Σαν τη Χαλκιδική...ΔΕΝ έχει???

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.968
Likes
9.384
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Μαλβιδες και βλακειες μουφα ειναι ολα
Έτσι! Μούφα και βλακείες! Άσε που όπως λέει και ένας πόστερ στην 1η σελίδα "στα καλά καθούμενα σκάει μύτη μουσώνας!"

Ενώ η Χαλκιδική είναι και καρίμπιαν και Χαβάη αμα λάχει!

 

mel

Member
Μηνύματα
359
Likes
200
Επόμενο Ταξίδι
Ξανά λατρεμένο Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Λοιπόοοον... μπονζούρ!
Έγραψα 2 φορές και γράφω ξανά γιατί 1. προέκυψε κάτι, 2. μου κάνει εντύπωση η στάση κάποιων, όσο πλάκα και να κάνουμε. Θα ξεκινήσω από το 2.

α. Κάποιοι λοιπόν είπαμε για τη φύση κι αυτό είναι το σωστό, όταν κρίνεις ένα μέρος. Και οι περισσότεροι αγνόησαν όσα είπαμε. Επιμένω. Τι να μου κάνουν τα ντουβάρια, όταν το φυσικό τοπίο δεν αξίζει; Δηλαδή κι αν έχω τέλειες υποδομές αυτό σημαίνει πως τα έχω όλα; Αν έχω το πιο σύγχρονο ξενοδοχείο με την καλύτερη εξυπηρέτηση/καθαριότητα/τιμές σε ένα μέρος χωρίς καλή θάλασσα, τα έχω όλα; Ορίστε, έχω στο Facebook επαφές από το εξωτερικό και μου λένε πως τα νερά τους εκεί είναι μαύρα και τα λιμπίζονται τα νερά της Χαλκιδικής (προφανώς δε μένουν στη γαλλική Πολυνησία αλλά αυτό δε μειώνει τα νερά της Χαλκιδικής...).

β. Κι έχω τη Χαλκιδική μου με τα φοβερά δάση της που οδηγάς πχ στη Σιθωνία (οπουδήποτε) και σε πλημμυρίζει άρωμα, πας μετά στο Καρύδι κλπ και δροσίζεσαι σε νερό ΔΙΑΦΑΝΟ, ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ χωρίς απότομα βάθη, χωρίς πέτρες και έρχεται ο κάθε ένας και αμφισβητεί την αξία αυτού του μέρους; Έχω τη Χαλκιδική με τα πεύκα να πέφτουν μες στο νερό και γενικά να συνδυάζει δάσος με θάλασσα κι αυτό θα το σνομπάρω; Ποια είμαι; Και πάει ο άλλος και δίνει πόσα χρήματα για να βλέπει βράχια και ξερό τοπίο κι εγώ που έχω πλούσια φύση με φοβερά νερά θα τα σνομπάρω;

γ. Ή κάποιος είπε το ανεκδιήγητο περί απόστασης ότι τάχα την προτιμούμε επειδή είναι κοντά. Απάντησα ότι κι η Αγ. Τριάδα (στο νομό Θεσσαλονίκης) είναι ακόμη πιο κοντά αλλά δε λέμε "σαν την Αγ. τριάδα πουθενά" κι ούτε καν πάμε εκεί και το σχόλιό μου προσπεράστηκε έτσι απλά. Ε κύριος, σου κατέρριψα ένα επιχείρημα, πού πας; Κάνουμε διάλογο ή όχι;

δ. Και πάμε παρακάτω... :) Έχω την αίσθηση ότι κάποιοι, υποσυνείδητα ίσως, μιλούν με όρους τοπικιστικούς και νομίζουν πως το "Σαν τη Χαλκιδική πουθενά" είναι εγωιστικό. Βασικά είναι κάτι χιουμοριστικό και προφανώς κάποιος που εκτιμά τα νερά της Χαλκιδικής εκτιμά και τα αντίστοιχα καλά νερά του εξωτερικού ή τα φοβερά νερά της Κρήτης ή των Ιονίων. Ε, σε αντίθεση με τους νότιους, επειδή ακριβώς η Χαλκιδική έχει φοβερά νερά, δεν ισχύει το "επειδή είναι νησί είναι και καλό". Αν είναι καλό, θα είναι καλό γιατί έχει ωραία θάλασσα (όχι σαν της Σαντορίνης βέβαια) κι ωραίο τοπίο. Το "σκέτο νησί" δεν παίζει. Εξάλλου νησί έχει και στη Χαλκιδική, χα!

Και πάω στο 2. Το 2 λοιπόν είναι ένα δημοσίευμα λίγο πολύ γνωστό (http://agapo-thessaloniki.gr/taiped-kalamitsi-xalkidiki/). Μας πουλούν το Καλαμίτσι. Και το Καλαμίτσι, πιο σωστά. Όσοι αγαπούν το κάμπινγκ και τη φύση καταλαβαίνουν το πλήγμα. Δε σου άρεσε το Καλαμίτσι; Πάντα θα υπήρχε η ελπίδα να βελτιωθούν οι παροχές. Σε κάθε περίπτωση, ό,τι και να ήταν το κάμπινγκ αυτό ή κάποιο άλλο, η φύση ήταν ανέπαφη. Τώρα όμως; Αυτό το λαμπρό τοπίο θα γίνει τι; Τα δάση της Σιθωνίας κι οι φοβεροί κόλποι της θα γίνουν τι; Θα γνωρίσουν την ανάπτυξη με τα τσιμέντα στη θάλασσα μέσα και τον κόσμο να γίνεται ακόμη περισσότερος; Θα μας χτίσουν και τις Καβουρότρυπες μετά; Ξέρεις τι ωραία ρετιρέ μπανγκαλοουζ κάνεις εκεί; Τέλεια. Όχι όμως για τους φυσιολάτρες και σίγουρα όχι για όποιον σέβεται τη φύση. Ναι, κάποιοι ειρωνεύτηκαν ότι μαζεύει πολύ κόσμο κι ότι "όσοι πάνε στη Χαλκιδική γυρνούν από τα Σκόπια" κι αυτό τα τελευταία χρόνια ενοχλεί και εμάς αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με τη φυσική ομορφιά του τοπίου. Εξάλλου η αδυναμία των Θεσσαλονικέων προς τη Χαλκιδική μετρά πολλές δεκαετίες, όταν η Χαλκιδική δεν ήταν γνωστή ούτε στον κάτοικο του Πειραιά. Το φαινόμενο της πολυκοσμίας είναι των τελευταίων 5 ετών. Ε η έκφραση βγήκε πιο πριν... Τέλος πάντων, μην τα πολυλογώ, ζούμε όσα ζούμε, μας ξεπουλούν τη χώρα και βλέπω τώρα αυτό το δημοσίευμα κι αμέσως μου ήρθε στο μυαλό αυτό το νήμα. Λέω "τώρα να πουληθεί είναι καλύτερα;" Έτσι κι αλλιώς ένιωθα ενός είδους "αχαριστία' για τη Χαλκιδική χωρίς παρεξήγηση. Τώρα λοιπόν λέω θα χαρούν κάποιοι να καταστραφεί αυτό το φυσικό τοπίο; Αν χαρούν (που δε θα χαρούν, λέμε τώρα), θα είναι γιατί δε γνωρίζουν την ομορφιά και τον πλούτο του. Τέλος πάντων πολύ μου τη δίνει η καταστροφή του περιβάλλοντος κι η ιδέα τόσο ωραίες παραλίες να πήξουν στον "πολιτισμό". Αυτά.

Το κείμενο γράφτηκε με θυμό για τους πωλητές μας και μόνο και αν σας φαίνεται κάπως το ύφος, φανταστείτε να το διάβαζε η Μαλβίνα Κάραλη. Μπονζουρ και πάλι, μην πέσετε να με φάτε κάποιοι, είδα και που μίλησα λιγότερο επίμονα τι έγινε :innocent:
 

Attachments

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.437
Likes
2.207
γ. Ή κάποιος είπε το ανεκδιήγητο περί απόστασης ότι τάχα την προτιμούμε επειδή είναι κοντά. Απάντησα ότι κι η Αγ. Τριάδα (στο νομό Θεσσαλονίκης) είναι ακόμη πιο κοντά αλλά δε λέμε "σαν την Αγ. τριάδα πουθενά"
κι ούτε καν πάμε εκεί και το σχόλιό μου προσπεράστηκε έτσι απλά. Ε κύριος, σου κατέρριψα ένα επιχείρημα, πού πας; Κάνουμε διάλογο ή όχι;[
Εδώ είμαι κυρία μου:)
Για την Αγία Τριάδα η για την ασπροβάλτα δεν χρησιμοποιείται αυτή η ατάκα γιατί η Χαλκιδική εννοείται πως έχει πολύ καλύτερες παραλίες.Όπως εννοείται πως υπάρχουν και πολύ καλύτερες παραλίες σε όλη την Ελλάδα από την Αγ.τριάδα και την ασπροβάλτα.
Ο συναγωνισμός δηλαδή που υπάρχει μεταξύ Χαλκιδικής και άλλων κοντινών παραλιών είναι άνισος σε σχέση με το σύνολο των παραλιών που υπάρχει στην Ελλάδα.
Οι άλλες καλές παραλίες όμως είναι μακριά σε απόσταση από την Θεσσαλονίκη και τα Βαλκάνια που αυτό σημαίνει περισσότερα χρήματα σε βενζίνες,ακτοπλοϊκά,διόδια αλλά και μεγαλύτερο χρόνο μετακίνησης για να τις επισκεφτεί κάποιος οπότε αποκλείονται από τα σχέδια πολλών ανθρώπων(ειδικά αυτών που θέλουν να πάνε για 2- 3 ημέρες κάπου) και αυτόματα οι επιλογές που μένουν είναι Χαλκιδική,Ασπροβάλτα,Κατερίνη,Αγ.Τριάδα κτλ. και η Χαλκιδική σε σχέση με αυτές είναι υπερδύναμη. Οχι ότι δεν έχει βέβαια από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας η Χαλκιδική αλλά κερδίζει στις καρδιές μας λόγω έλλειψης κοντινού αξιοπρεπές συναγωνισμού αλλά και λόγω εύκολης πρόσβασης.

Δεν ξέρω πως να το γράψω πιο απλά.
 
  • Like
Reactions: mel

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572
Αυτό γιατί το θεωρείτε πλεονέκτημα; (όσοι το θεωρούν. απορία είναι)
Μα άμα με το ένα βήμα είσαι στα δύο μέτρα πως θα δεις και θα εκτιμήσεις (χωρίς μάσκα) τα διάφανα νερά που δείχνουν τον βυθό; Για μένα αυτή είναι η πιο ωραία εικόνα τις παραλίας, να βλέπω την άμμο (και όχι τις κοτρώνες) καθώς προχωράω μέσα από γαλαζοπράσινο, διάφανο νερό, χωρίς θολούρα και φύκια. Η χειρότερη εικόνα είναι μια αποτομη θάλασσα στην οποία βλέπεις ένα μαύρο πράγμα κάτω που δε ξέρεις τι είναι, ή τι κρύβει, και λες ευτυχώς που δε πατάω εδώ!
Άσε που στις απότομες δε μπορείς να ανοιχτείς πολύ, ενώ αν η θάλασσα βαθαίνει τμηματικά (δε λέω να περπατάς και ένα χιλιόμετρο για να βαθύνει) μπορείς να κολυμπήσεις και πιο μέσα και δε μαζεύονται όλοι έξω έξω σε ένα μικρό μέρος της παραλίας. Και τέλος το αυτονόητο για όσους έχουν παιδάκια είναι ότι όλοι μπορούν να ευχαριστηθούν το κολύμπι χωρίς άγχος..
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.794
Likes
18.453
Αυτό γιατί το θεωρείτε πλεονέκτημα; (όσοι το θεωρούν. απορία είναι)
Πως φαίνεται ο αρχάριος παραλιάκιας:D...λοιπόν, όταν έχεις ομαλά αυξανόμενο βάθος, έχει και πιο όμορφο χρώμα νερών. Στην Ερατεινή π.χ. όπου είναι βάθος 3 μέτρα στο μισό μέτρο από την παραλία, είναι μαύρο το νερό (λογικό).
 

thgr

Member
Μηνύματα
362
Likes
288
Ταξίδι-Όνειρο
Χαβάη
Χαιρετίσματα


οι φωτογραφίες γιατί δεν εμφανίζονται?
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.902
Μέλη
38.906
Νεότερο μέλος
Makarena

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom