Με λενε ΕΡΣΗ και ειμαι καλα! /Προσπαθειες απεξαρτησης

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.532
Likes
8.112
Σε άλλα φόρουμ μπαίνετε? Σε πασίγνωστο παγκοσμίως φόρουμ έχει τεθεί ερώτημα "Στις διακοπές μου στο x νησί της Καραϊβικής γνώρισα τον τάδε ντόπιο και μου έκανε πρόταση γάμου. Λέτε να με θέλει ή το κάνει για να πάρει άδεια παραμονής στις USA?". Αυτό περί ελαφρότητας των θεμάτων που θίγονται εδώ μέσα. Σαφώς και υπάρχουν άχρηστες πληροφορίες, ανούσια θέματα και μέλη-αλεξιπτωτιστές, και αυτά είναι που με κάνουν να χαμογελάω, να περνάω ευχάριστα και να μπαίνω στο φόρουμ και χωρίς να επίκειται άμεσα ταξίδι μου. Ωστόσο, τις φορές που έχω κάνει ουσιαστική αναζήτηση για έναν προορισμό, ή έχω συνομιλήσει μέσω pm με έμπειρους ταξιδευτές, έχω αντλήσει πληθώρα πληροφοριών. Άρα λοιπόν, είναι προσωπική υπόθεση του καθενός πώς θα "χρησιμοποιήσει" το travelstories και το κάθε φόρουμ και τι θα αποκομίσει από αυτό... Θα δώσει και θα πάρει πληροφορίες? Θα κάνει διαδικτυακούς φίλους? Θα χαλαρώσει όμορφα και ωραία στο τέλος της ημέρας? Όπως και να τη βρίσκει ο καθένας είναι δικό του θέμα!
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
ΥΓ: Αννυ, θελεις να τα ακουσεις μου φαινεται, μια χαρα είναι οι ιστοριες σου, μεστες και περιεκτικες .. keep on writing ..
:D Μην ανησυχείς και δεν το πήρα προσωπικά το θέμα με το μη συγγραφικό ταλέντο και σίγουρα δεν ψάχνω κανενός είδους επιβεβαίωση. Δεν έχω τέτοια κολλήματα. :D
Όμως, θεωρώ ότι ο καθένας έχει δικαιώμα να γράφει τις ιστορίες του με τον τρόπο που μπορεί και απλά ήθελα να το πω.
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.700
Τελικό συμπέρασμα, όποιος ήπιε κρασί στη Τοσκάνη έγινε οινολόγος, όποιος πήγε στην Ινδία έχει κάνει τουλάχιστον διατριβή στη τέχνη της Γκαντάρα και όποιος πήγε στη Ρώμη παραπάνω από πέντε φορές δικαιούται να διδάσκει ιστορία της Αναγέννησης στο πανεπιστήμιο της Αθήνας και και και...μερικοί έχουν μπερδέψει τη σοβαρότητα με την ανάρτηση των πτήσεών τους!!! ίσως το μόνο αληθινό παραμένει η χαρά του πρωτάρη και ας είναι για γαμήλιο ταξίδι...
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Γεια σας! Ας πω λοιπόν κι εγώ τη γνώμη μου για το forum! Eίμαι σχετικά καινούργιο μέλος (σχεδόν ένα χρόνο) και το travelstories για μένα είναι...απίστευτα ενδιαφέρουσα ενασχόληση, πρακτικό εργαλείο, έμπνευση, απόλαυση, ταξιδιωτικοκοινωνικοπολιτικοκαλλιτεχνική ενημέρωση, χόμπυ και γλυκιά συνήθεια! Επίσης το forum είναι τα μέλη του (όχι τα 7000 αλλά τα πραγματικά ενεργά-υποκειμενικό το πως το ορίζει ο καθένας αυτό). Τα μέλη του με τις όποιες διαφορές τους-σε ταξιδιωτική εμπειρία, τρόπο έκφρασης, ταξιδιωτικές εξειδικεύσεις, τρόπο σκέψης και κρίσης. Όλοι έχουν κάτι να προσφέρουν (ευγενικό καλωσόρισμα, ταξιδιωτική πληροφορία, ενθάρρυνση στην συγγραφή μιας ιστορίας, ταξιδιωτική έμπνευση, γνώσεις για άπειρα θέματα και πολλά άλλα). Το τι από αυτά είναι πιο σημαντικό είναι υποκειμενικό για το κάθε μέλος. Με βάση τα κριτήρια του ο καθένας μπορεί να επιλέγει το τι θα διαβάσει καθώς και το τι είναι διατεθειμένος να προσφέρει εθελοντικά. Για μένα πάντως το forum δεν έιναι εξάρτηση αλλά απόλαυση και έμπνευση για την "πραγματική" μου ζωή! Ευχαριστώ όλα τα ενεργά μέλη που έχουν συνεισφέρει σε αυτό!
 

taver

Member
Μηνύματα
12.497
Likes
29.133
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Τελικό συμπέρασμα, όποιος ήπιε κρασί στη Τοσκάνη έγινε οινολόγος, όποιος πήγε στην Ινδία έχει κάνει τουλάχιστον διατριβή στη τέχνη της Γκαντάρα και όποιος πήγε στη Ρώμη παραπάνω από πέντε φορές δικαιούται να διδάσκει ιστορία της Αναγέννησης στο πανεπιστήμιο της Αθήνας και και και...μερικοί έχουν μπερδέψει τη σοβαρότητα με την ανάρτηση των πτήσεών τους!!! ίσως το μόνο αληθινό παραμένει η χαρά του πρωτάρη και ας είναι για γαμήλιο ταξίδι...
Δε ξέρω αν ήταν στην Τοσκάνη, αλλά εσύ μάλλον ήπιες πολύ...
 

travelina

Member
Μηνύματα
425
Likes
818
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία [√]
Ελάτε τώρα, πείτε την αλήθεια, σας αρέσει το φόρουμ αλλιώς δεν θα σπαταλούσατε τόσο χρόνο ακόμη και για να γκρινιάσετε.
Μπορεί για κάποιους παλαιότερους ή πολυταξιδεμένους να έχει χάσει το ενδιαφέρον του αλλά δεν νομίζω ότι έχει χάσει και τον στόχο του, να προσφέρει δηλαδή πληροφορίες για κάθε προορισμό και για κάθε "επίπεδο". Ακόμη και το σόσιαλ είναι μέρος του παιχνιδιού όπως συμβαίνει και σε κάθε είδους φόρουμ, μέχρι και στα καθαρά τεχνικά και κομπιουτερίστικα (με τα όποία ασχολούμαι και γω για επαγγελματικούς λόγους). Κάποια στιγμή η ανάγκη για ανθρώπινη επικοινωνία ξεπερνάει την ανάγκη για έρευνα ή επίλυση κάποιου θέματος.
Σχετικά με την εξάρτηση, τι να πω... εξαρτάται από το τί κενά πρέπει να γεμίσει ο καθένας και με τι τρόπο. Είχα ακούσει όμως κάποιον ψυχολόγο να λέει: τι πρόβλημα έχετε αν περνάτε πραγματικά καλά;
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.700
προς ΤAVERN, όχι τόσο ώστε να μην αναγνωρίζω την ανωτερότητά σου!
 

NATASA 09

Member
Μηνύματα
129
Likes
70
Ταξίδι-Όνειρο
Λαος Καμποτζη Βιετναμ
Καλησπέρα κ' από μένα. Σας διάβασα όλους πολύ προσεκτικά. Αυτό που ένιωσα είναι μια καλοπροαίρετη ανησυχία από όλους για την πορεία και το μέλλον του site. Κατά την άποψη μου και χωρίς να είμαι ενεργό μέλος, ο αριθμός των μην. μου το αποδεικνύει, ο κοινός στόχος και σκοπός όλων μας είναι το ΤΑΞΙΔΙ. Το ταξίδι που για τον κάθε ένα, είναι κάτι πολύ προσωπικό και εμπεριέχει υποκειμενικούς προσδιορισμούς. Για μενα το συγκεκριμένο site πολλές φορές λειτουργεί λυτρωτικά. Ειδικά το τελευταίο διάστημα που βρίσκομαι καθηλωμένη σε ένα κρεβάτι, μέσα από τις δικές σας ιστορίες ταξιδεύω και γω. Άρα ένα δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι ο καθένας από μας έγινε μέλος για πολύ συγκεκριμένους λόγους και σίγουρα όχι γιατί χρίζει ψυχιατρικής ή άλλης παρακολούθησης. Είμαι επίσης της άποψης όταν δεν έχεις κάτι να πεις ή όταν αυτό που θέλεις να πεις είναι ήδη ειπωμένο, τότε είναι καλύτερο να σιωπάς. Η προσπάθεια που κάνετε όλα τα ενεργά μέλη είναι αξιέπαινη. Φυσικά μέσα σε ένα forum αντικατοπτρίζονται πολλές συμπεριφορές. Αρκεί το forum να μην υποκαθιστα την κοινωνικότητα μας και τη διάθεση μας για ζωή γεμάτη ταξίδια.....
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.700
Αγαπητή Renata μόνο ένας TAVERN αναγνωρίζει αμέσως έναν μεθυσμένο (δες παραπάνω) αλλά τέρμα με αυτά εκτός από λυπηρά ειναι και εκτός θέματος
 

dik-7

Member
Μηνύματα
1.527
Likes
2.048
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Τι έγινε ρε παιδιά άνοιξε ένα θέμα για χαλάρωση η Ερση και άρχισαν τα μίση και ο αλληλοσπαραγμός;
Σας διάβασα όλους με προσοχή και καταθέτω και εγώ την άποψη μου.
Οκ το φόρουμ ξεκίνησε ως μια μικρή κοινότητα που μέλη του ήταν κυρίως ψαγμένοι ταξιδιώτες, αλλά η κοινότητα αυτή μεγάλωσε και εισήλθαν και άτομα-πρωτάρηδες στα ταξίδια, άτομα από το τέλειος γάμος που ψάχνουν προορισμό για το γαμήλιο ταξίδι, άτομα που ψάχνουν παρέα για ταξίδι ή ακόμη και σύντροφο, όπως φυσικά υπάρχουν και τα μέλη που επιδεικνύουν αληθινούς ή ψεύτικους ταξιδιωτικούς χάρτες.
Όπως είναι λογικό με τον πολλαπλασισμό των μελών, πολλαπλασιάστηκαν και τα μηνύματα με χιλιοειπωμένες και κοινότυπες ερωτήσεις, ποσταρίσματα σε άσχετα τόπικ ή ακόμη και οι μη τόσο ενδιαφέρουσες ιστορίες.
Αυτό είναι όμως το νόημα ενός ανοικτού και δημοκρατικού φόρουμ, αλλιώς ο defk θα έπρεπε να ζητάει πρώτα από κάθε υποψήφιο μέλος να ελέγξει το διαβατηριο του ή τις ταξιδιωτικές του γνώσεις, απαντώντας σωστά σε 10 ερωτήσεις.
Και εμένα με ενοχλεί που πάρα πολλές φορές κάποιο νέο μέλος ρωτάει κάτι και μετά εξαφανίζεται και δε μας λέει καν τι διάλεξε απ' όσα του προτάθηκαν, αλλά εξίσου με ενοχλεί και η "αυθεντία" που προσπαθούν να πουλήσουν κάποια πολυταξιδεμένα μέλη.
Προσωπικά στο φόρουμ εξακολουθώ και βρίσκω αρκετές ενδιαφέρουσες ταξιδιωτικές ιστορίες (κάποιες με πρακτικές πληροφορίες και κάποιες όχι).
Το κυριώτερο όμως είναι ότι το φόρουμ αποτελεί θησαυρό ταξιδιωτικών πληροφοριών για δημοφιλείς και σπάνιους προορισμούς και όποιος ψάξει θα βρει την πληροφορία που θέλει. Αρκεί να ψάξει και να μην περιοριστεί στην ανάγνωση των πρόσφατων μηνυμάτων.
Όπως στην κανονική μου ζωή δε συμφωνώ με τους πάντες, επιλέγω με ποιους θα συναναστραφώ και ποιο άρθρο από μια εφημερίδα θα διαβάσω, έτσι κάνω και εδώ διαβάζω ό, τι κρίνω ενδιαφέρον και άλλες φορές ό,τι θα με χαλαρώσει ή θα με κάνει να γελάσω αν έχω τέτοια διάθεση, θα ποστάρω όπου έχω να πω κατι ή για να κάνω πλάκα και θα αδιαφορήσω τελείως για θέματα που δε με ενδιαφέρουν ή τα βρίσκω ανούσια και θα προσπεράσω ή και θα γελάσω με άτομα που γράφουν για να αυτοεπιβεβαιωθούν (για να μην παρεξηγηθώ είναι ελάχιστοι) ή που δίνουν στη ζωή τους κυρίαρχο ρόλο στο travelstories. Aυτό είναι και το πιο επικίνδυνο! Να προσδίδουν μερικοί στη ζωή τους πολύ μεγάλη σημασία σε μια διαδικτυακή κοινότητα.
Οι διαχειριστές κάνουν ό, τι μπορούν για να ανεβάσουν την ποιότητα και την πρακτικότητα του φορουμ και στο χέρι μας είναι να συμβάλουμε και εμείς σε αυτό. Αντιλήψεις του στιλ απέχω γιατί πολλαπλασιάστηκαν τα μέτρια μηνύματα ή δεν εισπράττω τα ευχαριστώ και την αποδόχή που προσδοκώ δε με βρίσκουν σύμφωνο.
Ο καθένας μας λοιπόν ας προσφέρει ό, τι μπορεί, χωρίς να προσδοκά σε κάτι, προκειμένου να διατηρήσει ή και να ανεβάσει την ποιότητα του φόρουμ, αλλά ας μην πιστεύει κιόλας ότι το φόρουμ είναι πρωτεύον ζήτημα στη ζωή του και αυτός ενδεχομένως το "κέντρο" του travelstories.
 

galat

Member
Μηνύματα
851
Likes
2.118
Επόμενο Ταξίδι
...
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
.....Το κυριώτερο όμως είναι ότι το φόρουμ αποτελεί θησαυρό ταξιδιωτικών πληροφοριών για δημοφιλείς και σπάνιους προορισμούς και όποιος ψάξει θα βρει την πληροφορία που θέλει. Αρκεί να ψάξει και να μην περιοριστεί στην ανάγνωση των πρόσφατων μηνυμάτων.
Όπως στην κανονική μου ζωή δε συμφωνώ με τους πάντες, επιλέγω με ποιους θα συναναστραφώ και ποιο άρθρο από μια εφημερίδα θα διαβάσω, έτσι κάνω και εδώ διαβάζω ό, τι κρίνω ενδιαφέρον και άλλες φορές ό,τι θα με χαλαρώσει ή θα με κάνει να γελάσω αν έχω τέτοια διάθεση, θα ποστάρω όπου έχω να πω κατι ή για να κάνω πλάκα και θα αδιαφορήσω τελείως για θέματα που δε με ενδιαφέρουν ή τα βρίσκω ανούσια και θα προσπεράσω ή και θα γελάσω με άτομα που γράφουν για να αυτοεπιβεβαιωθούν (για να μην παρεξηγηθώ είναι ελάχιστοι) ή που δίνουν στη ζωή τους κυρίαρχο ρόλο στο travelstories. Aυτό είναι και το πιο επικίνδυνο! Να προσδίδουν μερικοί στη ζωή τους πολύ μεγάλη σημασία σε μια διαδικτυακή κοινότητα.
Οι διαχειριστές κάνουν ό, τι μπορούν για να ανεβάσουν την ποιότητα και την πρακτικότητα του φορουμ και στο χέρι μας είναι να συμβάλουμε και εμείς σε αυτό. Αντιλήψεις του στιλ απέχω γιατί πολλαπλασιάστηκαν τα μέτρια μηνύματα ή δεν εισπράττω τα ευχαριστώ και την αποδόχή που προσδοκώ δε με βρίσκουν σύμφωνο.
Ο καθένας μας λοιπόν ας προσφέρει ό, τι μπορεί, χωρίς να προσδοκά σε κάτι, προκειμένου να διατηρήσει ή και να ανεβάσει την ποιότητα του φόρουμ, αλλά ας μην πιστεύει κιόλας ότι το φόρουμ είναι πρωτεύον ζήτημα στη ζωή του και αυτός ενδεχομένως το "κέντρο" του travelstories.
Πέσ'τα Χρυσόστομε...
Έτσι απλά είναι τα πράγματα.
Και να προσθέσω και κάτι : Μερικές φορές ας δίνουμε τόπο στην οργή. Όταν κάποιος το παρατραβάει, δεν χρειάζεται να του απαντήσουμε με τον ίδιο τρόπο. "Ασ'το και ας πέσει χάμω...". Το να έχουμε πάντα λυμένο το ζωνάρι μας δεν είναι μαγκιά. Αντίθετα το να επικεντρώνουμε την προσοχή μας στην ουσία των πραγμάτων και να αποφεύγουμε τις κακοτοπιές είναι σοφία.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.262
Μηνύματα
885.535
Μέλη
38.943
Νεότερο μέλος
MelinaK

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom