω..μπορώ μόνο να πω μ' άρεσε ή δεν μ' άρεσε,πράγμα που εξαρτάται αποκλειστικά απ'το δικό μου επίπεδο,τα δικά μου γούστα και τις δικές μου προσδοκίες...κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να γράφει όπως αρέσει σ' εμένα ,γράφει, ότι και όπως αρέσει σ' αυτόν!και εγώ αν θέλω το διαβάζω!
3)το σόσιαλ μ' αρέσει πολύ,δίνει χρώμα στο φόρουμ,το κάνει πιο ζεστό,πιο προσωπικό μέσα στο
απρόσωπο ιντερνετ.και δείχνει πως εδώ υπάρχουν άτομα που εκτός απ' τα ταξίδια,έχουν και άλλα πράγματα να πουν και να κάνουν!
αυτά προς το παρόν,γιατρέ μου τι έχω????:bleh::haha:
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.302
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Το πέτρινο σπιτάκι, στο δάσος με τις βελανιδιές
Μια φορά και έναν καιρό ήταν 3 νάνοι. Εκαναν πολύ καλή παρέα και ήταν πολύ καλοί φίλοι. Μια ημέρα αποφασίσαν απο κοινού να φτιάξουν ένα σπιτάκι στο δάσος για να μπορέσουν να είναι συνέχεια μαζί και να συζητάν για τα θέματα που τους αφορούσαν , να παίζουν , να αστειεύονται κτλ. Πράγμα που έγινε. Το σπιτάκι χτίστηκε με πολύ όρεξη και μεράκι, βάφτηκε, επιπλώθηκε και μέρα με την ημέρα γινόταν και πιο όμορφο.

Η γειτονιά στο δάσος όμως είχε πολλά 'αλλα σπιτάκια και έτσι σιγά-σιγά με τον καιρό, η οικία των 3 νανων -επειδή ήταν πολύ φιλόξενοι όλοι τους- μετατράπηκε σε ένα πολύ μεγάλο κοινόβιο. Νάνοι απο όλο το δάσος έρχονταν , έτρωγαν , διέμεναν και η παρέα συνεχώς και μεγάλωνε. Στην αρχή ήταν όλα καλά. Δεν υπήρχαν συγκρούσεις ή διαφωνίες και αν παρουσιάζοταν καμμία την έλυναν άμεσα και με αποτελεσματικότητα.

Αυτή η παρέα όμως έγινε ξακουστή στην γειτονική πόλη. Και έτσι συνεχώς συρρέαν και άλλοι νάνοι, μερικοί απο περιέργια, μερικοί απο πραγματικό ενδιαφέρον και μερικοί που έρχονταν έβλεπαν και αποχωρούσαν. Το κοινόβιο έπαψε σιγα σιγά να είναι ευέλικτο λόγω πληθυσμού και άρχισε με τον τρόπο του να καταδικάζεται σε ένα συνεχές εκτυλισσόμενο αρνητικό αλυσβερισι με θετικές όμως συχνά πινελίες. Οι νάνοι άρχισαν να έχουν
διαφωνίες περί του ποιός έφαγε πιο πολύ φαγητό απο τα πιατάκια, ποιός δεν έκλεινε την πόρτα, ποιός έκανε τις πιο πολλές δουλείες, ποιος εκτελούσε πραγματικό έργο στον λαχανόκηπο και οι κατηγορίες έδιναν και έπαιρναν. Φυσική κατάληξη ήταν μετά απο 2 χρόνια το σπιτάκι να μην είναι ένα ειρηνικό μέρος στο δάσος, αλλά τόπος συγκρούσεων και έριδων.
Μέχρι που στο τέλος αναγκάστηκαν να κάνουν συμβούλιο.

Αποφάσισαν λοιπόν ότι με τόσους νάνους στεγασμένους στο ίδιο σπίτι, είναι λογικό να υπάρξουν συγκρούσεις διαφωνίες, διαπληκτισμοί και φυσικά τσακωμοί. Η λύση ήταν μονόδρομος.
Μαθαίνουμε και ανεχόμαστε τις ιδιοτροπίες του άλλου. Μαθαίνουμε και δεχόμαστε τους λιγότερο "ωραίους" απο εμάς. Μαθαίνουμε και κρατάμε πάντα το επίπεδο στις συζητήσεις μας χωρίς να αφορίζουμε και ισοπεδώνουμε. Μαθαίνουμε να ακούμε με προσοχή τον άλλον και ας έχουμε αντίθετη άποψη. Μαθαίνουμε να κάνουμε σωστά την δουλειά μας -όποια και να είναι αυτή- με αγάπη και μεράκι. Μαθαίνουμε να ζούμε
αρμονικά μέσα στο δάσος , αλλά και να κάνουμε υποχωρήσεις μόνο και μόνο για να κρατηθεί το σπιτάκι όπως ήταν στην αρχή.

Σε αυτά εν ολίγοις κατέληξαν και θεώρησαν όλοι ότι αυτή η ένταση που υπήρξε τους έκανε καλό απο μια άποψη, εφόσον ξαναετέθησαν κάποιοι κανόνες εύρυθμης λειτουργίας και τηρώντας τα παραπάνω, έζησαν ευτυχισμένοι μέσα στο πέτρινο σπιτάκι, χωμένο στο δάσος με τις βελανιδιές....

υγ θα χρησιμοποιούσα αρκουδάκια, αλλά δεν ήθελα παρεξηγήσεις
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.302
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
και ποιός σου είπε οτι θα τις γλιτώσεις !!! ..μάλλον hobit έπρεπε να ειναι η παρέα των τριών
Και hobit να έβαζα, πάλι θα με κατηγορούσαν όχι για βάρος , αλλά για ύψος. Ηταν δίλλημα για εμένα. Να τους έλεγα χοντρούς ή κοντούς? Κατέληξα στο δεύτερο και ο Θεός μαζί μου....... (και ο Αλλαχ και ο Βουδας)
 

taver

Member
Μηνύματα
12.493
Likes
29.064
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Μαθαίνουμε και ανεχόμαστε τις ιδιοτροπίες του άλλου. Μαθαίνουμε και δεχόμαστε τους λιγότερο "ωραίους" απο εμάς. Μαθαίνουμε και κρατάμε πάντα το επίπεδο στις συζητήσεις μας χωρίς να αφορίζουμε και ισοπεδώνουμε. Μαθαίνουμε να ακούμε με προσοχή τον άλλον και ας έχουμε αντίθετη άποψη. Μαθαίνουμε να κάνουμε σωστά την δουλειά μας -όποια και να είναι αυτή- με αγάπη και μεράκι. Μαθαίνουμε να ζούμε αρμονικά μέσα στο δάσος , αλλά και να κάνουμε υποχωρήσεις μόνο και μόνο για να κρατηθεί το σπιτάκι όπως ήταν στην αρχή.
Από τις διάφορες ομάδες που συμμετέχουμε όλοι ,λίγο ως πολύ στη καθημερινή μας ζωή,τούτη έχει ένα βασικό μειονέκτημα για μένα:δεν βλέπεις τα μάτια του συνομιλητή σου(σε κάθε περίπτωση)
και δεν έχεις την ευχαρίστηση να δεις τα μούτρα του,όταν θα του λες,αι και γ....κάθε φορά που δεν θυμάται τους κανόνες καλής συμπεριφοράς ως προς τους άλλους....και όταν θρασύτατα διαστρεβλώνει την αλήθεια προς το προσωπικό του συμφέρον...
Ακολούθησε φάση αποχής, περισυλλογής, ηρεμίας... ξαναέμπαινα δειλά δειλά με όχι και την καλύτερη διάθεση....ξέχασα να επισημάνω ότι αυτό που με δυσαρεστούσε αφάνταστα ήταν η επιθετική διάθεση απο ορισμένους,οι προσβολές και τα ειρωνικά σχόλια... για τα οποία γίναν άλλωστε και επανειλημένες κουβέντες ....
Δηλαδή τώρα για να καταλάβω, το Νο.1 πρόβλημα που εσείς διαπιστώνετε είναι οι εντάσεις, διαπληκτισμοί, επιθετικές διαθέσεις κλπ?

Το πρόβλημα που περιγράφει ο traveladdict, πως το forum πάει να χάσει την αξία του για πολυταξιδεμένους ανθρώπους, που ναι με προσφέρουν προσδωκόντας το πολύ ένα ευχαριστώ, και αντί γι αυτό τ' ακούν κι από πάνω (ελπίζω ότι συνοψίζω το κεντρικότερο νόημα σωστά), δεν το αντιλαμβάνεστε?

Έχουμε δει πολύ κόσμο, κάθε καρυδιάς καρύδι στο travelstories. Υπάρχουν παρανοϊκοί, κομπλεξικοί, άνθρωποι που θέλουν να βρούν έτερον ήμισυ από δω, μέχρι και ανθρώπους που - με ακατανόητα για μένα κίνητρα - έχουν έρθει με ψεύτικο ταξιδιωτικό χάρτη. Βεβαίως όλοι είμαστε ίσοι, και όλοι είμαστε απλώς ένα όνομα χρήστη κι ένα avatar. Αυτό είναι αδιαπραγματευτη δημοκρατική αρχή. Ίσως όμως κάποιοι είναι πιο "πολύτιμοι" από άλλους.

Η κοπελίτσα από το teleiosgamos.gr που δε θα κάνει αναζήτηση και θα ανοίξει το δικό της θέμα με ενοχλεί ασφαλώς, αλλά λίγο. Μπορεί και να με κάνει να χαμογελάσω σε κάποιες περιπτώσεις. Περισσότερο με ενοχλεί το ακαταπαυστο spam, η χαμηλής στάθμης θεματολογία κλπ. Οι διαπληκτισμοί είναι απλά μέσα στο πρόγραμμα.

Έχω βαρεθεί κάθε άνοιξη καλοκαίρι να διαβάζω 35-40 νέα θέματα για οδικά ταξίδια στην Ιταλία/Βαρκελώνη/Προβηγγία/Κροατία κλπ, αλλά περισότερο με ενοχλεί ιστορίες του τύπου "Άγρυπτος στην Ινδία" να έρχονται συνεχώς πάνω πάνω στα αδιάβαστα επειδή κάποιος - όχι ο συγγραφέας - έγραψε 1-2 αράδες που του κατέβηκαν στο κεφάλι χωρίς να τις σκεφτεί και χωρίς να λέει επί της ουσίας τίποτα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.226
Μηνύματα
884.341
Μέλη
38.918
Νεότερο μέλος
Gvar

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom