ΗΠΑ Ταξιδεύοντας στην Αμερική ~ Γενικές απορίες

georgep800

Member
Μηνύματα
38
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Ασία
Καλησπέρα,

Σε περίπου δύο βδομάδες θα πάω Αμερική όπου και θα μείνω για ένα μήνα. Είναι η πρώτη φορά που θα ταξιδέψω εκεί, οπότε έχω μερικές απορίες.

α)Καταρχήν ως αναφορά τα αεροδρόμια, θα περάσω κάποιου είδους τελωνειακό έλεγχο; Για παράδειγμα όταν επιστρέψω εδώ στην Ελλάδα θα πρέπει να δηλώσω τι αγόρασα απο Αμερική ώστε να πληρώσω τους φόρους;

β)Επίσης στα αεροδρόμια, υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα ζελέ για τα μαλλιά, οδοντόκρεμες, κτλ; Να πω στην κοπέλα μου να μην πάρει μαζί της κρέμες και όλα τα σχετικά ή δεν υπάρχει πρόβλημα; Μιλάμε πάντα για πράγματα τα οποία θα μπούν στις αποσκευές.

γ)Έτυχε κανείς να θελήσει να χρησιμοποιήσει τον τηλεφωνικό αριθμό κινητού του τηλεφώνου, σε κάποιο απο τα δίκτυα της Αμερικής;

δ)Προφανώς το συνάλλαγμα θα το κάνω εκεί στην Αμερική, στο αεροδρόμιο όταν φτάσω, έτσι; Αυτό δεν είναι πιο συμφέρον;

Αν γνωρίζει κάποιος ας απαντήσει!
Ευχαριστώ έκτων προτέρων!:)
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.405
Likes
17.235
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
α) Τυπικά έτσι πρέπει. Αλλά στην πράξη δε σε ελέγχει κανείς. Ή μπορεί να είναι θέμα τύχης, εμένα ποτέ δε με έχουν ελέγξει.

β) Ότι μπει στις βαλίτσες που θα κάνεις check-in δεν αποτελεί το παραμικρό πρόβλημα. Μόνο μαζί σας στις χειραποσκευές απαγορεύονται αυτά.

γ) Όχι, όσες φορές πάω εκεί χρησιμοποιώ κινητό αμερικής, οπότε δε μπορώ να σε βοηθήσω. Αν έχεις όμως σύνδεση και το κινητό σου είναι tri-band, δουλεύει χωρίς πρόβλημα. Αρκεί να πάρεις τηλ. την εταιρεία κινητής σου και να τους το πεις για να σου ενεργοποιήσουν το roaming.

δ) Δεν είμαι και τόσο βέβαιος γι'αυτό. Ειδικά τα αεροδρόμια φημίζονται ότι έχουν από τις πιο ασύμφορες ισοτιμίες για αλλαγή συναλλάγματος. Ασφαλώς και σε συμφέρει να το κάνεις εδώ σε κάποια τράπεζα. Εγώ πάλι κάνω πολύ λίγα συνάλλαγμα, και βγάζω κατευθείαν δολλάρια από ΑΤΜ εκεί όταν χρειάζομαι χρήματα (και όταν δε χρησιμοποιώ την ίδια την κάρτα)

Αυτά. :)

Μετέφερα το τόπικ στο σωστό φόρουμ, αυτό της Αμερικής. ;)

Σε ποια μέρη θα πας;
 

georgep800

Member
Μηνύματα
38
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Ασία
Καταρχήν ευχαριστώ για την βοήθεια!

β)Πιστεύω αυτά να ισχύουν και γενικότερα για όλα τα αεροδρόμια της Αμερικής μιας και θα κάνω και μερικές πτήσεις εσωτερικά. Το μόνο που θα έχω μαζί μου ως χειραποσκευή θα είναι η φωτογραφική και το κινητό. Ελπίζω να μην υπάρξει πρόβλημα...

δ)Ναι, ε; Και εγώ που νόμιζα ότι αν τα βγάλω εδώ στην Ελλάδα, θα ήταν το πιο ασύμφορο... Μάλλον θα πάω σε κάποια τράπεζα να ρωτήσω, μιας και το ποσό θα είναι μεγάλο...

Θα πάω New York, Las Vegas και τις περισσότερες ημέρες θα μείνω στο Cleveland. Ένας φίλος μένει στην Καλιφόρνια και μου είπε ότι είναι εύκολο να πάω εκεί. Γνωρίζεις αν είναι όντως;; Αν είναι λοιπόν, θα πάω και Καλιφόρνια, όπως επίσης και στο San Francisco(μου είπε ότι και αυτό κοντά είναι...).
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.405
Likes
17.235
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
β) σε καμία περίπτωση δε θα έχεις πρόβλημα με αυτά τα πράγματα που λες.

δ) γιατί θες να κάνεις μεγάλο ποσό συνάλλαγμα; εγώ ποτέ δεν αισθάνομαι άνετα να κυκλοφορώ έχοντας πάνω μου πολλά χρήματα. Κάρτες δεν έχεις; Εκεί δεν πολυχρησιμοποιούν μετρητά, οι κάρτες παίζουν πιο πολύ.

Κάτσε κάτσε. Νέα Υόρκη και Las Vegas είναι στις δύο απέναντι πλευρές της ηπείρου :LOL:, δεν είναι ακριβώς "δίπλα", είναι κανά τριωράκι-τετραωράκι πτήση χαλαρά , μη σου πω και παραπάνω.

το San Fransisco είναι στην Καλιφόρνια. Γενικά εύκολο είναι να πας παντού, οι μετακινήσεις με αεροπλάνα στις ΗΠΑ είναι τόσο συχνές και συνηθισμένες όπως έχουμε εδώ τα λεωφορεία ή τα τρένα. Άρα από σένα εξαρτάται.
 

georgep800

Member
Μηνύματα
38
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Ασία
δ)Βασικά έχω κάρτες αλλά τις χρησιμοποιώ πολύ σπάνια. Προτιμώ τα μετρητά...

Στο Las Vegas θα πάω απο Cleveland, έχω ήδη κλείσει εισιτήρια και ξενοδοχείο εκεί. Αλλά και πάλι, νομίζω ότι η πτήση είναι κανένα τρίωρο...
Γνωρίζεις μήπως πόση ώρα είναι Αθήνα - New York; Επίσης New York - Cleveland;

Τα μπέρδεψα με το San Fransisco και την Καλιφόρνια. Ο φίλος μου μου είπε ότι μένει στην Καλιφόρνια και ότι θα πάμε στο San Fransisco(έχει ωραία clubs εκεί λέει...:D) και εγώ τα μπέρδεψα...
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.405
Likes
17.235
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Αν πετάς απευθείας από Αθήνα για JFK, η πτήση είναι 10 ώρες και 30 λεπτά σχεδόν.

JFK > Cleveland δεν έχω πετάξει ποτέ.

Στο San Fransisco αν πας δώστου περισσότερο χρόνο εκτός των clubs. Είναι μια από τις ομορφότερες πόλεις της Αμερικής. :)

Θα περάσεις φανταστικά. :clap:
 

georgep800

Member
Μηνύματα
38
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Ασία
Αξίζει λες στο San Fransisco να μείνω περισσότερο, ε; Γιατί είχα σκοπό να πάω το πολύ για μια μέρα, για να δω τον φίλο, όχι περισσότερο...
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.405
Likes
17.235
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Εεεε, δεν ξέρω πώς έχεις καταρτίσει το πρόγραμμά σου, αλλά σίγουρα το SF αξίζει να του δώσεις όσο πιο πολύ χρόνο μπορείς.
 

jimmys

Member
Μηνύματα
42
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
ΚΡΙΜΑΙΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
Που αλλου? ΤHAILAND
OI συμβουλες του φιλου Defkalion περι ταξιδιου της βρισκω πολυ σωστες.θα σου προτεινα σε περιπτωση που θελεις να εχεις καποια μετρητα επανω σου,να εχεις ενα εσωτερικο πορτοφολακι μεσα απ το παντελονι σου.εγω αρκετες φορες χρησιμοποιω ενα πορτοφολακι για το διαβατηριο μου μεσα απ το φανελακι και ενα πιο μικρο για τα λεφτα μεσα απ το παντελονι.
 

billy

Member
Μηνύματα
72
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Η.Π.Α
Ταξίδι-Όνειρο
polynesian , new zealand
δεν εχω να πω τπτ απλα ----> :(:(:(:(:cry::killme:


ps: κανα LA δεν παιζει???:bleh:
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.405
Likes
17.235
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Ε αν πάει Las Vegas ενδεχομένως να πεταχτεί και L.A. Θα μας πει ο ίδιος φαντάζομαι. :)

Κρίμα θάναι αν δεν πάει. Ήδη όμως έχει βάλει μετακινήσεις από τη μια άκρη της χώρας στην άλλη, οπότε δεν ξέρω πόσες βόλτες σηκώνει ακόμα το ταξίδι του.
 

georgep800

Member
Μηνύματα
38
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Ασία
Sorry που καθυστέρησα να απαντήσω αλλά δεν είχα χρόνο...

Δεν είναι σίγουρο αν θα πάω L.A.. Στο Las Vegas θα μείνω 4 ημέρες μόνο, αν είναι όντως κοντά τότε πολύ πιθανόν να πάω.
Όλες τι υπόλοιπες ημέρες θα μένω New York και τις περισσότερες Cleveland, οπότε θα προσπαθήσω να επισκεφτώ τις κοντινές πόλεις(Σικάγο, San Fransisco, κτλ..).

ΥΓ. Να υποθέσω ότι σε ολόκληρη Αμερική θα βρω αρκετά free wi-fi spots για να συνδεθώ, ε;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.222
Μηνύματα
884.179
Μέλη
38.914
Νεότερο μέλος
daglas

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom